۳۴۷۷۰۶
۳ نظر
۵۰۰۵
۳ نظر
۵۰۰۵
پ

واردات چای کمر چایکاران را شکست

درد و دل های چایکاران از واردات بی رویه و قاچاق چای بی کیفیت بیانگر این است که کم کم باید فاتحه چای خوش عطر و طعم ایرانی را خواند.

باشگاه خبرنگاران جوان: درد و دل های چایکاران از واردات بی رویه و قاچاق چای بی کیفیت بیانگر این است که کم کم باید فاتحه چای خوش عطر و طعم ایرانی را خواند.

گرچه روزهای خوبی برای برداشت و تولید چای در سال جاری پیش بینی می شود اما درد و دل های چایکاران از واردات بی رویه و قاچاق چای بی کیفیت بیانگر این است که کم کم باید فاتحه چای خوش عطر و طعم ایرانی را خواند چرا که این امر در کنار کم توجهی به چایکاران، این صنعت را به آستانه ورشکستگی کشانده است.

این درحالی است که چای بی نظیر ایرانی همچون چای سفید که همان برگ های بازنشده برگ سبز چای است به برخی کشورهای آسیایی صادر می شود.

اما ناگفته نماند که کم توجهی به چایکاران و افزایش مصرف در سال های اخیر، زمینه را برای واردات بی رویه فراهم کرده است چرا که سالانه حدود ۱۱۰ هزار تن چای در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که تنها بخش جزیی آن از طریق تولید داخل تامین می شود و چای های خارجی آغشته به عطر و اسانس وارداتی مابقی نیاز ما را تامین می کند.

حال با این وجود چه بر سر چایکاران خواهد آمد؟ در این راستا محمد ولی روزبهان رئیس سازمان چای در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به صادرات چای اظهار داشت: صادرات چای بسیار محدود است به طوریکه سالانه تنها ۲ الی ۳ هزار تن چای با کیفیت به کشورهای اروپایی ، حاشیه خلیج فارس و روسیه صادر می شود.

وی با اشاره به عطر و طعم طبیعی چای ایرانی افزود: با توجه به تغییر ذائقه ایرانی از چای خارجی به چای داخلی می توان گفت که بسیاری از کارخانجات چای خود را پیش فروش می کنندچراکه ایران تنها کشوری است که به سبب شرایط اقلیمی خاص در تولید چای از سم استفاده نمی کند.

روزبهان با اشاره به واردات چای بیان کرد: با توجه به مصرف سالانه ۱۱۰ هزار تن چای و تولید ۲۰ هزار تنی چای پیش بینی می شود که حدود ۸۸ هزار تن چای به کشور وارد شود که امیدواریم با استمرار حمایت های دولت به خود کفایی محصول دست یابیم.

رئیس سازمان چای با اشاره به تولید چای سفید عنوان کرد: چای سفید همان گل برگ های باز نشده برگ سبز هستند که تنها یک الی دو کارخانه آن را تولید و سپس با قیمت یک میلیون تومان در بازارهای هدف به فروش می رسانند.

صنعت چای کشور در معرض نابودی

همچنین ایرج هوسمی رئیس اتحادیه چایکاران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سالانه حدود ۱۲۰ الی ۱۳۰ هزار تن چای در داخل کشور مصرف می شود؛ در دهه ۷۰ حدود ۷۰ هزار تن چای مصرفی در داخل تولید می شد که متاسفانه نرخ پایین خرید تضمینی و بی توجهی به چایکاران منجر به رها شدن باغات و افزایش واردات چای خارجی به کشور شد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۰۵ الی ۱۱۰ هزار تن نیاز داخل از طریق چای های خارجی تامین می شود که واردات قانونی آن از هندوستان و بخشی دیگر از طریق قاچاق به کشور صورت می گیرد که میزان قاچاق و کشور مبدا به طور دقیق در دست نیست.

هوسمی با اشاره به صادرات چای بیان کرد: صادرات چای داخلی به دو دسته اعم از چای سنواتی و چای تولید فصل تقسیم می شود که میزان آن بسیار محدود است اما گفتنی است که متاسفانه چای سنواتی در فصل بهره برداری از انبارها خارج شده و مجدد بعد از فرآوری به بازار داخلی باز می گردد چرا که عده ای سود جو تنها به دنبال نابودی صنعت چای کشور هستند .

رئیس اتحادیه چایکاران با اشاره به تولید چای سفید عنوان کرد: تولید چای سفید به حدی نیست که بتوان آن را صادر نمود و تنها در سالیان گذشته تا حدودی تولید و صادرات آن صورت می گرفت اما در حال حاضر چایکاران به سبب هزینه های بالا کمتر حاضر به تولید آن هستند.

خطر در کمین چایکاران است

صادق حسنی نائب رئیس صندوق حمایت از چایکاران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: بخش از صادرات چای کشور مربوط به چای های سنواتی است که این با باز شدن در انبارهای چای سنواتی در فصل برداشت تهدیدی برای تولید چای کشور محسوب می شود که اگر تمهیداتی برای جلوگیری از صادرات آن به کار گرفته نشود در نهایت به تعطیلی کارخانجات منجر خواهد شد.

وی با اشاره به صادرات چای گفت: سالانه حدود ۵ هزار تن چای به کشورهای روسیه، خلیج فارس و چین صادر می شود.

حسنی با اشاره به صادرات چای سفید بیان کرد: صادرات چای سفید به بازارهای هدف نداریم چرا که این نوع چای غنچه برگ سبز چای است که سال ها است تولید آن به سبب به زراعی نشدن باغات امکان پذیر نیست و تنها چند کارخانه بسیار جزئی و سمبولیک به تولید چای سفید می پردازند.

طی سال های اخیر چایکاران مورد بی مهری قرار گرفتند که همین امر منجر به کاهش تولید و افزایش واردات چای های خارجی آغشته به عطر و اسانس شد اما نباید فراموش کرد که با ادامه این روند باید فاتحه صنعت چای کشور را خواند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • خلاقی

      مردم فعلا سرگرم عقده گشایی روی بانکیا هستن

    • بهمن

      برای مسعولین فرقی هم میکنه که چایکار ایرانی ورشکسته بشه یا نه ؟
      اونا فقط منتظر سر ماهن و در یافت حقوقای میلیونیشون ،
      به خدا قسم که اون مسعول مربوطه سر رشته ای در مورد کار محوله بهش داشته باشه

    • بدون نام

      حالا انگار این چای ها چی هست که از بوی گندش نمیشه خوردشون با اینکه میدونیم عطر و اسانس مواد شیمیایی هست و ممکن هست به بدن ضرر برسونه باز بهتر از بوی گند و مزه بد این چای ها هست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج