۶۲۶۹۵۴
۱ نظر
۵۰۰۹
۱ نظر
۵۰۰۹
پ

اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

ورزشکارسالاری واژه غریبه‌ای برای ورزش ایران در سال‌های اخیر نبوده و به نظر می‌رسد هر روز هم رواج بیشتری پیدا می‌کند. این‌که ملی‌پوشان و قهرمان‌های یک رشته برای رسیدن به خواسته‌های خود حالا چه منطقی و چه غیرمنطقی فدراسیون‌ها را تهدید می‌کنند و درنهایت هم به خواسته‌های خود می‌رسند.

روزنامه - شهروند: ورزشکارسالاری واژه غریبه‌ای برای ورزش ایران در سال‌های اخیر نبوده و به نظر می‌رسد هر روز هم رواج بیشتری پیدا می‌کند. این‌که ملی‌پوشان و قهرمان‌های یک رشته برای رسیدن به خواسته‌های خود حالا چه منطقی و چه غیرمنطقی فدراسیون‌ها را تهدید می‌کنند و درنهایت هم به خواسته‌های خود می‌رسند، از اصل ورزش حرفه‌ای فاصله دارد. این اتفاق در رشته‌های مختلف و حتی گاهی اوقات به صورت دسته‌جمعی رخ می‌دهد تا فدراسیون‌ها راهی به جز تن‌دادن به خواسته‌های ملی‌پوشان خود نداشته باشند. بهترین زمان برای بررسی این مسأله شاید همین حالا باشد که چند ماه فاصله تا آغاز بازی‌های آسیایی و چند ‌سال تا آغاز بازی‌های المپیک باقی مانده است.

وزنه‌برداری؛ کیانوش رستمی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

شاید نمونه بارز ورزشکارسالاری در یک‌ سال اخیر در رشته وزنه‌برداری بوده که فدراسیون به خواسته کیانوش رستمی تن داده است. این وزنه‌بردار کرمانشاهی قبل از المپیک حاضر نشد در تمرینات تیم‌ملی حاضر شود و به صورت شخصی تمرین کرد. حتی بعد از المپیک هم فدراسیون سعی کرد جلوی خواسته غیرمعقول قهرمان المپیک بایستد؛ اما باز هم بعد از گذشت چند ماه همه چیز طبق خواسته کیانوش رستمی پیش رفت و او حالا زیر نظر برادرش برای مسابقات جهانی آماده می‌شود.

تکواندو؛ خدابخشی و اسبقی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

انتخاب ملی‌پوشان برای حضور در مسابقات جهانی ٢٠١٧ تکواندو، با حاشیه‌های زیادی همراه شد؛ تا جایی که مهدی خدابخشی و بهنام اسبقی با مصاحبه‌های تند علیه کادر فنی و فدراسیون دیگر حاضر به شرکت در اردوهای تیم‌ملی نشدند. با این‌که مهدی بی‌باک اعلام کرده بود، دیگر این دو نفر جایی در تیم‌ملی ندارند، اما بعد از گذشت چند ماه با پادرمیانی برخی از پیشکسوتان خدابخشی و اسبقی به تیم‌ملی برگشتند تا آب از آب تکان نخورده باشد.

جودو؛ جواد محجوب
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

در روزهایی که جودوی ایران نیاز به تک‌ستاره‌های خود دارد و در افت محسوسی به سر می‌برد، جواد محجوب تصمیم گرفت با داشتن رنکینگ پنجم دنیا قید حضور در تیم‌ملی را بزند. این جودوکار اعلام کرد كه قصد دارد در رشته MMA فعالیت کند تا پول بیشتری دربیاورد. جالب این‌که بعد از گذشت چند ماه محجوب از تصمیم خود پشیمان شد و فدراسیون هم بدون توجه به این‌که او به تیم‌ملی پشت کرده،‌ بار دیگر این ورزشکار را به اردو فراخواند.

دوومیدانی؛ حدادی و تفتیان
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

فدراسیون دوومیدانی شدیدا وابسته به تک‌ستاره‌هاست. احسان حدادی و حسن تفتیان با وجود این‌که در مسابقات جهانی ٢٠١٧ نتایج خوبی کسب نکردند، در ماه‌های اخیر مصاحبه‌های تندی را علیه مسئولان فدراسیون انجام دادند. نایب‌قهرمان پرتاب دیسک المپیک ٢٠١٢ که در ٥‌ سال اخیر نتوانسته رکوردهای قبلی‌اش را تکرار کند، بارها انتقادات دامنه‌داری را علیه رئیس فدراسیون مطرح کرد. حسن تفتیان، قهرمان دوی ١٠٠ متر ایران این کار را تکرار کرد و به کمیته انضباطی فدراسیون هم دعوت شد اما در نتیجه هر دو ورزشکار به خواسته خود رسیدند. احسان حدادی این روزها در آمریکا اردوی خود را برپا کرده و به دنبال مربی است. تفتیان هم از حضورش در فرانسه برای ادامه کار با مربی خارجی‌اش خبر داده است. انتقادات این دو ورزشکار در حالی مطرح شده بود که فدراسیون دوومیدانی حتی بیشتر از بودجه دولتی‌اش برای حدادی و تفتیان در یک‌ سال اخیر هزینه کرده است!

دوچرخه‌سواری؛ آتوسا عباسی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

چند مصاحبه و انتشار عکس‌هایی از دستفروشی دوچرخه‌سوار زن کافی بود تا فدراسیون به خواسته‌های او و همسرش تن بدهد. آتوسا عباسی که نتوانسته بود در انتخابی تیم‌ملی رکوردهای لازم را برای حضور در بازی‌های داخل سالن آسیا به دست بیاورد، عکس‌هایی از خود هنگام دستفروشی منتشر کرد. صحبت‌های تند او و همسرش علیه فدراسیون بعد از انتشار این عکس‌ها، باعث شد رسانه‌ها و مردم در فضایی احساسی قرار بگیرند. این اقدامات خیلی زود نتیجه داد و رئیس فدراسیون بعد از جلسه با همسر این دوچرخه‌سوار، حکم مربیگری او را برای هیأت دوچرخه‌سواری تهران صادر کرد!

والیبال؛ معروف، محمودی و شاید غلامی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

حتی رشته والیبال هم درگیر ماجرای ورزشکارسالاری شده است. سعید معروف بارها رفتارهایی در تیم‌ملی و رده باشگاهی داشته که مورد انتقاد رسانه‌ها و علاقه‌مندان به والیبال قرار گرفته اما فقط در تمام این سال‌ها یک جلسه محروم شده است. جایگاه او در تیم‌ملی هیچ وقت به خطر نیفتاده و به نظر نمی‌رسد تا زمانی که خودش نخواهد کنار برود،‌ کسی جایش را در تیم‌ملی بگیرد. نمونه دیگر مربوط به شهرام محمودی است. این ملی‌پوش والیبال بعد از المپیک اعلام کرد یک‌ سال می‌خواهد از تیم‌ملی دور باشد! جالب این‌که اوایل ‌سال جاری این بازیکن در لیست کولاکوویچ هم قرار گرفت و حالا هم شهرام محمودی است که درباره حضور یا عدم حضور در ترکیب تیم‌ملی برای ‌سال آینده تصمیم می‌گیرد. به نظر می‌رسد چنین اتفاقی برای عادل غلامی هم در راه است و بعد از اخراجش توسط سرمربی از تیم‌ملی تلاش‌ها برای بازگشتش از‌ سال آینده آغاز شده است.

کاراته؛ انتشار عکس جنجالی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

انتشار عکسی از قهرمان‌های کاراته در ایستگاه قطار ورشوی لهستان، مسئولان فدراسیون را به شوک فرو برد. در حالی ‌که رئیس فدراسیون بهترین امکانات را در جریان بازی‌های جهانی غیرالمپیکی برای کاراته‌کاران مهیا کرده بود، بعد از انتشار عکس خوابیدن ملی‌پوشان کاراته در ایستگاه قطار، مورد انتقاد قرار گرفت. با پیگیری این ماجرا مسئولان فدراسیون متوجه شدند انتشار این عکس از سوی ملی‌پوشان صورت گرفته است اما عجیب بود که بعد از اثبات این ماجرا هیچ برخوردی با آنها صورت نگرفت.

کشتی؛ داستان عجیب شاگردان بنا
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

در رشته کشتی، فدراسیون سعی کرده با قانون انتخابی برای همه کشتی‌گیران شرایط یکسانی را فراهم کند تا هیچ‌کس به خودش جرأت قهر و خواسته‌های غیرمنطقی را ندهد. با این حال حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی، سه فرنگی‌کار طلایی ایران در المپیک لندن خودشان را از این قاعده مستثنی می‌دانند. آنها حاضر به شرکت در انتخابی نشدند و به نظر هنوز به دورانی عادت دارند که با سرمربیگری محمد بنا بدون رقابت در ترکیب نهایی تیم‌ملی برای المپیک ٢٠١٦ قرار گرفتند. علی اشکانی، سرمربی فعلی هم از بازگشت آنها استقبال کرده و باید دید فدراسیون تا کجا در مورد قهرمان‌های مسن کشتی فرنگی کوتاه می‌آید.

واترپلو؛ طرفداری بعد از دعوا
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

چند روز قبل بود که خبر درگیری در فینال مسابقات توسعه جهانی واترپلو بین بازیکنان ایران و مالت منتشر شد. با این‌که فیلم این اتفاق ناگوار در شبکه‌های اجتماعی پخش شده بود، رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو به دفاع از ملی‌پوشان ایران پرداخت. او برای جریمه یا برخورد با واترپلويیست‌ها زیر بار نرفت و اعلام کرد که بازیکنان مالت شروع‌کننده درگیری بودند!

قایقرانی؛ قهر دسته‌جمعی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

قطع همکاری فدراسیون با مربی رومانیایی به دلایل غیرفنی به مذاق ملی‌پوشان رویینگ خوش نیامد. جیوگانیک از سوی فدراسیون قایقرانی از هدایت تیم دختران منع شد و به کشورش بازگشت اما ملی‌پوشان رویینگ در روزهای اخیر با مصاحبه‌های متعدد به حمایت از او پرداختند و موضعی علیه فدراسیون گرفتند. با این‌که فدراسیون قایقرانی به این مسائل فعلا توجه خاصی نداشته اما تحصن دسته‌جمعی ملی‌پوشان این رشته اتفاق عجیبی به نظر می‌رسد که تا دفتر معاون وزیر ورزش هم پیش رفته است. آنها مقابل تصمیم فدراسیون مبنی بر تغییر مربی‌شان ایستاده‌اند.

هندبال؛ از تغییر سرمربی تا تعیین رئیس
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

رشته هندبال در سال‌های اخیر ماجراهای عجیبی را پشت سر گذاشته است. چند برهه ملی‌پوشان به خاطر تغییر مربی خود حاضر به شرکت در اردوهای تیم‌ملی نبودند و تا دفتر وزیر ورزش هم پیش رفتند. این اتفاقات درنهایت باعث تغییرات در رأس فدراسیون شد که علیرضا رحیمی با حمایت ملی‌پوشان هندبال روی کار آمد. جالب این‌که رئیس جدید بعد از استعفای صوری و برای گرفتن پول بیشتر از وزارت ورزش مصاحبه‌های حمایتی ملی‌پوشان را به‌عنوان پشتوانه خود می‌دید. به نظر می‌رسد تعیین تکلیف هندبال توسط ملی‌پوشان در سال‌های اخیر یکی از دلایل اصلی عدم پیشرفت این رشته بوده است.

فوتبال؛ سدی به نام کی‌روش
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

شاید وقتی رفتار برخی از ملی‌پوشان را در رشته‌های دیگر مرور می‌کنیم،‌ یاد اتفاقاتی که در سال‌های اخیر در تیم‌ملی فوتبال رخ داده، می‌افتیم. کارلوس کی‌روش از زمان حضورش روی نیمکت تیم‌ملی فوتبال، با پدیده بازیکن‌سالاری رابطه خوبی نداشت و به نوعی جلوی آن ایستاد. ماجرای کنار رفتن مهدی رحمتی از تیم‌ملی را می‌توان به تصمیمی که شهرام محمودی در تیم‌ملی والیبال گرفت، تشبیه کرد. کی‌روش در حالی دروازه‌بان اول خود را برای همیشه کنار گذاشت که ملی‌پوش والیبال خودش برای آینده‌اش در تیم‌ملی تصمیم می‌گیرد. سرمربی پرتغالی با کنار گذاشتن بازیکنانی چون رحمتی، عقیلی و خلعتبری در همان ابتدای کار نشان داد نام‌ها اصلا برایش مهم نیستند تا پرونده بازیکن‌سالاری به ‌طور کلی در فوتبال ملی بسته شد.

بوکس؛ احسان روزبهانی
اپیدمی ورزشکارسالاری در ورزش ایران؛ قهرمان‌های رئیس!

تنها نماینده بوکس ایران در المپیک ٢٠١٦ قبل از حضور در این مسابقات با فدراسیون مشکلاتی پیدا کرد. دامنه این اختلافات بعد از المپیک بیشتر شد تا جایی که رئیس وقت فدراسیون با برگزاری نشست خبری به بوکسور المپیکی حمله کرد. از سوی دیگر احسان روزبهانی علیه ناطق نوری مصاحبه‌های متعددی انجام داد. بعد از گذشت نزدیک به یک ‌سال درنهایت با پادرمیانی محمد دادگان این بوکسور به تیم‌ملی برگشت، البته بعد از مدتی ناطق‌نوری از سمتش کنار رفت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      یه چیزی رو خدایی راستشو بگید پاسوری بهتر از سعید معروف تو ایران داریم؟ نه.پس چرا به بودن چند سالش تو تیم ملی این طوری شایعه پراکنی می کنید؟!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج