۲۱۸۷۶۰
۵۱۸۹
۵۱۸۹
پ

عکس هایتان را مرتب کنید

از وقتی دوربین های دیجیتال و گوشی های جدید با دوربین های خوب به بازار آمدند، حجم عکس های شخصی هر کس ناگهان سر به فلک کشید.

عکس هایتان را مرتب کنید





مجله همشهری دانستنیها - محمد کرباسی: از وقتی دوربین های دیجیتال و گوشی های جدید با دوربین های خوب به بازار آمدند، حجم عکس های شخصی هر کس ناگهان سر به فلک کشید. تعطیلی ها فرصت خوبی هستند تا بدون نگرانی از نداشتن فیلم و دیگر هزینه های دوربین های آنالوگ تا می توانید با دوربین عزیزتان عکاسی کنید.

حالا شما مانده اید و چند صد گیگابایت عکس؛ مفت بوده است دیگر! همینطور فلاش زده اید و الان در میان آنها گم شده اید. هر جای رایانه تان سرک می کشید عکس ها بدون هیچ نظمی ریخته شده اند. از عکس های دایی و عمو گرفته تا عکس های گل و بلبل و دشت و صحرا!

در آستانه شروع تابستان و فصل سفر و عکاسی، بهترین موقعیت است تا به همین خاطر هم شده سر و سامانی به آرشیو عکس های تان بدهید و یک بار برای همیشه منظم شوید و بعد از آن، دیگر هر وقت یاد خاطره و عکسی افتادید، بتوانید در چشم به هم زدنی، پیدایش کنید. برای این کار هم نرم افزارها و سرویس های مختلفی وجود دارد و هم می توانید ترفندهای ویژه خودتان را داشته باشید.

Apple

اپل و Photos جدیدش

شرکت اپل پس از مدت ها رسما به کار iPhotos پایان داد. پلتفرم جدید Photos اپل - که اتفاقا هم نام مشابه گوگلی اش است - حالا خیلی یکدست و یکپارچه شده. iPhotos چندین سال بود که کار سازماندهی عکس ها روی کامپیوترهای مک را بر عهده داشت اما حالا با برنامه Photos روی مک، همه چیز خیلی شبیه آلبوم عکس ها روی آی پد و آی فون شده است. این برنامه ها عکس های شما را به صورت یکپارچه روی فضای آنلاین اپل یا همان iCloud سازماندهی می کنند. در واقع شما روی همه دستگاه های تان، با فضایی از تصاویر روبرو هستید که به صورت آنلاین یکدست می شوند.

عکس هایتان را مرتب کنید

شعار اپل این است که به جای گجت فضای ابری تان را از عکس ها پر کنید اما نقطه ضعف اپل در مقابل گوگل، فضای محدود پنج گیگابایتی رایگان آن است که خیلی سریع پر می شود.

GOOGLE

بازگشت گوگل با سرویس مستقل

همین چند وقت پیش، گوگل در کنفرانس خود سرویس جدید Photos را معرفی کرد. پایه سرویس جدید Photos، آرشیو و سازماندهی آنلاین عکس هاست. سرویس جدید علاوه بر تشخیص چهره، قابلیت تشخیص حیوانات از یکدیگر را هم دارد و میان سگ و گربه تفاوت قائل می شود!

برای کسانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته و ارادت خاصی به اندروید و گوگل دارند، این سرویس بدون محدودیت حجمی، بسیار سودمند است. گوگل یک برنامه آپلودر خاص برای ویندوز ارائه کرده که عکس های شما را بدون دغدغه به حساب کاربری تان می فرستند و از آنها نسخه پشتیبان تهیه می کنند. این برنامه وقتی گوشی، دوربین یا حتی مموری کارت تان را به کامپیوتر وصل کنید، سریع عکس ها را تشخیص می دهد و آنها را به سرورش می فرستد.

عکس هایتان را مرتب کنید

می توانید اپلیکیشن Photos را روی گوشی و تبلت اندرویدی یا اپلی تان هم نصب کنید تا کار آپلود عکس ها را از روی گوشی و تبلت انجام دهد. شما به صورت آنلاین می توانید عکس ها را ادیت کنید و سازماندهی آنها را انجام دهید.

با استفاده از این سرویس، اگر گوشی و لپ تاپ تان زیر ماشین هم برود، باز همه عکس هایتان به صورت آنلاین در دسترس هستند. گوگل محدودیت ظرفیتی برای عکس ها ندارد اما این مسئله برخی را نگران کرده است. گوگلی ها گفته اند این کاهش حجم اثر کمی بر کاهش کیفیت عکس ها می گذارد اما عکاس های حرفه ای از این قضیه نمی گذرند. با این حال فناوری جدید تشخیص چهره گوگل در Photos، خیلی ها را هیجان زده کرده و جستجو در میان عکس هایش هم حیرت انگیز است. در این سرویس بخش بندی هایی مانند «گل ها، عروسی یا جنگل» دارد که با انتخاب شان، عکس های مربوطه را تشخیص می دهد.

علاوه بر این، عکس ها براسای ژئوتگ گوشی تان هم قابل دسترسی هستند و مثلا با انتخاب «تهران»، همه عکس هایی که در تهران گرفته شده، می آیند.

دانلود کنید

برای کامپیوترهای ویندوز و مَک گوگل برنامه های خاصی برای آپلود عکس داده. برای رسیدن به این برنامه ها می توانید یکراست به آدرس photos.google.com/apps بروید. اپلیکیشن Google photos را می توانید از فروشگاه های مجازی گوگل و اپل برای گوشی و تبلت تان دانلود کنید.

Windows

بدون برنامه، بدون منت!

روش سنتی و دستی هنوز هم (به ویژه در میان عکاس های حرفه ای) پرطرفدار است. قدم اول این است که کل عکس ها را در یک جا متمرکز کنید. برای این کار می توانید از سرچ فایل های با پسوند PG (به عنوان فرمت رایج) شروع کنید و تمام عکس ها را از جاهای مختلف به یک درایو بیاورید. سر فرصت، عز شر عکس های تکراری، شبیه هم یا بد خلاص شوید و پاک شان کنید.

خیلی ها در پوشه اصلی کل عکس ها (مثلا Photos)، زیرفولدرهای سال های مختلف (مثلا ۱۳۹۳، ۱۳۹۴ و ...) را ایجاد می کنند تا عکس ها سریع تر پیدا شوند.

حالا می توانید در زیرمجموعه هر سال، فولدرهای وقایع عکس ها (مثل تولد مادر، سفر کیش یا ...) را بسازید. می توانید مثلا در پوشه کیش، پوشه های وقایعی مانند کشتی یونانی، دریا، پارک ساحلی و ... را هم بسازید و عکس ها را تقسیم بندی کنید. این نوع سازماندهی بد نیست اما باید همیشه نسخه پشتیبانی از عکس ها (مثلا روی یک هارد اکسترنال) داشته باشید چرا که اگر سر هارددیسک کامپیوترتان بلایی بیاید به خاطر استفاده نکردن از امکانات آنلاین، یک عمر خاطره هم همراهش می رود.

عکس هایتان را مرتب کنید

تکنولوژی پرتوان برس به داد این ناتوان!

محور اصلی برنامه های آف لاین یا آنلاین شرکت های مختلف، آلبوم بندی سریع عکس ها به صورت خودکار است. مثلا بر اساس مشخصات «ژئوتگ» گوشی موبایل تان، عکس ها بر اساس منطقه عکاسی ردیف می شوند. برخی هم از تاریخ عکاسی استفاده می کنند و عکس ها را براساس ماه و سال می چینند تا سریع به مراد دل تان برسید.

یکی از مهمترین بخش های این برنامه ها، تگ گذاری برای عکس هاست؛ به این ترتیب که می توانید برای هر عکس، کلمات کلیدی خاصی تعیین کنید. با این کار وقتی مثلا کلمه «کیش» را سرچ می کنید، هر چه عکس در سال های مختلف از کیش دارید برای تان فهرست می شود. تگ می تواند مجموعه ای از چند کلمه مختلف باشد. مثلا علاوه بر کیش، می توانید «سفر خانوادگی» یا «دریا» را هم اضافه کنید. در این صورت، وقتی «دریا» را سرچ کنید هم عکس های کیش و هم عکس های شمال تان پیدا می شود.

علاوه بر تگ، Caption یا همان «شرح عکس» هم کمک مهمی در سازماندهی عکس ها به شما می کند. در این برنامه ها معمولا با یک کلیک ساده می توانید شرح عکس را اضافه کنید اما بخش هیجان انگیز برنامه ها و سرویس های سازماندهی عکس، بخش تشخیص چهره هاست. گوگل و اپل تکنولوژی خاص خود برای شناسایی چهره را توسعه داده اند که با استفاده از آن، وقتی شما یک بار کسی را معرفی کنید، پس از آن برنامه خودش او را در عکس ها تشخیص می دهد تا بتوانید راحت عکس اقوام و دوستانتان را بیابید.

کشف عکس ها با پیکاسا

نرم افزار پیکاسا (محصول گوگل) سال هاست که دل خیلی ها را در سازماندهی عکس ها روی کامپیوتر شخصی ربوده. این نرهم افزار امکانات خوبی برای سازمان دادن به آرشیو عکس ها و ویرایش آنها دارد و علاوه بر این، به سرویس آنلاین گوگل هم وصل می شود. پیکاسا همچنین می تواند با رابط نرم افزاری زیبایی که دارد، به جای برنامه پیش فرض ویندوز، کار نمایش عکس ها روی رایانه تان را به عهده بگیرد.

آخرین نسخه پیکاسا برای ویندوز، ژانویه ۲۰۱۵ به بازار آمد اما نسخه مک آن هنوز در سال ۲۰۰۹ گیر کرده است. بعد از نصب، اولین سوال پیکاسا از شما این است که می خواهید کدام قسمت رایانه تان جستجو شود و برنامه چه فرمت های تصویری را نمایش دهد. پیشنهاد اول (که معمولا هم بهتر جواب می دهد) همان گزینه نخست یعنی کل هارد دیسک است.

عکس هایتان را مرتب کنید

بعد از پایان جستجو، پیکاسا به صورت پیش فرض همه عکس های شما را براساس تاریخ و پوشه های آنها مرتب می کند. در ستون سمت چپ، فهرست پوشه های شما و تاریخ آنها دیده می شود. احتمالا با کلی عکس نامنظم مواجه هستید. در قدم اول، بهتر است پوشه هایی که عکس هایش برایتان مهم نیستند و قصد سر و سامان دادن به آنها را ندارید از جستجوی پیکاسا حذف کنید. تشخیص چهره، استفاده از تگ و آلبوم بندی از دیگر امتیازات این برنامه هستند. به عنوان مثال، روی یکی از عکس های خانوادگی کلیک راست کرده و در قسمت Add to album، روی گزینه New Album کلیک کنید. در پنجره مشخصات آلبوم، نام آن (مثلا Family photos) را بنویسید.

در قسمت بعدی می توانید به صورت اختیاری تاریخ آلبوم، محل عکاسی یا توضیحات دیگری را اضافه کنید که در جستجوها کمک تان می کند. شاید اولین بار، سازمان دادن به چندین گیگابایت عکس کار وقت گیری باشد اما پس از منظم کردن عکس ها به صورت تدریجی، آلبومی دیجیتال از عکس هایی در اختیار دارید که نوه ها، نتیجه ها و حتی ندیده هایتان برای مرور خاطرات می توانند به راحتی با چند کلیک از آن استفاده کنند. عکس های شما خاطراتی هستند که هیچ کس دیگری نمی تواند آن را برایتان تکرار کند.

دانلود کنید

برای دانلود آخرین نسخه پیکاسا (۳.۹) می توانید به آدرس Picasa.Google.com سر بزنید. حجم پیکاسا تنها حدود ۱۶ مگابایت است اما برای خودش غولی به حساب می آید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج