۳۳۸۴۳۳
۲ نظر
۵۰۰۳
۲ نظر
۵۰۰۳
پ

براساس شاخص سالانه جهانی صلح؛

تنها ۱۰ کشور دنیا آرام هستند

نویسندگان دهمین گزارش سالانه شاخص صلح جهانی معتقدند، جهان در حال بدل شدن به مکانی ترسناک‌تر است و اکنون تنها ۱۰ کشور هستند که می‌توان آنها را کاملا عاری از درگیری دانست.

خبرگزاری ایسنا: نویسندگان دهمین گزارش سالانه شاخص صلح جهانی معتقدند، جهان در حال بدل شدن به مکانی ترسناک‌تر است و اکنون تنها ۱۰ کشور هستند که می‌توان آنها را کاملا عاری از درگیری دانست.

به گزارش نشریه ایندیپندنت، تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه، فقدان وجود راه حل برای بحران پناهجویان و افزایش میزان مرگ ناشی از حملات تروریستی را در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵ به مکانی نه چندان صلح آمیز تبدیل کرده است.

در حال حاضر براساس دهمین گزارش سالانه شاخص صلح جهانی کشورهای کمتری هستند که صراحتا می‌توان گفت در وضعیت صلح آمیز به سر می‌برند. به بیان دیگر تعداد کشورهایی که به لحاظ داخلی و از منظر خارجی درگیری ندارند، کاهش یافته است.

براساس مطالعات موسسه صلح و اقتصاد (IEP) اندیشکده‌ای که طی ۱۰ سال اخیر شاخص‌های مختلفی از جمله صلح را می‌سنجد تنها بوتسوانا، شیلی، کاستاریکا، ژاپن، موریس، پاناما، قطر، سوئیس، اوروگوئه و ویتنام عاری از جنگ و درگیری هستند.

بنیانگذار این موسسه درباره خروج برخی از کشورها از رده بندی کشورهای عاری از درگیری می‌گوید: برزیل یکی از این کشورها بود که از این لیست خارج شد و اکنون با وجود نزدیکی المپیک ریو هر روز شرایط بدتری را تجربه می‌کند.

به گفته وی اما برجسته‌ترین نتیجه شاخص صلح امسال تاثیر شرایط صلح خاورمیانه بر تمام جهان است: اگر در یک نگاه کلی جهان را بررسی کنیم می‌توانیم بگوییم که جهان در ۱۲ ماه اخیر به مکانی تبدیل شده که صلح کمتری را تجربه می‌کند. اما اگر خاورمیانه را از شاخص‌های نه تنها سال گذشته بلکه ۱۰ سال اخیر حذف کنیم، می‌بینیم که جهان به مکانی صلح آمیزتر تبدیل می‌شود. این مساله به خوبی تاثیر خاورمیانه بر جهان را نشان می‌دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد ۸۱ کشور طی بک سال گذشته صلح بیشتری را تجربه کرده‌اند در حالی که ۷۹ کشور دیگر شاهد تشدید بحران‌ها بوه‌اند.

در این گزارش از پدیده "نابرابری صلح" نیز یاد شده است که براساس آن در حالی که کشورهای صلح آمیز و آرام در مقایسه با سال‌های گذشته از آرامش بیشتری برخوردار بوده‌اند شرایط در برخی کشورهای دیگر به شدت رو به زوال رفته است.

به اعتقاد بنیانگذار IEP عامل کلیدی در تشدید وضعیت‌های بحرانی ناتوانی در حل درگیری‌های موجود است درگیری‌ها در افغانستان و عراق بیش از یک دهه است که ادامه یافته است و سپس در سال ۲۰۱۱ به سوریه، یمن و لیبی نیز سرایت کرد.

این مطالعات همچنین نشان می‌دهد، بی‌ثباتی سیاسی طی ۱۲ ماه گذشته در ۳۹ کشور تشدید شده است.

در این میان ایسلند یک بار دیگر به عنوان صلح آمیزترین کشور جهان معرفی شد پس از آن دانمارک، اتریش، نیوزلند و پرتغال در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. سوریه نیز یک بار دیگر به عنوان ناآرام‌ترین کشور جهان تعیین شد.

در نهایت هم این شاخص باز هم اروپا را به عنوان صلح آمیزترین منطقه در جهان و خانه ۱۰ کشور برتر در شاخص صلح معرفی کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      یا خدا!!!!

    • بدون نام

      فقط ایران

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج