۴۱۲۶۷۴
۶ نظر
۵۰۰۱
۶ نظر
۵۰۰۱
پ

جولان روغن زیتون‌ تقلبی در بازار

عضو شورای ملی زیتون با اشاره به جولان روغن زیتون‌های تقلبی در بازار، ۳ راه تشخیص روغن خالص از نوع تقلبی آن را تشریح کرد.

خبرگزاری مهر: عضو شورای ملی زیتون با اشاره به جولان روغن زیتون‌های تقلبی در بازار، ۳ راه تشخیص روغن خالص از نوع تقلبی آن را تشریح کرد.

نادر جلالت با بیان اینکه برداشت زیتون هنوز به پایان نرسیده است، اظهارداشت:برداشت زیتون برای روغن کشی در برخی نقاط آغاز شده و در نقاطی دیگر هنوز شروع نشده است ضمن اینکه براساس شواهد موجود، امسال محصول کمی به مرحله روغن کشی می‌رسد.

وی با بیان اینکه هنوز آمار دقیق مبنی بر اینکه میزان تولید در سال‌جاری چقدر خواهد بود، نداریم، خاطرنشان کرد: نیاز کشور به روغن زیتون با در نظر گرفتن مصرف سرانه ۲۰۰ گرم، بین ۱۵ تا ۱۶ هزارتن است. البته مصرف سرانه روغن زیتون در کشور طی ۱۰ سال از ۳۰ گرم به ۱۱۰ گرم افزایش یافت و ۳ تا ۴ سال هم طول کشید تا این عدد ۱۱۰ گرم به ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم برسد.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت روغن زیتون باعث شد بازار این محصول دچار رکود شود، گفت: واردات روغن‌های قاچاق (پومیس) باعث شده مصرف سرانه مقداری افزایش پیدا کند اما چون این روغن‌ها به شکل قاچاق وارد می‌شوند ما آمار درستی در این زمینه نداریم.

جلالت با بیان اینکه مصرف روغن زیتون با فرهنگ‌سازی‌هایی که انجام شده، افزایش یافته است، ادامه داد: متاسفانه مردم هنوز در تشخیص روغن زیتون سالم با نوع تقلبی آن مشکل دارند و به‌راحتی نمی‌توانند روغن سالم را از نوع تقلبی آن تشخیص دهند.

سه روش تشخیص روغن زیتون تقلبی

عضو شورای ملی زیتون با اشاره به جولان روغن زیتون تقلبی (پومیس) در بازار کشور، افزود: چند راه برای تشخیص روغن زیتون سالم از نوع تقلبی آن وجود دارد که از جمله آن می‌توان به استفاده از حس چشایی در این زمینه اشاره کرد.

جلالت ادامه داد: در این روش یک قاشق غذا خوری روغن زیتون را در دهان می‌ریزیم، آن را در دهان می‌چرخانیم و با هوا قورتش می‌دهیم، اگر روغن سالم باشد، چند لحظه بعد احساس تلخی، تندی و تیزی گلو را می‌سوزاند و سپس این تلخی و تندی از بین رفته و طعم آن بسیار مطلوب می‌شود.

عضو شورای ملی زیتون اضافه کرد: همه روغن‌ها چرب هستند و در دهان ماسیده می‌شوند اما روغن زیتون چرب نیست و حس ماسیدگی را در دهان ایجاد نمی‌کند.

وی یکی دیگر از روشهای تشخیص روغن سالم را رنگ آن عنوان کرد و اضافه کرد: رنگ روغن سالم، زرد تا زرد مایل به سبز است اما در این روش امکان تقلب وجود دارد و ممکن است رنگ روغن تقلبی را نیز به همین شکل درآورند.

عضو شورای ملی زیتون روش سوم را تشخیص از طریق بوی روغن زیتون عنوان کرد و گفت: روغن زیتون سالم بوی میوه یا علف تازه می‌دهد که البته درحال حاضر با افزودن برخی اسانس‌ها به روغن‌های پومیس، امکان تقلب در این زمینه وجود دارد بنابراین روش چشایی تنها روش مطمئن است.

جلالت به این پرسش که قیمت روغن زیتون سالم و خالص چقدر باید باشد؟ پاسخ داد: قیمت روغن در دنیا بنابر کیفیت روغن‌ها حداقل ۲ تا ۳ دلار و حداکثر ۲۰ تا ۲۵ دلار است؛ ۱۰ تا ۱۵ دلار حدود معمولی قیمت این محصول است.

وی با بیان اینکه در ایران نیز این عدد حدود ۴۰ هزارتومان است، ادامه داد: در ایران ما نمی‌توانیم برای قیمت مشخصه‌ای تعیین کنیم چون در این زمینه نظارت خوبی وجود ندارد که آن را مدیریت کند و مطمئن باشیم روغنی که به دست مصرف کننده می‌رسد براساس کیفیتش باید به این قیمت مشخص باشد.

جلالت تصریح کرد: کیفیت را نمی‌توانیم از روی قیمت تشخیص دهیم اما قطعا روغن باکیفیت قیمت بالاتری نسبت به انواع تقلبی آن دارد به شرط آن‌که ما بتوانیم با کیفیت بودن یا نبودن آن را تشخیص دهیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خیلی روشهای خوبی رو مطرح کردن آقای پرفسور!!!!

    • سید سجاد اسماعیلی پور

      هه میشه لطفا یه محصول نام ببرید که تقلبی نباشه واقعا که آقای انیشتین عسل هم با تمام شیرینی که داره رو نمیشه یه قاشق ازش رو یه ضرب خورد اونوقت شما میگی یه قاشق روغن بخوریم من میگم با این هوشتون چطور ترور نشدین واقعا نوبره مواظب خودتون باشید مهندس

    • ممد خان

      نظارت و معدوم کردن روغن زیتون های تقلبی از سوی وزارت بهداشت و در مان و آموزش پزشکی و اماکن ناجا از گرفتن قاچاق کالا مهمتر است زیرا عده ای با نا امن کردن امنیت غذایی مردم سلامتی آنها را هدف قرار داده اند

    • امیر

      بجای آموزش تقلبی بودن کالاها که برای مردم عادی کاری بسیار سخت است باید جلوی ورودشون به بازار گرفته بشه.

    • بدون نام

      خسته نباشی خیلی خیلی راهنمایی کردی فقط نمیدونم واقعاً اینها رو از کتاب خوندی و یا نه از خودت گفتی با این حال انچیزی که مشخص است موجودیت چنین روغنهایی در بازار مشتریهاست و شما هم فقط نشسته اید تا خودبخود فرجی شود

    • رضاخان

      من از ترکیه چند مدل روغن پنج لیتری با مارکهای مختلف گرفتم این روشهایی که شما برای تقلب بیان کردید این نتیجه گرفته میشود که همه روغنهای ترکیه تقلبی هستند!!!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج