۴۹۱۳۴۸
۹ نظر
۵۰۲۶
۹ نظر
۵۰۲۶
پ

«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش

برای «سه ستاره» احسان علیخانی که قرار است بهترین های تلویزیون را در رشته های مختلف به رقابت بگذارد، از همین ابتدا با ابهامات و اشتباهات زیادی رو به روست. در این مطلب، موارد مبهم و کاستی های مسابقه را بررسی می کنیم.

روزنامه هفت صبح: برای «سه ستاره» احسان علیخانی که قرار است بهترین های تلویزیون را در رشته های مختلف به رقابت بگذارد، از همین ابتدا با ابهامات و اشتباهات زیادی رو به روست. در این مطلب، موارد مبهم و کاستی های مسابقه را بررسی می کنیم.

پیش درآمد

برنامه «سه ستاره» چند روزی است که فهرست نامزدهایش را برای رسانه ها ارسال کرده. به طور کلی درباره برگزاری این برنامه ابهامات زیادی وجود دارد. هر سال یک سری از گزینه ها جا می مانند، یک سری اشتباهی سر از گروه دیگر در می آورند و نهایتا یک سری بدون دلیل انتخاب می شوند.
«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش

نکته اصلی اینجاست در سالی مثل سال 95 که رییس صدا و سیما در طول سال تغییر می کند و سیاست های برنامه سازی یکی یکی عوض می شود، اصلا چه الزامی به برگزاری این برنامه است؟ مسئله دیگر اینکه این فهرست بر چه اساسی انتخاب شده؟ آیا اسامی همه برنامه ها و سریال ها و مجریان و... در آن به ثبت رسیده یا اعضای هیات انتخابی وجود دارند که از میان تمام برنامه ها دست به انتخاب می زنند و بخشی را برای شرکت در نظرسنجی قابل ارزش می دانند و برخی را از همان ابتدا بیرون می فرستند؟

خب در این صورت، چرا باید برنامه هایی مثل نقاشی نقاشی یا ورجه وورجه شایسته شرکت در نظرسنجی به نظر برسند و مثلا سریال هایی مثل «بیمار استاندارد» و «زعفرانی» کلا از نظرسنجی حذف شوند؟ در این گزارش، اشکالات «سه ستاره» را بررسی می کند.

سریال ها

جامانده ها: در انتخاب سریال های روی آنتن، به کل یادشان رفته که سال 1395، سه سریال نوروزی هم روی آنتن رفته. سریال هایی «بیمار استاندارد»، «زعفرانی» و «قرعه» اصلا در میان نامزدها حضور ندارند. مسئله اینجاست که با حذف این سریال ها، خود به خود چند بازیگر مهم هم از رقابت خارج شده اند. نکته دیگر اینکه مینی سریال «کشیک قلب» که رمضان امسال از شبکه یک روی آنتن رفت هم جزو این نامزدها نیست.

روی آنتن ها: در فهرست اعلام شده، خبری از سریال های «پرستاران» و «روزهای بی قراری» نیست. این دو سریال در حال حاضر از شبکه های یک و سه پخش می شوند. شاید بشود این طور توضیحش داد که علت حذف این سریال ها این است که کماکان پخششان ادامه دارد و نمی شود فعلا آنها را به رقابت گذاشت. خب در این صورت، چرا سریال «آرام می گیریم» جزو نامزدها دسته بندی شده؟ آن هم در حالی که هنوز پخشش از شبکه دو ادامه دارد.
«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش

نکته جالب دیگر اینجاست که سریال «پرستاران» با اینکه خودش در بخش رقابت حضور ندارد، بازیگر و خواننده تتیراژش در بخش های رقابتی دیگر هستند.

بازیگران

ابهام در انتخاب: درباره انتخاب بازیگران سریال های تلویزیونی سال 95، ابهامات زیادی وجود دارد. بر چه اساسی از میان هر سریال، یکی دو بازیگر انتخاب شده اند و اصلا چرا باید بعضی از سریال ها سه یا چهار بازیگر در فهرست داشته باشند و بعضی دیگر فقط یک بازیگر؟

غایبان: انتخاب ها واقعا عجیب است. مثلا از کل مجموعه «معمای شاه» با آن همه بازیگر، فقط یک سعید نیکپور در فهرست بازیگران انتخاب شده و مثلا حسین نورعلی یا امیریل ارجمند که این همه قسمت روی آنتن بوده اند اصلا اسمی در این رقابت ندارند. در بخش بازیگران زن هم که هیچ کدام از بازیگران زن این سریال نیستند. این در حالی است که مثلا سریال «پریا» یا «لیسانسه ها»، هر کدام سه بازیگر در بخش رقابت دارند.
«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش

تفکیک نامناسب: دو برنامه دورهمی و محله گل و بلبل هیچ کدامشان سریال نیستند. حتی اسمشان در بخش برنامه های ورزشی و سرگرمی به ثبت رسیده اما بازیگرانشان در فهرست بازیگران زن و مرد در کنار سریال ها قرار گرفته اند. خب اگر قرار است بازیگران این برنامه ها در رقابت شرکت کنند چرا نیما شعبان نژاد یا سایر بازیگران خندوانه در این بخش نیستند؟

چرا گزارشگران داور نمی شوند؟

دلیل مهم بودن: رسالت برنامه «سه ستاره» سوای سرگرم بودن بیننده های شبکه سه، ایجاد حس رقابت بین برنامه سازان، هنرمندان و دیگر عواملی است که با تلویزیون همکاری می کنند. کما اینکه سال پیش کل کل رامبد جوان با عادل فردوسی پور و تبلیغ نامزدها برای دریافت نشانه ای از اهمیت این برنامه برای آن ها است.

ضعف سه ستاره: فارغ از این که «سه ستاره» در افزایش انگیزه ها تاثیری دارد یا نه، نادیده گرفتن گزارشگران فوتبال امری عجیب و «غیراصولی» است. متولی این برنامه شبکه سه است که عمده تمرکزش بر پخش فوتبال قرار دارد؛ شبکه ای که برای تربیت گزارشگر تلاش های زیادی کرده اما موقع داوری نادیده شان می گیرد.
«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش
اتفاقا تعداد گزارشگران شبکه های سه، ورزش و استانی در رشته های مختلف آن قدر زیاد هست که بتوان هر سال کارشان را در «سه ستاره» قضاوت کرد. از آن طرف گنجاندن این بخش به جذابیت مسابقه کمک می کند چرا که گزارشگران از جمله کسانی هستند که در طول سال کارشان قضاوت می شود به دلیل تعداد بالای علاقه مندان به فوتبال احتمال افزایش تعداد شرکت کننده ها هم هست.

تقسیم بندی های بی ربط

ایراد اصلی: آن چه باعث می شود به نامزدهای برنامه «سه ستاره» صفت «تقسیم بندی های بی ربط» را اطلاق کنیم مشخصا مربوط است به دو بخش «برنامه های ورزش و سرگرمی» و «برناه های تخصصی». برای اولی بیست و هشت گزینه انتخاب شده و برای دومی سی و چهار برنامه نامزد شده است.

شرح ایراد: هم نیشنی دو برنامه «نود» و «ورجه وورجه» در بخش «برنامه های ورزشی و سرگرمی» عجیب ترین مدل انتخاب است. اگر بپذیریم ملاک انتخاب گروه هایی است که برنامه در آن تولید شده کمی بعد نظرمان عوض می شود. چرا؟ چون می بینیم نام «شب های فوتبالی» و «فوتبال 120» ذیل «برنامه های تخصصی» قرار دارد.
«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش

نکته دیگر اینکه برنامه های صبحگاهی «فرمول یک» و «حالا خورشید» در فهرست «برنامه های ورزش و سرگرمی» است اما برنامه «صبحی دیگر» به عنوان برنامه ای تخصصی قلمداد شده. اگر تقسیم بندی ها اصولی انجام می شد، ورزشی ها در یک دسته بودند و سرگرمی و علمی و... در ردیفی دیگر.

جای خالی برنامه های ورزشی

چه برنامه هایی داوری می شوند؟ در بخش برنامه های تخصصی، «شب های فوتبالی» و «فوتبال ۱۲۰» به چشم می خورند و در بخش برنامه های ورزش و سرگرمی «نود» و «تاریخچه تیم ملی فوتبال» وجود دارد. عجیب آن که «فوتبال ۱۲۰» بیشتر به سرگرمی تنه می زند و هدفش نگاه تخصصی به فوتبال نیست؛ از آن طرف «نود» کاملا تخصصی فوتبال داخلی و ملی را به چالش می کشد حال آن که «سه ستاره» این برنامه را سرگرمی دانسته! اگر نود فان است که «شب های فوتبالی» هم باید سرگرمی تلقی شود نه تخصصی.
«سه ستاره» احسان علیخانی و کمبودهایش

جای خالی چه برنامه هایی خالی است؟ سوای ایرادی که متوجه نوع نگاه «سه ستاره» به برنامه های ورزشی است، از یک ایراد اساسی دیگر هم نمی توان گذشت و آن نادیده گرفتن برخی برنامه هاست. اگر بگوییم برنامه «بیست بیست» تازه شروع شده نمی توان از موارد دیگر به راحتی عبور کرد. برنامه «لیگ ۱»، «فوتبال برتر»، «گزارش ورزشی» و ۱+۵ چرا در این لیست نیستند؟ تازه امسال هم شبکه سه و هم شبکه ورزش ویژه برنامه هایی برای یورو ۲۰۱۶ و المپیک ریو داشتند. نبود آن ها در فهرست «سه ستاره» ایراد بزرگی است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خداوکیلی خودتون بخونید میفهمید چرت و پرت نوشته!

    • بدون نام

      از بین سریالهایی که نوشتید فقط اسم معمای شاه رو شنیده بودم. اونم ندیدم فقط بخاط حواشی که داشت اسمش رو شنیدم. مطمئنم تنها کسی هم نیستم که مدتهاست سریالی از تلویزیون ندیده. چنین تلویزیونی جایزه دادن داره؟

      پاسخ ها

      • سحر

        تو که ندیدی و خبر نداری نظر نده

    • بدون نام

      امسال از بین سریالها لیسانسه ها خوب بود از بین برنامه ها دورهمی ازبین خواننده ها امید نعمتی و محمد علیزاده خوب بود احسان خواجه امیری برای سریال هشت و نیم دقیقه به نظرم نباید جز نامزدها میبود به جاش برا سریال پریا انتخاب میشد بهتر بود علی لهراسبی هم برا سریال آرام میگیریم باید نامزد میشد از بین بازیگرا سریال لیسانسه ها هوتن شکیبا و کاظم سیاحی باید نامزد بشن سریالا نوروزی امسال که خیلی بیخود بود البته اینها نظر منه و اینکه احسان علیخانی یکم زیادی پرو هست و اعتماد به سقف داره و باید تو برخورد با مهمانهای برنامه با ادب تر باشه و یکم به مهمانها هم فرصت حرف زدن بده و همش خودش حرف نزنه

    • عاطفه

      از اول تا آخرش هم علیخانی این ظلي پور بیچاره رو تخریب میکنه. خوب ازش خوشت نمیاد نیارش تو برنامت والا فکر کرده کی هست پسره مغرور بدرد نخور از بس تو ایران مجری خوب و مسلط کم داریم این وقیح شده مثلا بهترین مجری

    • بینام

      آقا اینا اصلا یک ثانیه از برنامه رو دیدن
      لطفاً قبلی که یک مطلب رو تو سایت بذارید اونو بخونید
      کلا پرت و پلاس

    • ahmad

      کی میگه ورجه وورجه داره بانود رقابت میکنه؟کی گفته صبحی دیگر جز برنامه های تخصصیه؟برنامه رونگاه کنید تا خودتون بفهمین پرت وپلا نوشتین

    • بدون نام

      چقدر بد بود این تفسیراتون

    • بدون نام

      با این تحلیل مشخص شد حتی یک قسمت هم ندیدی. چرا وقت مردم با تحلیل چرت و پرت میگیرین. اصلا بخش سریالی امسال وجود نداشت فقط تیتراژش بود. سریال به برنامه سریال شبکه یک داده شده.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج