۷۳۴۴۴۴
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

گزارش «المانیتور» از کمک ایران به ترکیه

ایرانی‌ها در سال گذشته با رقم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار سفر به ترکیه، رکورد سفر به این کشور را شکستند و این رکورد درحالی به‌ثبت رسید که تعداد گردشگران ترکیه‌ای که به ایران سفر می‌کنند به هیچ‌وجه قابل مقایسه با این رقم نیست.

روزنامه دنیای اقتصاد: ایرانی‌ها در سال گذشته با رقم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار سفر به ترکیه، رکورد سفر به این کشور را شکستند و این رکورد درحالی به‌ثبت رسید که تعداد گردشگران ترکیه‌ای که به ایران سفر می‌کنند به هیچ‌وجه قابل مقایسه با این رقم نیست.

آمارهای رسمی نیز گواهی می‌دهند تراز تردد گردشگر بین دو کشور به‌شدت نامتوازن است. مسوولان و مقامات گردشگری و استانی کشور اظهار کرده‌اند که با آغاز به‌کار مجدد این زیرساخت حمل‌ونقل، رویداد تبریز ۲۰۱۸ بیشتر در مرکز توجه قرار خواهد گرفت. اما کارشناسان و تحلیلگران صنعت گردشگری اعتقاد دارند با افتتاح دوباره خط مسافربری ریلی میان تبریز و وان و با توجه به هزینه کم‌وبیش پایین بلیت آن، گردشگری ترکیه و به‌خصوص شهر وان بسیار بیشتر از گردشگری تبریز منتفع خواهد شد.

صاحب‌نظران بر این باورند استانداردهای زیرساختی و بازاریابی برای جذب گردشگر بین دو شهر وان و تبریز تفاوت بسیار دارد و به سبب همین تفاوت است که ترکیه موفق شده در شهر کوچک و مرزی خود سالانه تنها بیش از ۵۰۰ هزار گردشگر ایرانی را پذیرش کند. بنابراین هرچند راه‌اندازی خطوط حمل‌ونقل بین‌المللی اقدامی زیرساختی و ضروری تلقی می‌شود، گردشگری تبریز نباید برای جذب بیشتر گردشگر به مسیر تازه راه‌اندازی شده دلخوش کند و چاره‌ای همسو با ذائقه گردشگران خارجی در حوزه‌های زیرساختی و بازاریابی توریستی بیندیشد. در همین خصوص و در آخرین تحلیل، «المانتیور» نیز به موضوع بازگشایی خط راه‌آهن میان تبریز و وان پرداخته و تصریح کرده به‌رغم آنکه ترکیه نیز همچون ایران با نوسانات ارزی دست‌وپنجه نرم می‌کند و این موضوع باعث کاهش درآمدهای ارزی این کشور از بخش گردشگری شده است، اما ایران به‌کمک صنعت توریسم ترکیه آمده و گردشگران ایرانی همچنان مشتاقانه به شهر کوچک وان سفر کرده و در آنجا خرج می‌کنند.

عاملان رشد گردشگری ترکیه

یکی از مظاهر ثمربخشی سیاست جدید ترکیه در بازاریابی تخصصی و جذب گردشگر، در آمارهای ورود گردشگر به شهر «وان» نمود یافته است. ترکیه در سال ۲۰۱۷ و یک سال پس از رکود بزرگ گردشگری خود در ۲۰۱۶، موفق به جذب ۳۲ میلیون و ۴۱۰ هزار گردشگر شد که از این میان ۲ میلیون و ۵۰۲ هزار نفر ایرانی بودند. با این رقم، حضور گردشگران ایرانی در ترکیه با رشدی ۵۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن رکوردشکن شد و ایران در رتبه سوم برترین مبدا گردشگران مسافر ترکیه جای گرفت. تحلیلگران با استناد به آمار، بخش قابل توجهی از دلایل این رکوردزنی و احیای گردشگری در ترکیه را متوجه موج بی‌سابقه سفر ایرانیان به «وان» می‌دانند؛ شهری که فاصله نزدیکی با مرز ایران دارد و در سال‌های اخیر با اقبال بی‌سابقه و فزاینده گردشگران ایرانی که قریب به‌اتفاق گردشگران ورودی به این شهر را تشکیل می‌دهند، مواجه شده است.

این شهر در سال ۲۰۱۵ تنها میزبان ۱۴۵ هزار و ۴۶۱ ایرانی بود؛ اما با رشدی خیره‌کننده این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۴۲۴ هزار و ۴۳۲ نفر رسید و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۸ نیز از مرز ۵۰۰ هزار نفر عبور کند. شکوفایی گردشگری وان که کمک قابل توجهی به شکوفایی گردشگری ترکیه کرده و می‌کند، حاصل بازاریابی منسجم مسوولان گردشگری ترکیه و مدیریت شهری گردشگری‌محور وان است. در ایام تعطیلات ایران پیاده‌روهای وان مملو از جمعیت گردشگران ایرانی می‌شود و بعضا از تعداد ساکنان محلی آن نیز پیشی می‌گیرد و این همه نتیجه اقداماتی همچون توسعه ارائه خدمات به زبان فارسی و توجه به سلیقه گردشگر ایرانی در این شهر است.

رشد چشمگیر حضور گردشگران ایرانی در وان و ترکیه به‌میزانی بوده که پربیراه نیست اگر رشد سالانه گردشگری ترکیه در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ را تماما ناشی از سفر ایرانیان بدانیم. در این بازه یک‌ساله حدود یک میلیون نفر به تعداد گردشگران ۳۱ میلیون نفری ترکیه افزوده شد که تقریبا برابر با تعداد افزایش در گردشگران ایرانی مسافر ترکیه در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ است. این همه درحالی است که ایران با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خود در جذب گردشگر و خصوصا کشورهای همسایه خود، مطابق با آخرین آمار موجود و در سال ۱۳۹۵ شمسی، تنها حدود ۴۱۵ هزار گردشگر ترکیه‌ای را برای سفر به کشور جذب کرده است؛ رقمی کمتر از تعداد گردشگران سالانه ایرانی در شهر کوچک وان!

«المانیتور» تحلیل کرده است درحالی پس از ۳ سال قطار تبریز - وان مجددا مشغول به فعالیت می‌شود که در سراسر شهر وان تابلوها و نشانه‌های فارسی به چشم می‌خورد و برعکس تبریز، این شهر برای پذیرش گردشگران همسایه آمادگی کامل دارد. از همین رو است که صنعت آسیبب‌دیده گردشگری ترکیه در حال احیا و جان‌گیری دوباره از طریق گردشگران همسایه خود است. به‌نظر می‌رسد هرچند توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل امری مثبت است، اما نباید در خوانش آن دچار اشتباه شد. آنچه مسلم است با راه‌اندازی مجدد مسیر ریلی تبریز - وان، گردشگری ترکیه بیشتر از ایران سود خواهد برد و مسوولان در صورتی که برای توسعه گردشگری در آذربایجان شرقی هدف‌گذاری کرده‌اند، باید با الهام گرفتن از الگوی توسعه گردشگری در وان بازاریابی منسجم و هدفمند و همچنین توسعه زیرساخت‌های پذیرش گردشگر را در دستورکار خود قرار دهند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      همه چیز را گفتی دلیل این امر چیست آیا نادیده گرفتن نیازهای اولیه نمی باشد

    • بدون نام

      بنویسید کمک، بخونید باج!!!

    • بدون نام

      چشممون روشن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج