۱۰۹۹۵۱
۵۰۵۲
۵۰۵۲
پ

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (۳)

دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد.

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)

برترین ها: دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب سریالی، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (۱)

دلمه برگ مو

مواد لازم

• نیم کیلوگرم برگ مو

• یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه (نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری)

• ۲ عدد پیاز بزرگ

• ۵ قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

• ۲ پیمانه برنج

• نصف لیوان لپه

• نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

• ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری شکر

• یک پیمانه آب لیموترش یا سرکه

• نمک و فلفل و زردچوبه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)

طرز تهیه

۱. ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و روی شعله متوسط قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت ۳ دقیقه یا به اصطلاح پس از ۲ جوش خوردن، برگ‌ها را آبکشی کنید.

۲. سبزی‌ها را پاک و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم بشویید و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

۳. دو عدد پیاز را خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید. سبزی، برنج و لپه را به آن اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

۴. داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

۵. برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را بردارید و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، ۲ لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.

۶. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ - یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت - انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

۷. توجه داشته باشید، اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

بادمجان شکم پر

مواد لازم

• ۴/۳ پیمانه برنج دانه بلند (۱۵۰ گرم)

• ۲ عدد بادمجان بزرگ

• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

• یک عدد پیاز بزرگ خرد شده

• ‌۲ حبه سیر رنده شده

• ۲ قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده

• ‌یک قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل

• یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز

• ۵/۱ قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز تند

• ۲ قاشق چای‌خوری پوست لیموی رنده شده

• آب ۲ عدد لیموی تازه

• نصف پیمانه ماست کم چرب

• ۲ قاشق غذاخوری نعنای خرد شده تازه

• ۴/۱ قاشق چایخوری زردچوبه

• ۵/۱ پیمانه جعفری خرد شده تازه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)

طرز تهیه

۱. فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.

۲. درون یک قابلمه بزرگ، آب را بجوشانید و برنج را درون آن به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود، بپزید و با آب سرد آبکش کنید.

۳. با یک چاقوی تیز، حدود یک سانتی‌متر از گوشت بادمجان را خارج کنید و آن‌ها را کاملا ریز کنید. روغن را درون یک تابه روی حرارت متوسط گرم کیند و پیاز و فلفل دلمه‌ای را در آن به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. سیر، جعفری، زنجبیل، زردچوبه و پودر فلفل تند را به تابه اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه آن‌ها را تفت دهید.

۴. بادمجان های ریز شده را درون تابه بریزید و به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی‌که نرم شوند آن‌ها را سرخ کنید و بپزید. تابه را از روی حرارت بردارید. برنج،‌ جعفری، پوست لیمو و آب لیمو را به مخلوط بادمجان اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.

۵. بادمجان ها را درون سینی فر قرار دهید و با قاشق درون آن‌ها را از مخلوط درون تابه پر کنید. سینی را درون فر به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که پوست بادمجان ها نرم شوند و مواد درون آن‌ها طلایی رنگ شوند، حرارت دهید. نعنا را با ماست مخلوط و به عنوان سس همراه با غذا میل کنید.

دلمه کرفس

مواد لازم

• ۳ ساقه کرفس

• یک بوته تره فرنگی

• ۴۰۰ گرم ژامبون

• ۴۰۰ گرم پنیر پیتزا

• ۱۵۰ گرم خامه فرم‌گرفته

• پودر سیر، نمک و فلفل

• روغن سرخ کردنی

طرز تهیه

۱. ابتدا کرفس ها را خرد و با آب بپزید. طوری که فقط نرم شوند، ولی له نشوند. سپس داخل روغن کمی تفت دهید. ژامبون ها باید به شکل حلقه ای برش داده شده باشند. تره فرنگی را هم خرد کنید.

۲. کرفس تفت داده شده را داخل ژامبون قرار داده و ژامبون را لول کنید.

۳. ژامبون ها را داخل ظرف مخصوص فر بچینید. لابه لای ژامبون ها تره فرنگی بپاشید. خامه زده شده را روی ژامبون ها بریزید و پنیر رنده شده یا پودر پنیر را روی خامه بریزید. مقداری نمک، فلفل و پودر سیر روی مواد بپاشید.

۴. ظرف را تا زمانی که ژامبون ها طلایی رنگ شوند ، داخل فر قرار دهید.

دلمه تخم مرغ

مواد لازم

• ۶ عدد تخم‌مرغ آب‌پز شده

• ۴/۱ فنجان سس مایونز

• یک قاشق مرباخوری خردل زرد

• یک قاشق مرباخوری سرکه

• فلفل

• جعفری تازه

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)

طرز تهیه

۱. تخم‌مرغ‌ها را آب‌پز و آنها را از عرض نصف کنید. زرده‌ها را درآورید و در کاسه‌ای با چنگال له کنید. سس مایونز، خردل، نمک و فلفل را با هم مخلوط و به هم بزنید سپس با قاشق این مواد را جای زرده‌های تخلیه شده بریزید و حفره‌ها را پر کنید و تا هنگام سرو حداکثر تا ۲۴ ساعت درون ظرف در بسته‌ای درون یخچال بگذارید. در پایان با جعفری و فلفل تزئین کرده و سرو کنید.

دلمه تره‌ فرنگی

مواد لازم

• یک کیلوگرم تره‌ فرنگی درشت

• سه عدد پیاز

• ۱۰۰ گرم گوشت چرخ کرده

• دو پیمانه برنج پخته

• دو قاشق غذاخوری نعنا، شوید و جعفری خرد شده (از هر کدام)

• دو قاشق سوپخوری رب گوجه‌ فرنگی

• یک عدد هویج بزرگ

• نمک و فلفل

• روغن زیتون

• آب

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (3)

طرز تهیه

۱. قسمت سفید تره‌فرنگی را از بالا تا پایین به صورت عمودی برش بزنید طوری که فقط به مغز آن برسید و آن را بیرون آورید و در مقداری آب و نمک بپزید تا نرم شود.

۲. بقیه مواد به غیر از هویج را با هم مخلوط کنید و در تابه تفت دهید. ساقه‌های تره‌فرنگی را به آرامی از هم جدا کنید و در هر ساقه کمی از مایه دلمه در راس آن قرار داده و مانند سمبوسه مثلثی ببندید. هویج را حلقه‌ای برش دهید و کف قابلمه کنار هم بچینید و دلمه‌ها را روی آن قرار دهید.

۳. مقداری آب و نمک و کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید و با در بسته اجازه دهید دلمه‌ها پخته شوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج