۶۷۰۵۸۹
۳۶ نظر
۶۹۶۳
۳۶ نظر
۶۹۶۳
پ

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

درست است که چلوکباب در همه رستوران‌ها پیدا میشود، ولی بعضی وقت‌ها دوست داریم خودمان در منزل این غذای محبوب را تهیه کنیم. در اینجا طرز تهیه چلو کباب خوشمزه و نکات و فوت و فن‌های آن را برایتان آورده ایم.

برترین ها: اغراق نیست اگر بگوییم کباب کوبیده در میان محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین غذا‌های ایرانی رتبه اول را دارد. برای ما ایرانی‌ها هیچ چیزی جای چلو کباب کوبیده را نمیگیرد. درست است که چلوکباب در همه رستوران‌ها پیدا میشود، ولی بعضی وقت‌ها دوست داریم خودمان در منزل این غذای محبوب را تهیه کنیم. در اینجا طرز تهیه چلو کباب خوشمزه و نکات و فوت و فن‌های آن را برایتان آورده ایم.

مواد لازم

  • گوشت چرخکرده
  • پیاز
  • نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

آماده کردن گوشت برای کباب کوبیده خانگی

گوشت را دوباره از چرخ رد کنید.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

حالا باید پیاز را رنده کنید و آبش را هم بگیرید. وقتی قراره پیاز را رنده کنین قسمت ریشه اون رو نبرید و بگذارید بمونه که موقع رنده کردن پیاز لایه‌ها جدا نشن و کارو سخت کنن.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

با این روش تا انتهای پیاز راحت رنده میشه.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

من توی این مرحله آب پیاز را گرفتم و دور ریختم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

بعدش نمک را هم اضافه کردم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

حالا باید فلفل، دارچین خیلی کم، زردچوبه هم بهش بزنم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

و در نهایت هم زعفران دم کرده را اضافه میکنم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

در این قسمت باید گوشت را خوب ورز بدیم تا مواد جذب همه گوشت بشه و چسبنده بشه که کباب نریزه.

بعضی‌ها ترخان خشک یا نعنا هم توی این بخش به مواد اضافه می‌کنند.

یه نکته دیگه هم اینه که اگه میترسید کبابتون بریزه کمی سینه مرغ همراه گوشت چرخ کنید.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

سیخ کردن کباب کوبیده خانگی

برای سیخ کردن کباب کوبیده من یه کاسه آب ولرم کنار دستم گذاشتم.

بعدش مقداری از گوشت به اندازه‌ای که تو مشتم جا بشه رو برداشتم و فرمش دادم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

از بالای سیخ به دور سیخ گرفتم و بین مشتم حالت دادم و به سمت پایین سیخ اوردم.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

بعد با دو انگشتم به حالت قیچی به گوشت حالت دادم. درست شبیه شکل زیر.

سعی کنید از بالای سیخ ۵ سانت پایین‌تر کبابو سیخ بگیرین و اندازه کباب هاتون با هم یک اندازه باشه.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

بعد از سیخ گرفتن بهتره که سیخ‌ها را داخل یخچال استراحت بدین.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

یه نکته مهم اینجا اینه که حرارت اولیه کباب نقش مهمی تو نریختن کباب داره. شعله حرارت زیاد باشه تا گوشت زود خودشو بگیره و هر ۲۰ الی ۳۰ ثانیه یکبار کباب را برگردونید.

تا ۴ بار اینکار را انجام بدهید (برگردوندن هر ۲۰-۳۰ ثانیه) تا از گرفته شدن گوشت و نریختنش مطمئن بشین.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

وقتی کباب‌ها خودشو گرفت دیگه باد نزنید تا کبابتون با حرارت ملایم مغز پخت بشه و آماده بشه برای خوردن.

الان کباب کوبیده شما آماده شده و میتوانید آن را با برنج میل کنید.

طرز تهیه چلو

مواد لازم

  • برنج ۱ کیلو گرم
  • روغن ۱۵۰ گرم
  • ماست (در صورت دلخواه برای ته دیگ) نصف لیوان

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

طرز تهیه

۱. برنج را خوب تمیز کرده و چند بار می‌شوییم، تا آب برنج کامل زلال شود. سپس با آب و نمک برای چند ساعتی می‌گذاریم خیس بخورد.

۲. قابلمه مناسبی را تا نیمه آب می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم. آب و نمک برنج را خالی می ‎کنیم و برنج را در قابلمه آب جوش ریخته و با کفگیر به آرامی هم می‌زنیم و اجازه می‌دهیم برنج بپزد تا مغز آن نرم شود، به طوری که اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهیم مغز آن سفت و خشک نباشد. هر از گاهی کف برنج را می‌گیریم.

۳. ۱ تا ۲ قاشق روغن درون برنج در حال جوشیدن می‌ریزیم تا برنج سفید‌تر شود، سپس برنج را آبکش می‌کنیم و مقداری آب ولرم روی آن می‌ریزیم تا شوری و لیزی آن گرفته شود.

۴. بعد به نسبت هر یک کیلو برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن ته قابلمه می‌ریزیم، نصف لیوان آب نیز اضافه می‌کنیم. قابلمه را می‌گذاریم روی آتش تا آب و روغن داغ شود بعد برنج را در قابلمه می‌ریزیم (اگر بخواهیم از ماست برای ته دیگ استفاده کنیم، ۳ تا ۴ قاشق ماست را با کمی برنج مخلوط می‌کنیم و کف قابلمه را با روغن چرب می‌کنیم و مخلوط برنج و ماست را در قابلمه می‌ریزیم و اضافی برنج را هم می‌ریزیم روی آن و دیگر آب اضافه نمی‌کنیم، چون ماست وقتی گرم شود آب می‌اندازد و به آب اضافی نیاز نداریم).

۵. اطراف برنج را به شکل مخروط بالا می‌آوریم و حرارت زیر ظرف را کم می‌نماییم. در ظرف را دم کنی می‌گذاریم، نیم ساعت دیگر می‌گذاریم برنج دم بکشد.

۶. در صورتی که به ته دیگ احتیاج نباشد یک ساعت زمان کافی است تا چلوی ما دم بکشد و در صورتی که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان لازم است.

طرز تهیه چلو‌کباب خانگی

* می‌توانید از ته دیگ نان یا سیب زمینی هم استفاده کنید.

نکات تهیه‌ی چلوکباب خانگی

۱. مهم‌ترین نکته هنگام تهیه کباب کوبیده، آب پیاز است که حتما باید کاملا گرفته و فقط پیاز رنده شده به گوشت اضافه شود.

۲. برای گرفتن آب پیاز می‌توانید پیاز رنده شده را در تنظیفی تمیز بریزید و آب آن را بگیرید. به طوری که حتی قطره‌ای آب باقی نماند. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف پیاز باعث وارفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می‌شود.

۳. گوشت مورد استفاده در کباب کوبیده بهتر است از دو بخش چرب و خشک تشکیل شود، یعنی گوشت نسبت چربی بیشتر یا کمتری داشته باشد. بهترین قسمت‌ها مغز ران و شکمبه هستند که توصیه می‌شود مخلوط و با هم چرخ شوند. همچنین یادتان باشد که باید حتما گوشت دوبار چرخ شود. بهتر است که اول گوشت را در فریزر گذاشته تا کمی یخ ببندد بعد آن را چرخ کنید.

۴. هرگز برای تهیه کباب کوبیده از آرد، نان خشک یا جوش شیرین استفاده نکنید، زیرا اگر تمام نکته‌ها را در تهیه مایه گوشت به کار ببرید، دیگر استفاده از مواد یاد شده، آن هم برای راحت‌تر به سیخ کشیدن کباب، لزومی ندارد.

۵. بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می‌شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

۶. بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ‌ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آن‌ها را برای طبخ روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود.

۷. صرف نظر از ارزش غذایی، خوش طعم‌ترین نوشیدنی با کباب کوبیده دوغ مزه دار شده با سماق، گل سرخ، نعناع و پونه خشک است که توصیه می‌شود با نمک کم تهیه شود.

اگر چربی خون دارید

چربی‌های مرئی گوشت را تا جایی که می‌توانید بگیرید. البته این موضوع باعث خشک شدن کباب کوبیده خواهد شد. در ضمن از افزودن کره به این غذا خودداری کنید، زیرا با این کار مقدار کالری دریافتی تان چند برابر خواهد شد. به جای خوردن حجم زیادی برنج با کباب، آن را با بشقابی از سالاد سبزی‌های تازه میل کنید تا انرژی مازاد دریافتی، اضافه وزن و افزایش چربی خون را برای شما در پی نداشته باشد.

اگر کم خونی دارید

گوشت قرمز از منابع عالی آهن است بنابراین خوردن یک سیخ کباب کوبیده می‌تواند مقادیر قابل ملاحظه‌ای آهن را به بدنتان برساند، البته اگر این غذا را با آبلیموی تازه یا یک لیوان آب پرتقال بخورید. فراموش نکنید که خوردن کباب با ماست یا دوغ، به دلیل کلسیمی که در این مواد غذایی وجود دارد، باعث کاهش جذب آهن می‌شود پس به جای یک کاسه ماست موسیر، کباب تان را با یک بشقاب سالاد بخورید.

اگر یبوست دارید

بهتر است کباب را با سبزی‌های کباب شده‌ای مانند گوجه فرنگی، قارچ و فلفل سبز یا دلمه‌ای همراه کنید تا فیبر دریافتی تان افزایش و عملکرد دستگاه گوارش تان بهبود یابد. البته افزودن کمی روغن زیتون به غذا نیز موثر خواهد بود و چه بهتر که نوشیدنی همراه کباب، یک لیوان آب باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      هی هی هی .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آشغاله

      • بدون نام

        لطفا غذاهای جدید معرفی کنین. توو این دنیا کلی غذا هس.

      • بدون نام

        ممنون خیلی عالی بود
        یه سوال از خانمای اشپز
        درسته ک میگن ماست باعث میشه آهن بورانی سفناج جذب بدن نشه؟
        اینجا هم تو پاراگرافای اخر نوشته ماست و با کباب نخورید

      • بی نام

        بله کاملا درسته، کلسیم ماست باعث میشه اهن جذب نشه، برای جذب اهن باید مرکبات مثل پرتقال، نارنج یا لیمو ترش میل بشه

      • بدون نام

        بله کلا ترکیبات معدنی مثل آهن، مس، روی، کلسیم اینها نباید با هم خورده بشن. مانع از جذب همدیگه میشن. در ضمن توصیه میکنم کلا ماست اسفناج رو بی خیال بشید در صورتی که مشکلات کلیه دارید

    • امیر

      خونظر بدین بینیم چجوریه

    • امیرحسین

      کامل بود

    • سپیده

      پدرشوهر من کباب کوبیده خانگی درست میکنه واقعا بی نظیره اگه آدم بتونه خودش درست کنه خیلی بهتر از بیرون خیالت راحته چی داری استفاده میکنی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خب بگو به تو هم یاد بده

    • بدون نام

      کوبیده زردچوبه،دارچین وزعفران نداره فقط نمک وفلفل سیاه به جای جوش شیرین از بیکینک پودر استفاده کنید رمز نریختن کباب انگشت زدنه اگه کوبیده رو صاف ویدست سیخ کنید اگه یه سر کوبیده ول بشه تا آخر مثل یه نوار جدامیشه ومیریزه

    • بدون نام

      بنزین معطر هم تو کباب خوبه به پختنش کمک میکنه

    • بدون نام

      نوع گوشت رو نگفتین
      کجای گوسفند باشه
      چه مقدار
      لطفا اطلاعات کامل بذارین

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ٪۶۰گوساله۴۰٪قلوگاه گوسفند

      • بدون نام

        گوشتش باید جربی داشته باشه حتما

      • تیمور

        ماتحت گوسفند :|

    • بدون نام

      آخه لعنتی با این قیمت گوشت کسی میتونه کباب بخوره.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        من و شماییم ک میتونیم یک بار در ماه بخوریم
        اونم در حدی ک بچه ها سیر بشن
        ای آقااا هستن خیلیا ک میخورن

      • بدون نام

        من اون دفعه بعد ا زچند سال توی خون مون درست کردیم تازه مخلوط با گوشت بوقلمون بود که خیلی خشکش کرد. خوبه شما ماهی یکبار میخوری ما اگر هم بخوریم توی مراسم فاتحه ست حالا خیلی هم بدبخت نیستیم ها ولی کوبیده دیگه سخته برای ما

      • بدون نام

        خوش ب حااااالت تو اگ ماهی یبار میخوری ک میری تو گروه اقازاده هااا(^__^)

    • بدون نام

      یعنی فقط گگشت میخواد؟ نون خشک! سویا!؟

    • بدون نام

      کی دیگه پول داره گوشت بخره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اقازاده هااااایه خاک بر سررررررر

    • بدون نام

      اون به سیخ کشیدنش همیشه برای من سخته

      پاسخ ها

      • حمید

        من خوب سیخ میزنم

    • فلفل

      دلم خواست
      نصف شبی چکار کنم حالا
      تو روحت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بنده خدا یعنی اگ روز بود همه چی حل بود ???بابا خوش بحااالت لاکچری

      • شراره

        19:23 خیلی داری ننه من غریبم بازی در میاریا
        یه سیخ کوبیده رو دیگه همه دارن بخورن تو نمیخواد اینجا ادا دراری

    • پویا سلیمی

      ورز دادن گوشت خیلی مهمه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ممنون از راهنماییتون

      • بدون نام

        گوشتش باشه ورزش کاری نداره

    • بدون نام

      الان با45تومن میشه نیم کیلو گوشت چرخی گرفت که 5تا سیخ کوبیده میده الان شما هرغذای دیگه درست کنی کمتر از این مبلغ نمیشه چرا شلوغش میکنید اونایی که ناله میکنن وضعشون ازبقیه بهتره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آخ قربون دهنت

      • بدون نام

        شماهایین که به قیمتها راضی میشین و اینجوری روز به روز همه چیز گرونتر میشه. اگه نیم کیلوش 709 هزار تومنم بشه باز میگین مگه چقدر گرونه!

    • بدون نام

      ما که کل فک و فامیل و همسایه ها مون هم جوجه هم کوبیده می خورند ،زندگی ها همه معمولی اما دل خوشی هاشون رو دارن. با نظم و قناعت . پفک و چیپس و تنقلات رو نمی دیم جاش کباب بخورن بچه ها چند وقت یکبار ،

      تازه اصل اش آتیش و منقل و دور همی اش هست ،وگرنه پسر کوچیک من اصلا نمی خوره فقط می پره بالا پایین

    • زینب

      وا واقعا بعضی ها هستن که در یک ماه فقط یه بار گوشت می خورن یا خدا می خواین ما کمکتون کنیم یاااااا خداااااااااا

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج