۷۲۳۷۵۸
۲ نظر
۵۰۰۷
۲ نظر
۵۰۰۷
پ

وزارت جهاد کشاورزی: قارچ پرورشی، سمی نیست

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد و قارچ‌های پرورشی که در محیط کنترل شده تولید می‌شوند، کاملاً سالم است و مردم بابت مصرف آن نگرانی نداشته باشند.

خبرگزاری فارس: معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد و قارچ‌های پرورشی که در محیط کنترل شده تولید می‌شوند، کاملاً سالم است و مردم بابت مصرف آن نگرانی نداشته باشند.

محمدعلی طهماسبی در مورد آسیبی که طی یک ماه اخیر به تولیدکنندگان قارچ پرورشی در کشور به دلیل اخبار منتشره در مورد قارچ سمی وارد شده، خاطرنشان کرد: امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد و قارچ به عنوان یکی از منابع مهم پروتئینی در چند سال گذشته در سبد غذایی مردم قرار گرفته است، اما متأسفانه طی یک ماه اخیر با مسموم شدن و فوت تعدادی از هم‌وطنانمان به دلیل مصرف قارچ‌های وحشی که از منابع طبیعی جمع‌آوری می‌شود، بسیاری از افراد از ترس مسمومیت از خرید و مصرف قارچ‌های پرورشی هم خودداری می‌کنند.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۱۰ واحد پرورش قارچ با تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن در کشور فعالیت می‌کنند و این گیاه به دلیل کم‌آب‌بر بودن و بازدهی بالا از نظر صرفه اقتصادی نیز توجیه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی به هم‌وطنان اطمینان خاطر داد که قارچ‌هایی که در بخش گلخانه‌ای و در محیط کنترل‌شده تولید می‌شوند، هیچ‌گونه مشکلی ندارند؛ چراکه از گونه غیر سمی هستند و در شرایط سالم تولید می‌شوند.

به گفته طهماسبی، سرانه مصرف قارچ در کشور ۱.۳ تا ۱.۴ کیلوگرم است که فائو سرانه استاندارد را ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم اعلام کرده، اما کشورهای اروپایی تا ۵ کیلوگرم هم این محصول را مصرف می‌کنند.

وی با انتقاد از برخی رسانه‌ها که نقش بسیار زیادی در ایجاد شبهه برای مردم در مصرف قارچ سمی یا خوراکی داشته‌اند، نیز گفت: تصویرسازی در ذهن مخاطب بسیار مهم است و وقتی شما برای خبر قارچ سمی از تصاویر قارچ‌های پرورشی استفاده می‌کنید، این ذهنیت ایجاد می‌شود که قارچ‌های پرورشی عامل مسمومیت بوده‌اند، درحالی‌که طبق بررسی‌های آزمایشگاهی حتی یک مورد مسمومیت هم با قارچ پرورشی نداشته‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی اضافه کرد: ۹۰ درصد قارچ‌های پرورشی از نوع قارچ‌ دکمه‌ای است و ۱۰ درصد هم قارچ صدفی در کشور تولید می‌شود که روی بدنه چوب رویش می‌کند. گیاه قارچ با درختان بلوط، زیتون و فندق همزیستی دارد و قارچ یکی از منابع درآمدی جوامعی است که این درختان را پرورش می‌دهند.

طهماسبی به این نکته هم اشاره کرد که در سال‌های پرباران رویش قارچ‌های سمی در منابع طبیعی افزایش می‌یابد و از همین رو به هم‌وطنان توصیه می‌شود، به دلیل تنوع زیاد قارچ‌های سمی و غیرسمی از برداشت قارچ در منابع طبیعی و مصرف آن به جد خودداری کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      عوض اینکه بکی قارچ نخورن چی میکی چه معنی داره نکنه خودتم قارچ خوری

    • بدون نام

      امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد؟؟؟ مرد حسابی 1000 نفر مسموم شدن و بیش از بیست نفر مردن . تو کجایی ؟ دقیقا کجایی؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج