۱۳۸۹۲
۱۱ نظر
۵۰۰۹
۱۱ نظر
۵۰۰۹
پ

چطور با هم می توانیم اختلافات را حل کنیم؟

این گلادیاتورهای مودب! / مهارت های حل اختلاف

بسیاری از زوج های جوان نمی دانند چگونه باید دعوا کنند و یا چگونه به دعوا فیصله دهند. واقعیت این است که به رغم تصور بسیاری، دعوا کردن با همسر می تواند تجربه وحشتناکی نباشد و البته پایان دادن به آن نیز آن قدرها سخت نیست.

آشنایی با «مهارت حل اختلاف» به ما کمک می کند تا دعواهای زن و شوهری را به شکلی درست مدیریت کنیم.

بسیاری از زوج های جوان نمی دانند چگونه باید دعوا کنند و یا چگونه به دعوا فیصله دهند. واقعیت این است که به رغم تصور بسیاری، دعوا کردن با همسر می تواند تجربه وحشتناکی نباشد و البته پایان دادن به آن نیز آن قدرها سخت نیست. توجه به برخی نکات می تواند هم عوارض دعوا را در رابطه شما کاهش دهد و هم آن را به موضوعی سازنده و نه مخرب تبدیل سازد.

در دعوا این کارها را انجام دهید :

استراتژی های مقابله به این معناست که زن و شوهر در چه واقعی از چه مهارت های ارتباطی استفاده کنند. درواقع در بسیاری از موارد، زن و شوهرهای جوان مهارت های ارتباطی را به خوبی می شناسند، اما نمی دانند کی و کجا باید از آن استفاده کنند. این استراتژی ها بیش از اینکه عقلانی و تئوری باشند، باید در عمل آموخته شوند. هرکدام از چهار استراتژی زیر می توانند به زوج های جوان برای حل مشکلاتشان کمک کنند:

۱ - حفظ آرامش

بدن درمورد تنش داشتن یا نداشتن از یک قانون همه یا هیچ پیروی می کند. وقتی که آرامش بدنی از بین می رود، ضربان قلب بالا می رود و میزان زیادی آدرنالین در بدن ترشرح می شود. این آدرنالین باعث می شود شما نتوانید به حرف های همسرتان توجه کنید و دعوا بدتر و بدتر شود. برای رفع این مشکل،پیش از هر چیز باید نشانه های برانگیختگی را بشناسید. برای مثال، اگر ضربان قلبتان بیشتر از ده درصد حالت طبیعی (در مردها ۷۲ تا ۷۶ و در زن ها ۸۲ تا ۸۶ ضربه در دقیقه طبیعی است) بود، یعنی که برانگیخته شده اید و باید کاری برای کم کردن برانگیختگی تان انجام دهید. معمولا مردها زودتر از کوره درمی روند و به همین دلیل، این استراتژی بیشتر به دردشان می خورد.
اگر نمی دانید چطور می تونانید به آرام شدن خودتان کمک کنید، می توانید به پیشنهادهای ما مراجعه کنید.

این گلادیاتورهای مودب! / مهارت های حل اختلاف

۲ - غیردفاعی گوش دهید.

برای رفع جبهه گیری، راه های تفکیکی هم وجود دارند. وقتی که شما دارید با همسرتان مشاجره می کنید، دو حالت وجود دارد؛ یا شنونده اید و یا سخنگو. در هر حالت به این توصیه توجه کنید:

*وقتی شنونده اید

وقتی که شما در مقام شنونده هستید، بهترین راه این است که از «مهارت گوش دادن» استفاده کنید. البته وقتی فردی به شدت از شما انتقاد می کند و یا شما را سرزنش می کند، واقعا گوش دادن کار سختی است. برای این کار واقعا لازم است که بتوانید خودتان را جای همسرتان بگذارید و دنیا را از دید او ببینید. یادتان باشد که نمی شود به گوش دادن همدلانه تظاهر کرد.

*وقتی سخنگو هستید

وقتی که سخنگو هستید باید تا جایی که می توانید، صحبتتان را به خصومت آلوده نکنید. برای این هدف راهکارهای زیر مناسب است:

- به جای انتقاد، از شکایت استفاده کنید.

همان طور که در گام دوم توضیح داده شد، انتقاد کاملا مبهم است اما شکایت با صراحت از یک رفتار انتقاد می کند. مثلا به جای «تو هیچ وقت خانه نیستی» که یک نوع انتقاد است، می توان گفت «دیشب که خانه خواهرت ماندی، من خیلی احساس تنهایی کردم». معمولا پیروی از دستورالعمل های مشخص و واضح خیلی آسان است. برای مثال، اگر کسی بگوید «دو کیلومتر بو و بعد از پمپ بنزین بپیچ به چپ» شما دقیقا می دانید باید چه کار کنید، اما اگر کسی بگوید «همین جاهاست، پیدایش میکنی» به جایی نخواهید رسید. شکایت های مشخص خودتان را به صورت X، Y، Z مشخص کنید: «وقتی درمورد X عمل Y را انجام دادی (یا ندادی)، احساس Z به من دست داد.» مثلا «وقتی نگفتی که دیر می رسی، من خیلی خجالت کشیدم که توی رستوران میز گرفته ام».

۳ - تصدیق
تصدیق به این معناست که با ظرافت به همسرتان بفهمانید که او را درک می کنید و می توانید دنیا را از دید او نگاه کنید. تصدیق بیشتر برای مردهایی مفید است که می خواهند در برابر ناراحتی های همسرشان برخوردی عقلایی و منطقی داشته باشند. این انفراد به جای توجه به محتوای هیجانی صحبت های همسرشان سعی می کنند راه حلی برای مشکل او پیدا کنند. اما اگر همسر این مرد به شدت هیجان زده باشد، به این توصیه ها گوش نخواهد داد. در این مواقع زن به شدت نیازمند است که مرد احساسات وی را درک کند. وقتی که همسر شما احساس کند تصدیقش می کنید، به شما بیشتر اعتماد می کند و به توصیه های شما بیشتر گوش می دهد. بالاترین سطح تصدیق، «همدلی» است که در قسمت بعد توضیح داده خواهد شد. اما برای نشان دادن تصدیق، راههای دیگری هم وجود دارند که عبارتند از:

*مسئولیت پذیری:

برای مثال، اگر شوهرتان دلخور است که چرا تلفنی به او خبر ندادید که دیر می آیید، به او بگویید «واقعا عصبانی ات کردم، نه؟» با این کار اعتراف می کنید که اعمال شما روی احساسات همسرتان اثر می گذارد. درواقع شما مسئولیت تاثیر رفتارتان را پذیرفته اید.

*معذرت خواهی:

معذرت خواهی صریح و آشکار نیز یک نوع تصدیق است. با معذرت خواهی، شما به همسرتان نشان می دهید که ناراحت هستید و او را درک می کنید. برای معذرت خواهی لازم نیست همیشه بگویید «متاسفم». برای مثال، می توانید بگویید «منظورت را می فهمم. من اشتباه کردم». اگر در حین جر و بحث به اشتباه اعتراف کنید، نتایج واقعا مثبتی می گیرید.

*تحسین:

وقتی هنگام جر و بحث به یاد همسرتان و خودتان می اندازید که او برای شما همسری قابل تحسین است، مسیر گفت و گو را به سمت مذاکره عوض کرده اید.

این گلادیاتورهای مودب! / مهارت های حل اختلاف

۴ - به دعوا خاتمه دهید

به هر حال نمی شود برای همیشه دعوا و اختلاف را به حال خود نگماه داشت. می توان با استفاده از راهکارهای زیر به دعوا فیصله داد:

*دعوا را به قسمت های عمیق رابطه نکشانید.

همیشه در دعواهایتان به اصطلاح «رو» دعوا کنید. در «عمق» همیشه یک وفاداری همیشگی پنهان وجود خواهد داشت. دعوایتان را به اینجاها ربط ندهید.

*جایگزین بگذارید.

برای مثال، اینکه داد و بیداد کنید که از رنگ های صورت یو کرمی و قهوه ای و آبی و زرشکی برای پرده خانه خوشتان نمی آید، چیزی را درست نمی کند. به جای اینها البته اگر رنگی باقی مانده بود، بگویید از کدام رنگ خوشتان می آید؟

*ببخشید.

بعضی وقت ها واقعا همسرتان مقصر بوده و اشتباه کرده است. شما بهتر است در این مواقع لذت توفیق اجباری بخشش را بچشید.

*تمرین «روزهای صمیمانه» را انجام دهید.

گاهی چاره ای جز این نمی ماند که یک تمرین مکانیکی انجام دهید. می توانید یک تعداد روز متوالی را مشخص کنید و در این روزها توافق کنید که هر روز حداقل ۵ مورد از فهرست کارهایی را که همسرتان می خواهد، انجام دهید. البته او هم باید متقابلا کارهایی را که شما می خواهید، انجام دهد. این کارها اولا باید ایجابی باشند، یعنی طرف را از کاری نهی نکنند. دوم باید عملیاتی باشند، مثلا سه بار نوازش کردن به جای امر کلی مهربان بودن. سوم آن قدر کوچک باشند که بتوان هر روز انجامشان داد و چهارم مربوط به دعوای اخیر نباشد.

*هر از چند وقت آتش بس بدهید!

گاهی که اوضاع خانواده خیلی پرتنش می شود، لازم است یک بخشش مشترک و توافقی انجام دهید. به این معنی که با همسرتان مذاکره کنید و توافق کنید که مثلا هر چیزی که در این دو هفته گذشت، هیچ و هر دو ما حسابمان صاف است واز حالا شروع می کنیم. فقط یادتان باشد که هدف این آتش بس بهتر شدن رابطه است و نه برعکس. یعنی نباید به این دلیل که می دانید هر دو هفته یکبار یک آتش بس وجود دارد، در جبهه گیری و مشاجره از هم جلو بزنید.

منبع: ماهنامه سپیده دانایی

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

این گلادیاتورهای مودب! / مهارت های حل اختلاف

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • marmar

      حرفاتون قشنگه ها!!!!!!!
      ولی وقتی آدم عصبانیه اعصاب انجام دادن این کار ها رو نداره.
      بعد هم مشکل ما اینه که همیشه توقع داریم طرف مقابل سکوت کنه،کوتاه بیاد،درکمون کنه و ....

    • mohamad

      ببخشیدااااا فک کنم به جای این حرفا که شما کفتین خوب بود بگید که همون اول توی دعوا بگیم قلط کردم و دعوا رو تموم کنیم دیگه هااا؟
      این کع نشد دعوا
      پس کی سر و کول همدیگه بپریم و بزنیم در گوش همدیگه پس؟
      دعوا یعنی بزن و بخور.عادلانش همینه که گفتم.جلوی زن جماعت نباید کوتاه اومد.پر رو مین داداش
      برو ببینم چیکار میکنی جوون

    • mohammad mohabbati

      خیلی خوب بود فکر کنم برای رفع اختلافات نتیجه خواهدداد وباعث میشود که اختلافات را به خوبی مدیریت کنیم متشکرم

    • TALA

      آقا محمد بهتره از همون جماعتی که نمیخای جلوشون کوتاه بیای درخواست کنی یکم باهات املا کار کنن

    • zhila

      خیلی خوب بود ولی همین حس برتری مردهای امسال محمدآقااست که همیشه با زنهاشون به مشکل میخورن و اینجوی میشه که آما طلاق میره با لا!!!

    • maziar

      gol gofti tala

    • PARASTOO

      MANGAHGODARY DAVAM MISHE ONAM MAN KHEYLY RILAKS HASTAM ALBATE TAMAME RAVANSHENASHA KHONSARD HASTAN

      پاسخ ها

      • queen

        روش خوبیه پرستوجان چون وقتی تو دعوا خونسردی مردا میسوزن سعی میکنن عصبانیت کنن به خونسردیت ادامه عزیزم پیر میشی

    • مهدیه

      ژیلا جون، طلا جون و محمد جون لطفاً کتاب های فارسی دوره دبستان رو دوباره مرور کنید و روی املا هاتون دقت بیشتری کنید.( امثال، نمی خوای و غلط...)

    • پیمان حسن زاده

      تبارک اله
      بدکیش نبود

    • سارا

      واخ واخ نگاه املاهاشون!!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج