۴۵۶۴۱۶
۷ نظر
۵۰۰۹
۷ نظر
۵۰۰۹
پ

منع فعالیت پزشکان بخش دولتی در مراکز خصوصی

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند کلیه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام دستگاه‌های اجرایی هستند نمی‌توانند به فعالیت انتفاعی پزشکی در سایر مراکز خصوصی و عمومی غیردولتی بپردازند.

خبرگزاری ایسنا: نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند کلیه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام دستگاه‌های اجرایی هستند نمی‌توانند به فعالیت انتفاعی پزشکی در سایر مراکز خصوصی و عمومی غیردولتی بپردازند.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (شنبه) و در ادامه بررسی جزئیان لایحه برنامه ششم توسعه ماده ۸۹ را با ۱۵۲ رأی موافق، ۲۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

بر اساس این ماده:

الف- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف ارائه خدمات الکترونیکی سلامت مکلف است ظرف دو سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به استقرار سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان و سامانه‌های اطلاعاتی مراکز سلامت با هماهنگی پایگاه ملی آمار ایران و سازمان ثبت احوال کشور با حفظ حریم خصوصی و منوط به اذن آنها و محرمانه بودن داده ها و با اولویت شروع برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اقدام نماید.

وزارت بهداشت، درمان و ‌آموزش پزشکی مکلف است با همکاری سازمان ها و مراکز خدمات سلامت و بیمه سلامت حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از استقرار کامل سامانه فوق، خدمات بیمه سلامت را به صورت یکپارچه و مبتنی بر فناوری اطلاعات در تعامل با سامانه"پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان" ساماندهی نماید.

تبصره- کلیه مراکز سلامت و واحدهای ذیربط اعم از دولتی و غیردولتی موظف به همکاری در این زمینه می باشند.

ب- کلیه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام پیمانی و یا رسمی دستگاه‌های اجرایی موضوع این قانون هستند، مجاز به فعالیت انتفاعی پزشکی در سایر مراکز تشخیصی، آموزشی، درمانی و بیمارستان‌های بخش خصوصی، عمومی غیردولتی با رعایت تبصره یک ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب سال ۱۳۷۳ و یا فعالیت در بخش خصوصی مرتبط با حوزه ستادی مربوط به غیر از دستگاه اجرایی خود نیستند. مسئولیت اجرای این بند به عهده وزراء وزارتخانه های مربوطه و معاونین آنها و مسئولین مالی دستگاههای مذکور است.

تبصره۱- موارد استثنا برای مناطق محروم با ذکر نام فرد و علت به پیشنهاد دستگاه اجرایی مربوطه و تأیید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تأیید می‌گردد.

تبصره۲- مطب پزشکان و دندانپزشکان متخصص در نقاط محروم در صورت نیاز و ضرورت به تشخیص رئیس دانشگاه و یا دانشکده علوم پزشکی آن نطقه تعیین می‌شود مطب پزشکان و دندانپزشکان عمومی از شمول این بند مستثنی است.

ج - دولت موظف است از بخش های خصوصی و تعاونی برای ایجاد شهرکهای دانش سلامت، حمایت به عمل آورد. آئین نامه اجرایی این بند در چارچوب قوانین و بودجه سنواتی طی سال اول اجرای قانون برنامه تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.

د- به منظور متناسب سازی کمیت و کیفیت و تقویت نیروی انسانی گروه پزشکی با نیازهای نظام سلامت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است نیازهای آموزشی و ظرفیت ورودی کلیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی علوم پزشکی اعم از دولتی و غیردولتی را متناسب با راهبردهای پزشک خانواده، نظام ارجاع و سطح بندی خدمات و نقشه جامع علمی کشور تعیین و اقدام نماید.

هـ - وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مکلف است به اجرای " نظام خدمات جامع و همگانی سلامت" با اولویت بهداشت و پیشگیری بر درمان و مبتنی بر مراقبت‌های اولیه سلامت، با محوریت نظام ارجاع بر پزشکی خانواده با بکارگیری پزشکان عمومی و خانواده، گروه پرستاری، مراقبت‌های پرستاری در سطح جامعه و منزل سطح بندی خدمات، پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان، واگذاری امور تصدی گری با رعایت ماده(۱۳) قانون مدیریت خدمات کشوری و پرداخت مبتنی بر عملکرد مطابق قوانین مربوطه و احتساب حقوق آنها اقدام نماید. به نحوی که تا پایان سال دوم قانون اجرای برنامه کلیه آحاد ایرانیان تحت پوشش نظام ارجاع قرار گیرند.

و - سازمان ها و صندوق های بیمه گر پایه کشور مکلف به خرید راهبردی خدمات سلامت براساس دستورالعمل‌ها و راهنماهای بالینی و فهرست رسمی داروهای ژنریک ایران در چارچوب نظام ملی دارویی کشور همزمان با اجرایی شدن نظام ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده در کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صرفاً از طریق سامانه هستند.

ط- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است تقاضای تخصیص نیروهای پزشکی طرح نیروی انسانی مورد نیاز سازمان تامین اجتماعی را براساس تفاهم و همکاری متقابل با اولویت مناطق محروم بررسی و تامین نماید.

ک- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سازمان غذا و دارو موظف است حمایت از تولید و عرضه و تجویز داروهای ژنریک حمایت بیمه ای را فقط به داروهای ژنریک اختصاص دهد و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون حسب مورد تمهیدات لازم جهت صادرات محصولات سلامت محور اقدام نماید و برنامه ایمنی سازی کودکان واکسیناسیون را تا حد و تراز کشورهای توسعه یافته ارتقاء دهد.

م - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان پدافند غیرعامل کشور در جهت مصون سازی و افزایش توان بازدارندگی کشور موظف است انواع تهدیدات حوزه سلامت را بررسی کند و اقدام لازم جهت خنثی‌سازی و مقابله با آن را مطابق قوانین مربوطه به انجام رساند.

نمایندگان بندهای ح، ی و ل به ترتیب درباره توسعه طب سنتی و استفاده از داروها و فرآورده‌های طبیعی گیاهی، تهیه بیمه مسئولیت حرفه‌ای و تکمیل و تجهیز، ارتقای خدمات مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق نفت‌خیز و معدنی را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق برنامه ارجاع دادند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      احسنت
      اگه این قانون بشه دیگه هیچ پزشکی مردم را در مطبهای خصوصی سرکیسه نمیکنه

    • بدون نام

      مسخره ترين قانونى است كه تصويب شده زيرا كليه پزشكان علمى را از كار كردن در بيمارستانهاى دولتى فرارى مى دهد كجاى دنيا حق كار كردن را به زور از گروهى مى گيريم واقعا خنده دار است

    • بدون نام

      پولدارترين پزشك ها پزشك هاي بخش دولتي هستند كه حقوق زياد دارن بخاطر همين هم خيلي ازپزشكهادنبال هيءت علمي شدن هستن چون ميدن دانشجوهاعمل ميكنن پول روخودشون ميگيرن ولي بخش خصوصي خودجراح عمل ميكنه

    • بدون نام

      همش دروغ.

    • بدون نام

      هيچوقت بيمارستان دولتي نميرم چون اخيرا ملاك هيءت علمي شدن در بخش دولتي سواد و خوب عمل كردن نيست گزينش هاي خاص استخدام هست فقط. بخش خصوصي فقط جراح خودت عملت ميكنه ولي خصوصي استاد جراح ميشينه فقط دانشجو عمل ميكنه تا ياد بگيره استاد هم موبايل بازي بعضي وقتا دانشجو كاري ميكنه سر عمل كه صد تا استاد هم نميتونه جمعش كنه تازه اينا كارانه وحشتناك زياد هم دارن كه زر بخش خصوصي ندارن

    • بدون نام

      متاسفانه با این طرح صددرصد اشتباه پول بیت المال فقط به جیب پزشکان و آقازاده ها ریخته میشه...در طرح پزشک خانواده حقوق پزشکان شاغل در بخش دولتی از دومیلیون به پانزده تا بیست میلون افزایش پیدا کرد ولی حقوق سایرکارمندان بین صد تا سیصد هزارتومان!!!در طرح پزشک خانواده پزشک وماما در مناطق محروم بصورت شبانه روزی باید ارایه خدمات نمایند درصورتی که داروخانه این مراکز ساعت 14تا15 تعطیل میگردد...پزشک بدون دارو در یک روستای دور افتاده مانند سرباز بدون اسلحه است که نمی تواند از سلامت مردم پاسداری کند.حال چرا باید پول بیت المال در جایی که خدمتی صورت نمی گیرد خرج شود.در طرح جدید رشته های زیر مجموعه پزشکی مثل بیماریها،خانواده،مامایی،پرستار...به عنوان مراقب سلامت هستند که به علت ادغام این رشته ها و عدم آموزش لازم کیفیت خدمات به مردم به حداقل سطح ممکن میرسد..در یک جمله به وزیر محترم بهداشت باید گفت؛آقای هاشمی شما که شیوه پزشک سالاری را مدنظر خویش قرار داده ای ایکاش زحمات واحدهای زیر مجموعه در زمینه های کاهش موالید،کاهش مرگ ومیرکودکان وزنان باردار،پیشگیری ازاپیدمی بیماریهای واگیر و کنترل بیماری های غیر واگیرو.... در سنوات گذشته را مطالعه می نمودید بعدارزیابی مینمودید این کارها فقط با زحمات پزشکان صورت گرفته یا پرسنل بهداشتی و درمانی اساس کار بوده اند.و در پایان شعار سازمان جهانیwhoرا یادآوری میکنم که پیشگیری اولویت دارد به درمان...فقط یادتان باشد مردم قضاوتتان خواهند نمود...

      پاسخ ها

      • reza

        سلام حضور همه دوستان .نظرات شما را خواندم ولی به عنوان یک مطلع حوزه بهداشت و درمان شما عارضم که یک واقعیت را در نظر بگیرید ، تاکنون شده شما به خاطر تعمیر خودرو خود نیاز به یک مکانیک خوب داشته باشید ؟؟؟ آیا شما حاضر نیستید به خاطر تبحر او هزینه ای را که میطلبد پرداخت کنید ؟؟؟پزشکان حاذق نیز اینچنین هستند . بیمار به خاطر اسم و تبحر پزشک به مرکز درمانی مراجعه میکند . اگر پزشک نباشد بیمار به هیچ وجه به خاطر من پرستار به بیمارستان نمیاید . بهتر است مقداری دید خود را در خصوص پزشکان محترم تغییر دهیم . در صنف پزشکی هم مثل تمام صنوف خوب و بد وجود دارد .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج