۲۴۲۶۷۴
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

جهانگیری:

صاحب‌نظران اقتصادی دولت را یاری کنند

معاون اول رییس‌جمهور گفت: متاسفانه برخی تصور می‌کنند با اجرای توافق هسته‌ای قیمت‌ها به یکباره شکسته می‌شوند که این تصور بازار را با رکود مواجه کرده است.

خبرگزاری ایسنا: اسحاق جهانگیری در نشست مدیران عامل بانک‌های دولتی، خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری کشور که عصر امروز (چهارشنبه) برگزار شد، با تاکید بر اینکه دولت در تلاش است با اتخاذ سیاست‌های مالی و پولی مناسب، رشد اقتصادی مثبت در سال ۹۴ ادامه پیدا کند، گفت: هم اکنون مردم از دولت مطالباتی نظیر اشتغال و رفاه دارند و دولت نیز اهتمام دارد با استفاده از فرصت مطلوبی که به واسطه‌ توافق هسته‌ای ایجاد شده، با اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ رشد اقتصادی مثبت و آرامش حاکم بر اقتصاد کشور در جهت رفع مشکلات کشور گام بردارد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد ایران، اقتصادی بانک محور است، اظهار کرد: درحال حاضر نقش اصلی تأمین منابع مالی بر عهده‌ نظام بانکی است از این رو لازم است مسائل و مشکلات پیش روی نظام بانکی مرتفع شود.

وی با بیان اینکه نظام بانکی در سال ۹۳ به شکلی مطلوب به صحنه آمد، خاطرنشان کرد: با وجود آنکه انتظار می‌رفت نظام بانکی بتواند در سال گذشته تا سقف حداکثر ۲۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه دهد، اما میزان تسهیلات‌دهی نظام بانکی بیش از حد انتظار بود و به رقم ۳۴۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته رسید.

معاون اول رییس جمهور افزود: البته در سال ۹۳ وضعیت بودجه‌ دولت نسبت به سال جاری بهتر بود و قیمت نفت نیز تا اندازه‌ای افزایش پیدا کرده بود ضمن آنکه امیدی که با روی کار آمدن دولت یازدهم در میان مردم ایجاد شده بود، باعث شد تا بخش خصوصی وارد میدان شود و مجموع این مسائل موجبات رشد اقتصادی ۳ درصدی در سال ۹۳ را فراهم کرد.

جهانگیری با بیان اینکه تصور می‌شد این میزان رشد مثبت اقتصادی در سال ۹۴ نیز استمرار پیدا خواهد کرد، گفت: به دلایل مختلفی از جمله کاهش درآمدهای نفتی و شرایط بسیار سخت دولت در بخش بودجه، متاسفانه رشد اقتصادی ۳ درصد سال گذشته در سال جاری ادامه پیدا نکرد.

وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای هسته‌ای و فرصت طلایی فراهم شده برای دستیابی به رشد اقتصادی مناسب، تصریح کرد: هم اکنون تعداد زیادی از کشورهای اروپایی برای همکاری اقتصادی با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و انتظار می‌رود نظام بانکی کشور برای توسعه‌ همکاری‌های اقتصادی با کشورهای خارجی در صف مقدم فعالیت کنند.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه در دوران تحریم، نظام بانکی و بخش نفت کشور بیش از سایر بخش‌ها هدف تحریم‌ها قرار گرفته بود، افزود: این موضوع نشان دهنده نقش مهم این دو بخش در اقتصاد کشور است و انتظار می رود در دوران پساتحریم نیز شاهد فعالیت هرچه بیشتر نظام بانکی و بخش نفت در توسعه‌ی کشور باشیم.

جهانگیری ادامه داد: با توانمندی و اراده‌ای که در صنعت نفت کشور وجود دارد، امیدواریم ظرف چند ماه آینده، میزان تولید نفت کشور به میزان قبل از تحریم‌ها برسد. البته این موضوع برای کشورهای غربی موضوعی باور نکردنی است زیرا تصور می‌کنند که سال‌ها زمان نیاز است تا آسیب‌هایی که به واسطه‌ تحریم‌ها بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور وارد شده، جبران گردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برخی انتظارات و توقعات نادرست درخصوص شرایط پس از تحریم از آن بعنوان یکی از نگرانی‌های دولت یاد کرد و گفت: متاسفانه برخی تصور می‌کنند که با اجرای توافق هسته‌ای قیمت ها به یکباره شکسته می‌شود و این تصور بازار را با رکود مواجه کرده و باعث شده حجم موجودی انبار برخی از واحدهای تولیدی افزایش یابد.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: برای مدیریت این شرایط، نیازمند تدابیر اقتصادی مناسب هستیم و دولت از اقتصاددانان و صاحب نظران اقتصادی کشور انتظار دارد نظرات و دیدگاه‌های راهگشای خود را به دولت ارائه دهند و دولت را در مدیریت مقطع دشوار فعلی یاری کنند.

جهانگیری با اشاره به دستور رییس جمهور خطاب به ستاد اقتصادی دولت برای ایجاد تحول در نظام بانکی کشور،‌ گفت: دکتر روحانی از ستاد اقتصادی دولت تحول نظام بانکی، نقش دادن به بازار سرمایه در تأمین مالی و تسویه بدهی‌های دولت را مطالبه کرده است و ستاد نیز این موضوعات را در دستور کار خود قرار داده و در دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت آن را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به پیشنهادات و دغدغه‌های مدیران عامل بانک‌ها که در این نشست مطرح شد، گفت: دغدغه‌ها و پیشنهادات شما از سوی تیم اقتصادی دولت پیگیری می‌شود و امیدوارم با هماهنگی و همفکری یکدیگر بتوانیم بخش زیادی از مسائل پیش رو را از میان برداشته و از مشکلات موجود در مقطع فعلی عبور کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور، ناشی از سیاست‌های غلط سال های گذشته و تحریم‌های ظالمانه است که اقتصاد کشور را با مسائلی نظیر رکود، تورم و رشد منفی مواجه کرد، گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر با سیاست‌های دقیق و علمی دولت تدبیر و امید، تورم به کمتر از ۱۵ درصد کاهش یافت و توفیقاتی نیز در زمینه‌ مقابله با رکود حاصل شد و سال گذشته توانستیم به رشد مثبت اقتصادی دست پیدا کنیم.

طیب‌نیا مهمترین مشکل بخش تولید کشور را محدودیت منابع مالی عنوان کرد و افزود: تقاضا برای دریافت تسهیلات بانکی افزایش پیدا کرده اما به دلیل بدهی دولت به نظام بانکی، مطالبات معوق و محدودیت سرمایه در نظام بانکی، قدرت تسهیلات دهی بانک‌ها کاهش یافته که در این شرایط یکی از اولویت‌های مهم دولت رفع تنگناهای اعتباری بانک‌هاست.

وزیر امور اقتصاد و دارایی همچنین با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در ستاد اقتصادی دولت برای رفع مشکلات نظام بانکی، خاطرنشان کرد: جلساتی هم با مدیران نظام بانکی برگزار شده و دولت با جدّیت به دنبال راهکارهایی برای خروج از وضعیت فعلی و دست‌یابی به رشد مثبت اقتصادی است.

رییس کل بانک مرکزی هم در این نشست با تاکید بر اینکه نظام بانکی به شدت تحت فشار قرار دارد و از مشکلات متعدد رنج می‌برد، گفت: ساختار مالی بانک‌ها به شدت تضعیف شده و توانمندی نظام بانکی کشور کاهش یافته است.

سیف، بازار غیرمتشکل پولی را از مهمترین مشکلات نظام بانکی کشور برشمرد و بر لزوم نظارت دقیق بر موسسات مالی و اعتباری تأکید کرد.

رییس کل بانک مرکزی اظهار امیدواری کرد پس از اجرای برجام، وضعیت نظام بانکی بهبود یافته و بانک‌ها بتوانند بیش از گذشته منشأ اثر در توسعه‌ی کشور باشند.

در این نشست که مشاور امور اقتصادی رییس جمهور، رییس هیات عامل صندوق توسعه‌ی ملی و دبیر هیات دولت نیز حضور داشتند، مدیران عامل بانک‌ها مشکلات و دغدغه‌های خود را مطرح و پیشنهاداتی در جهت برون‌رفت از شرایط فعلی نظام بانکی ارائه کردند.

اعمال نظارت مؤثر بر سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی به ویژه در بخش تعیین نرخ سود، ایجاد و گسترش بازار بدهی، کاهش نرخ جریمه درخصوص اضافه برداشت بانک‌ها، اخذ وام از منابع مالی خارجی و ایجاد شرکت مدیریت دارایی‌ها برای وصول مطالبات معوق بانکی از مهمترین تقاضاهایی بود که مدیران عامل بانک‌ها مطرح کردند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ایرانی

      با تشکر از جناب جهانگیری برای این کار موارد زیر باید در اقتصاد ایران انجام شود:
      1- اول از هر چیز دیگری ما نیاز به مدیران لایق و کارآمد داریم. مدیریت در کشور ما در خود فرو مرده و می توانم بگویم تقریبا نابود شده است. متاسفانه مرگ مدیریت در ایران نامحسوس است و ما بی خبر نشسته ایم و خبر نداریم که چه به روز عدم مدیریت در ایران آمده است.
      2- بانک ها مهمترین بنگاه اقتصادی یک کشور هستند. بنابراین بانک ها باید در پروژه های زیربنایی کشور سرمایه گذاری کنند و سود سرمایه گذاران را پرداخت نمایند. یعنی بانک به نیابت از مردم که پول هایشان را در بانک گذاشته اند سرمایه گذاری نموده و سود آنان را نیز پرداخت می کند. بنابراین یکی از عوامل پیشرفت اقتصاد یک کشور بانک ها هستند و باید سود سپرده های سرمایه گذاری را همواره در سطح بالایی نگه دارند تا مردم ترغیب شوند پول خود را در بانک سرمایه گذاری نمایند. زیرا مردم به تنهایی قادر به سرمایه گذاری های عظیم نیستند ولی بانک ها قادر به این کار هستند!!!
      3- سرمایه گذاری در بخش کشاورزی: بدین ترتیب که با احداث دامداری های عظیم صنعتی (گاو و گوسفند و مرغ) من به جرات می گویم نه تنها بهترین شیر و گوشت سفید و قرمز به مصرف مردم ایران خواهد رسید بلکه می توانیم به یکی از صادرکنندگان بزرگ دنیا تبدیل بشویم. تولیدکنندگان نیز دیگر روغن پالم در شیرها نخواهند ریخت چون تولید مقرون به صرفه خواهد بود. ما می توانیم بعد از ایالات متحده که مقام اول تولید شیر و گوشت جهان را دارد مقام دوم را داشته باشیم. علاوه بر این تاسیس باغات عظیم محصولات میوه ای نه تنها مصرف داخل تامین می شود بلکه صادر هم می توانیم بکنیم. به عنوان مثال حد فاصل تهران تا کرج را به جای احداث آسمان خراش های سهمگین و بد هیبت که بلای جان تهران شده است و توسط یک عده سودجو تاسیس شده است تخریب و پاکسازی نموده و باغات عظیم به جایشان تاسیس شود. آنوقت ببینید آب و هوای تهران چکونه خواهد شد؟!؟!!؟!
      4- احداث نمایندگی های کمپانی های بزرگ جهان در ایران مانند شرکت جنرال موتورز، بوش، زیمنس که یکی از بزرگترین شرکت های چندهزار منظوره این کره خاکی است و از کوچکترین قطعات الکترونیک تا موتور جت هواپیما تولید می کند، بنز، بی ام و، جنرال الکتریک، فورد، تویوتا، بویینگ، و... ده ها کمپانی بزرگ دیگر که در 7 کشور صنعتی جهان قرار دارند می توان اقتصاد را متحول نمود. ایرانی ها مردم فنی و صنعتگری هستند و در مقابل آنها دست و پا بسته نیستیم و می توانیم از صنعت و فن آنها یاد بگیریم. باز هم می گویم که ما باید یاد بگیریم!!!!!!!! باید از آنها صنعت را یاد بگیریم. با آمدن تکنولوژی ها و ماشین آلات پیشرفته آنها هم اشتغال ایجاد می شود و هم صنعت ما بالا می رود.
      5- استقبال از توریست های خارجی و به حرکت درآوردن صنعت توریسم که در ایران بسیار بسیار ضعیف است.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج