۲۵۰۹۲۹
۱۹ نظر
۵۰۰۸
۱۹ نظر
۵۰۰۸
پ

نامه مهم ۴ وزیر کابینه به روحانی

وزرای اقتصاد،صنعت،کار و دفاع در نامه‌ای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاست‌های ناهماهنگ دستگاه‌ها، هشدار دادند اگر تصمیم ضرب‌الاجل اقتصادی گرفته نشود، رکود تبدیل به بحران خواهد شد.

خبرگزاری مهر: وزرای اقتصاد،صنعت،کار و دفاع در نامه‌ای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاست‌های ناهماهنگ دستگاه‌ها، هشدار دادند اگر تصمیم ضرب‌الاجل اقتصادی گرفته نشود، رکود تبدیل به بحران خواهد شد.

شورای اطلاع رسانی دولت نامه مشترک وزرای اقتصاد، صنایع، تعاون و دفاع را به رئیس جمهور تایید کرد.

در نامه مشترک علی طیب نیا، محمدرضا نعمت زاده، علی ربیعی و حسین دهقان وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع به حسن روحانی رئیس جمهور آمده است: «همانطور که مستحضرید از دی ماه ۱۳۹۲ تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغیرهای کلان بین المللی و داخلی از جمله کاهش بهای نفت و کالای اساسی از جمله فلزات و همچنین تحریم‌ها و برخی تصمیمات و سیاست‌های ناهماهنگ دستگاه‌ها در داخل کشور شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال ۱۳۹۲ تاکنون ظرف مدت ۱۹ ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ۴۲ درصد کاهش یافته و به لحاظ افت ارزش، بازار کاهشی معادل ۱۸۰ هزار میلیارد تومان را شاهد است. (ارزش بازار از ۵۱۱ هزار میلیارد تومان در دی ماه ۱۳۹۲ امروز به عدد ۳۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است) و امروز در پی دستاورد بسیار ارزشمند و بزرگ هسته ای ملت ایران و در عین وجود پی آمدهای مثبت اقتصادی فراوان آن ابهاماتی نیز در بازار ایجاد شده که باید سریعا واکنش نشان داد.»

در این نامه می‌خوانیم: «براساس پیش بینی های بودجه ای شرکت‌ها که در بازار سرمایه موجود است و واقعیت‌های موجود در عملیات صنایع مختلف بورسی در برهه کنونی اگر به صورت ضرب الاجل و براساس قواعد حاکم در شرایط بحران اتخاذ تصمیم نگردد، بیم آن می رود که این رکود تبدیل به بحران و آنگاه بی اعتمادی شود که برای زدودن آثار آن شاید مدت‌ها وقت لازم لاشد.»

در ادامه نامه مشترک چهار وزیر کابینه یازدهم به رئیس جمهور، عوامل اصلی افت بازار سرمایه کشور مورد اشاره قرار گرفته و به شرح ذیل آمده است: « ۱) جدول زیر سهم هر یک از صنایع مهم و اثر گذار را در کاهش حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی نشان می دهد.

از دی ماه ۱۳۹۲ لغایت پایان مردادماه ۱۳۹۴

صنایع

کاهش ارزش بازار - میلیارد تومان

محصولات شیمیایی (شامل صنایع پتروشیمی)

۴۲.۵۳۰

فلزات اساسی (شامل صنعت فولاد، سرب، روی، مس و الومینیوم)

۳۴.۷۶۰

فراورده های نفتی (شامل صنایع پالایشگاهی و روانکارها)

۳۰.۱۲۰

استخراج کانه های فلزی (شامل سنگ آهن، سرب و روی)

۲۲.۳۹۰

بانکها و موسسات اعتباری

۱۵.۱۷۴

شرکتهای چند رشته ای صنعتی (غدیر، امید، صندوق بازنشستگی و گروه توسعه ملی)

۱۳.۴۰۷

مخابرات (شامل مخابرات و همراه)

۵.۹۵۰

سیمان، اهک و گچ

۵.۵۵۱

خدمات فنی و مهندسی (شامل مپنا و ...)

۴.۷۵۶

سایر صنایع

۴.۷۹۲

جمع کاهش ارزش بازار سرمایه

۱۷۹.۴۲۹


توجه به این نکته ضروری است که ۳۵ درصد ارزش بازار مربوط به محصولات شیمیایی و فرآورده های نفتی و ۱۴ درصد ارزش بازار مربوط به فلزات اساسی و استخراج کانه های فلزی و ۱۳ درصد ارزش بازار نیز مربوط به بانک‌ها و موسسات اعتباری می باشد. لذا پنج ردیف اول جدول فوق ۶۲ درصد ارزش بازار سرمایه کشور را شامل می شود.

۲ ـ جهت تحلیل علل این کاهش باید به دو دسته عوامل بین المللی و عوامل داخلی اشاره نمود، در حوزه عوامل بین المللی باید به روند کاهشی قیمت‌های جهانی کالاهای پایه ای و نفت اشاره نمود که اعداد جدول زیر بیانگر کاهش شدید در دوره مورد بررسی می باشد.

شرح کالا

واحد

دی ماه ۹۲

پایان سال ۹۳

مردادماه ۹۴

میزان کاهش قیمت در مرداد ۹۴ نسبت به دی ماه ۹۲- درصد

نفت

دلار- هر بشکه

۱۰۶

۵۰

۴۲

۶۰%

فولاد

دلار- هر تن

۳۰۰

۲۹۰

۱۴۰

۵۳%

مس

دلار- هر تن

۷۴۰۰

۵۹۰۰

۵۱۰۰

۳۱%

آلومینیوم

دلار- هر تن

۱۷۵۰

۱۷۵۰

۱۵۰۰

۱۴%


۳) افزایش قیمت دلار مبادله ای از ۲۷۹۹ تومان در پایان سال ۱۳۹۳ به ۲۹۹۶ تومان، هم اکنون افزایشی معادل ۲۰۰ تومان به ازای هر دلار موجب افزایش بهای تمام شده محصولات در داخل کشور شده است که در پیش بینی شرکت‌ها ملحوظ نیست و در آینده آثار آن در تعدیل سودآوری شرکت‌ها خواهد آمد.

۴) باتوجه به نقش بانک‌ها و موسسات اعتباری در هدایت جریان‌های نقدی و ایجاد تحرک در صنایع توجه به ارقام و اطلاعات مالی این گروه اهمیت ویژه ای دارد. مزید استحضار حضرتعالی سود تقسیمی این گروه از ۶۷۰۰ میلیارد تومان سال قبل به ۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۳ رسیده است و با توجه به روند عملیات بانک‌ها و الزامات بانک مرکزی جهت جبران کسری ذخایر تا ۵ سال آتی بازار بهبود مناسبی در این حوزه را پیش بینی نمی نماید.

۵) در بعد عوامل داخلی کاهش ارزش بازار شرکت‌های فعال در بازار سرمایه، می توان به نبود تقاضای کافی برای محصولات، مشکل حاکم بر فعالیت‌های اقتصادی و افزایش انباشت موجودی و حساب‌ای دریافتنی صنایع مختلف اشاره نمود. به عنوان نمونه در صنعت خودرو صورت‌های مالی زیان انباشته ای معادل ۴.۲۰۰ میلیارد تومان را نشان می دهد و این در حالی است که به دلیل بحران نقدینگی، صنعت مزبور در معرض توقف است و موجودی انبار محصول خودروسازان به متجاوز از ۱۰۰.۰۰۰ خودرو کف کارخانه رسیده است.

وضعیت مشابهی در صنعت فولاد، صنعت مس، مسکن، سیمان، کاشی و سرامیک و معدنی ها به عینه مشهود است. در صنعت پتروشیمی که بیش از ۳۵ درصد از ارزش بازار سرمایه را تشکیل می دهد، سیاست‌های نامعلوم تعیین نرخ خوراک گاز و همچنین افزایش قیمت دلار مبادله‌ای که موجب افزایش بهای تمام شده آنها شده است، به رکود این بخش دامن می زند، همچنین کنترل قیمت محصولات تولیدی بعضی از شرکت‌های بورسی مانع از تعدیل متناسب درآمدها و هزینه ها گردیده است.

۶) دستاوردهای بزرگ هسته ای اگر چه موقعیت بسیار ممتازی برای کشور شده است و پیامدهای اقتصادی مثبت فراوانی در آتی به همراه خواهد داشت لیکن کاهش تقاضا در بازار به دلیل انتظار در کاهش قیمت کالاها مشهود است. ضمن اینکه توقع در بازار سرمایه ورود رقبای جدید خارجی برای شرکت های بورسی است و این نکته خود صنایع داخلی را با چالش مواجه نموده و می بایست برای آن سیاست شفافی اتخاذ و اعلام گردد.

۷) برخی از نمادهای معاملاتی شرکت ها هم اکنون در بازار سرمایه بسته است. از جمله این نهادها، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، پالایشگاه بندرعباس، پالایشگاه لاوان، پالایشگاه شیراز، سنگ آهن چادرملو، سنگ آهن گل گهر، بانک پارسارگاد، بانک پارسیان، بانک سرمایه و بانک ایران زمین است که پیش بینی می شود بازگشایی نمادهای مزبور ظرف یک هفته آتی بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ واحد شاخصهای بورس را کاهش دهد.

۸) نگاهی به اعداد و ارقام محقق شده طبق صورت‌های مالی ۹۳ نسبت به ۹۲ و پیش بینی شرکت‌ها برای سال ۹۴ نشان می دهد: مالیات ابزاری شرکت‌ها در سال ۹۳ نسبت به ۹۲ از ۴۲۵۲ میلیارد تومان با ۳۷ درصد کاهش به ۲۶۸۲ میلیارد تومان رسیده است.

تسهیلات مالی در سه ماهه اول ۹۴ نسبت به سال ۹۲ از مبلغ ۴۰۶۳۳ میلیارد تومان با افزایش ۱۷ درصد به مبلغ ۴۷۳۶۲ میلیارد تومان رسیده ولی هزینه مالی شرکت‌ها در سال ۱۳۹۲ مبلغ ۶.۶۰۰ میلیارد تومان بوده است در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۳ به ۸.۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این افزایش نشان دهنده افزایش نرخ سود تسهیلات اعطایی در سال ۱۳۹۳ می باشد. قابل توجه اینکه بخشی از افزایش رقم تسهیلات به میزان هزینه مالی پرداخت شده شرکت می باشد این در حالی است که مانده تسهیلات نظام بانکی متجاوز از ۷۰۰.۰۰۰ میلیارد تومان و سهم شرکت های معظم بورسی از این رقم کمتر از ۷ درصد می باشد.»

نامه مشترک علی طیب نیا، محمدرضا نعمت زاده، علی ربیعی و حسین دهقان وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع به حسن روحانی رئیس جمهور در نیمه دوم شهریورماه نوشته شده و هنوز از پاسخ حسن روحانی به این نامه خبری در دست نیست.

نامه مهم 4 وزیر کابینه به روحانی

نامه مهم 4 وزیر کابینه به روحانی

نامه مهم 4 وزیر کابینه به روحانی

نامه مهم 4 وزیر کابینه به روحانی
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      طبق کارشناسی یکی از ماموران برجسته اقتصادی موساد اگر ایران نتواند ظرف 2 سال قدرت ارز خود افزایش دهد دچار بحران اقتصادی فلج کننده ای می شود که ترمیم پیامدهای ان به 15 سال نیاز می باشد

    • بدون نام

      این یعنی چی ؟!!!! وزیران میخوان بار مسئولیت های خودشون را بندازن به دوش رئیس جمهور ؟!!!!!

      پاسخ ها

      • علی

        برای رئیس جمهور و وزیر چیزی نمانده . همه ما شاهد برخورد آقایان نماینده به اصطلاح مردم هستیم . نماینده ی که حق دست دادن و احوالپرسی که یک مسئله کاملا شخصی هست را ندارد حق دیگری هم ندارد . چنانچه رکود به بحران هم تبدیل شود جناب بیرانوند و جناب رسایی هستند ظرف سیم ثانیه بحران به رفاه تبدیل میشه چی فکر کردی میگی نه بشین و تماشا کن .

    • بدون نام

      خدا رحم ملت كنه تدبير واميد هم جواب نداد

    • بدون نام

      100000 خودرو فروش نرفته بسیار عالی....
      ورشکستگی فرغون سازان نزدیک است....
      تا یک سال دیگر هم خرید خودروی صفر تحریم است...

    • ناشناس

      فقط اقتصاد مقاومتی راه حل این کشوره ... حالا هی راه خود رو برن

    • سعید تنها

      با این نظر وزیران به نظر میرسد وقتی رییس جمهور گفته بود ارز بحران ورکود عبور کردیم ظاهر از روی نوشته بحران ورکود عبور کرده


      از امروز دیگه گذشته خدا به عاقبت فقرا رحم کنه

    • علی

      خوب این مطالب را همه میدونند همه هم میدونن باید بصورت اورژانسی کاری کرد منتها این خود شمایید که باید کاری بکنید با نامه از خودتون سلب مسوولیت نکنید و اگر راه حل ندارید برید کنار بزارید اهل فن بیان جای شما...

    • سبی

      یعنی الان تو بحران نیستیم ؟؟؟=


      قراره بدتر از این بشه؟؟؟

    • مصطفی

      این که گفتند از رکود عبورکردیم احتمالا منظورشون این بود که از روی کود عبور کردیم...

    • ناشناس

      فرض کنیم رئیس جمهور دستور رسیدگی بدهد مگر نه اینکه متولی 80 درصد موارد ذکر شده خود شما هستید؟ معنی این نامه دو تا چیز بیشتر نیست که ما اینکاره نیستیم ما را برکنار کنید و یا اینکه سکانداران اصلی اقتصاد و صنعت دیگران هستند و ما فقط مترسکیم. سوال اینجاست روحانی باید به چه کسی دستور رسیدگی دهد؟

    • بدون نام

      خوب گفتند رکود
      خودآقای وزیرنعمت زاده همیشه درمصاحبه هایشان
      موافق گرانی وگرانترشدن هستن.آقای نعمت زاده خودش
      جلوارزانی خودرو راگرفته.اگه راست میگه خودرو راارزان
      کنیدپراید10میلیون بده ببین چقدرمشتری پیدامیشه
      ویا405بقیمت سابق بدین مشتری زیادمیشه.

    • علی

      اماربگیرید ببینیدتو این دوسال اندی بامملکت چه کردید هرچه خرابکاری کردید بپای رئس جمهورمحبوبمان دکتراحمدی نژادانداختیدباید جواب خدا ومردم روبدید فقط خواهشا نگید تدبیر که ملت اخلاقشون به هم میریزه وتا این حد ناامیدی ........ والا تا حالاندیده بودیم

      پاسخ ها

      • کارمند

        سلام شما بررو باهمان دکتر احمدی نژاد خوش باش. که هرچی بوده از اون موقع مونده .

    • بدون نام

      به وزیر دفاع چه ربطی دارد که در مسائل اقتصادی دخالت می کند
      آقای وزیر اقتصاد این و ضعیت فعلی اقتصاد را شما بوجود آوردید رییس جمهور نظرات تیم اقتصادی را اجرا میکند

      پاسخ ها

      • جعفری- صبا

        آخه ای کیو: این مسائل همه باهم برای یک کشور ویک دولت و همه وزرا مرتبط میشه!

    • بدون نام

      پس چه خبر شده چرا يك مرتبه چهارتا وزير اومدن واين نامه رو نوشتن مگه مشخص نبود ما بعنوان يك شهروند عادي اينو ميدونستيم شما چرا تازه فهميديد اگر ميخواهيد سرمايه گذار خارجي رو بصورت علني دعوت بكار كنيد چرا تن وبدن ملت رو هردقيقه ميلرزانيد تا حالا پول نفت بوده كه اقتصاد و شارژ ميكرده مگه سالها ي زيادي نبوده كه معضل بيكاري داريم مگر سالهانيست كه كارگاههاي كوچك وبزرگ يكي پس از ديگري تعطيل ميشن مگه مدتهانيست كه سرمايه اين ملت رو هريك از آقايون به شكلهاي مختلفي از مملكت خارج ميكنند صورت مسئله درست نكنيد بفكر چاره باشين

    • حسن

      ببخشيد آقايان وزير شما كه جدول نفت فولاد آهن .. داريد چرا جدول آب بنزين برق گاز تلفن نداريد كه چه چقد گران شده واقعا نداريد

      پاسخ ها

      • کارمند

        سلام خداییش اینو خوب اومدی.............

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج