آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز
۲۶۳۴۴۲
۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۷
۵۶۹۱۸۹ 
فسنجان یکی از غذاهایی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که فسنجان واقعا خوشمزه درست می کنند کم است. این به دلیل همان مهارتی است که تعداد اندکی از آن برخوردارند. اما ما می خواهیم راز تهیه یک فسنجان خوشمزه را با شما در میان بگذاریم.
وب‌سایت سوران: فسنجان یکی از غذاهایی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که فسنجان واقعا خوشمزه درست می کنند کم است. این به دلیل همان مهارتی است که تعداد اندکی از آن برخوردارند. اما ما می خواهیم راز تهیه یک فسنجان خوشمزه را با شما در میان بگذاریم.

مواد اولیه:

  • روغن و نمک به میزان لازم
  • زعفران ساییده به دلخواه
  • پیاز (رنده شده) ۱عدد
  • رب انار (ترش یا شیرین بودن رب انار به شما بستگی دارد) ۲ الی ۳ پیمانه
  • مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
  • مرغ (سینه، ران یا فیله) ۱ کیلو
  • شکر ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

مواد اولیه فوق برای ۶ الی ۷ نفر است.

طرز تهیه:


ابتدا یک پیاز متوسط اندازه یک نارنگی را با رنده درشت، رنده کنید. برای این کار می توانید از غذاساز یا خردکن هم استفاده کنید. پیاز را خوب خوب تفت بدهید تا به کیفیت ریز برسد:

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

سپس گردو را به پیاز اضافه کنید. من برای 4-5 نفر 250 گرم گردو استفاده می‌کنم. البته می توانید بسته به ذائقه و سایر عوامل از گردوی کمتری استفاده کنید. من خیلی از سس فسنجون خوشم میاد و زیاد میخورمش ولی بعضیا کمتر میخورن. فسنجون رسمی ینی یه تیکه مرغ خوشمزه داخل سسی از گردو و رب انار. اگه گردو کمتر بزنین سس کمتر خواهید داشت.

گردو رو خوب آسیاب میکنم البته نه در حدی که خمیر بشه و به روغن بیافته. به پیاز ها اضافه میکنم و تفت میدم تا زمانی که بوی گردو بلند بشه و به اصطلاح خامی گردو گرفته بشه.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

وقتی گردو به این مرحله رسید دیگه بوی خامی نداره و آماده ست. داخلش آب کاملا سرد میریزم و اینجور به گردو شک وارد میشه و کمک میکنه تا روغنش در بیاد.

چیزی که فوق العاده در پخت فسنجون مهمه زمان طولانی هست و شعله ملایم. چیزی بیش از ده ساعت زمان نیاز داره پس موقع پخت حواستون به برنامه ریزی و زمانبندی باشه.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

اینجا اولین باری هست که به گردو آب اضافه میکنیم. رنگش رو خوب ببینین و با تصاویری که در ادامه میبینین مقایسه کنین. رفته رفته گردو بیشتر و بیشتر روغن میندازه و تیره تر میشه. بازم تاکید میکنم فسنجون به زمان طولانی و شعله ملایم نیاز داره تا گردو تو این مدت روغن بندازه.

تیرگی رنگ خورش هم از گردو هست و رب انار یه چاشنی برای خوش ماست. البته رب انار هم بسته به رنگش در رنگ خورش ما تاثیر میذاره ولی منظورم اینه که امروزه خانوما به دلیل عجله کردن یا فرصت نداشتن به گردو اصلا زمان نمیدن و همون اول رب میزنن و تیرگی خورششون از رب انار هست نه گردوی جا افتاده.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

یه موردی که استثنائا فقط در مورد خورش فسنجون داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد یا حتی یخ باشه. اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجون جا افتاده و خوش آب و رنگی داشه باشیم.

در ادامه عکس هایی از ساعات مختلف گرفتم و روند روغن انداختن و تعییر رنگ گردو رو میتونین ببینین.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریزچ

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

بعد از ساعت های طولانی گردو به کیفیتی که ملاحظه میفرمایین میرسه و در این مرحله من رب انار و شکر بهش اضافه میکنم. میزانش رو هیچ وقت اندازه نمیگیرم.

میزان ترشی و طعم رب انار ها با هم فرق داره و طبع و ذائقه ها هم با هم فرق داره. پس من چشمی رب و شکر میزنم و بعد ده دقیقه میچشم و اگه احساس کردم رب بیشتر نیاز داره، اضافه میکنم یا مثلا شکر برای رب انار من از ترکیب رب انار خونگی که خودم درست کردم و رب انار که از شمال میخرم استفاده میکنم.

رب انارای شمالی خیلی خوشمزه ن و یکی از مغازه دارا میگفت اینا انار خالص نیستن و ترکیب آلوچه جنگلی داخلش داره. خلاصه اینکه من همیشه از ترکیب این دو رب استفاده میکنم و طعمی فوق العاده دارن.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

این مرحله مرغ رو به خورشم اضافه میکنم. البته شما زمانبندی کنین و از قبل تر مرغ رو خوب سرخ کنین. مرغ رو قبلش با حرارت بالا داخل روغن خوب سرخ میکنم. حرارت بالا باعث میشه مرغ رویه ببنده و آب داخلش رو از دست نده و مرغ خشک نشه.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

و اینم بعد از یک ساعت که از گذاشتن مرغم داخل خورش میگذره. میبینین که کاملا جا افتاده و آماده ست.

آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز

امیدوارم درست کنین و لذت ببرین.
مطالب مرتبط
انتشار یافته: 42
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
20:03 - 1394/08/25
فسنجونی که مامانم میپزه عالییییییییییییه
آدم سیر نمیشه
خداروشکر هرگز هم نه شکر اضافه میکنه نه افزودنی دیگه .......... سالم و عالی
اما اینم خوب بود ممنون
Iran, Islamic Republic of
18:36 - 1394/09/05
من امروز با این روش فسنجون پختم، خیلی تلخ شده!!!
فکر کنم چون گردو رو تفت دادم اینجوری شد، خلاصه روش خوبی نیس، امتحان نکنید. خستگی آدم ب تنش میمونه :((
Iran, Islamic Republic of
12:30 - 1395/08/09
اگر گردو زیاد سرخ بشه تلخ میشه
France
18:26 - 1395/10/25
بسیار عالی. با اینکه خیلی وقت برد ولی بسیاااااارر خوشمزه شده. متشکرم.
در ضمن همه گردو رو سرخ میکنن
Iran, Islamic Republic of
10:58 - 1395/12/13
این روش پخت فسنجون خیلی پرروغنه هم پیاز سرخ شده هم مرغ بنظرم بغیر از روغن خودگردونبايدروغن دیگه استفاده کرد
Iran, Islamic Republic of
19:57 - 1396/01/06
سلام از آموزش خوب شما تشکر میکنم امروز برای سال جدید فسنجون درست کردم به روش شما دقیقا 9 ساعت بهش زمان دادم عالی بود نه تلخ بود نه ترش و شیرین خیلی ملس و واقعا خوشمزه شده بود خلاصه شوهر جان خیلی پسند کرد
Iran, Islamic Republic of
08:47 - 1396/01/13
سلام دستتون درد نکنه . مقدار اب مورد نیاز رو قید نکرده بودید من اولین بار بود داشتم درست میکردم به مشکل برخوردم هر دفعه یه لیوان اب سرد میریختم و شعلش هم کم کرده بودم ابش زیاد بود مجبور شدم سعله رو بیشتر کنم تا ابش تبخیر بشه . در ضمن شاکی بودن چرا گردوها رو یه کم درشت نذاشتی و پیازش چرا کم بود اما خودم دوست داشتم مزش رو اما به اندازه شما نه غلیظ شد نه تیره
Iran, Islamic Republic of
21:31 - 1396/01/18
سلام، مرسی به خاطر آموزش دقیقتون، برای اولین بار تو عمرم خورش فسنجون درست کردم و کسی که خورد گفت از هانی خریدی؟! واقعا عالی بود. البته من با پنج ساعت به نتیجه دلخواه رسیدم و طعم و رنگش هم عالی بود... دوست عزیزی که در مورد آب پرسیده بودین، تجربه خودم را میگم، من کم کم آب اضافه کردم، یعنی اولش با سه چهارم لیوان آب شروع کردم، ولی تا دو لیوان هم رسید فکر کنم...باز هم مرسی.
Iran, Islamic Republic of
17:02 - 1396/02/15
خیلی عالی بود،اون هایی که میگن تلخ شده حتما گردو و رب انار نامرغوب و بد استفاده کردن،من که پختم و همه دوست داشتن،ممنون
Iran, Islamic Republic of
15:08 - 1396/02/18
سلام.مریی بابت توضیح خوب و دقیقتون
Iran, Islamic Republic of
15:09 - 1396/02/18
سلام.مرسی بابت توضیح خوب و دقیقتون
Iran, Islamic Republic of
15:09 - 1396/02/18
سلام.مرسی بابت توضیح خوب و دقیقتون
Iran, Islamic Republic of
02:10 - 1396/02/24
به روش شما درست کردم خیلی عالی شد .ممنون
-
21:50 - 1396/03/13
وای واقعا عالی شد.منم اولین بار بود درست کردم ولی بچه م و شوهرم خیلی خوششون اومد
Iran, Islamic Republic of
11:25 - 1396/03/24
سلام ، ممنون از روشي که به صورت کامل گذاشتيد
فقط ميزان آبش رو قيد کنيد لطفا و اينکه آب رو يه جا اضافه کنيم يا کم کم طي زمانهاي مختلف ؟؟
و اينکه پيازي که سرخ ميشه احتياجي به زردچوبه و فلفل نداره ؟؟؟
زعفران رو در چه مرحله اي اضافه کرديد ؟؟؟
ممنون ميشم پاسخ بديد من مهمان دارم و براي اولين بار ميخوام با اين روش درست کنم
Iran, Islamic Republic of
20:34 - 1396/04/03
وای خاک بر سرم. منم گردو تفت دادم مثل دستور پخت بالا، تلخ نشه که موهامو کندن دونه دونه گذاشتن کف دستم!!
United States
13:15 - 1396/04/27
دستور فسنجان عالی بود.من اولین بار بود میپختم خیلی خوب شد.مرسی
Iran, Islamic Republic of
12:59 - 1396/05/09
من فسنجون رو با گوشت قلقلی درست میکنم و دو ساعته به نتیجه دلخواهم میرسم و کلا شیوه پختم فرق داره و همه هم خوششون میاد حتی اونایی که فسنجون با گوشت قلقلی دوست ندارن
به این صورت که 200 گرم گوشت چرخ کرده رو با یه پیاز کوچک رنده شده و مقدار کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و زیره و دارچین مخلوط و قلقلی میکنم.یه پیاز کوچک رنده شده رو تو قابلمه ریخته و روی اون گردوی آسیاب شده میریزم و روی شعله کم تا زمانی که اب پیاز تموم شه بعد کمی زردچوبه میریزم و مخلوط میکنم و آب سرد میریزم روش تقریبا 2 لیوان،وقتی جوش اومد گوشتها رو میریزم توش و میذارم 1/5 ساعت با شعله کم بپزه بعد 2 قاشق رب انار میزنم و میذارم نیم ساعت جا بیوفته و بعد میچشم شکر و نمک اگه لازم بود اضافه میکنم.اینجوری هم روغن میندازه و هم جا میوفته ،هیچ دردسری هم نداره و خیلی راحته
در ضمن اگه اب خورش زیاد بود میشه کمی یعنی حدود 1 ق غ ارد برنج رو ابتدا درون کمی از اب خورش حل کرد و بعد به خورش اضافه کرد خیلی سریع غلیظ میشه
Iraq
18:31 - 1396/05/21
فسنجون رودوست دارم خيلى
Iran, Islamic Republic of
11:02 - 1396/06/01
اگرمرغ رو اول آبپز کنین تا کااامل پخته بشه بعد کمی با پیاز و ادویه ها تفت بدید نتیجه بهتر میشه چون دیگ روغنی ب جز روغن مردو بهش اضافه نمیشع مامان اونطور درست میکنن و وااااقعا زبانزده همه فامیله
Iran, Islamic Republic of
02:14 - 1396/06/28
بسیار زیبا توضیح دادین فقط راجب آب چیزی نگفتین
Iran, Islamic Republic of
02:14 - 1396/06/29
سلام.یه سوال داشتم آیا10ساعت بایدسرقابلمه بمونیم هم بزنیم یا لازم نیست ممنون میشم اگه جواب بدین
Iran, Islamic Republic of
23:37 - 1396/08/11
ما که درست نکردیم ولی معلومه خوشمزه ست نوشششششششششش
Iran, Islamic Republic of
16:15 - 1396/08/16
منم دارم درست میکنم تاالانش که خیلی خوب بوده و خوشمزه ببینم تااخر پخت چجوری میشه
Iran, Islamic Republic of
11:15 - 1396/08/21
سلام . من برای بار اول چند ماه پیش به این روش درست کردم ، زمان زیادی گذاشتم یعنی تقریبا از ساعت 11 صبح تا 7 شب روی گاز بود ولی عالی شد ، امتحان کنید به نظرم
در مورد آب ، منبرای بار اول 2 لیوان ریختم اونم آب یخ یخ و در حین پخت اگه لازم بود دوباره آبی خیلی یخ میریختم تا به غلظتی که میخوام برسم
یه نکته دیگه اینکه در ابتدای کار گردو رو زیاد با پیاز سرخ نکنید یه مقداری تفت بدید که کمی تغییر رنگ بده چون اگه گردو خوب باشه که فقط یه بوی سوختگی شاید حس کنید اما نه گردو سوخته و نه خورش تلخ میشه
اما اگر گردو خیلی مرغوب نباشه اون بویی که به مشامتون میرسه واقعا تلخی خورشت رو خواهید داشت
چون کلا گردو کمی رو حرارت میره زود بو بلند میشه .
از دستور خوبتون هم ممنون .
Iran, Islamic Republic of
23:57 - 1396/08/25
دارم به این روش میپزم الان یکساعتی هست که اب به گردوها اضافه کردم تست کردم تدا رو شکر تلخ نشده
United States
04:54 - 1396/09/07
من با اين دستور فسنجون درست كردم بسيار عالي شد، براي حدود چهل نفر، همه خوششون اومد.ممنون از راهنماييتون.
Iran, Islamic Republic of
11:35 - 1396/10/03
درمورد آب برای خورش فسنجون باید بگم آب باید به اندازه ای اضافه بشه که مثل ماست شل باشه بعد درطول پخت یکی دوبار تکه های یخ(۲الی۳) بهش اضافه بشه
Austria
12:34 - 1396/10/17
من متوجه نشدم زعفران دقیقاً کی باید اضافه بشه!
Iran, Islamic Republic of
14:34 - 1396/11/02
با سلام من دفعه اول بود که فسنجون درست کردم اونم به روش شما و واقعا عالی شد .شیش ساعت زمان برد .و خدا رو شکر همه راضی بودن .بی نهایت سپاسگزارم
Iran, Islamic Republic of
15:40 - 1396/11/12
من از شکر در فسنجان متنفرم ما زردآلو خشک که شیرین هست اضافه میکنیم واقعا معرکه میشه نمیدونم کدوم کج سلیقه ای شکر را در خورش پیشنهاد داده آخه مگه میشه تو خورش شکر ریخت شیرینی زردالو خشک بینظیر و طبیعی است
Iran, Islamic Republic of
04:48 - 1396/11/14
به نظرم رنگ فسنجون خیلی سیاه شده
Iran, Islamic Republic of
15:35 - 1396/11/24
بسیار. عالی می باشد
Iran, Islamic Republic of
13:34 - 1396/11/30
اولین فسنجونم رو با این دستور پختم و فوق العاده عالی شد.خودمم باورم نمیشد.دفعات بعد هم به خوبی همون دفعه اول شد.
Iran, Islamic Republic of
19:55 - 1397/01/23
زعفران وقتی اظافه میشه که مرغ رو به خورشید اظاف میکنیم
Iran, Islamic Republic of
19:43 - 1397/01/26
سلام دوستان..منم الان دارم درست میکنم.دعا کنید خوب بشه.وگرنه افسرده میشم.
Iran, Islamic Republic of
11:31 - 1397/01/29
سلام دوستان میخواستم بدونم برای دو نفر نسبت میزان گردو به رب انار چجوری باید باشه مندخیلی میترسم که خراب بشه
Iran, Islamic Republic of
20:40 - 1397/02/13
من با این دستوردرست کردم عالی شد دستتون دردنکنه
Iran, Islamic Republic of
12:30 - 1397/02/18
نه فستجون بلکه درهر کاری باید وقت وانرژی گذاشت تا نتیجه گرفت
Iran, Islamic Republic of
19:23 - 1397/03/28
خاک بر سرت تو آشپزی
رفتگرم نیستی
غذا تلخ میشه احمق
Iran, Islamic Republic of
10:24 - 1397/05/19
زعفران و چه موقه ای باید اضافه کنیم ب خورشت؟؟
نام:
* نظر:
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج