۷۷۶۸۹۱
۲۵ نظر
۵۰۰۵
۲۵ نظر
۵۰۰۵
پ

افزایش قیمت گوجه فرنگی مقطعی است

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: با برداشت گوجه فرنگی مشکل افزایش قیمت و کمبود آن رفع می‌شود.

خبرگزاری مهر: رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: با برداشت گوجه فرنگی مشکل افزایش قیمت و کمبود آن رفع می‌شود.

سیدرضا نورانی گفت: کاهش میزان تولید در فصل گذشته، کم آبی و خشکسالی، کمبود ظروف بسته بندی و اختلال در حمل و نقل عوامل افزایش قیمت گوجه فرنگی و رب گوجه است که با برداشت و عرضه محصول مشکل رفع می شود.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان سال گذشته به علت مازاد تولید و کاهش شدید قیمت گوجه فرنگی متضرر شدند افزود: سال گذشته کشاورزان بیش از حد­ گوجه فرنگی تولید کردند همین مسئله سبب شد محصول روی دستشان بماند بنابراین امسال بسیاری از آنان گوجه فرنگی کشت نکردند و تولید اندکی کاهش یافت که البته خشکسالی و کم آبی نیز اثر گذار بود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی ادامه داد: از طرف دیگر بسیاری از کارخانجات با کمبود قوطی و ظروف بسته بندی مواجه اند و رب گوجه فرنگی را در ظروف شیشه ای عرضه می کنند این مسئله سبب کاهش عرضه محصول به بازار و افزایش قیمت شد.

نورانی، همچنین اختلاف در نرخ حمل ونقل را از دیگر عوامل کاهش عرضه محصول گوجه فرنگی به بازارهای مصرف دانست و تصریح کرد: با کاهش عرضه محصول شاهد افزایش قیمت گوجه فرنگی در بازار بودیم.

وی با بیان اینکه عوامل متعددی در افزایش قیمت محصول گوجه فرنگی تاثیر دارد و نباید صادرات را مقصر بدانیم، از ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت انتقاد کرد و گفت: تصمیمات یک شبه سبب مختل شدن مسیر صادرات محصولات کشاورزی می شود چرا که پیدا کردن بازارهای صادراتی سالها زمان نیاز دارد و با تصویب این قوانین بازارها را از دست خواهیم داد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی افزود: صادر کنندگان گوجه فرنگی در پی اعلام قانون ممنوعیت صادرات این محصول هنوز در شوک هستند و معتقدند تصمیم گیری مناسبی نبوده است چرا که ساده ترین راهکار برای مدیریت بازار داخلی ممنوعیت صادرات است.

نورانی تصریح کرد: ممنوعیت صادرات راهکار مناسبی نیست و برای مدیریت بازار باید با تشکل ها و اتحادیه های تولیدی و صادراتی گفتگو و همفکری می شد.

وی گفت: با ممنوعیت صادرات فقط راه را برای حضور صادر کنندگان غیر حرفه ای و قاچاق باز می کنیم و آنها از این شرایط برای صادرات محصولات بدون رعایت موازین بین المللی و استانداردها استفاده خواهند کرد.

رئیس اتحادیه­ صادر کنندگان محصولات کشاورزی تصریح کرد: محصول گوجه فرنگی تا دو روز پیش طبق روال گذشته به کشورهای همسایه، منطقه و حاشیه خلیج فارس صادر می شد اما باید بدانیم خریدار خارجی منتظر نمی ماند و محصولات مورد نیاز خود را از دیگر مناطق تامین خواهد کرد.

نورانی گفت: قانون ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی فقط بازار صادراتی این محصول را تهدید نمی کند بلکه سبب می شود تا بازارهای هدف، دیگر رغبتی برای خرید محصولات را نداشته باشند چون به یک تامین کننده با ثبات نیاز دارند.

وی افزود: بر اساس قانون وزارت جهاد کشاورزی تعیین کننده و تصمیم گیرنده برای بازارهای داخلی و صادارتی محصولات کشاورزی است و به نظر من اقدام وزارت صنعت،​ معدن و تجارت برای ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی قانونی نبوده مگر آنکه این تصمیم از سوی مافوق وزارتخانه ها اتخاذ شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی تصمیم گیری مناسبی نبوده است.
نورانی افزود:​هم اکنون به علت سرمازدگی میوه های هسته دار و افزایش قیمت این محصولات امسال صادرات در مقایسه با سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است این مسئله در آینده بازار صادراتی این گروه از محصولات تاثیر گذار است.

وی گفت: بر خلاف میوه های هسته دار ، صادرات سبزی و صیفی افزایش یافت اما با اجرای چنین قوانین بازارهای صادراتی آسیب خواهد دید.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی افزود: کمبود تولید در گوجه فرنگی مقطعی است و بر طرف می شود بطوری که امروز قیمت عمده هر کیلو گوجه فرنگی دو تا 2500 تومان کاهش یافت، بنابراین ممنوعیت صادرات اقدام مناسبی نبوده است.

نورانی گفت: به علت سرمازدگی میزان تولید سیب درختی کاهش می یابد و با افزایش قیمت مواجه خواهیم بود این مسئله روی بازارهای صادراتی سیب درختی تاثیر نامطلوبی دارد.

وی از ممنوعیت صادرات کیوی تا پانزدهم مهر انتقاد کرد و افزود: میزان قند محصول کیوی برای صادرات باید در حد استاندارد باشد اما اینکه بخواهیم برای رعایت این استاندارد صادرات را ممنوع کنند اقدام درستی نست.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی ادامه داد : با وجود ممنوعیت صادرات کیوی تا پانزدهم مهر، این محصول به بازارهای کویت و عمان قاچاق شده است و دیگر نظارتی در کیفیت محصولات وجود ندارد و با ادامه این روند ضرر و زیان بیشتری متوجه بازارهای صادراتی خواهد شد.

نورانی از طرح پیمان سپاری برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی انتقاد کرد و گفت: این طرح در دهه 60 و 70 اجرا شد و شکست خورد.

وی افزود: تمام هزینه های صادرات با ارز آزاد انجام می شود بنابراین سود صادرکننده با افزایش نرخ ارز افزایش نمی یابد بلکه فقط هزینه ها افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: صادرکنندگان محصولات کشاورزی باید با روش صرافی محلی فعالیت کنند تا بتوانند ارز را از صرافی های کشور مقصد دریافت کنند.

نورانی با تاکید بر اینکه صادرکنندگان نمی توانند ارز را خارج از مرز نگهداری کنند و اگر تبدیل نکنند قادر به پرداخت هزینه ها نیستند، پیشنهاد کرد:​ بانک های ایرانی در کشورهای مقصد ارز را از مشتریان دریافت و در کشور به صادرکنندگان تحویل دهند تا مشکلات رفع شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • جمشید

      اقای نورانی از بی ابی وخشک سالی حرف میزنی وتاکید به صادرات به نظر من وزارت محترم صنعت معدن وتجارت بهترین راه حل را کرده که جلو صادرات را گرفته تا شما زیاد به فکر صادرات و جیب خودت نباشی

    • بدون نام

      روحانی پارسال میگفت افزایش قیمت دلار فرنگی مقطعی است ولی بالاتر رفت که پایین نیامد.

    • بی نام

      برو بابا ملت دارن تو گرونی وکمبودی نیازهای اساسی شون دست وپا میزنند از صادرات حرف میزنی خدا خودت مثل این قشر بدبخت بشی تا بدونی چه زجری مردم دارن تحمل میکنن فقط به فکر سود وجیب خودتونید .

    • بدون نام

      تمام گرونی محصولات و مواد بهونه شون این شده ک صادر می کننشون ک براشون باصرفه تره.خب لامصبا وقتی تو خود کشور نیازه بایستی بین مصرف و صادرات نسبتی وجود داشته باشه نه که کل محصولات کارخونه رو ی جا صادر کرد که نفع ببرن.اینم شده ی دزدی دیگه.ملت بدبخت چه گناهی کردن تو این اشفته بازار ارز ک اونا بخوان سود کنن؟پس مسیول نظارتی کجاست ک بخواد وظیفه شو انجام بده ک نخواد قیمتا روزشمار بشه؟

      پاسخ ها

      • بی نام

        مسئولان نظارتی در حال جمع زدن پولن

    • بدون نام

      درست هرچی شماگفتیدبرعکس میشه...

    • بدون نام

      هر بلایی سرمون اومد گفتین مقطعیه.
      ولی مقاطعش ابدی شده برای ما مردم بیچاره

    • بدون نام

      شورای امنیت ترامپ را منزوی کرد.
      اروپا و آسیا از ایران حمایت کردند .
      اقتصاد ایران رو به رشد خواهد رفت .
      دلار کاهش می یابد .

    • پاکدل احمدی

      همه چیز تو ایران مقطعیست

    • بدون نام

      جلسه شورای امنیت به نفع ایران رقم خورد .
      ترامپ منزوی و تنها ماند .
      اروپا و آسیا دست رد به ترامپ زدند .
      دلار رو به رکود است .
      اروپا مسیر معاملات را عوض خواهد نمود .
      تحریم ها شکسته خواهد شد .

    • بدون نام

      اگرتدبیری نشودبعدازگوجه وسیب زمینی نوبت اغلام دیگرمی شودبی ارزش شدن پول کشور دست اوردش خیلی زیاداست

    • اسد

      وزارت صنعت ومعدن کار خوبی کرد چون این کشاورزان وجدان ندارند یارو گوجه را سرزمین میگه پنج تومان مگه چه خبره وووو

    • بدون نام

      خاک بر سرتون با این مملکت داری تون توووووووفففف

    • اَریحا

      الان رفتم رب گوجه فرنگی خریدم ۱۵هزار تومان گرانی داره بیداد میکنه من یه کارمندم حقوقم افزایش نیافته ولی قیمتها چند برابر شده تا کی منتظر بشینیم تا این به اصطلاح پیچ و گردنه تموم بشه مجلس بی عرضه رئیس جمهور بی عرضه ای خدا دردمون به کی بگیم مردیم از فشار گرونی

    • مهرداد

      راست میگه مقطعی است گرونتر میشه.

    • بدون نام

      افزایش دلارو سکه را هم که میگید حبابه

    • وانک لاعلاخلق عظیم

      خوب فیلمی براش درست میکنند بعلت خشکسالی بعلت پارسال کسی نخرید امسال کسی نکاشت بابا راحت بگو پول ملی بی ارزش شد برادران عراقی مون وروسی مون دارن مفت میبرن هزار دینار عراقی توعراق سیگاری باش نمیشه خرید اینجا باپول خودمان شده بیست تومان دلار از مرز 15 تومان گذشت دروغ میگی چرا ملت میدانند دیگه اینجوری گران شداینور اینور میکنی که باور میکنه عمو

    • طاها سلیمی

      ایرانی جماعت ثابت کرده انصاف نداره باید جلو صادرات را بگیری تا زباله بشه چون این یکی را نمیشه احتکار کرد البته شاید بشه رب گوجه

    • بدون نام

      مثه قیمت دلار مثه قیمت سکه مثه قیمت خودرو مثه قیمت پوشک اینا رو ول کن موشکو بچسب ما یه سفره خریدیم بجای گل تصویر موشک روشه نگاش میکنیم قبل اینکه ننه غذا بکشه سیر میشیم

    • بدون نام

      نفت وگاز که نمی توانیم بفروشیم گوجه وسیب زمینی بایدبفروشیم ان هم درصورتی است که مردم عادی نتوانندبخرندتاصادرشوندپس راهش گران کردنه مرحبابه این سیاست کژدم گون

    • بدون نام

      خدا لعنت بکنه آدم دروغگو را , تا دیدند قیمت ارز بالا رفته هرچی گوجه بود جمع کردند به کشورهای همسایه صادر کردند تا بجای ریال دلار تو جیبشون بره حالا هم اومده دروغ به مردم تحویل میده

    • بدون نام

      دروغ. دروغ. دروغ. همش دروغ. ایرانی یعنی دروغگو. شیعه یعنی دروغگو. ما شیعه آل علی هستیم؟؟؟؟؟؟؟؟

    • بدون نام

      خیلی گرونی شده ومن خیلی ناراحتم چون حقوقم نمیرسه بخرم .

    • بدون نام

      مسولین گوجه فرنگی سیب زمینی رب فعلا مواد خورکی صادر نکنید ملتا نابود کردین با امریکا مذاکره کردن تنها راه نجات ملت است

    • بدون نام

      ملت دیگه پای صندوق رای نروید حتی اگه دلار بشه هزار تومن خدا نابودشون کنه بلکه ترامپ به دادمون برسه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج