۶۵۰۳۶۸
۲ نظر
۵۰۱۸
۲ نظر
۵۰۱۸
پ

تیزهوشی بی‌دردسر نیست!

جالب است بدانید، نتایج پژوهشی جدید از روی دیگر این سکه پرده برداشته است. در این پژوهش، اعضای انجمن جهانی تیزهوشان (مِنسا) هدف بررسی قرار گرفتند. گفتنی است تنها کسانی که از بهره‌‌هوشی ۱۳۲ یا بالاتر برخوردار باشند، به عضویت این انجمن درخواهند آمد (میانگین بهره‌هوشی عموم مردم ۱۰۰ است).

وبسایت جام جم آنلاین: هر کسی دلش می‌خواهد تیزهوش‌ترین فرد روی زمین باشد، از بس که همه از مزایای تیزهوشی دهان‌شان آب می‌افتد! کسانی که از بهره‌هوشی بالاتری برخوردارند، در زمینه‌های تحصیلی و شغلی سریع‌تر پیشرفت می‌کنند. حتی مطالعات نشان داده، ‌تیزهوش‌ها طولانی‌تر عمر می‌کنند و سالم‌تر می‌مانند، ولی دقیقا معلوم نیست چرا.
تیزهوشی بی‌دردسر نیست!

جالب است بدانید، نتایج پژوهشی جدید از روی دیگر این سکه پرده برداشته است. در این پژوهش، اعضای انجمن جهانی تیزهوشان (مِنسا) هدف بررسی قرار گرفتند. گفتنی است تنها کسانی که از بهره‌‌هوشی ۱۳۲ یا بالاتر برخوردار باشند، به عضویت این انجمن درخواهند آمد (میانگین بهره‌هوشی عموم مردم ۱۰۰ است). در بررسی انجام‌شده روی اعضای تیزهوش مِنسا مشاهده شد که این افراد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به اختلالات روانی و فیزیولوژیک قرار دارند.

در پژوهش فوق، اعضای مِنسا از لحاظ ابتلا به اختلالات خلقی، اختلالات اضطراب، اختلال کم‌توجهی ـ‌ بیش‌فعالی و اوتیسم و همچنین ابتلا به آلرژی‌های محیطی، آسم و اختلالات خودایمنی بررسی شدند. این بررسی از طریق ارسال پرسش‌نامه صورت گرفت و نشان داد، اعضای مِنسا بویژه درمورد میزان ابتلا به اختلالات خلقی و اختلالات اضطراب با عموم مردم تفاوت دارند. ۲۶/۷ درصد شرکت‌کنندگان در این پژوهش گزارش کردند که مبتلا به اختلالات خلقی تشخیص داده شده‌اند و ۲۰ درصد نیز از ابتلا به اختلالات اضطراب خبر دادند،‌ حال آن که میانگین ابتلای مردم عادی به اختلالات مذکور حدود ۱۰ درصد اندازه‌گیری شده است. شاید این تفاوت چند درصدی را چندان جدی نگیرید، اما همین مقدار تفاوت به لحاظ آماری بسیار حائزاهمیت است و در مورد سایر اختلالات نیز بر روابط معنی‌دار دلالت دارد. ناگفته نماند که شیوع آلرژی‌های محیطی در میان این افراد حدود سه‌برابر مردم عادی گزارش شد.

پژوهشگران در تحلیل این یافته‌ها بیان داشتند، تیزهوشی بالا با بیش‌تهییج‌پذیری روانی و فیزیولوژیک در ارتباط است. بیش‌تهییج‌پذیری روانی به تمایل افراطی به نشخوار فکری و نگرانی اشاره دارد و بیش‌تهییج‌پذیری فیزیولوژیک از واکنش شدید بدن نسبت به استرس ناشی می‌شود. این دو نوع بیش‌تهییج‌پذیری در افراد تیزهوش طی کنش متقابل در چرخه‌ای معیوب به اختلالات عملکردی می‌انجامد. برای مثال، افراد تیزهوش تمایل عجیبی به تحلیل افراطیِ خصوصا بازخوردهای منفی از خود نشان می‌دهند و مثلا اگر از مافوق‌شان انتقادی بشنوند، این انتقاد را به حدی پیش‌ خودشان تجزیه‌وتحلیل می‌کنند که موجب تحریک واکنش‌های استرسی و اضطراب‌گونه در بدن می‌شود. البته، باید توجه داشت، اگر اختلالی در جمعیت بررسی‌شده شایع‌تر از مردم عادی است، به این معنی نیست که چنین اختلالاتی به‌علت تیزهوشی بالا به وجود ‌می‌آید. کسانی که عضو مِنسا ‌می‌شوند، نه تنها از لحاظ بهره‌هوشی بلکه از لحاظ ویژگی‌های دیگر نیز با عموم مردم تفاوت دارند. بیشتر این افراد به‌علت اشتغالات فکری از ورزش‌های جسمی و تعاملات اجتماعی که هردو روی سلامت جسمی و روانی مؤثرند، غافل می‌مانند. بعلاوه، نقش عوامل ژنتیک را نیز نباید از نظر دور داشت، زیرا مطالعات نشان داده، بخشی از ارتباط بین تیزهوشی و طول عمر از عوامل ژنتیک تأثیر می‌پذیرد، اما چنانچه در ادامه پژوهش فوق ثابت شود، بیش‌تهییج‌پذیری روانی و فیزیولوژیک از عوارض بعضا اجتناب‌ناپذیر تیزهوشی بالاست، پژوهشگران به‌دنبال راهکارهای مداخله‌ای حل این مشکل خواهند بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چرتو پرت
      این افراد بعلت تیزهوشی در کودکی مورد حسادت دیگران قرار میگیرند و آزارهای زیادی را از جامعه متحمل میشوند و بخاطر آرمان گرایی حقیقت جویی و حق گو بودن و انتقاد کردن به عرف های جامعه فشارهای زیادی بر این افراد وارد میشود و منزوی میشوند و به افسردگی و اختلال خلقی مبتلا میشوند.

    • بدون نام

      قدیمی ترها میگفتند میان نبوغ وجنون فاصله یک تار مو هست.دارندگان هوش سیاه نیز IQ بالاتری دارند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج