جاباما
۷۰۴۶۲۰
۳ نظر
۵۰۱۲
۳ نظر
۵۰۱۲
پ

نحوه واگذاری سهام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری

نمایندگان در جلسه علنی امروز پارلمان نحوه واگذاری سهام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری را تعیین کردند.

خبرگزاری فارس: نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه (۲۹ فروردین ۹۷) در جریان بررسی گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ قانون اساسی درباره طرح اصلاح قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ماده ۲ این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده ۲ طرح اصلاح قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مؤسسات اعتباری اعم از بانک‌ها و مؤسسات غیربانکی غیردولتی که قبل یا بعد از تصویب این قانون تصویب شده یا می‌شوند، یا بانک‌های دولتی که سهام آنها واگذار می‌شود، صرفاً در قالب شرکت‌های سهامی عام و تعاونی سهامی عام مجاز به فعالیت هستند.

بر این اساس تملک سهام این مؤسسات تا سقف ۱۰ درصد توسط مالک واحد بدون اخذ مجوز مجاز است.

همچنین تملک سهام هر یک از مؤسسات اعتباری مذکور توسط مالک واحد در دو سطح بیش از ۱۰ درصد تا ۲۰ درصد و بیش از ۲۰ درصد تا ۳۳ درصد با مجوز بانک مرکزی و به موجب دستورالعملی که به پیشنهاد بانک مرکزی و تصویب شورای پول و اعتبار، مصوب می‌شود مجاز است.

طبق این ماده تملک سایر مؤسسات اعتباری به هر میزان توسط مالک واحدی که در یکی از مؤسسات اعتباری بیش از ۱۰ درصد سهام است، بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع است.

به موجب تبصره یک ماده ۲ طرح مذکور، مالک واحد به شخص حقیقی یا حقوقی اطلاق می‌شود که به تشخیص بانک مرکزی و در قالب دستورالعمل شورای پول و اعتبار، دارای روابط مالی، خویشاوندی (سببی و نسبی)،نیابتی و مدیریتی با یکدیگر هستند.

تبصره ۲ ماده ۲ این طرح نیز عنوان می‌کند که مالک سهام مؤسسات اعتباری بیش از حدود مجاز ذکر شده، نسبت به سهام مازاد فاقد حقوق مالکیت اعم از حق رأی، دریافت حق تقدم و دریافت سود است و درآمد حاصل از سود سهام توزیع شده و حق تقدم فروش نسبت به سهام مازاد مشمول مالیات و نرخ صد درصد می‌شود و حق رأی ناشی از سهام مازاد در مجامع عمومی به وزارت امور اقتصادی و دارایی تفویض می‌شود.

بر این اساس مالک واحدی که تا پیش از تصویب این قانون دارنده سهام هر یک از مؤسسات اعتباری بیش از حدود مجاز شده است، فرصت دارد ظرف مدت یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، یا وقوع حادثه قهری، نسبت به اخذ مجوز لازم برای هر فرد اقدام و یا مازاد سهام خود را واگذار کند، در غیر این صورت مشمول مقررات بند این تبصره می‌شود.

تبصره ۳ ماده ۲ طرح ذکر شده یادآور می‌شود که بانک مرکزی می‌تواند با تصویب هیأت انتظامی بانک‌ها، مجوز تملک مالک واحد در سطوح بیش از ۱۰ درصد را ابطال کند.

به موجب تبصره ۴ ماده ۲ طرح اصلاح قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و غیرایرانی، از تاریخ ابلاغ این قانون در شمول حکم این ماده یکسان هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • محمدرضا بختیار

      متاسفم برای خودم که افراد نماینده مجلس در حد احساسات قانون تصویب می کنند چرا نباید شخص مدیریت بانکی را داشته باشد یعنی شما نمی دانید که عصر سهامداری بصورت عام و شرکت تعاونی ها منسوخ شده است اینهمه با پول بیت المال سفرهای خارجی ردیف می کنید حداقل با سیستم های بانکی کشورهای مختلف آشنا می شدید کدام کشور در جهان نمایندگان پارلمانی اش بر اساس بازتاب عامی در فضاهای مجازی وزیری را به مجلس فرا خواند این هوا نظارت و چهارچوب دیدیولوژی بر قوه اجرایی در زمان آقای احمدی نژاد کجا بود این همه حس مسولیت و این همه .....

    • بدون نام

      بانکها که تمام پولهاشون توجیب دوستانی که اغلب خارجن وبدهیشون رو پس نمیدن وتوسرفصل بدهههکاران مشکوک الوصول کلی پول دارند ولی عملا ورشکسته اند حالا میخوان سهامشونو بفروشند به مردم که این بدهی ها بین مردم تقسیم بشه

    • چراغی

      من در شگفتم با این همه رسوایی و مال مردم خواری چگونه اصلا اعلام وجود می کنند .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج