۷۴۶۰۸۹
۷ نظر
۵۰۱۴
۷ نظر
۵۰۱۴
پ

ثبت غذای بنفش رنگی به نام «قروت»

دانش و فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی پس از گردهمایی ۱۲۰۰ نفره در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

خبرگزاری ایسنا: دانش و فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی پس از گردهمایی ۱۲۰۰ نفره در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

به نقل از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، پس از برگزاری سفره بنفش بیرجندی و سِرو قروت برای ۱۲۰۰ نفر از بیرجندی‌های مقیم تهران دانش فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی روز شنبه ـ ۲۳ تیر ماه ـ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل در این زمینه گفت: تاثیر غذا و فرهنگ یک رابطه دو سویه است. همان گونه که محیط و فرهنگ باعث شکل‌گیری این نوع غذای محلی می‌شود غذای محلی هم بر فرهنگ تاثیرگذار است. نمادگرایی غذای محلی قروت در ادبیات شفاهی، تاثیر آن بر زبان و استفاده از واژگان غذایی در موارد غیرغذایی از جمله مباحثی هستند که در فرهنگ خراسان جنوبی وجود دارد.

ثبت غذای بنفش رنگی به نام «قروت»

سید احمد برآبادی افزود: قروت امروزه با هویت جمعی خراسان جنوبی گره خورده است؛ به گونه‌ای که در سفر مقامات رسمی به بیرجند، قروت هم در کنار سایر غذاها سرو می‌شود. از سوی دیگر سِرو قروت در رستوران‌ها و سفره‌خانه‌ها و ابداع پیتزای قروت و از همه مهمتر برگزاری سفره بنفش بیرجندی و سرو قروت برای ۱۲۰۰ نفر از بیرجندی‌های مقیم تهران نشان دهنده گره خوردن غذای قروت با هویت اجتماعی و فرهنگی مردم بیرجند است.

او بیان کرد: قروت از جمله غذاهایی است که از فرآورده‌های دامی تهیه می‌شود و رنگ بنفش و زیبای آن نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. این غذای لذیذ سابق بیشتر توسط عامه مردم استفاده می‌شده است ولی خواص و بزرگان هم نمی‌توانسته‌اند از لذت خوردن قروت چشم پوشی کنند.

برآبادی گفت: قروت به دو صورت گرم و سرد مصرف می‌شود. برای تهیه قروت گرم مقداری پیاز یا سیر سرخ شده را به همراه کمی نمک، فلفل سیاه و دارچین مخلوط کرده، سپس قروت را به آن اضافه می‌کنند و قبل از آن که به جوش بیاید از روی حرارت برداشته و آماده خوردن است. قروت گرم را گاهی با بادنجان، سیب زمینی، کدو، کما و سبزیجات پخته مثل اسفناج میل می‌کنند. این غذا از جمله غذاهای سنتی شهرستان بیرجند و خراسان جنوبی است که هنوز در بیشتر نقاط آن را طبخ می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ناشناس

      خسته نباشن،مام یه عمره به کشک میگیم قروت،خراسانیم نیستیم ذیگه چبز خاص و عجیبی نبود که بخان بنام خودشون بزننش

    • حسین

      چه رنگ بدی . یاد انتخاب میافتم

    • بدون نام

      واقعا چرا اون رنگیه؟ البته خوشمزه.

    • آرش

      غذای بسیار پرانرژی و سالمیه...بخصوص اگه باروغن زرد گاوی یا گوسفندی طبخ بشه...گردو رکن مهمیه توش....ظهرا بهترین زمان مصرفشه واسه نهار ...باسبزی یا پیاز و سیب زمینی و بادمجان خورده میشه ...مقوییه و دیر گرسنه میکنه ادمو به قول معروف تهیه خوبی داره و گیراییش خوبه...سنگین میکنع و خواب خوبی داره بعدش..

    • بدون نام

      بنفش.... بعله! مثل وعده بنفش، جیغ بنفش، دروغ بنفش و...

    • اره

      من که رنگ بنفشی ندیدم،

    • بدون نام

      شرق کشور که امروز به فراموشی سپرده شده در گذشته مرکز اصلی فرهنگ اصیل پارسی بوده است.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج