کد خبر: ۵۱۵۷۵۰
تاریخ انتشار:
۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۸
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از خود بپرسید چرا به «تخمه جابونی»، «تخمه ژاپنی» می گوییم؛ این در حالی است که برخی پژوهشگران معتقدند نام اصلی این تخمه «جابونی» است و استفاده از لفظ ژاپنی تنها در اثر یک شباهت و اشتباه شنیداری پیش آمده است.
امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 12647
ماهنامه سرآشپز: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از خود بپرسید چرا به «تخمه جابونی»، «تخمه ژاپنی» می گوییم؛ این در حالی است که برخی پژوهشگران معتقدند نام اصلی این تخمه «جابونی» است و استفاده از لفظ ژاپنی تنها در اثر یک شباهت و اشتباه شنیداری پیش آمده است.

همچنین در منبع دیگری آمده است: «باید دانست که این نوع تخمه در یکی از روستاهای اطراف دماوند «جابان (Jaban) که همسایه غربی سربندان بوده و ساکنان آن نیز از نژاد کرمانج هستند، کشت می شود. درواقع نام اصلی آن «تخمه جابانی» است؛ اما تطور زبانی صورت گرفته در این واژه و قلب مصوت «آ» (a) به «و» (o)، آن را به صورت «جابونی» درآورده و پس از آن با تبدیل همخوان «ج» (j) به «ژ» (z) و «ب» (b) به «پ» (p) به دلیل نزدیکی واجگاه- به صورت نادرست «ژاپنی» درآمده است.
 
 تخمه جابونی یا تخمه ژاپنی؟!

تخمه جابونی نوعی آجیل و دانه خوراکی است که در میان وعده ها خورده می شود. این تخمه همان تخمه هندوانه است، نوعی هندوانه که قابل خوردن نیست و تخمه های زیادی دارد و به «هندوانه آجیلی» مشهور است.

روش تهیه:

این هندوانه پس از کاشت به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد:

1. آن ها را برش داده و تخمه ها را از خود میوه جدا می کنند که کاری دشوار است.

2. با میله یا چوب دستی که برای همین کار فراهم شده، در هر کدام از هندوانه ها سوراخی ایجاد می کنند که باعث می شود، پس از چند روز حالت گندیده بودن بگیرد که راحت تر عمل جداسازی تخمه ها انجام شود.

از میوه آن به دلیل طعم و مزه اش مورد مصرف انسان ها نمی شود؛ اما درخوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد یا خشک شده و در کارهایی مانند کود صنعتی استفاده می شود.
برچسب ها:
انتشار یافته: 3
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
12:42 - 1396/01/30
داداش شما هندوانشو نخوردی نمیدونی!!!!!!! اطاعات شما درباره خوراکی نبودنش اشتباهه
از قضا خورده میشه و به نظرم خوشمزه تر از هندوانه رایج هستش
مثل هندوانه معمولی نفخ هم ایجاد نمیکنه
البته واضحه که باید رسیده تر وابدارترشو پیدا کنی
Iran, Islamic Republic of
21:51 - 1396/01/30
اِ جابون خاله م اینا اونجا خونه دارن توش گوجه و خیار ارگانیک هم می کارن خیلی خوشمزه س.
Iran, Islamic Republic of
02:09 - 1396/01/31
اما بازم ژاپنی جابونی چیه خخخخ
نام:
ایمیل:
* نظر:
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج