طرز تهیه شله زرد نذری و مدل‌های تزئین آن
۴۱۰۰۲۰
۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
۲۷۷۲۱ 
شله زرد جزو غذا‌های سنتی است و از دسر‌های خوشمزه ایرانی نیز محسوب می‌شود و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته می‌شود. شما می‌توانید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری و چند مدل تزئین آن را آورده ایم.

برترین ها: شله زرد جزو غذاهای سنتی است و از دسر های خوشمزه ایرانی نیز محسوب می شود و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته می شود. شما می توانید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری و  چند مدل تزئین آن را آورده ایم.

مواد لازم: ( برای 5 کاسه کوچک )

 
  • برنج ایرانی : 1 پیمانه
  • شكر : 1 پیمانه
  • نبات خرد شده : 1 پیمانه
  • گلاب : 1 پیمانه
  • آب : 7 پیمانه
  • زعفران پودر شده : یک قاشق چایخوری
  • خلال بادام : 50 گرم
  • خلال پسته و بادام : برای تزئین
  • پودر دارچین : برای تزئین
 
طرز تهیه شله زرد
 
طرز تهیه
 
1. برنج را از شب خوب شسته و با مقداری آب سرد خیس کنید. روز بعد برنج خیس خورده را کمی با دست خرد کنید.
 
2. به اندازه 7 برابر برنج ، آب داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد ، آب برنج را خالی كنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید.
 
3. منتظر شوید تا دوباره آب جوش آید و سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید برنج خوب مغز پخت شده و باز شود. ( حدود 2 ساعت کافیست ) . برنج در حال پختن را زیاد هم نزنید ، در حد یکی دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافیست.

4. نبات و شکر را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش روی آن بریزید و کنار بگذارید تا شکر و نبات داخل آب حل شود.
 
5. می توانید برای تسریع حل شدن ، قابلمه را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر و نبات داخل آب حل شود. سپس این محلول را صاف کنید تا ناخالصی شکر و نخ های نبات گرفته شود.
 
6. محلول را به برنج پخته شده اضافه کنید و کمی هم بزنید تا برنج و محلول شکر به خوبی مخلوط شود. اگر احساس کردید شله زرد شما سفت است ، میتو انید به اندازه یک تا دو پیمانه آب جوش اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست آید.

7.  بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران ، گلاب و 50 گرم خلال بادام را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بعد از ریختن شکر باید همزدن را به طور مرتب انجام دهید تا ته نگیرد. بعد از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید 15 دقیقه حرارت ببیند.

8. وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت 30 دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به طور مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت 150 درجه سانتیگراد گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بكشد و بعد از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو كنید.
 
نکات

1. زعفران را هیچ وقت مستقیما به شله زرد اضافه نکنید. مقدار مورد نظر را در آب جوش حل کنید و سپس اضافه کنید.

2. دقت کنید حتما باید محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید. بعضی شله زردها دانه های برنج سفیدی دارند زیرا ابتدا شکر و بعد زعفران اضافه شده است و این باعث می شود دانه های برنج به طور یکنواخت رنگ نگیرند.

3. دانه های برنج هرچه ریزتر باشد بهتر است. حتی می توانید برنج خیس خورده را قبل از پخت بین دو کف دست خرد کنید.

4. برای قوام شله زرد و آب نینداختن آن می توانید پس از ریختن تمام مواد زیر آن شعله پخش کن بگذارید و به مدت نیم ساعت بماند تا آب آن کشیده شود.

5. برای اینکه پودر هل رنگ شله زرد را تغییر ندهد بهتر است پودر هل را روی دستمال بریزید و گره بزنید و داخل لیوان بگذارید و آب جوش بریزید. بعد از دو ساعت آن را خارج کنید و فشار دهید و بگذارید تا ته نشین شود. زمان اضافه کردن هل فقط آب روی هل ته نشین شده را بیفزایید. روش دیگر هم این است که مقدار لازم پودر هل را در ظرفی بریزید و پوسته آن را بشکافید و رویش آب بریزید و در ظرف را ببندید. بعد ظرف را روی حرارت قرار دهید (به روش بن ماری) نیم ساعت زمان دهید تا اسانس هل خارج شود. زمان اضافه کردن هل آن را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد یا فرنی بیفزایید.

6. بادام شله زرد را می توانید قبل از افزودن در گلاب خیس کنید و زمان اضافه کردن به شله زرد آن را داخل قابلمه بریزید. این کار باعث نرم شدن خلال بادام می شود.

7. نکته مهم در مورد اضافه کردن شکر به شله زرد این است که دقت کنید وقتی شکر را اضافه کنید که برنج به میزان دلخواه شما پخته شده باشد. زیرا پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی لعاب می اندازد اما به هیچ وجه برنج بیشتر از این نمی پزد.

8. برای ته نگرفتن شله زرد باید پس از افزودن شکر آن را مرتب هم بزنید.

9. برای قوام شله زرد باید برنج به حالتی غلیظ تر از آنچه که می خواهید برسد و سپس شکر را اضافه کنید، زیرا پس از افزودن شکر شله زرد کمی شل تر از حالتی که برنج داشت می شود.

چند مدل تزئین شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

منابع: وب‌سایت ایران بانو- سیمرغ

انتشار یافته: 15
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
11:20 - 1395/08/07
مامان کجایی دقیقا کجایی دلم شله زرد خواست
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
آخ گل گفتی
وروجک
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
مااصفهانی ها عاشق شیرینی جات هستیم...شعله زرد..حلوا...مسقطی.. ..سوهان تخته قم...گزپسته ونارگیلی...شکلاتهای شیری....پولکی و......
Iran, Islamic Republic of
01:21 - 1395/08/08
ن با این دستور پخت شعله زرد عالی ندارید. از من گفتن بود خواه تو پند گیر خواه ملال :)
Iran, Islamic Republic of
10:10 - 1395/08/08
بنظر من یک مقدار از زعفران رو آخر سر باید اضافه کرد تا عطر و بوی اون بیشتر مشخص باشه و اینکه از برنج نیم دونه استفاده بشه که بعد از پخته شدن کاملا له میشه و حالت دونه دونه زیر دندون حس نمیشه
Iran, Islamic Republic of
17:49 - 1395/08/08
حالم از شبه زرد به هم میخوره یه غدای مضر و سمی با اون همه شکر که باعث چاقی میشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
واللا من سایز 36م منتهی شله زردم میخورم مگه چاقی به خوردنه.یکم ورزش .پیاده روی .کوهنوردی بکنی همه چی می خوری
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۰
یعنی تو سایز 36 هستی از مضرات شله زرد کم میشه؟/
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
شما میتونی نخوری
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
تو نخور بده من
Iran, Islamic Republic of
17:04 - 1397/03/04
انقدر چیزای مضر تر هست که شله زرد پیشش هیچه اون برای کسی هست که تو همه چیز رعایت کنه
Iran, Islamic Republic of
12:03 - 1397/08/15
این دستور شله زرد عالی نیست نبات نمیخواد زعفران هم دم نکنید خشک اضافه کنید هم رنگش بهتر میشه هم عطر و طعمش راز اب ننداختنش هم اینه که اول برنج کامل بپزه ابش کشیده بشه بعد که شکر اضافه کردید اب میندازه پس اب کم بهش کنید
پاسخ ها
من
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۶
چه خونه داری ماشالله خواستگارا ردیفن لابد
استاد
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
بهترین سراشپز های دنیا مرد هستن
Iran, Islamic Republic of
15:44 - 1397/08/15
میدونید بادوم کیلویی چند هست یا غنچه گل محمدی ایااااا؟؟؟؟؟
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج