۳۰۶۱۷
۱۸ نظر
۵۱۴۷
۱۸ نظر
۵۱۴۷
پ

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

رفته ایم سراغ این اشیا؛ اشیایی که در زمان های دور و نزدیک از ایران به آن طرف دنیا سفر کرده اند و حالا در موزه هایی خارج از خانه نگهداری می شوند.

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

دانستنیها: گاهی خود خارجی ها همه کاره بوده اند. یعنی خود انگلیسی ها، فرانسوی ها و روس ها با پررویی آمده اند ایران، رفته اند به شوش و سیلک و عیلام و اشیایی را از دل خرمن ها خاک کشیده اند بیرون و دزدی شان را با افتخار برده اند کشورشان و گذاشته اند توی موزه.

گاهی هم ما پیدا کرده ایم و باز آنها به زور گرفته اند، برده اند، گاهی خودمان داده ایم و گاهی کشف ها در سرزمین هایی اتفاق افتاده که حالا دیگر جزو ایران نیستند ولی روزگاری جزو همین خاک به حساب می آمده اند.

رفته ایم سراغ این اشیا؛ اشیایی که در زمان های دور و نزدیک از ایران به آن طرف دنیا سفر کرده اند و حالا در موزه هایی خارج از خانه نگهداری می شوند.

بشقاب نوازندگان

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

تصویری از یک مرد خوش خوراک که بین گماشته هایش نشسته و غذا می خورد. «بشقاب نوازندگان»، مفرح ترین شیء این مجموعه است؛ بشقاب طلایی رنگ متفاوتی که تصویری از یک بزم شاهانه دارد، بزمی که برای یک پادشاه یا یک بزرگ زراده به همراه همسرش که چند نوازنده در اطرافیشان ساز می زنند.

در پایین بشقاب هم اجاقی روشن است و غذایی دارد پخته می شود. از بین نوازنده ها یک نفر دارد با دهانش سازی شبیه فلوت می زند، آن یکی چیزی شبیه ساکسیفون می نوازد و نفر آخر در حال نواختن یک ساز زهی است. این بشقاب مربوط به دوره ساسانی در قرن هفتم میلادی است و در موزه بریتانیا نگهداری می شود.


فرش پازیریک

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

قدیمی ترین فرش کشف شده دنیا، همین قالی پازیریک (Pazyryk Rug) است که در سال ۱۳۲۸/۱۹۴۹ به وسیله یک باستان شناس روس در دره پازیریک (جایی در نزدیکی مرز مغولستان) کشف شد. قدمت این قالی را به ۵۰۰-۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح نسبت می دهند و بسیاری از مورخان از روی طرح های قالی، آن را مربوط به زمان پارت ها یا مادها می دانند ولی خوب عده ای هم هستند که قالی را مغولی می دانند و ادعا می کنند که مغول ها این طرح را از ایرانی ها یاد گرفته و روی قالی خودشان بافته اند.

هر چه هست این قالی مربعی شکل که شامل تصویر سوارکاران، آهوهای در حال چرا کردن و جانوران افسانه ای با سر عقاب و بدن شیر است حالا در موزه آرمیتاژ سن پترزبورگ روسیه قرار دارد.


ارابه طلایی چهار اسب

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

این ارابه طلایی نسبت به باقی آثاری که از دوره هخامنشی دیده ایم خیلی متفاوت است. این ارابه با چهار اسب طلایی اش متعلق به ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال پیش از میلاد است و دو نفر با لباس هخامنشی ها بر آن سوار هستند، این اثر هم اکنون در موزه بریتانیا نگهداری می شود.


منشور کوروش

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

منشور کوروش، استوانه ای گلی است که نوشته هایی به زبان اکدی روی آن حک شده است. این منشور مربوط به ۵۳۸ سال قبل از میلاد است و نوشته های آن بیشتر حول ماجرای فتح بابل توسط کوروش می چرخد. در ادامه هم کوروش، با لحن اول شخص، القاب و نسب خودش را می گوید و اعلام می کند که در کشورش صلح برقرار خواهد بود. این منشور الان در موزه بریتانیا در لندن نگهداری می شود و تا به حال دو بار به ایران آورده شده است.


جام هیولای دو سر و غزال

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

یک هیولای دو سر بزرگ که دو آهو را سرو ته در چنگش گرفته است. این تصویر تکرار شده روی این ظرف است؛ ظرفی که به جام هیولای دو سر و غزال معروف است و از آثار به جا مانده از فرهنگ و تمدن مارلیک است و در موزه لوور پاریس نگهداری می شود.


تخته بازی 58 خانه

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

اشتباه نکنید! این کف یک «اتو»ی باستانی نیست! این یک وسیله بازی است که حالا به اسم «تخته بازی ۵۸ خانه» شناخته می شود و از آثار باستانی عتصر آهن است که در سال ۱۹۳۷/۱۳۱۶ در ته سیلک کاشان کشف شد. این تخته بازی باستانی از جنس گل پخته ساخته شده و ۵۸ خانه یا سوراخ دارد و با چندتا مهره بازی می شده اما آن را بدون مهره هایش پیدا کردند و حالا قابلیت بازی ندارد! این قبیل بازی های تخته ای شکل در مصر و شرق نزدیک باستان محبوبیت خاصی داشته و در نقاط دیگر ایران هم تعدادی از آن کشف شده است. این تخته بازی در موزه لوور فرانسه نگهداری می شود.


تندیس نقره ای گاو نشسته

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

یک گاو آرام و مودب که جامی لوله ای شکل در دست دارد و لباسی راه راه و پله ای شکل به تن کرده. این مجسمه نقره ای مربوط به دوران نیا- عیلامی است و در جنوب غرب ایران کشف شده.

مورخان این مجسمه را که نیمه انسان - نیمه گاو است متعلق به حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد و ساخته شده در عصر مس می دانند. تندیس نقره ای این گاو در موزه متروپولیتن نیویورک نگهداری می شود.


سنگ نگاره زن عیلامی و ندیمه

اشیای باستانی ایرانی در موزه های خارجی

یک دیس ماهی، یک دوک نخ ریسی و یک بادبزن. اینها اشیای بامزه این سنگ نگاره هستند؛ سنگ نگاره ای که تصویر یک زن عیلامی را در حال نخ ریسی نشان می دهد؛ آن هم وقتی یک کنیز بالای سرش ایستاده و او را باد می زند.

این شیء مربوط به زمان عیلامیان است و در موزه لوور پاریس نگهداری می شود. زمان ساخت آن هم ۸۰۰-۷۰۰ سال قبل از میلاد است و در شوش پیدا شده.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      همون بهتر که نیستن بقیه اجناس قدیمیم که هستن به علاوه بناهای قدیمی دارن از بین میرن

    • 120

      منشور کوروش با ارزش ترین شی باستانی ایران است, کاش به ایران بازگردانده میشد

    • amir mf

      دیگه حرفی به تاسف واسه گفتن نمیمونه

    • نادیا

      ولی اون منشور کوروش واقعا توی لندن بهترنگه داری میشه توی یه فضا که کاملا خلا است و هوا نداره.مطمئنا توی ایران به این خوبی نگه داری نمیشه.

    • خاطزه

      فقط جای افسوس داره ک اثار گران بهای ایرانی توی موزه های خارج نگهداری میشه
      اثاری ک گذشته ی ماست و ربطی ب فرهنگ اونا نداره

    • علی

      همه شون دزد غارتگرن کاش میشد این وسایل و اشیا ها به ایران بر میگشتند اونا دارن هویت مارا از ما میگیرن

    • نیلوفر

      اینا فقط چندتا ازاشیای باستانی توی موزه های خارجیه خدامی دونه چقدر ازایران بردن....کاش می شد به ایران برگردن البته زمانی که تمام شرایط نگه داریشون فراهم شده باشه کتاب کهن دیار رو حتما بخونید
      زنده باد ایران

    • سپیده

      زحمات مال ما پز دادن مال اونا
      حیف خیلی قشنگ و با ارزشن
      مرسی

    • اردل

      بیخیال اونا که رفته اینا رو که داریم خوب ازشون مراقبت کنیم

    • آرش

      ایکاش به ایران برگردن

    • سمیرا

      حیف اینهمه اثار باستانی و قدمتشون که تو کشورهای خارجی هستن ای کاش اینا برمیگشتن

    • بدون نام

      حیف کوروش بود که رفت.حالا هم که عربیم

    • منم دیگه

      سلام با نظر همه شما دوستا موافقم واقعا دیگه دارن همه ی آثار باستانی مون رو خراب میکنن یا دارن میفروشن به کشور های خارجی واقعا که حالا میبینین بعد6 الی 5 سال دیگ ایران باستانم هم خراب میکنن

    • بدون نام

      مهم اینکه همه ایران را بشناسن حالا هر کجا که باشن

    • نادر ع

      بهترین راه حفاظت از آثار باستانی ماندن آنها زیر خاک است .و ای کاش هر ایرانی نسبت به تاریخ کشورش کمی تعصب و غیرت داشت

    • وحید

      بخدا که آدم گریش میگیره چرا باید مگه ما کشوری کوچک هستیم نمیتوانیم خود صاحبه آثارمان باشیم که اجنوی نگهدارش باشد .ازخوی آذربایجانغربی

    • ع

      وای هویت دزدها

    • سلامو

      کاش من جای اجناس بودم از ایران میرفتم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج