۷۱۹۲۴۸
۵ نظر
۵۰۱۱
۵ نظر
۵۰۱۱
پ

سایه‌روشن‌های فیلترینگ و کاهش سرعت اینترنت

سبحانی‌فر: فیلترینگ از چاله به چاه افتادن است

رییس کمیته مخابرات و ارتباطات مجلس معتقد است باز کردن عرصه فعالیت اپلیکیشن‌های داخلی به بهای تشدید فیلترینگ تلگرام و کاهش سرعت اینترنت نه تنها موجب کاهش اقبال عمومی مردم به خدمات و سرویس‌های متنوع و گسترده این نرم‌افزار قدرتمند اجتماعی نشده بلکه موجب به مخاطره افتادن فضای سیاسی، امنیتی و اخلاقی جامعه به دلیل شدت نصب فزاینده فیلترشکن‌ها در گوشی‌های تلفن همراه عموم مردم شده است.

خبرگزاری ایسنا: رمضانعلی سبحانی‌فر بر این باور است که «فیلترینگ از چاله به چاه افتادن است». پیشنهادش این است که مسؤولان فیلترینگ کشور ارزیابی دقیق و واقعی از حجم و تعداد مخاطبان تلگرام و سایر اَپ‌های فیلتر شده خارجی قبل و بعد از فیلتر آنها داشته باشند تا متوجه اثربخش بودن یا تحریک کننده بودن «فیلترینگ» در استفاده تصاعدی و گسترده فیلترشکن‌ها بشوند.

نمی‌توان مردم را محدود به استفاده از شبکه‌های اجتماعی داخلی کرد

وی با بیان این‌که «امروز اپلیکیشن‌های مختلف به داد مردم رسیده تا آنان بتوانند امورات مربوط به کسب و پیشه و زندگی و تحصیل خود را در کمترین زمان و ارزانترین قیمت با هر کجای دنیا که بخواهند برقرار کنند.» ادامه داد: شبکه‌های اجتماعی خارجی و داخلی مختلفی در فضای مجازی فعالیت دارند ولی اقبال مردم به آنان مسئله مهمی است. نمی‌توان مردم را مجبور یا محدود کرد. نیاز آنان موجب می‌شود به سمت اَپ‌هایی گرایش پیدا کنند که بتوانند بهترین سرویس و خدمت را با سریعترین زمان و کمترین قیمت ارائه کنند. در چنین فضایی اقبال مردم به سرویس‌هایی بیشتر می‌شود که بتوانند نیازهای‌شان را در بستر «اعتماد» برآورده کنند. حالا اگر این سرویس‌ها توسط شبکه‌های خارجی در اختیارشان قرار بگیرد به سرعت به سمت آنها می‌روند.

حمایت از اپهای ایرانی ناتوان در جذب مخاطب داخلی «بی‌فایده» است

وی تاکید کرد: این مسئله بسیار مهم است که حمایت از اَپهای داخلی که توان اجرایی و فناوری موثر در جذب مخاطبان داخلی را ندارند «بی‌فایده» است و موجب هدر رفت منابع و تشدید بی‌اعتمادی جامعه می‌شود. این شرکت‌ها باید تمام تلاش خود را معطوف جایگزین شدن با اَپهای خارجی کنند تا بتوانند جای آنها را پر کنند. شاید این سخن قدری ناامید کننده باشد اما یک حقیقت است. شرکتهای داخلی فعال در این حوزه قصد رسیدن به موقعیت فنی اَپهای خارجی را دارند اما عقب ماندگی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و تکنولوژیکی مانع عینیت یافتن این هدف است.

اقبال مردم به اپ‌های فیلتر شده کم نمی‌شود، استفاده از فیلترشکن‌ها بیشتر می‌شود

وی افزود: در فیلتر تلگرام یا سایر شبکه‌های اجتماعی، اگر اَپ‌های جایگزین داخلی در حدی نباشند که بتوانند هم پای آنها باشند و نتوانند خدمات مشابه ارائه کنند، اقبال مردم به آپ‌های فیلتر شده کم نمی‌شود بلکه استفاده از فیلترشکن‌ها به شدت افزایش می‌یابد که البته این قضیه خطرات بسیار زیادی از حیث حفظ امنیت اطلاعات مردم به وجود می‌آورد. مردم تا قبل از فیلتر تلگرام از خدمات این شرکت بیشترین بهره را می‌بردند اما با فیلتر آن، انبوهی از فیلترشکن‌ها را روی دستگاه تلفن خود نصب کردند که این مسئله از یک سو موجب به مخاطره افتادن امنیت داده‌ها و اطلاعات تلفن همراهشان شده و از سوی دیگر معلوم نیست به کدام سایتها و اَپ‌های غیراخلاقی که عفت و سلامت روانی جامعه را هدف گرفته‌اند مراجعه می‌کنند.

مسؤولان فیلترینگ پاسخ دهند به چند درصد اهداف‌شان در فیلتر تلگرام رسیدند؟

وی درباره احتمال بازنگری مسؤولان در قضیه فیلترینگ اظهار کرد: در همه نظام‌های جهان مرسوم است پس از به اجرا درآوردن یک یا چند سیاست در یک دوره مشخص، عملکردها و دستاوردهای حاصل از این سیاست‌ها را مورد پایش و ارزیابی قرار می‌دهند و بسیار طبیعی است که ما هم فیلترینگ تلگرام و دستاوردهای حاصله را مورد بررسی و پایش جدی و واقعی قرار دهیم تا بفهمیم تداوم تشدید فیلترینگ به صلاح هست یا خیر. مسؤولان عزیز به این پرسش‌ها پاسخ دهند که طی چند روزی که از فیلترینگ جدی و سرسختانه تلگرام می‌گذرد به چند درصد از اهدافشان رسیدند؟ چقدر توانستند با فیلتر تلگرام دسترسی مردم به سرویس‌ها و خدمات این شرکت را محدود کنند؟ نسبت مخاطبان خارج شده از تلگرام به نسبت کل مخاطبان این اَپ چقدر بوده است؟ فواید فیلترینگ بیشتر بوده یا مضرات و آثار سیاسی، امنیتی و غیراخلاقی آن؟ پس از پاسخ‌یابی این سوالات به فیلترینگ تلگرام ادامه دهند اما اگر ناکامی‌ها بر دستاوردها غلبه داشت در تصمیم‌شان تجدید نظر کنند.

دولت و مجلس در فکر بروزرسانی قوانین فضای مجازی، حریم داده‌ها و حریم خصوصی هستند

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد برای مواردی از جمله حفظ حریم داده‌ها، حریم خصوصی در فضای مجازی و امنیت داده‌ها و نظایر آن باید قانونگذاری جدید شود که البته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پنج محور لوایحی را تهیه و در حال تدوین نهایی آنها و تصویب در هیات وزیران است. علاوه بر آن مجلس نیز با همکاری مرکز پژوهش‌ها در حال بررسی موضوعات فوق و ارائه نظرات مشورتی به نمایندگان برای به جریان انداختن طرحهای مربوطه در مجلس است.

اَپهای داخلی طی مدت تشدید فیلترینگ موفق نبودند

سبحانی‌فر گفت: ارزیابی عملکرد این پیام‌رسانها در طول مدت تشدید فیلترینگ در کشور نشان می‌دهد شرکت‌های فعال در این حوزه موفق نبوده‌اند. تلگرام محدود شد اما موفقیت پیام‌رسانهای داخلی هم با چالش روبروست. متاسفانه شرکت های فعال در این حوزه نتوانسته‌اند انتظارات عمومی را به درستی پاسخ دهند و همین مسئله موجب گرایش طیف‌های مختلف جامعه به استفاده فراوان از فیلترشکن‌ها شده است که آن هم دردسرهای به مراتب بیشتر و مضاعفی را نسبت به قبل از فیلتر تلگرام به وجود آورده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      این وسط به نفع امپراتورها شده

      بخاطر فیلتر شکن حجم اینترنت ها زود تموم میشه

    • علی

      تا 1400 با فیلترشکن

    • مسیح

      ای جان بالاخره نماینده شهر ماهم زبون وا کرد ماشاالله

    • بدون نام

      واقعادرسته فقروبیکاری جرم جنایت فسادوناامنی ناامیدی ...فیلترکنیدباپاک کردن بدترمیش ومسله روحل کنیدمثل اینکه سرمابخوری ودرمان نکنی ازعفونت میمری پرشده ازافغانی بیگانه کشورواشغال کردن وبودجه ومنابع کشوراینجورازکارگرایرانی میخواهیدحمایت کنید

    • بدون نام

      این بابا چی گفته !!!!!! بابا چرا نمی فهمید اینا قصد نابود کردن ایران و به فساد کشیدن جوانان ایران را دارند . وگرنه مردم رو بسوی فیلتر شکن ها سوق نمیدادند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج