۵۹۷۲۸۲
۸ نظر
۵۲۰۲
۸ نظر
۵۲۰۲
پ

چند درصد خانوارهای ایرانی «تک فرزند» هستند؟

یک روانشناس با اشاره به اینکه منظومه عاطفی کودکان در خانواده‌های تک فرزند دچار آسیب می‌شود گفت: حدود ۳۴ درصد خانواده‌های ایرانی تک فرزند و ۱۴درصد بدون فرزند هستند.

خبرگزاری ایسنا: یک روانشناس با اشاره به اینکه منظومه عاطفی کودکان در خانواده‌های تک فرزند دچار آسیب می‌شود گفت: حدود ۳۴ درصد خانواده‌های ایرانی تک فرزند و ۱۴درصد بدون فرزند هستند.

شریفی یزدی ضمن بیان این مطلب در خصوص اینکه اگر گرایش والدین به تک فرزندی افزایش یابد در آینده نزدیک، با کاهش نسل جوان و نیروی کار چه عواقبی در انتظار جامعه خواهد بود؟ افزود: زمانی که به آمار نگاه می کنیم متوجه می شویم این اتفاق در جامعه ما روی داده است. این موضوع پیامدهای اجتماعی زیادی به دنبال دارد که یکی از آنها این است که منظومه عاطفی کودکان را دچار خدشه می کند. یعنی وقتی کودک بزرگ می شود و والدین خود را از دست می دهد، ارتباطات خونی و عشیره ای که همواره در طول تاریخ کارساز بوده و در کشور نیمه سنتی ما نیز برقرار است کارکرد خود را از دست می دهد.

این روان شناس اجتماعی که در یک گفتگوی رادیویی با موضوع خطرات تک فرزندی در جامعه و علل گرایش نسل جوان به تک فرزندی صحبت می کرد، با بیان اینکه آمار خانواده های تک فرزند برای مسئولان و برنامه ریزان هشدار برانگیز است و در آینده پژوهی باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: تبعات و آسیب هایی که در آینده تک فرزندان ایجاد می شود قابل انکار نیست و هرگز نباید از منظر اقتصادی ، این موضوع روانشناختی را نادیده گرفت. از سوی دیگر باید بدانیم شرایط پیش آمده تا چه میزان خواسته خانواده و تا چه حد حاصل تحمیل بر آنهاست و باید پژوهش زیادی بر روی آن صورت بگیرد.

این عضو پژوهشکده خانواده با اشاره به اینکه مباحث روانی در این خصوص اهمیت ویژه ای دارد و افرادی که می خواهند به خواسته های فردی خود بپردازند باید مورد بررسی قرار بگیرند، تأکید کرد: مطالعات نشان می دهد که کاهش جمعیت و افزایش تمایل به تک فرزندی بیشتر تحت تاثیر شرایط خاص اجتماعی بعد از جنگ بوده است تا سیاست های سازمان ها؛ بنابراین تا زمانی که زمینه در اجتماع برای پذیرش فرزندآوری ایجاد نشود ، صرفا کار فرهنگی و تشویقی مقطعی موثر نخواهد بود. باید در نظر داشته باشیم این یک مقوله اجتماعی است و اقتصاد نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

پیرخائفی نیز با اشاره به اینکه به دنیا آوردن فرزند دوم هزینه های زیادی به دنبال دارد و در شرایط اقتصادی کنونی ممکن نیست گفت: نادیده گرفتن مسائل روان شناسی به دلیل مسائل اقتصادی اصلا درست نیست. بنابراین اگر به دلیل در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی از به دنیا آوردن فرزند دوم جلوگیری می کنید لطمات زیادی را به آینده فرزند خود وارد می کنید. زمانی که کودک خواهر و برادر دارد بیشتر زیر چتر پدر و مادر خود قرار می گیرد چرا که کودک در داشتن یا نداشتن خواهر و برادر اختیاری ندارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید بر روی مفهوم زندگی دقت بیشتری داشته باشیم اضافه کرد: در کشور ما مفهوم و نگاه زندگی دچار تغییراتی شده است. متاسفانه ما به زندگی تنها از منظر اقتصاد ، امکانات و دارایی ها نگاه می‌کنیم ، در حالی که اگر برنامه داشته باشیم و اضافه خرج ها را در خدمت خانواده قرار دهیم فرزندان رشد مناسبی خواهند داشند.

این روان شناس بالینی در پاسخ به این که آیا تک فرزندی به خودی خود سبب بروز مشکلات رفتاری و روانی خاصی در فرزند می شود تصریح کرد: تک فرزندی مزایا و معایبی دارد و نمی‌توان تک بعدی به این قضیه نگاه کرد. به این معنا که نمی توان گفت تمام فرزندانی که تنها هستند از نظر رفتاری مشکل خواهند داشت. نمونه‌های زیادی وجود دارد که تک فرزندها بسیار موفق بوده‌اند. این موضوع به کارکرد خانواده و نحوه تعامل والدین با فرزندان وابسته است. نمی توان داشتن خواهر و برادر برای ایجاد جو گرم و صمیمی و افزایش تعامل در خانواده را انکار کرد. بنابراین در این مورد کارکرد والدین نقش اساسی برای نوع تربیت و آینده کودکان خواهد داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بی نام

      اگر مسولین مشکلات اقتصادی و مالی و مسکن را برای خانواده ها حل کنند .مطمئنا خانواده ها هم بفکر فرزند دوم و سوم می افتن .و جامعه هم از سالمندی در میاد و مشکلاتی که در آینده کشور ما را تهدید میکند پیش نمی آید .سیاستها با در این زمینه تغییر کند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        من اصلا نمی دونم همینهایی که یک بچه به دنیا می اوردند چطور دلشون میاد و نمی ترسند! وضع این مملکت هر سال خراب تر میشه .مگر اینکه بخواهد بچه رو بفرستند خارج!

    • محمد سلطان

      ............ یک فرزند هم اضافی است!

    • بدون نام

      دمشون گرم..بازم مردم عقلشون کشید فهمیدن تو ایران بچه زیاد دیگه به درد نمیخوره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اتفاقا خیلی از مناطق عقب افتاده دارند به سرعت تولید مثل می کنند و بعدا همگی مهاجرت می کنند سمت ما و زندگی شیرین تر میشه!

    • بهمن منظری

      علت تک فرزندی یا بی فرزندی تورم وگرانی و نداشتن کار معین است درامد خانوادها با تورم همخانی ندارد بنده کارگر شرکتی هستم با۱۵سال سابقه کار ولی حقوقم همان حداقل حقوق یعنی۹۰۰هزار تومان بدون اضافه کاری ومزایا بدون امنیت شغلی که ماهانه ۳۰۰هزار تومان اجاره مسکن می دهم وداری دو فرزند ،بخاطر توان مالی پایین نتوانستم فرزندم را در پیش دبستانی ثبت نام کنم پس داشتن فرزند مشکل است چون ادم شب وروز تلاش می کند ولی حتی نان شب هم جور نمی شود بقیه مخارج زندگی به کنار همیشه از تلوزیون ورادیو ودیگر رسانه ها می شنویم که درامد پایین تراز دو میلیون فقر است ولی بنده تا ساعت چهار کار می کنم درامدم ۹۰۰هزار تومان با کم کردن اجاره مسکن ۶۰۰هزار تومان برای می ماند چگونه با این پول شکم چهار نفر را سیر کنم پس اگر دولت مردان دوست دارد که جمعیت کشورمان راکد نماند مشکل مالی مردم را حل کنند تا مردم هم با خیال اسود تعداد فرزندانشان را اضافه کنند

    • سالار

      من یه دختر دارم نتونستم الان چهار سال بفرستمش مدرسه .فرستادمش سرکار حداقل بتونه‌ جهیزیه خودش جور کنه‌.حالا دیگه بچه دوم پیشکش

    • بدون نام

      جمعیت این جهان همینطور داره زیاد میشه و نمی دونم در مملکتی که آب نیست و بیشترش بیابانی و خشکه این همه جمعیت رو قراره چطور نگهداری کنید؟! فکر کردید گنجایش این جهان نامحدوده؟!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج