۲۰۸۴۶۴
۵ نظر
۵۰۰۴
۵ نظر
۵۰۰۴
پ

اوضاع بنزین در اروپا و آمریکا چگونه است؟

این روزها، تب بنزین در کشور ما داغ داغ است؛ اگر آب، مایه حیات است، بنزین مایه حرکت است. نه تنها حرکت ماشین ها بلکه حرکت اقتصاد به سمت توسعه. اوضاع بنزین در آن طرف مرزهای ایران چگونه است؟ آیا اروپایی ها و آمریکایی ها هم با قیمتی شبیه قیمت آن در ایران، باک های خود را پر می کنند؟

روزنامه قانون: این روزها، تب بنزین در کشور ما داغ داغ است؛ اگر آب، مایه حیات است، بنزین مایه حرکت است. نه تنها حرکت ماشین ها بلکه حرکت اقتصاد به سمت توسعه. اوضاع بنزین در آن طرف مرزهای ایران چگونه است؟ آیا اروپایی ها و آمریکایی ها هم با قیمتی شبیه قیمت آن در ایران، باک های خود را پر می کنند؟

بگذارید اول گشت انرژی خود را از اروپا استارت بزنیم؛ قیمت هر لیتر بنزین در برخی کشورهای قاره سبز به صورت میانگین به این صورت است: ایتالیا (۳۵ /۲ دلار)، نروژ (۵ /۲ دلار)، فرانسه (۹۴ /۱ دلار) ، آلمان (۹۸/ ۱ دلار) ، اسپانیا (۸۷/ ۱ دلار)، اتریش(۷۶/ ۱ دلار)، سوئد(۱ /۲ دلار)، سوییس (۸۷/ ۱ دلار) و یونان (۱۹/ ۲ دلار). اگر بخواهیم یک حساب سرانگشتی بگیریم، هر لیتر بنزین به صورت متوسط در کشورهای اروپایی چیزی حول و حوش ۲ دلار خرج روی دست رانندگان می گذارد و اگر بخواهیم با دلار ۳هزار و سیصد تومان، چرتکه بیندازیم آن وقت هر لیتر بنزین برای شهروندان فرنگی نزدیک به ۶هزار و ششصد تومان، آب می خورد!

این عدد به تنهایی نشان می دهد که در حال حاضر، قیمت بنزین در ایران کمتر از یک ششم قیمت بین المللی آن است؛ شاید همین الان، عده ای بگویند که این کشورها، نفت ندارند و چون طلای سیاه را از دیگر کشورهای دنیا می خرند طبیعی است که بنزين برایشان، گران تمام شود اما لازم است اشاره کنم که کشور نروژ تقریباً اقتصادی شبیه ایران دارد و یکی از تولیدکنندگان نفت در دنیا محسوب می شود. بهای بنزین در این کشور حوزه اسکاندیناوی، ۵/ ۲ دلار است که به پول ما می شود ۸ هزار و دویست و پنجاه تومان! تازه این قیمت ها بعد از ارزانی نفت تا این حد پایین آمده وگرنه در سال ۲۰۱۳، قیمت تمام شده بنزین در اروپا کمی بیش از این بود؛ ضمن اینکه بنزین در اروپا دارای نرخی شناور است و با توجه به بالا و پایین شدن قیمت نفت، مبلغ آن تعیین می شود.

حالا سری هم به کشورهای آمریکای شمالی بزنیم. در ایالات متحده، قیمت بنزین چیزی حول و حوش، ۱ دلار است و در کانادا این قیمت به یک دلار و ۳۷ سنت می رسد. جایگاهداران بنزین در این دو کشور ، روی هم رفته برای هر لیتر به پول ایران، مبلغی نزدیک به ۳ هزار و پانصد تومان از شهروندان دریافت می کنند. اگر کمی از آبشار نیاگارا، پایین تر بیاییم و پا به سرزمین هوگو چاوز بگذاریم، متوجه می شویم که ونزوئلایی ها، ارزان ترین بنزین دنیا را در باک خود می ریزند. آنها، نه غم نفت دارند و نه آنقدر اقتصادشان رقابتی است که بخواهند بنزین گران تحویل شهروندان خود بدهند. قیمت هر لیتر بنزین در ونزوئلا به دو پنی می رسد!

حالا برگردیم به خاورمیانه؛ همسایه شمالی ما، یعنی تركمنستان، هر ماه ۱۲۰ ليتر بنزين رايگان به صورت سهميه ای تحویل صاحبان ماشین می دهد و اگر ترکمن ها بخواهند بیشتر از ۱۲۰ تا ، باک خود را پر کنند آن وقت باید، هر ليتر بنزين آزاد را ۱۲ پني معادل ۳۹۶ تومان بخرند.

سری هم به همسایه غربی خود بزنیم؛ ترکیه. دولت رجب طیب اردوغان در حال حاضر، بنزین را کمی بیش از ۶ هزار تومان به شهروندان ترک می‌فروشد که تقریباً ۶ برابر بیشتر از بهای بنزین در ایران است. در کشورهایی مثل بحرین، امارات، عمان، قطر و کویت هم که در منطقه خلیج فارس قرار گرفته اند و از مناطق نفتخیر محسوب می شوند قیمت بنزین به‌صورت متوسط، هر لیتر حدود ۴۰۰ تومان است.

به هر حال و به‌عنوان یک قانون کلی، کشورهایی که حسابی دست شان به دهن شان می رسد، بنزین گران تری دارند و کشورهایی که خودشان تولید کننده و صادر کننده محصولات نفتی هستند، به مراتب قیمت کمتری دارند. عامل دیگر تفاوت قیمت در کشورهای مختلف، مالیات متفاوتی است که برای بنزین لحاظ شده است. به عبارت دیگر، تمام کشورها در بازارهای بین المللی با قیمت یکسانی برای بنزین و دیگر فرآورده های نفتی مواجه هستند اما مالیات و سیاست های مختلف هر کشور باعث اختلاف قیمت بنزین می شود. این نکته را هم نباید نادیده گرفت که قیمت بنزین با سطح رفاه در هر کشوری، ارتباط مستقیم دارد؛ مثلاً در نروژ که یکی از گران ترین نرخ های بنزین دنیا را دارد، سطح رفاه عمومی بسیار بالاست و از آن طرف ماجرا، خبری از «دور دور» با بنزین ۷۰۰ تومانی یا هزار تومانی هم نیست!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • امین

      شما که این قدر خوب مقایسه می کنین راست می گین شرایط زندگی و درآمد خانوارها را هم مقایسه کنین بعد ببینین یه اروپایی چند درصد حقوقش را صرف بنزین می کنه و یه ایرانی چند درصد

    • بدون نام

      تو که کارشناسی بگو متوسط حقوق یک ایرانی به دلار چقدر میشه بعد بیا قیمت بنزینو ردیف کن....بعله حقوق منم اگه ماهی 15 -10 میلیون بود بنزین مشکلی نبود...

    • سروش

      سلام لطفا انصاف داشته باشید
      بحث مقایسه وقیاس باید عادلانه باشد سطح زندگی درامد قیمت خودرو کیفیت زندگی.کیفیت خودروها و...هرانچه خود بهتر میدانید ولی لحاظ نمیکنید.همه رومقایسه کنید وبنزین هم جز لیستتان بیاورید اگر انصاف دارید

    • محمد

      چرا سرانه حقوق کشور ها را اعلام نمی کنید. معقوله گرانی یک معیار نسبی می باشد و گرانی هر کالایی براساس میزان سرانه دریافتی نفرات جامعه مشخص می شود. بنزین در ایران با توجه به سرانه حقوق جامعه گران ترین بنزین دنیا می باشد. خواهشاً فرافکنی ننمایید.

      پاسخ ها

      • reza

        عالی بود . با تشکر محمد جان

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج