۳۸۰۲۰۹
۳ نظر
۵۰۰۰
۳ نظر
۵۰۰۰
پ

شکاف جنسیتی دستمزدها

نابرابری همیشه یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های اقتصادی در سده‌های اخیر بوده است. یکی از انواع نابرابری، بحث عدم تساوی در حقوق پرداختی به جنسیت‌های مختلف است که از سوی برخی از فعالان مدنی مطرح شده است.

روزنامه دنیای اقتصاد: نابرابری همیشه یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های اقتصادی در سده‌های اخیر بوده است. یکی از انواع نابرابری، بحث عدم تساوی در حقوق پرداختی به جنسیت‌های مختلف است که از سوی برخی از فعالان مدنی مطرح شده است.

اینکه چنین مساله‌ای تا چه حد وسعت دارد و تا چه میزان ناشی از موارد دیگری است که علت این معلول به شمار می‌روند، مورد بحث زیادی واقع شده است. در واقع، بسیاری از مطالعات اخیر نشان داده است که نابرابری درآمدی در میان جنسیت‌های مختلف وجود دارد، اما علت آن ممکن است تبعیض نباشد.

در مطالعاتی که از سوی برخی صاحب نظران انجام شده، نشان داده شده است نابرابری درآمدی به میزان کمی توسط خود تبعیض جنسیتی توضیح داده می‌شود و بیشتر عوامل توضیح‌دهنده ناشی از انتخاب شغل‌های زنان و طبیعت هستند.

به این معنی که معمولا در انتخاب شغل، زنان به سمت و سویی که ساعات کاری کمتر و منعطف‌تری داشته باشند، تمایل بیشتری نشان می‌دهند. این امر موجب می‌شود که آنان حقوق کمتری نسبت به مردانی که در ساعات کاری بیشتر و غیرمنعطف‌تر کار می‌کنند، داشته باشند.

از سوی دیگر مساله فرزندآوری و نقش مهم‌تر و بیشتر زنان در پرورش فرزند به‌ویژه در کودکی و خردسالی سبب شده است که مشارکت آنان در ساعات کاری و عرضه نیروی کار کاهش یابد و کمتر از مردان باشد که قاعدتا تبعیض به شمار نمی‌رود، اما در ایجاد اختلاف بین دستمزد جنسیت‌ها موثر است.

از سوی دیگر، ممکن است تعداد مردان در برخی زمینه‌های شغلی مانند مهندسی به‌طور نامتناسبی بیش از زنان باشد و این تجمع در شغل‌های پردرآمد می‌تواند به معنی افزایش دستمزد مردان در برابر زنان به علتی غیر از تبعیض باشد. در این میان، موردی که از سوی برخی کارشناسان مورد اعتراض قرار گرفته اینکه شغل‌های پیشنهادی توسط جامعه بیشتر به سوی این است که زنان شغل‌های پایین‌تری را اختیار ‌کنند و در نتیجه درآمد کمتری داشته باشند و این خود موجب تبعیض است.

همچنین آنان به نقش هنجارها اشاره می‌کنند و ادعا دارند که نقش پررنگ‌تر مادر در پرورش فرزند خود نوعی تبعیض به شمار می‌رود. با تمام آنچه گفته شد پرداختن به مساله شکاف دستمزد بین جنسیت‌ها نشان دهنده اهمیت این موضوع بوده و راهکارهایی نیز برای نزدیک کردن این شکاف در نظر گرفته شده است. در ادامه قصد داریم تا به بررسی وجود یا عدم وجود تبعیض جنسیتی و اختلاف دستمزد پرداخته و نظر کارشناسان را در این‌باره ذکر کنیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خواب زمانی که مرد چند برابر زن کار میکنه مسلما باید حقوق چند برابری بگیره.مرد فکر زندگی و خانه و...باید باشه

    • بدون نام

      اسلام گفته کسب روزی حلال بر هر مرد و زن مسلمان واجب است
      از طرفی هم بواسطه شاخص های قوت و ضعف مرد و زن هر ‌کدام را در جایی بهتر دیده
      مثلا خانمی که مسوولیت خانه‌داری و بچه‌داری هم داره بهتره ساعت زودتری برگرده به خانه که این از لحاظ امنیتی هم به نفع خانم هاست . حالا زن در منزل مرد نیز هست که پس نفقه هم باید از همسر دریافت کند

    • سعید

      همین الانم نیروی زن رو بهتر از مرد میخان فکر کنم واسه چند سال دیگه همه مردان ایرانی خونه نشین شن.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج