۸۱۳۹۸۳
۱۶ نظر
۵۰۱۲
۱۶ نظر
۵۰۱۲
پ

احتمال واریز مابه‌التفاوت قیمت کالا‌ به کارت خانوار

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سرانه هر فرد در مابه‌التفاوت تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی مشخص بوده و در قالب کارت اعتباری به خانوار پرداخت شود، گفت: قیمت کالاهای وارداتی با ارز رسمی در بازار متناسب با ارز ۴هزار و ۲۰۰تومانی تخصیص نیافته است.

خبرگزاری تسنیم: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سرانه هر فرد در مابه‌التفاوت تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی مشخص بوده و در قالب کارت اعتباری به خانوار پرداخت شود، گفت: قیمت کالاهای وارداتی با ارز رسمی

محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه حدود ۱۴ میلیارد دلار امسال و نیز سال آینده به کالاهای اساسی اختصاص یافته است گفت: قیمت این کالاها در بازار متناسب با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تخصیص‌یافته نیست. در نشستی که سه‌شنبه هفته گذشته اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان دستگاه‌های نظارتی برگزار کردند راهکارهایی برای افزایش نظارت دولت بر قیمت کالاهای اساسی در نظر گرفته شد و اگر در کاهش این کالاها اتفاقی نیفتد نشان‌دهنده رانت در اقتصاد کشور است و استمرار این مسئله به هیچ وجه نمی‌تواند ادامه یابد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اولویت نخست ما این است که دولت بتواند با سیاست‌های نظارتی و مدیریت و تنظیم بازار قیمت کالاهای اساسی را بر اساس ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار دهد اما در غیر این صورت پیشنهاد کمیسیون اقتصادی مجلس تخصیص مابه‌التفاوت یارانه بین قیمت ارز تخصیص‌یافته به کالاهای اساسی و قیمت این کالاها در بازار است.

وی اظهار داشت: حدود ۱۰۰هزار میلیارد تومان منابع مابه‌التفاوت قیمت کالاهای اساسی بر اساس ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و قیمت این کالاها در بازار است. این رقم معادل یک‌چهارم بودجه کل کشور در سال ۹۸ است و باید برای آن تصمیم‌گیری شود. اگر نظارت بر قیمت‌ها انجام نشود مابه‌التفاوت این قیمت که بخش عمده‌ای از آن اکنون به رانت تبدیل و در واسطه‌گری از جیب مردم خارج می‌شود باید به جیب مردم بازگردانده شود.

پورابراهیمی با اشاره به سازوکاری که برای این کار در نظر گرفته شده است، گفت: سرانه هر فرد در مابه‌التفاوت مشخص است و این سرانه در قالب کارت اعتباری به خانوار داده می‌شود. همچنین بر اساس این طرح قیمت کالایی که مردم پرداخت می‌کنند همان قیمت ترجیحی است و مابه‌التفاوت آن بر اساس سرانه از کارت اعتباری پرداخت می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای با بیان اینکه کالاهایی که اکنون با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد می‌شود با ارز آزاد در مرزها صادر می‌شوند افزود: با اجرای طرح کارت اعتباری جلوی قاچاق کالاهای اساسی که اتلاف منافع عمومی ملت است گرفته می‌شود. با دولت سه‌شنبه هفته آینده در کمیسیون اقتصادی برای تنظیم بازار رایزنی می‌کنیم.

به گزارش تسنیم، از فروردین ماه سال جاری سیاست اول ارزی دولت در خصوص تأمین ارز کلیه کالاهای وارداتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان در دستور کار قرار گرفت. ۵ ماه بعد از مرداد ماه با تغییر رئیس کل بانک مرکزی، سیاست تعمیق بازار ثانویه ارزی در سامانه نیما در دولت کلید خورد. بر این اساس از نیمه مرداد ماه تأمین ارز کالاهای گروه ۲ و ۳ با ارز به‌قیمت سامانه نیما از محل ارز حاصل از صادرات تأمین شد. این سیاست تا امروز ادامه پیدا کرده و برای واردات کالاهای اساسی با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان ۱۸ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است، این در حالی است که به‌عقیده بسیاری از کارشناسان بین تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی و قیمت نهایی کالاهای اساسی در بازار اختلاف چشم‌گیر وجود دارد.

بر همین اساس دولت تصمیم گرفته با سازوکارهای حمایتی و نظارتی فاصله قیمت نهایی کالاهای اساسی در بازار را کاهش دهد. همچنین برای سال آینده نیز در لایحه بودجه حدود ۱۴ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و ۲ میلیارد دلار برای واردات کالاهای واسطه‌ای مورد نیاز صنایع به‌نرخ نیما لحاظ شده است. از هفته گذشته نیز گروه ۳ کالایی عملاً حذف شده و در حالا حاضر تنها برای دو گروه کالای اساسی و قطعات و کالای واسطه‌ای تأمین ارز انجام می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نه گرون کنید نه پول نقد به مردم بدهید . کجای دنیا اینطور افتضاح مملکت داری می کنند ؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بازم دروغغغغغغغغغغغغغغغغغغغغ

    • ژیلا

      حالاپول بدیدبه مردم امیدوارم که راست بگید

    • بدون نام

      نظر شما باموفقیت ثبت شد وهیچ وقت نمایش داده نمی شود

    • بدون نام

      اونم به چهار تا آشناهاتون میدید .

    • بی نام

      اقا کم





      تر دروغ بگید به خدا دیگه خسته شدیم ازبس امید الکی و واهی دادید

    • بی نام

      اقا کم





      تر دروغ بگید به خدا دیگه خسته شدیم ازبس امید الکی و واهی دادید

    • کارمند

      برو بابا دلت خوشه ۴۵ تومن یارانه را هرماه میخوان قطع کنند توچی میگی دیگه

    • ir.

      کارد به استخوان رسیده

    • بدون نام

      برو عمو جان کشکت را بساب هرروز طرح میدی وهیچکدام بدرستی اجرا نمیشود برو غازت را بچران اینقد مردم رو اذیت نکن

    • بدون نام

      خداوکیلی اگر راست می گویید وفکر مردم بیچاره هستید. شب عیدی بحساب مردم بریزید یه کاری بکنید بعدازچهل سال انقلاب وجنگ وانواع تحریمها یکسال لبخند شب عید رولبهای ما بیاد

    • عباس مرادی

      سلام به همگی
      من به هیچ گفته اینها رو که اقدام عملی نداره اعتماد ندارم احتمال دروغ بودن خیلی خیلی بالاست

    • عباس مرادی

      هیچ مرجعی نیست که پیگیری صحت این گفته را داشته باشد

    • بدون نام

      خجالت هم نمیکشن هر روز یه ادا و اصول درمیارن چهل هزار تومن میدن روزی صد بار میگن و جون میدن به درد ما که نمیخوره پفکم باهاش نمیدن ولی مجموعش به درد جیب شما میخوره که همیشه در حال نالیدن هستین ، نفت مملکتم انگار مال پدرتونه

    • azizi

      طرح کارت اعتباری بسیار عالیه. تنظیم بازار توسط دولت‌ها امکان پذیر نیست. فقط بودجه هدر میره. تنها فایدش اینکه تعدادی کارمند سرکارند ممکنه بیکار بشن.

    • بدون نام

      به چه حقی قیمت ها را بالا می برید وقتی درآمدها اینقدر پایین نگه داشته اید ؟ شاید فکر می کنید مردم زیر بالش پول دارن ؟
      احتیاج به مابه التفاوت نیست چون حساب کتاب تون خیلی اشتباهه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج