۴۸۶۴۰۲
۹ نظر
۵۰۰۵
۹ نظر
۵۰۰۵
پ

خطاهای پزشکی وزارت بهداشت خوراک سریال ۲۰۰ قسمتی است

شمار خطاهاي پزشكي اين روزها از حساب خارج شده آنقدر كه ديگر شبيه سريال «در حاشيه» نيست و اگر بنا باشد براي آن برنامه‌اي ساخته شود، خوراك سريال‌هاي ۲۰۰، ۳۰۰ قسمتي را فراهم مي‌كند. يك روز دست چپ و راست كودكي دو ساله از سوي پزشك معالج اشتباه گرفته مي‌شود و روز ديگر كليه بيمار را به جاي كيست از بدنش خارج مي‌كنند.

جوان نوشت: در حالي كه وزير بهداشت سرگرم سفرهاي خارجي و دريافت جوايز داخلي (عنوان طبيبِ ديدگان، حمايل سيمرغ و نشان شمس) است و رئيس سازمان نظام پزشكي هم به يك باره نامش به عنوان نامزد مستقل در يكي از فهرست‌هاي انتخاباتي رياست جمهوري سال آينده سر درآورده، ‌خطاهاي پزشكي در مجموعه‌هاي تحت نظارت اين دو نهاد هر روز به شكلي فجيع‌تر رخ مي‌نمايد و حالا كار به جايي رسيده است كه پزشكان و مراكز درماني خطاكار به جاي پذيرش قصور و عذرخواهي و تلاش براي جبران بيمار و خانواده‌اش را تهديد مي‌كنند و به صراحت مي‌گويند «‌ما را از رسانه‌ها نترسانيد. جايگاه ما با رسانه‌اي شدن خبر فرزندتان دچار مشكل نمي‌شود؛ ما نيز لابي‌هاي خود را داريم.»‌!

شمار خطاهاي پزشكي اين روزها از حساب خارج شده آنقدر كه ديگر شبيه سريال «در حاشيه» نيست و اگر بنا باشد براي آن برنامه‌اي ساخته شود، خوراك سريال‌هاي ۲۰۰، ۳۰۰ قسمتي را فراهم مي‌كند. يك روز دست چپ و راست كودكي دو ساله از سوي پزشك معالج اشتباه گرفته مي‌شود و روز ديگر كليه بيمار را به جاي كيست از بدنش خارج مي‌كنند. اين اتفاقات درست در شرايطي رخ مي‌دهد كه مسئولان ارشد نظام سلامت اعم از وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكي سرگرم بازي‌هاي سياسي و انتخاباتي خود هستند و در اين مسير اگرچه موضعشان در برابر حوادثي همچون انجام عمل جراحي اشتباه يا خارج كردن كليه بيمار به جاي كيست و سوزاندن كف پاي كودك سه ساله سكوت است، اما وقتي پاي مزد درمان و تعرفه‌هاي پزشكي به ميان مي‌آيد، پشت تريبون‌ها قرار مي‌گيرند و در دفاع از مظلوميت پزشكان بيانيه‌هايي شديد‌اللحن صادر مي‌كنند.
ماجراي سوزاندن پاي نوزاد ۲۹ روزه بر اثر تزريق اشتباه و واكنش نامناسب كادر درماني و رئيس بيمارستان در برابر خانواده اين نوزاد و صد البته رسانه‌اي شدن ماجرا، موجب شد تا وزير بهداشت هم به موضوع واكنش نشان بدهد و بگويد «كوتاهي انجام شده، قابل چشم‌پوشي نيست و هر نوع كوتاهي حتي كوچك، مي‌تواند عوارض جدي را به دنبال داشته باشد و نظم، انضباط، دقت و انصاف بخشي از وظيفه ما است.»

لابي‌هاي پزشكان
6 بهمن ماه بود كه نوزاد 29 روزه‌اي در يكي از بيمارستان‌هاي پايتخت به دليل تزريق اشتباه و نشت زير جلدي بخشي از سرم قندي دچار آسيب به پوست و بافت‌هاي اطراف محل تزريق شد و با وجود پيگيري‌هاي پدر نوزاد درمان وي در بيمارستان آنقدر به تعويق افتاد كه پدر تصميم گرفت با رسانه‌اي كردن ماجرا، پيگير درمان فرزندش شود، اما آنگونه كه پدر سجاد مي‌گويد رئيس بيمارستان پس از رسانه‌اي شدن ماجرا به وي گفته بود بايد تمام هزينه‌هاي ناشي از بي‌موالاتي كادر درماني را بپردازد. آنطور كه پدر اين نوزاد مدعي است در شرايطي كه بخش مراقبت‌هاي ويژه به دليل تعميرات و نوسازي در حال تخليه بوده، همه نوزادان به غير از سجاد را جابه‌جا كرده‌اند و رئيس بيمارستان به وي گفته است: «ما را از رسانه‌ها نترسانيد. جايگاه ما با رسانه‌اي شدن خبر فرزندتان دچار مشكل نمي‌شود؛ ما نيز لابي‌هاي خود را داريم. برويد فكري به حال خود كنيد كه مشكل از شما بوده و نه كادر پزشكي.»

تشكر از زحمات كادر درمان و پذيرش كوتاهي
در برابر اين حادثه، سيد‌حسن قاضي‌زاده‌هاشمي وزير بهداشت در برابر سؤال خبرنگاران از وضعيت سجاد كوچولو گفته است «‌از تمام همكاراني كه براي احياي اين نوزاد زحمت كشيدند، تشكر مي‌كنم زيرا در سه نوبت اين نوزاد را از مرگ نجات دادند، اما كوتاهي انجام شده، قابل چشم‌پوشي نيست و هر نوع كوتاهي حتي كوچك، مي‌تواند عوارض جدي را به دنبال داشته باشد و نظم، انضباط، دقت و انصاف بخشي از وظيفه ما است.»
وي تأكيد كرده است: در كار اداري هميشه كاستي وجود دارد و نظارت هم بايد جدي باشد و برخوردها با قصور و تقصير بايد بازدارنده باشد و از وقوع قصورهاي بعدي پيشگيري كند و هيئتي از وزارت بهداشت مسئول رسيدگي به موضوع اين كودك شده است.

سر خم مي‌سلامت!
در كنار اين اما يادداشتي تحت عنوان «در امريكا سالانه ۲۵۰هزار نفر بر اثر اشتباهات پزشكي مي‌ميرند، اما كسي به پزشكان فحش نمي‌دهد» ‌در برخي رسانه‌ها و از جمله سايت وزارت بهداشت منتشر شده است؛‌يادداشتي كه آمار اشتباهات پزشكي در امريكا را نشان مي‌دهد، اما درباره فجايعي كه به دليل قصور و نه اشتباهات پزشكان در كشورمان رخ مي‌دهد سكوت كرده است.
اين در حالي است كه در نظام سلامت كشورمان حتي سيستمي براي ثبت بيماري‌هاي مهمي همچون سرطان وجود ندارد، چه رسد به ساختاري براي بررسي خطاها و قصور پزشكان با انتشار این‌گونه مطالب می‌رود تا در قدم بعدی وزارت بهداشت این اشتباهات را حق مسلم خود بداند. بديهي است اگر بسياري از مرگ‌ها و نواقص مورد بررسي قرار بگيرد مي‌توان ردپايي از خطاها و قصورات پزشكان و كادر درمان را در آنها رديابي كرد و به تناسب آن ساختارهايي براي پيشگيري از اين خطاها طراحي كرد. با وجود اين، مسئولان نظام سلامت ما بخش اعظم وقتشان را به فعاليت‌هاي سياسي مي‌پردازند و براي جمع كردن آراي پزشكان به عنوان يكي از اقشار مرجع اجتماعي، هم و غمشان صرف افزايش مزد درمان و كاهش ماليات قشر پزشك مي‌شود، حالا در اين بين كليه‌اي خارج شود يا پايي بسوزد و چشمي نابينا شود، چندان هم مهم نيست.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      یه مشت بی سواد وارد دانشگاه میشن بهتر از این نمیشه،رتبه ی40000،رو میکنند 400بعد وارد دانشگاه میشن پزشک میشن همین میشه دیگه،،یه مشت بی سواد دکتر میشن،بچه ها با معدل،نوزده به بالا باید پشت کنکور بمانند تا بی سوادا وارد دانشگاه بشن

    • بدون نام

      همش بخاطر اینه که ما وزیر بهداشت هیچوقت نداشتیم همیشه وزیر پزشکان داشتیم

    • بی نام

      بیمار بیچاره ما دو ماه در بیمارستان icuبستری بود با لوله بزور تو شکمش غذاودارو میریختن وهیچکس به اشاره هاش به شکمش که درد میکرد توجه نکرد بعد دوماه بعد از اون همه معاینه و عکسبرداری تازه فهمیدن بابا معده بیمار سوراخه و هرچی تا حالا تو معده اش ریختن با لوله از اون سوراخ رفته تو حفره شکمی و فاسد شده..عملش کردن ولی بعدش دیدن سوراخ رو بطور کامل ندوختن ..دوباره عمل کردن ..واون بیچاره بعد از تحمل دوماه بستری زخم بستر لوله غذا و دارو که باعث شده بود نتونه حرف بزنه و صداش رفته بود..زخم گلو بخاطر لوله زخمهای اطراف دهان عفونت بیمارستانی شدید که عفونت از دهانش بیرون میریخت
      ورم شدید که سفیدی چشم از چشم بیرون ریخته بود مثل مایع
      و صدها عوارض دیگر که بعد از سه سال هنوز از خاطر ما نرفته و باعث رنج ما شده..از دنیا رفت با ایست قلبی..وما تازه هزینه هم کامل دادیم تا جسد رو بگیریم ..و شکایت هم نکردیم زیرا میدانستیم بیفایده س..وهمه اینها بخاطر سوءمصرف دارو رخ داده بود..خلاصه طی دوماه شش ملیون تومان فقط پول دارو دادیم و بی نتیجه..

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فقط میتونم بگم متاسفم ولی ای کاش شکایت میکردید خدا از سرشان نگذرد

    • بدون نام

      شکایتم کنی فقط سر کاری جوری دکترای شریف تو خودشون ماست مالی میکنن که چیزیم ازت طلبکار میشن فقط دکترای ایران تو یک چیز متخصصن اونم خالی کردن جیب مردم که صاحب سبکن تو دنیا میری پیش دکتر یه مریضیت خوب بشه صدتا مریضی دیگه بهت اضافه میکنه بشی مشتری دائمی

    • بدون نام

      خيلي خنده دار گفتي معده اش سوراخ بوده غذا ريخته تو شكمش متاسفم برات ولي تخيلت قوي هست ميتوني نويسنده فيلم هاي ترسناك بشي

    • بدون نام

      دقيقا خنده داره ، جهل و ناداني انتها نداره تو اين مملكت ، دكترا هم با مردم صحبت نميكنن و توضيح نميدن نتيجه اش ميشه قصه بافي راجع بيمارشون و اينكه غذا ريختن تو معده اش فاسد شد

    • بدون نام

      حاجی بحث سر این داستان نیست که درسته یا تخیلی تو خودتم برات اتفاق افتاده دکتری دارو بهت اشتباه داده باشه یا کسی رو دیده باشی که اشتباهی عمل کرده باشن بحث اینکه دکترا نه اشتباهشون را قبول میکنن و نه توضیح میدن الانم همه بلاخره سواد دارن یا باسواد تو خونه دارن اگه توضیحشون درست باشه قانع میشن. ولی دکترا یا توضیح نمیدن یا چرت و پرت تحویل مردم میدن

    • بدون نام

      یک فیلم هم از کاسب شدنشون بسازین

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج