۱۴۱۴۶۱
۱۳ نظر
۵۰۴۳
۱۳ نظر
۵۰۴۳
پ

به دختران درباره «عادت ماهانه» چه بگوییم؟

یکی از تغییرات بارز دوره بلوغ در دختران، عادت ماهانه است. این اتفاق از دو جنبه کودکان را دچار اضطراب می کند. دلیل آن را نیز می توان در دو نکته عنوان کرد؛ نخست ناشناخته بودن فرایند این تغییر و احساس ابتلا به بیماری یا مشکلی خاص در نوجوان و دوم ناتوانی در کنترل شرایط در دوره عادت ماهانه است.

به دختران درباره «عادت ماهانه» چه بگوییم؟




همشهری تندرستی - سها دادمند: یکی از تغییرات بارز دوره بلوغ در دختران، عادت ماهانه است. این اتفاق از دو جنبه کودکان را دچار اضطراب می کند. دلیل آن را نیز می توان در دو نکته عنوان کرد؛ نخست ناشناخته بودن فرایند این تغییر و احساس ابتلا به بیماری یا مشکلی خاص در نوجوان و دوم ناتوانی در کنترل شرایط در دوره عادت ماهانه است.

برای آنکه فرزند شما با فرآیند این مسئله آشنا شده و هراسش از این اتفاق از بین برود و از طرفی بتواند در این دوره زندگی و فعالیت عادی داشته باشد، باید همه مسائل مربوط به این اتفاق ماهانه و دائمی را برای او توضیح بدهید.

1- از شنیده های او آغاز کنید

در دوران بلوغ، اغلب بچه ها درباره موضوع «عادت ماهانه» جسته و گریخته نکته هایی را می شنوند و درباره آن صحبت می کنند؛ بنابراین فرزند شما هم ممکن است درباره این مسئله نکته هایی را در مدرسه شنیده باشد. بنابراین اگر درباره این مسئله یا مسئله بارداری از شما سوال کرد، او را دعوا نکنید. صحبت کردن درباره این مسئله در مدرسه کاملا عادی است. به جای بازخواست او، از فرزندتان بپرسید چه حرف هایی درباره این موضوع شنیده است؟

به دختران درباره «عادت ماهانه» چه بگوییم؟

صبر کنید تا کاملا مسئله را برای شما توضیح دهد، سپس در تصحیح شنیده های او صحبت کردن درباره عادت ماهانه را شروع کنید اما اگر چیزی نشنیده بود که بعید است چیزی نشنیده باشد، حتما با دیدن نخستین نشانه های بلوغ، به تدریج صحبت کردن درباره این مسئله را آغاز کنید.

۲- از تولد شروع کنید

توضیح این مسئله را از اینجا شروع کنید که عادت ماهانه در ادامه روند بزرگ شدن و بالغ شدن اوست؛ بنابراین زمانی بزرگ شدن او کامل می شود که عادت ماهانه اتفاق بیفتد. این مسئله برای این است که او بتواند مادر شود. سپس توضیح دهید که در هر بار عادت ماهانه، جسم کوچکی که قرار است در آینده دور به فرزندی تبدیل شود، در حال حاضر چون هنوز خود او کوچک است، از بدن او خارج شده و از جای خارج شدن این جسم کوچک، مانند جای زخم، خونریزی ایجاد می شود. در سال های بعد زمانی که او بزرگ شد، یک یا چند عدد از این اجسام کوچک تبدیل به کودک شده و او مادر خواهد شد.

۳- اتفاقا حواشی را بگویید

برای فرزندتان توضیح دهید که عادت ماهانه هر ماه یک بار در هر بار در روز مشخصی اتفاق می افتد؛ برای مثال اگر او برای اولین بار در روز بیستم ماه عادت شود، ماه بعد نیز در همان تاریخ این مسئله تکرار خواهد شد.

به او بگویید پیش از شروع عادت ماهانه، تغییراتی مانند درد زیر شکم، کمردرد، درد در سینه ها، سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، تب خفیف، حالت افسردگی که گاهی با گریه، بیقراری و عصبانیت همراه است، دیده می شود. از طرفی ممکن است اشتهای او نیز زیاد یا کم شود. این حالت ها طبیعی است.

۴- هراس از شروع درد در مدرسه

پس از آگاهی از مسئله، یکی از دغدغه های دختران بروز عادت ماهانه در مدرسه است. برای رفع این نگرانی به او اینطور توضیح دهید. اول اینکه اولیای مدرسه محرم راز تو هستند. اگر چنین اتفاقی بروز کرد، حتما نزد ناظم یا مربی بهداشت مدرسه برود. او می تواند کمک های اولیه لازم را به فرزند شما ارائه کند. دوم اینکه از این زمان به بعد او باید همیشه چند عدد پد بهداشتی و یک عدد لباس زیر اضافی در زیپ مخفی کیفش همراه داشته باشد تا در صورت نیاز از آنها استفاده کند. سوم اینکه او می تواند با توضیح شرایطش به ناظم مدرسه، درخواست کند تا با مادر تماس بگیرند و مادر حتما برای کمک به او خواهد آمد.

۵- تو، طبیعی هستی

ممکن است فرزند شما احساس کند این مسئله فقط برای او اتفاق افتاده و بنابراین با دیگران تفاوت دارد. به او توضیح بدهید که این مسئله امری عادی برای همه دختران است و اگر برای دختری این مسئله اتفاق نیفتد، او وضعیت طبیعی ندارد. بنابراین نباید نگران باشد و خودش را فردی غیرعادی بداند.

به دختران درباره «عادت ماهانه» چه بگوییم؟

۶- به او آموزش دهید

پیش از شروع عادت ماهانه باید نحوه صحیح استفاده از پد بهداشتی را به فرزندتان آموزش دهید. به این ترتیب هراس او نسبت به تجربه اولین عادت ماهانه کم خواهد شد. در ماه های نخست شروع عادت ماهیانه معمولا نظم دقیقی وجود ندارد؛ بنابراین آگاهی از این مسئله به فرزند شما آرامش می دهد چون می داند که می تواند همیشه در هر شرایطی به خودش کمک کند.

۷- به او دارو بدهید

برای کنترل عوارض پیش از عادت ماهانه گاهی نیاز به مصرف داروهای مسکن است؛ بنابراین چند مسکن سبک مانند استامینوفن را داخل کیف فرزندتان بگذارید. علاوه بر اینکه با مصرف لبنیات کمک کنید تا بدن او آرامش و توان لازم را کسب کند. بهترین نوع لبنیات، شیر و دوغ است.

۸- نظافت را رعایت کند

یکی از آموزش های ضروری این دوره رعایت نظافت شخصی است. به فرزندتان یاد بدهید که در این دوره باید هر روز حمام کند. هر دو ساعت یک بار، پد بهداشتی را تعویض کند و در صورت ایجاد کوچکترین آلودگی روی لباس زیر یا دیگر لباس ها، سریعا آن را تعویض کند. خونی که باقی بماند، بوی نامطلوبی دارد؛ بنابراین باید به نظافت شخصی در این دوره به طور خاص رسیدگی شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مجید

      باتشکر اگراطلاع رسانی توجامعه این شکلی باشه بسیاری مشکلات جامعه حل میشه اما متاسفانه خیلی دیرشروع شده

    • ناشناس

      من شنیدم پزشکان توصیه می کنن که در ایام عادت یا حمام نروندیا فقط روز سوم بروند

      پاسخ ها

      • حنانه

        سلام عزيزم اين حرف خيلي از ادماي جامعه ي ماست ولي بايد بگم اين حرف هيچ پايه و اساس علمي نداره وحتي عمل بهش ميتو نه اسيب رسان باشه چون در اين دوره به دليل خونريزي الودگي هاي زيادي بووجود مياد كه لازمه با استحمام رو زانه البته فقط با اب گرم و در زمان كوتاه از بين بره واگر هم گفته ميشه كه در اين زمان بايد از استحمام خودداري كرد به اين دليله كه استحمام باعث تشديد ضعف در اين دوره ميشه كه اونم با كمي استراحت قابل جبرانه موفق باشي

    • سارا

      متاسفانه دربیشتر خانواده های ما مادرودختر درباره صحبت دراین مسائل ازهمدیگرشرم دارندوچه خوب است مسئولین مدرسه امورش لازم رابه دختران داده وباتشکیل جلسات عمومی وظایف مادران رانیز به انان گوشزدنمایند.

    • حنانه

      مرسي

    • ستاره

      سلام به ما امروز مدرسه از بلوغ صحبت کردن گفتن برین تحقیق کنید بیارین الانم من اومدم تحقیق کردم خیلیم قشنگ بود همه چیرو فهمیدم

    • ستاره

      سلام مرسی خیلیییی قشنگ بود

    • وانیا

      سلام از من ترشحات سفید دنگی خارج میشه و به شورتم میچسبه میخواستم بدونم اینا چیه؟

    • ساقی

      من 11 سالمه چند روز پیش تو مدرسه برامون در مورد بلوغ و عادات ماهانه توضیح دادن و پرسیدن کی عادت ماهانه شده؟ من گفتم من شدم .ولی خیلی از دوستام با اینکه قد ولی وزنشون از من بیشتر بود، هنوز پریود نشدن .میخواستم بدونم من زود پریود شدم یا اونا دیر -من 10 سالی پریود شدم.

    • زهرا

      من چطوری پریود شدنم رو به مامانم بگم؟

    • سحر

      سلام به همه ی دخترا من پیشنهاد میکنم که در موقع عادت ماهانه از دوغ و ماست استفاده نکنید همچنین نوشابه چون باعث دل دردی میشه

    • سادنا

      سلام من 11سالمه در باره سکس و عادت ماهیانه میدونم به نظرتون قد میکشم؟

    • بی نام

      من 11 سالمه و هنوز پریود نشدم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج