جاباما
۷۴۱۶۸۹
۴ نظر
۵۰۰۱
۴ نظر
۵۰۰۱
پ

چرا پوشاک تفاله وارد می‌شود؟

علی‌رغم ممنوعیت واردات برندهای خارجی پوشاک، مشکل اصلی تولیدکنندگان این حوزه واردات بسیار زیاد پوشاک از مبادی غیر رسمی و نیز واردات پوشاک به عنوان کالای مسافری به مناطق آزاد است.

خبرگزاری ایسنا: علی‌رغم ممنوعیت واردات برندهای خارجی پوشاک، مشکل اصلی تولیدکنندگان این حوزه واردات بسیار زیاد پوشاک از مبادی غیر رسمی و نیز واردات پوشاک به عنوان کالای مسافری به مناطق آزاد است.

اخیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت در ابلاغیه‌ای واردات ۱۴۰۰ قلم کالا را که مشابه داخلی آن‌ها وجود دارد به کشور ممنوع کرد و در این رابطه برندهای پوشاک خارجی نیز سهم مشخصی داشته‌اند. هرچند چنین تصمیمی توسط مسئولان اتخاذ شده اما مشکل اصلی در بازار پوشاک این است که حجم بسیار زیادی از کالاهای وارداتی به صورت قاچاق واز طریق مبادی غیر رسمی وارد می‌شود. تخمین فعالان حوزه پوشاک این است که رقمی بین ۶ تا ۷ میلیارد دلار پوشاک از مبادی غیر رسمی به کشور وارد می‌شود که سهم پوشاک قانونی وارد شده تنها معادل ۵۰ میلیون دلاراست.

بنابراین هرچند تصمیم دولت در حوزه پوشاک قابل توجه است اما چالش اصلی تولید کنندگان نساجی و پوشاک به بخش دیگری مربوط می‌شود و آن‌ها معتقدند که علاوه بر لزوم اقدام هرچه بهتر در جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق به کشور باید نسبت به واردات پوشاک از طریق کالای مسافری به مناطق آزاد چاره‌اندیشی شود.

مجید نامی - عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک - در ارتباط با ممنوعیت واردات پوشاک به ایسنا گفت: به طور حتم دولت باید از خروج ارز جلوگیری کند اما چالش ما در حوزه پوشاک به گونه‌ی دیگری به طوری که تنها ۵۰ میلیون دلار به صورت سالانه از مبادی گمرک و به صورت رسمی وارد می‌شود آن هم در حالی که حجم واردات پوشاک به کشور حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار است و حتی این تصمیم مشکل و معضل تولید کنندگان را حل نمی‌کند و چندان تاثیرگذار نیست.

وی ادامه داد: وضعیت فعلی دلار و ارز تهیه پارچه و نخ را برای تولید کنندگان با مشکل مواجه کرده است و در بسیاری از موارد باید مواد اولیه مورد نیاز خود را با دلاری بالاتر از رقم ۴۲۰۰ تومانی تهیه کنند.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اشاره به ورود پوشاک به کشور به صورت کوله‌بری، ته لنجی، گذر مرزی و نیز از طریق مناطق آزاد گفت: درخواست ما این است که نه تنها با واردات قاچاق پوشاک مقابله شود بلکه درارتباط با ورود پوشاک به صورت مسافری به مناطق آزاد نیز چاره‌اندیشی شود.

نامی با بیان اینکه طبق گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۱۲ میلیون مسافر به مناطق آزاد تردد می‌کنند بیان کرد: هر مسافر می‌تواند معادل ۸۰ دلار به مناطق آزاد وارد کند که این رقم حدود یک میلیارد دلار می‌شود و به این ترتیب کالا از مناطق آزاد به سرزمین اصلی می‌آید. اگر بحث حمایت از پوشاک مطرح است برای عدم خروج ارز از کشور باید مقوله مناطق آزاد مد نظر قرار گیرد. ما معتقدیم که پاشنه آشیل پوشاک در حال حاضر مناطق آزاد است و باید ورود پوشاک به این مناطق محدود شود.

وی با انتقاد از واردات پوشاک تفاله به بازارهای داخلی تصریح کرد: حتی در مناطق آزاد نمی‌توانند تشخیص دهند که یک فرد معادل چند دلار پوشاک وارد کرده است. به طور حتم بسیاری افراد رقمی بیش از ۸۰ دلار از مناطق آزاد خارج می‌کنند و به هیچ وجه سازوکار مشخصی جهت کنترل و نظارت بر این مساله وجود ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      توليد كننده هاي ايران فقط يه چيزي از حمايت از توليدات داخلي شنيدن. ولي عملا چيزي كه ميخان يه چيزي مثل پيام رسان سروش و ايران خودرو و سايپا هستش تا بتونن با انحصار جنساي بي كيفيت و بنجل خودشونو به مردم قالب كنن

    • بام

      خب چراوارد میکنید نکیند این کار اخه مگه درایران تولیدی پوشاک نداریم مگه اخه چراارز ودلار تعلق گرفته خواهشاوارد نکینداصلا کلا قطع کیند اخه ادم یه پیراهن بگیره 30هزار تومانبرای خونه بخوای بپوشی قیمت داره چرا اخه

    • بدون نام

      بایدمسول ومدیرخارجی واردشود مثل همین که بااینهمه بیکاری وفقرکم بودجگی بی ابی کل افغانی خارجی وکارگرواردمیکنیم برعکس دنیاییم

    • جواد

      همه کشورها واردات دارند. مصرف کننده چه گناهی کرده که فقط تولید داخلی رو مصرف کنه. فقط تولید داخلی میشه حکایت تولید خودرو که فقط اجحافه در حق مصرف کننده.
      وقتی رقابت باشه مصرف کننده سود می بره. حکایت همراه اول و ایرانسل که دم ایرانسل گرم که فاتحه قیمت سیم کارت و حالا هم فاتحه قیمت مکالمه رو خوند.
      بازار بدون رقابت یعنی انحصار و انحصار یعنی رانت.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج