سبزه عید نوروز، اکسیر سلامتی
۶۸۴۹۹۹
۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۱
۲۱۵۰۴ 
سبزه عید یکی از اصلی‌ترین سین‌های زینت بخش سفره هفت سین هر ایرانی است، سبزه از همان ابتدا که به صورت جوانه است تا وقتی که سبز می‌شود استفاده خوراکی دارد و میتوان از آن به عنوان اکسیر جوانی و سلامتی نام برد.

وب سایت چیدانه: سبزه عید یکی از اصلی ترین سین های زینت بخش سفره هفت سین هر ایرانی است، اما آیا سبزه عید که به صورت رایج با جوانه گندم سبز می کنیم غیر از مفهوم نمادین استفاده دیگری دارد؟ جواب این پرسش مثبت است; سبزه از همان ابتدا که به صورت جوانه است تا وقتی که سبز می شود استفاده خوراکی دارد و میتوان از آن به عنوان اکسیر جوانی و سلامتی نام برد.

سبزه عید نوروز، اکسیر سلامتی

علف یا سبزه گندم

علف گندم یا سبزه گندم که به زبان انگلیسی به آن Wheatgrass می گویند سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین است که به صورت نوشیدنی و پودر به مصرف می رسد گرچه به عنوان یک ابر غذا در برخی از کشورها به صورت کپسول و قرص نیز به فروش می رسد اما در نهایت می توان گفت بهترین شکل مصرف آن به صورت طبیعی یعنی نوشیدنی است.

علف گندم شامل چه مزایایی است؟

برخی محققان بر این باورند که علف گندم شامل ۱۰۰ ماده مغذی مورد نیاز بدن انسان است که مهم ترین آن کلروفیل است. کلروفیل همان ماده است که سبب رنگ سبز این گیاه شده است. کلروفیل مانند یک شستشو دهنده طبیعی برای کبد عمل می کند و همچنین سم زدای خون است اما کروفیل تنها ماده سودمند علف گندم نیست و دارای سایر مواد مغذی دیگر نظیر آهن، آنتی اکسیدان ها، کلسیم و منیزیم و آمینو اسید و ویتامین های A,C,E و سدیم نیز است.

در اینجا به ۲۰ مورد از مزایای علف گندم یا سبزه گندم اشاره می کنیم:

کمک به اکسیژن رسانی بدن
افزایش دهنده متابولیسم
کمک به قلیایی شدن خون
ضد باکتری
کمک به خون سازی
کمک به تخمک سازی و متعادل کردن هورمون ها
بازسازی بافت های آسیب دیده
سم زدای بدن از رسوبات و فلزات سنگین
تصفیه کننده کبد
تنظیم کننده قند خون
ضد عفونی کننده
پیشگیری از پوسیدگی دندان
تسکین دهنده گلودرد
مبارزه با بیماری های پوستی مانند اگزما
کمک به هضم غذا
کمک به خواب
کاهش دهنده التهاب و درد مفاصل
تقویت بینایی
تقویت حافظه
تقویت سیگنال های عصبی و کمک به بهبود سلامت روان

طرز تهیه نوشیدنی علف گندم یا گیاه گندم

سبزه عید نوروز، اکسیر سلامتی

همانند دستور تهیه جوانه گندم عمل کنید اما این بار اجازه دهید تا جوانه سبز شود و رشد کند وقتی ارتفاع علف گندم به ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر رسید علف را از کمی بالاتر از جایی که روییده قیچی می کنید. این امر سبب می شود تا گیاه مجدد رشد کند. حال آن را شسته و با چاقوی آشپزخانه به قطعات ۱ تا ۲ سانتی متری خرد کنید. اگر علف را خرد نکنید ممکن است به دور تیغه مخلوط کن شما بپیچد و موتور آن را بسوزاند. حال علف گندم خرد شده را به مخلوط کن اضافه کنید. فراموش نکنید برای اینکه مخلوط کن قادر باشد علف را ریز کن باید به آن آب اضافه کنید.

شما می توانید از آب سیب به جای آب استفاده کنید در این صورت نوشیدنی شما طعم بهتری نیز خواهد داشت. بعد از دو دقیقه که مخلوط کن علف یا سبزه گندم را به خوبی مخلوط کرد و به صورت مایع در آمد، آن را از صافی عبور دهید تا تفاله علف گرفته شود. حال نوشیدنی شما آماده است اما اگر می خواهید مزه بهتری به آن بدهید پس از عبور از صافی آن را به مخلوط کن باز گردانید و با مقداری موز مخلوط کنید تا اسموتی موز و آب سیب و علف گندم داشته باشید. نوش جان!

جوانه گندم

 

سبزه عید نوروز، اکسیر سلامتی

جوانه گندم سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی مفید از جمله ویتامین A،B1،B6،B12،E، اسید فولیک، کلسیم، ید، فسفر، روی، سلنیوم و منیزیم برای بدن است و می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. سمنو این غذای مفید نیز از پختن جوانه گندم به وجود می آید و همچنین می توانید جوانه گندم را به صورت خام همراه با سالاد یا ماست مصرف کنید. از خواص جوانه گندم میتوان به این موارد اشاره داشت:

تقویت پوست و مو
تقویت بینایی
پیشگیری از سرطان روده
درمان ضعف تخمک گذاری
رفع بیخوابی و ایجاد تعادل عصبی
تقویت قوای جنسی
برای لاغری یا چاقی و به منظور ارتقای سلامت عمومی بدن
به دلیل وجود سلنیوم و منیزیوم پیشگیری از ابتلای به انواع سرطان

نحوه تهیه جوانه گندم

سبزه عید نوروز، اکسیر سلامتی

دانه ها را یک شبانه روز در آب خیسانده و آن را در جای نیم گرم قرار دهید. سپس آن را از آبکش عبور دهید، در داخل بشقابی بگذارید و روی آن پارچه مرطوبی بکشید. یک بار در صبح و یکبار در شب آب از روی آن عبور دهید تا دستمال مرطوب بماند و فراموش نکنید که مجدد آب داخل بشقاب را تخلیه کنید تا کپک نزند و فقط اندکی آب در بشقاب حاوی دانه ها بماند. در این مدت ظرف را در محلی تاریک و با دمای محیط نگاه دارید. پس از سه تا پنج روز که گندم جوانه زد آن را از تاریکی خارج کرده و پشت پنجره بگذارید. عمل آبکشی را باز هم تکرار کنید تا جوانه مرطوب بماند. پس از یکی دو روز جوانه آماده شده حالا می توانید آن را داخلی ظرفی در یخچال قرار دهید و مصرف کنید.

مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج