۶۱۵۱۷۲
۷ نظر
۵۰۷۱
۷ نظر
۵۰۷۱
پ

ترمیم خودکار پوسیدگی دندان با داروی ضد آلزایمر

یک داروی ضد آلزایمر، می‌تواند دندان‌های آسیب دیده را به طور خودکار درمان کند. ترمیم خودکار پوسیدگی دندان به کمک این دارو، توسط دانشمندان به تایید رسیده است!

وب سایت گجت نیوز - آرش صابری: یک داروی ضد آلزایمر، می‌تواند دندان‌های آسیب دیده را به طور خودکار درمان کند. ترمیم خودکار پوسیدگی دندان به کمک این دارو، توسط دانشمندان به تایید رسیده است!
ترمیم خودکار پوسیدگی دندان با داروی ضد آلزایمر

همانطور که می‌دانید، راهکار فعلی دندان‌پزشکان برای ترمیم دندان‌های پوسیده، استفاده از موادهای پرکننده‌ است. اما اکنون به لطف اکتشاف جدید گروهی از دانشمندان، استفاده از پرکننده‌ها در کلینیک‌های دندان پزشکی به تاریخ خواهد پیوست!

این دارو در ابتدا برای درمان بیماری آلزایمر (Alzheimer) طراحی شده بود. آزمایشات دانشمندان بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که با مصرف این دارو، رشد دوباره دندان‌ها احیا شده و پوسیدگی‌های آن بدون نیاز به استفاده از مواد مصنوعی، خود را ترمیم می‌کنند.

داروی تیدگلوسیب (Tideglusib)، قادر است سلول‌های بنیادی دندان را تحریک کرده و آنان را به تولید بافت‌های جدید وادار می سازند. در این روش از سلول‌های بنیادی برای ترمیم بافت زنده دندان (پالپ) استفاده می‌شود. سلول‌های بنیادی در این شیوه به سلول‌هایی تبدیل می‌شوند که وظایف خاصی را در بافت دندان بر عهده‌ دارند. عاج دندان (Dentine) قسمت زیرین مینای دندان است که در صورت پوسیدگی نیاز به ترمیم پیدا می‌کند.

دندان‌ها در شرایط خاص، قادرند قسمت عاج دندان را ترمیم کنند. پالپ نرم، دربرگیرنده اعصاب داخل دندان است که در صورت پوسیدگی، باعث از بین رفتن بافت زنده می‌شوند. در چنین حالتی، بیماران تحت فرآیند درمان ریشه یا عصب کشی قرار می‌گیرند و در نهایت، مواد طبیعی دندان آن‌ها، با مواد پرکننده مصنوعی جایگزین می‌شود.

فرآیند خود ترمیمی دندان به نحوی است که یک لایه بسیار نازک شروع به رشد مجدد می‌کند و این برای ترمیم پوسیدگی‌های دندان کافی نیست؛ چرا که اغلب پوسیدگی‌ها، موجب خرابی‌های عمیق در دندان می‌شوند.

در این آزمایش، دانشمندان با استفاده از نوعی اسفنج قابل‌ جذب از جنس کلاژن, مقدار مناسبی از داروی تیدگلوسیب را روی حفره‌های ایجاد شده روی دندان موش قرار دادند. این کار باعث شد که تنها در عرض شش هفته، فرآیند ترمیم خودکار پوسیدگی دندان آغاز شده و عاج دندان مجددا شروع به رشد کند.

پروفسور پل شارپ (Paul Sharpe) به عنوان نویسنده این مقاله و یکی از دانشمندان برجسته دانشگاه علوم پزشکی کالج سلطنتی لندن (King's College London) در این باره گفت: «استفاده از این داروی ضد آلزایمر، فرصت تازه‌ای را فراهم می‌کند تا این راهکار درمانی را در مدت زمانی کوتاه به کلینیک‌های دندان‌پزشکی ارائه کنیم. روش درمانی مذکور، برای ترمیم خودکار حفره‌های عمیق و پوسیدگی‌های دندان نیز کاربرد دارد؛ چرا که این دارو موجب حفاظت از پالپ و بازیابی سلامت عاج دندان می‌شود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • عماد

      ای کاش خدا یه راهی جلوی پای ما بذاره تا از شر این دندون پزشکا راحت شیم..

    • بدون نام

      بابا راحت شدیم آخیش چقدر غصه بخوریم پول نداریم به داندن پزشگ ها بدیم اونا هم برن شمال ویلا بخرن

    • ارش

      چه عااالی .. بسیاری مردم توانایی هزینه پرکردن و عصب کشی رو ندارن .. ایمپلنت جای خود !!!!

    • بدون نام

      انگار عکس دندونای منو گذاشتید تو سایت. واقعا اگه این کشف بدرد بخوره خیال منو کاملا راحت میکنه

    • z.s

      با این حساب حیف اون همه پول نازنین که دادم به دندونپزشک...
      البته کسی چه میدونه شاید این روش جدید گرونتر از روش دندونپزشکا باشه

    • علی آقا

      قطعا مافیای دندان پزشکی اجازه نمیده اینجور داروها تولید بشه.

    • بدون نام

      کاش برا کسانی هم که مجبورشدند تعدادی از دندوناشون را بکشند هم راهی بود دوباره دندون دربیاورند ؛ البته چند سال پیش گفتند ژن رویش مجدد دندان کشف شده فقط نمیدونم چی شد انگار یه جایی متوقف شد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج