۲۱۸۰۹۰
۳ نظر
۶۲۵۵
۳ نظر
۶۲۵۵
پ

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟

موسیقی كوچه بازاری قدمتی ۸۰ تا ۱۰۰ساله در ایران دارد و به مرور شاخه‌های متعددی از آن در جامعه به عناوین مختلف نشر پیدا كرد تا رفته رفته مهر و امضای خاص این سبك به تثبیت برسد.

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟
مجله زندگی ایده آل - بهمن بابازاده: هنوز هم گاهی صدای‌شان را می‌شنویم. در شهرستان‌ها بیشتر و در كافه سنتی‌های پایین شهر تهران، كم و بیش. آنها را باید مشاهیری دانست كه با گذشت سال‌های زیادی از عمر كاری و هنری‌شان هنوز هم هستند و بخشی از علاقه‌مندان به موسیقی با آثار و ترانه‌های‌شان خاطره‌بازی می‌كنند. موسیقی كوچه بازاری قدمتی ۸۰ تا ۱۰۰ساله در ایران دارد و به مرور شاخه‌های متعددی از آن در جامعه به عناوین مختلف نشر پیدا كرد تا رفته رفته مهر و امضای خاص این سبك به تثبیت برسد.

دهه ۳۰ و ۴۰ شمسی را باید اوج به بلوغ رسیدن این سبك موسیقی دانست كه محبوب قشر متوسط رو به پایین و عمدتا كارگر شد و توجه ویژه رادیو به این قبیل آثار كه عمدتا لحن و ملودی‌ عربی با ریتم‌هایی شاد و مثلاحال خوب كن را به خود می‌دید، كاری كرد كه این سبك و سیاق، انتخاب غالب جامعه باشد. ماجرا به اینجا ختم نشد و موسیقی كوچه بازاری سر از فیلمفارسی‌ها هم درآورد تا توجه و همه‌گیری آن بیشتر و بیشتر شود. ایرج بهترین نمونه از این خوانندگان است كه در كنار فعالیت‌های رادیویی و اجرای ترانه‌ها و تصنیف‌های جدی، ترانه‌های فیلمفارسی را هم اجرا كرد كه محبوبیتش به واسطه این ترانه‌ها مضاعف شد و با «گنج قارون» و «قهرمان قهرمانان» به اوج رسید.

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟

از کجا آمدند؟

در اوایل دهه ۵۰ سیر می‌كنیم و سند و مالكیت این سال‌ها را باید شش دانگ به نام «نعمت‌الله آغاسی» بزنیم. او كه ازاهواز به تهران آمد و روحیه حذر از شرارت و سپاس به درگاه خدا را درآثارش ترویج می‌كرد در دل مردم صاحب جایگاهی شد. موسیقی پاپ آن دوره گستردگی جدید و پرهیجانی را در حال به دست آوردن است و آرام آرام موسیقی كوچه بازاری در این رقابت سخت، عرصه را خالی می‌كند و كم می‌آورد. معدود چهره‌هایی چون جواد یساری، ایرج مهدیان و آغاسی به لطف كافه‌دارهای لاله‌زار ادامه می‌دهند.

به رغم شهرت برخی خوانندگان كوچه بازاری در دهه ۵۰ كم كم حیات این‌گونه از موسیقی مردمی به نقطه پایان نزدیك می‌شود. باوجود اینكه شهرت برخی ترانه‌ها مثل «سپیده دم» با شعری از فریدون خوشنود و ساخته مهناویان با صدای جواد یساری به جایی رسیده بود كه یكی از خواننده‌های آن‌ور آبی هم این آهنگ را بازخوانی كرد، اما موسیقی كوچه بازاری سیر نزولی خود را طی کرد. تشابه و تكراری شدن ملودی‌ها و از آن مهم‌تر ترویج بی‌قید و شرط موسیقی پاپ، غزل خداحافظی موسیقی كوچه بازاری را خواند.

جاده صاف کن‌ها

همیشه و در هر نوع هنری بوده‌اند كسانی كه سردمدار و به نوعی پیشرو بوده‌ و توانسته‌اند جاده صاف‌كن خیلی‌ها باشند. موسیقی كوچه بازاری (در بخش خوانندگی) تا حد زیادی خود را به سه چهره قدیمی وابسته می‌داند. آغاسی، جواد یساری و عباس قادری. این سه تن در كنار بسیاری دیگر كه به مرور وارد ماركت لاله‌زار شدند توانستند آغازكننده و مروج فرم و فضایی باشند كه هنوز هم توانسته با حفظ هویت و اصالت قدیمی‌اش، طرفدارانی را به خود جذب كند.

حذف به دست خودشان

اصرار برخی چهره‌ها برای دوام باعث شد آشوب و بیراهه‌ای در بین فعالان این عرصه به وجود بیاید و برخی چهره‌ها بدون توجه به میزان تقاضا، بی‌هیچ محدودیتی آثارشان را در صفحه‌ها ضبط و در لاله‌زار عرضه كردند. به عنوان مثال عباس قادری طبق اظهار خودش در شوی شب‌های تهران كه در قالب كاست و در سال ۱۳۵۶ منتشر شده بود، ۴۳۶ ترانه ضبط و اجرا كرده بود، اما غالب آن ترانه‌ها مضامینی تكراری و ملودی‌هایی یكنواخت داشتند.

با پیروزی انقلاب اسلامی و تغییر فضای موسیقایی كشور، فعالیت‌های خوانندگان كوچه بازاری متوقف و حیات این ژانر موسیقی خاتمه یافت. در دو دهه اخیر برخی از این خوانندگان به بازخوانی ترانه‌های قدیمی پرداخته‌اند اما عملا این فعالیت‌ها در مسیر نشان دادن یا اعلان حیات خود این خواننده‌هاست و دیگر هرگز نتوانست توفیق اواخر دهه ۴۰ و دهه ۵۰ شمسی را به خود ببیند.

تغییر نسل

حالا دور، دور ستاره‌های نسل اول موسیقی پاپ ایرانی است. جوانانی كه با ابتدایی‌ترین تجهیزات و البته حمایت بی‌قید و شرط تلویزیون و رادیو هر كدام با سرعت نور اسم در می‌كنند و از كافه‌ها به برنامه‌های تلویزیونی می‌آیند و آثارشان در قالب صفحه‌های گرامافون منتشر می‌شود. اساتید موسیقی سنتی و اصیل ایرانی هم كه با قدرت آثارشان را در دل توده مردم جا كرده‌اند، آرام آرام تكنیك و خلاقیت و موسیقی غربی را وارد جغرافیای موسیقی داخلی می‌كنند و پاپ ایرانی به تدریج سر و شكلی می‌گیرد.

توسعه موسیقی پاپ ایرانی به دهه ۷۰ میلادی باز می‌گردد. در این مقطع استفاده از سازها و شكل بومی موسیقی ایران به همراه گیتار برقی، درامز و دیگر مشخصه‌های موسیقی پاپ، سبك نوینی را در موسیقی فارسی رقم می‌زند. ترانه سرایان نسل جدید ایران در این دوره ظهور كردند و توانستند آثاری همه‌گیر را روانه بازار كنند.

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟

تو چقدر خالتوری!

در تمام این دوره‌ها، اصطلاح و لفظی مهم در ادبیات موسیقی كشور رواج پیدا كرد كه تا همین امروز هم بارها و بارها آن را شنیده‌ایم و شاید هنوز تعریف درستی از آن وجود نداشته و ندارد. لفظ «خالتور» كه در دوره‌های مختلف و مقاطع زمانی گوناگون، تعاریف متفاوتی از آن بوده و هست.

مهم‌ترین معنی «خالتور» به معنی مجلس‌گرم‌كن و آواز روحوضی است. خالتور از واژه روسی «خالتورا» (به معنی كار بی‌ارزش)، «كارِ (هنری یا ادبی) با كیفیتِ پایین» گرفته شده است كه در ایران دو معنی متفاوت، در محیط موسیقی رسمی و محیط موسیقی مطربی دارد. این اصطلاح به موزیسین‌هایی كه در مجالس عروسی و طرب با آهنگ‌های خود به اصطلاح مجلس گرم كرده و در برابر آن پول دریافت می‌كنند، می‌گویند. مثلا به این قبیل افراد در جمع‌های عامیانه می‌گویند: چه موزیك خالتوری! (موزیك شادی كه فقط به‌درد مجلس‌گرم‌كردن و مراسم عروسی می‌خورد) یا مثلا: «تو چقدر خالتوری!»... . خالتوری به معنای موسیقی فی‌البداهه هم می‌تواند باشد.

وقتی نوازنده یا نوازندگانی بدون قرار و تمرین قبلی، بداهه‌نوازی می‌كنند، كارشان را موسیقی خالتوری می‌گویند. برخی روایات هم حاكی از آن دارد كه ریشه واقعی این واژه به زمانی باز می‌گردد كه در مجالس و مهمانی‌های زنانه مجبور به استفاده از نوازنده‌های مرد بوده‌اند. در این موارد نوازنده‌ها یا به زعم ادبیات زمان قدیم مطرب‌ها با چشم بسته می‌نواختند. گهگاه پیش می‌آمد كه این افراد حین نواختن ساز از روزنه‌هایی كه به واسطه نخ كش شدن توری پدید می‌آمد، سمت مقابل را نیز دید می‌زدند. از این رو موسیقی آنان به موسیقی خالتوری مشهور شده است!

البته امروزه خالتور بیشتر به موسیقی‌های بی‌محتوا گفته می‌شود. بعضی موزیك‌های شش و هشت یا دیس لاو امروزی را نیز خالتور می‌دانند.

«خالتور» یعنی «خز»؟!

«خالتور»‌ها معمولا از وجاهت و مقبولیت كمی بین اهالی موسیقی برخوردارند. در عوض برخی مخاطبان موسیقی و آنهایی كه ۲۴ ساعته در حال گوش دادن به موسیقی هستند به‌شدت از این قبیل هنرمندان استقبال می‌كنند. در دوران جدید لفظ «خال» برای خواننده‌هایی كه به اجرای برنامه در ‌مهمانی‌ها و عروسی‌ها و مجالس می‌پردازند، اطلاق می‌شود. بسیاری از چهره‌های حال حاضر موسیقی كشور هم از «خال» رفتن تبدیل به خواننده‌های سرشناس كشور شده‌اند و توانسته‌اند اسم و رسمی برای خود دست و پا كنند.

برخی رفتارهای اجتماعی و مفاهیمی هم كه در آثار برخی خواننده‌ها بیشتر از همه به چشم می‌خورد، باعث تقدیم لفظ «خالتور» به جناب خواننده و آثارش می‌شود. مثلا وقتی خواننده‌ای می‌خواند: «تو خودت قند و نباتی»، در بین اهالی موسیقی یك «خالتور» و «خز» معروف می‌شود.

چه كسانی دوست‌شان دارند؟

قدیمی‌ترها و طرفداران فیلم‌فارسی‌های قدیمی، از طرفداران این قبیل هنرمندان‌ هستند. لوطی مشتی‌هایی را كه از این فضاهای قدیمی و البته شاد و ریتمیك، خوششان می‌آید باید جزو مهم‌ترین دسته از طرفداران این قبیل موسیقی‌ها دانست. این توضیح مهم و ضروری لازم است كه «موسیقی كوچه بازاری قدیمی» و «خالتورهای امروزی» دو مقوله مجزا و كاملا متفاوت از هم‌ هستند كه به هیچ وجه نمی‌توان درباره آنها از یک منظر قضاوت کرد.

چند نقل قول تاریخی از بزرگان حوزه موسیقی درباره موسیقی كوچه بازاری

در طول سال‌های اخیر بارها چهره‌ها و اهالی موسیقی درباره «خالتور» و خوب و بد‌ش سخنان و اظهار نظرهای جالبی در رسانه‌ها منتشر كرده‌اند. گاهی اظهاراتی تند نیز از سوی برخی چهره‌ها به میان آمده اما عمدتا همه اهالی موسیقی این لفظ را با احتیاط به كار برده‌اند و درباره چهره‌های مختلف سعی کرده‌اند محتاطانه سخن بگویند. چند برش از این اظهار نظرهای جالب را در ادامه می‌خوانید.

علیرضا عصار: خالتور چیز بدی نیست

خالتور بودن هیچ عیب نیست. خالتور چیز بدی نیست. یعنی اون زمان باب نبود در موسیقی داخل كه كسی شعری با اون مضمون رو بخونه. گفته بودم عاشقم، خب حرفمو پس می‌گیرم. تا اون جایی كه من خاطرم میاد، اولیش بود.

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟

من این مساله را بارها گفته‌ام، نمی‌دانم به خودت هم گفتم؛ اصلا خواندن ترانه سوسن خانم اشكالی نداره. عین این جمله را من در چهار، پنج مصاحبه مختلف هم گفتم. ما هر كدام تصمیم می‌گیریم كه بخشی از زندگی مخاطب را انتخاب كنیم و برای آن بخش موسیقی بسازیم. این تقسیم‌بندی كه بین تمام خواننده‌ها در ایران اتفاق می‌افتد. یعنی اینكه مثلا فرض كن مرحوم فرهاد اصلا كاری نداشت كه مردم در مهمانی‌های‌شان چه چیزی گوش می‌دهند یا در ماشین‌شان چی ممكنه گوش بدهند. برای بخش خلوت و تنهایی مردم موسیقی می‌خواند و بسیار هم تاثیرگذار بود و خدا هم رحمتش كنه. مردم بالاخره در ‌مهمانی‌شان در مراسم عروسی‌های‌شان كه قرار نیست حضرت مولانا گوش كنند. اصلا منطقی هم نیست.

جواد یساری: می‌گفت آقا داداش!

یك دوستی داشتم به نام داوود بهشتی. این داوود بهشتی یك كمدی‌خوان بود، خدا بیامرزه. همه رو می‌گم خدا بیامرزه فردا ما رو هم بگید خدا بیامرزه. ایشون گفت كه یه آقایی آمده توی كاباره افق‌طلایی می‌خوونه، جواد نمی‌دونی مردم براش چه می‌كنن. خب من اون موقع كه خواننده نبودم. خلاصه من رو برداشت برد افق طلایی كه اول لاله‌زار دست راست سر نبش بود. سر كوچه من دیدم واقعا راست می‌گه. خلاصه پول ریخت واسه آغاسی گل فرستاد برای آغاسی و آغاسی اومد بالا. باهاش خیلی رفیق بود. یعنی دوستش داشت بامزه بود. گفت این داداش من می‌خواد همین روزها خواننده بشه چه كار كنه یادش بده. گفت من بدبخت شدم بسه تو هم می‌خوای بدبخت بشی. صدات چطوره؟

گفت صداش بد نیست هر جا خوونده با شیشه تو كله‌اش زدن. از این شوخی‌های اینطوری كرد. بعد گفت یه روز بیا تئاتر. ما رو برد پشت تئاتر عكس انداختیم كه زیر شیشه‌ مغازه‌ام هنوز عكسش هست. بعد شروع شد به غزل‌خوونی و بعد از اون داستان ۴۰سال رفاقته كه بخوام بگم واقعا آدم خسته می‌شه. هیچی دیگه می‌رفتم تئاترش آغاسی می‌گفت گوش كن ببین اون چطوری می‌خوونه، اون یكی چطوری می‌خوونه. رفتیم یه مهمونی‌ و اونجا خووندم. من اون موقع آهنگ مهتجم شیرازی رو می‌‌خووندم بعد از اون مال گلپا رو می‌خووندم، مال ایرج رو می‌خووندم. گفت اینها لاله‌زاری نیست تو باس اینطوریا بخوونی. مردم همه كارگر هستن و میان یه روز خوش باشن پس شاد بخوون كه دیگه کم‌کم شروع شد. آغاسی هم خیلی سپر بلای من بود. من تئاتر دهقان رفتم دیدم اونجا موفق نمی‌شم.

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟

رفتم به آقا نعمت گفتم آقا نعمت من تو تئاتر دهقان شروع كردم اما تئاتر شما علی نظری هست، حسن شجاعی هست اگه من رو بیاری اینجا خیلی خوب می‌شه. گفت صبر كن بذار عرقت خشك بشه. همین‌طوری صحبت می‌كرد. بعد از یه هفته من رو آورد تئاتر پارس. یه تمرین گذاشتن و من خووندم. آقای منظوری نمی‌دونم زنده است یا نه، گفت بیا و خلاصه قبولم كرد. دیگه از اونجا شروع شد و کم‌کم شد سال ۵۲. سال۵۲ با وضع مدل حرفه‌ای اومدم توی لاله‌زار و از تئاتر و توی كافه‌های پایین شروع كردم. ما رو كه بالا راه نمی‌دادند آخه بدبختی«من هم از گندم ری شدم هم از خرمای بغداد»؛ نه اون موقع ما رو راه می‌دادن نه الان راه می‌دن. آقا نعمت خدا بیامرزدش یك مرد نماز به وقت‌خوون بود.

خودش رو گم نكرد. من همه‌اش دنباله‌رو این آدم بودم. هر خلاف كوچیكی ممكنه آدم بكنه، اما این آدم همون خلاف كوچیك رو هم نداشت. عاشق مردم بود. یه روز خودش گفت پام امروز خیلی درد می‌كنه. اومد توی تئاتر من هم ایستاده بودم و نگاه می‌كردم چه كار می‌كنه. تئاتر پارس لاله‌زار بود. یكهو پشتک زد كه مردم خوشحال بشن. به ما گفته بود پام ناراحته. بعد گفت: دیدید اینطوری پشتک می‌زنن. یه پشتك زد بنده خدا پاش خورد به زمین و صدا پیچید روی سن كه من خیلی ناراحت شدم. پا شد و خندید و بعد به من گفت: «خدا بزرگه بذار اینا خوش باشند، اینا از شهرستان اومدند آقا داداش.» به من می‌گفت آقا داداش. من یك تیكه‌ای داشتم می‌گفتم:«آقا داداشا شهرستانی‌ها خوش اومدید.» این یاد گرفته بود و می‌گفت آقا داداش. (اظهار نظر جالب جواد یساری درباره آغاسی كه به نوعی بزرگ‌ترین رقیب او در سال‌های كاری‌اش محسوب می‌شد).

سیروان خسروی: خالتور بودن الان بهترین پز است!

ارزش‌ها عوض شده مثلا چهار سال پیش به اصطلاح موسیقی هنری مد بود و امتیاز به حساب می‌آمد. الان پز ضد روشنفكری بهترین پز شده است. خالتور بودن و چیپ بودن الان بهترین پز است. شرایط حال موسیقی این طور است كه یا باید كارهای بسیار مزخرف انجام شود كه استقبال شود یا كارهایی كه خیلی خیلی خوب باشند. اولین نكته‌ای كه در موسیقی این روزها توجه‌ام را جلب می‌كند، تنظیم‌ آن است. از پنج تنظیم‌كننده رو بورس ایران سه نفرشان از هر ۱۰ آهنگی كه تنظیم كنند، ۹ نفر نت‌ها را اشتباه می‌گیرند. در حدی كه مغز آدم تیر می‌كشد.

با موسیقی کوچه بازاری چطوری؟

در كشوری كه تنظیم‌كننده‌اش آكورد را اشتباه می‌گیرد مشخص است به صدابرداری اصلا اهمیتی داده نمی‌شود. ایران تنها كشوری است كه حتی در كارهای مطرح آكورد اشتباه دیده می‌شود. چیزهای بدیهی دراینجا رعایت نمی‌شود. در موسیقی ایران دو به اضافه دو پنج هم می‌شود! كنسرت‌ها در ایران مثل عروسی می‌ماند چون نوازنده‌ها باید موسیقی سطح پایین اجرا كنند، اصلا جدی نمی‌گیرند چون یكسری آكوردها را به می‌دهند و هر چه از قبل خودش می‌داند، انجام می‌دهد و بقیه هم كیف می‌كنند ولی با همین نوازنده‌ها می‌شود كار عالی انجام داد.

البته هیچ كجای دنیا اینطور نیست. در كنسرت‌ها شاید نوازنده فقط از ۳۰ درصد خلاقیتش استفاده می‌كند و باید طبق آنچه خواسته می‌شود، عمل كند. هر كس برای خودش رهبر گروه است. خواننده هم كم اطلاع‌ترین فرد گروه از لحاظ بار موسیقایی است و اصلا نظری هم نمی‌تواند بدهد. جزء ملزومات كار موسیقی است كه حداقل كار صد نوازنده و گروه مطرح دنیا را در حد یك بارشنیده باشی. به جرات می‌گویم ۹۹ درصد كسانی كه در ایران كار موسیقی انجام می‌دهند، به جز كارهای لس‌آنجلسی در زندگی‌شان هیچ موسیقی دیگری گوش نمی‌دهند. با چنین مناسباتی بحث متخصص صدا یا تهیه‌كننده موسیقی چیز بیهوده‌ای است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خیلی افتضاحه مسخره

    • رضايي

      با سلام بخونيد زياد وقت نميگره بفهميد كه چه اتفاقي در جامعه ما افتاد افسوس خواننده مثل بانو سوسن بره زنده ياد استاد اغاسي بره استاد يساري بره استاد قادري بره بجاش اين خواننده هاي جديد بيان از نظر دين اغاسي مردي مومن نماز خوان دوست دار مردم زنده ياد اغاسي هم خواننده بود هم بازيگر ان هم بازيگر 8 تا فيلم بازي كرد اغاسي پله پله رفت مي توانم بگم يكي از مشهورترين خوانندگان ايراني هست كه كسي نيست كه لب كارون امنه را نشنوه سوسن خير هرچي پول داشت صرف كار هاي خير مي كرد كه حتي يك بيمارستان ساخت استاد يساري كه ديگه نياز به گفتن نداره هم صداش عالي و همه چيزش...يا عباس قادري همينطور ميدونيد چرا ميگن اغاسي مردمي چون كسي بود كه اگر در اوج مشهوري يك فردي به اون نامه ميده و فرادش جواب ميگره و يا گفته بودين كاباره ها منت ميزاشتن به خواننده ها ولي در اشتباه البته اگر منظورتان اغاسي يساري قادي.. اينا نباشه ولي اگر اينا با سر اينا كاباره ها دعوا ميكردن مخصوص اغاسي يساري حيف حيف بجاي اين عزيزان ما يه عده جوان بيان با پول باباشون بشن خواننده انم بعدش كه يكم معروف بشن ميان لباس زنم مي پوشن نه مومن نه خير ونه .... ولي نزان يساري بخواند يعني يكي از مشهور ترين بهرترين وخوش صدا ترين خواننده گان كوچه بازاري ما يا مردمي يا استاد بزرگوار ايرج حبيبي كه براي مشكلات جامعه خونده بريد به اينها گوش كنيد مانند اثر هاي به نام هروين و يا سيگار و يا قمار باز و يا نا مادري... كه بسيار عالي هستن ولي اين خواننده هاي جديد كه همش چرت پرت ميخون و مردم به اون گوش ميكنند و در كنار اينها يساري كار عالي مثل وطن را بيرون دهد خودتان قضاوت كنيد و كمي فكر كنيد حال ميگيد چرا اقا اين بعد ميخونن چرا معروف ميشن خوب چرا معروف ميشن چون حال الان تلگرام هست اينستاگرام و حال روش اين خواننده گان جديد اين است وي بگم هميجوري شما ميتونيد معروفشين حال اصل مطب اين جوري هست مطما شما هم تلگرام يا... دارين و بعضي از كانال ها 3هزار نفر بعضي 3 ميليون نفرو... عضو دارن حال اين خوانندگان جديد ميرن يه چيز مسخره ميخون و ضبت ميكن و حال كار در اينجا شروع ميشود حال اين خواننده جديد ميره ميگه اقا شما مگه تو كانال تبلغ نمي كنين اون طرف هم بله و خواننده جديده ميگه باشه بنده يه اهنگ ميدم بزاريد كانال و با عنوان اين فلان خواننده شاد عالي و مقدار كمي به مديريت كانال پول پرداخت ميكنه صاحب كانالم نميگه اين ديگه تبليغ و ميزاره كانال و حال اين خواننده بده اين ترانه مزخرفش 50 كانال 100 هزار نفر بزاره و من شما گوش ميكنيم تو يه روز معرف ميشه البته اين روشي كه من گفتم اولين بار است كه افشا ميشود و تو كانال 100 هزاري نفري حدود 10.8 تومان ميگره ولي چرا كم چون خودش تو كانال يه اهنگ ميزاره و ما مردم فكر ميكنيم كه از محتويات خود كانال و تبلغ نيست ولي اغاسي زماني مشهور شد كه نه تلگرام بود نه اينستا بود نهايتش كاباره راديو تلويزيون كه رفتن به اينها كار هر كسي نبود كه اغاسي با تلاش كوشش رفت يا استاد يساري هم همينطور مردم عزيز خودتان فكر كنيد و يا درويش جايدان فردي بود كه بخاطر شباهت قيافش به رهبر يكي از گروه هاي مخالف با شاه به ساواك نامرد گفت با قيافت عمل كني و عمل هم كرد و بعد انقلاب به جبهه رفت و چهار سال كل حافظش را از دست داد و بعد مردم فكر كرده شهيد شده شايد شما هم اهنگي است كه حميرا خونده به نام مهربونتي قشنگه هم زبونيت قشنگه را شنيدد كه شعرش را زنده ياد درويش جاويدان گفته ولي هيچ نگفتن كه زنده ياد 1 .2 سال پيش فوت كردن روحشان شاد يادشان گرامي و انان كه زنده هستند ارزويي سلامتي دارم و نظرتان بگويد با تشكر و ببخشيد بابت غلطت هاي املايي ولي يه كمي فكر كنيد ببدنيد كي ها رفت كي ها امدن

    • غلامرضا

      فقطخدابیامرزدآغاسی راونیامرزد دشمنانش را

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج