گزارش روزنامه جام جم از تازه ترین یافته های مرکز آمار ایران نشان میدهد رفتار فرهنگی خانوار در ایران همچنان در وضعیت هشدار است.
از 60 میلیون و 341 هزار و 46 نفری که درباره سینما رفتن از آنها سوال شده نزدیک به 11 میلیون نفر گفته اند در یک سال مورد مطالعه حداقل یک بار به سینما رفته اند. یعنی 18.9 درصد از جامعه آماری، این یعنی 81.1 درصد و به عبارتی بیش از 48 میلیون نفر حتی یک بار هم به سینما نرفته اند.
طی این پروسه آماری از 60 میلیون نفر پرسیده شده در یک سال اخیر به تماشای نمایشی نشسته اید یا نه. مع الاسف 57 میلیون نفر باز هم صاف نگاه کرده اند توی چشم پرسشگر و گفتند نه! این یعنی 94.9 درصد.
سه میلیون و 95 هزار و 981 نفر هم میشوند 5.1 درصد حداقل یک بار به سالن تئاتر رفته اند. بیش از یک میلیون نفر از این بین یعنی 4.08 درصد فقط یک بار در سال به تئاتر رفته اند.
در رابطه با موسیقی نیز از بیش از 40 میلیون نفر سوال شده است در یک سال اخیر موسیقی گوش کرده اید؟ حالا یا از طریق رادیو، تلویزیون و یا از طریق تبلت و لپ تاپ و رایانه و موبایل. جالب است بدانید بیش از 19 میلیون نفر گفتند نه! یعنی 32 درصد. 40 میلیون و 454 و 957 نفر هم گفتند که موسیقی گوش داده اند.
درباره کتابخوانی (غیر درسی) آمار جالب است، 30 میلیون و 786 هزار و 726 نفر بادی به غبغب انداخته و گفتند: بله! یعنی 58.2 درصد از کل جامعه هدف. آن 22 میلیون و 84 هزار و 990 نفر چطور رویشان شد بگویند که هیچ کتاب غیر درسی نخوانده اند. آنها 41.8 درصد از این آمارند.
جالب است بدانید قمی ها در سرانه مطالعه اول هستند با 20 ساعت و هفت دقیقه یعنی چیزی حدود 13 ساعت بیش از میانگین همه استان ها که هفت ساعت و 41 دقیقه در ماه بوده است.
خراسان رضوی با ده ساعت و 33 دقیقه در رده دوم قرار دارد. این دو استان بافت فرهنگی و مذهبی دارند از این رو عجیب نیست که قرآن و کتاب های مذهبی نیز در صدر موضوعات مورد علاقه مردم بوده باشد. استان سوم نیز که یزد است با 10 ساعت و 19 دقیقه وضع مشابهی دارد. استان ایلام هم با دو ساعت و 48 دقیقه در انتهای جدول است.
اينكه باحجاب ها و مذهبي ها با فرهنگ تر هستند و اهل مطالعه شكي توش نيست تعارف كه نداريم...چرا كه دنبال حقيقت ميگردند نه دنبال كرم پودر و رژ لب
فهم هم ناشی از مطالعه و تحقیق و فکر و استنتاج برگرفته از تعقله.
هموطن گرامی شک نکن تعقل بی مطالعه معنای انتزاعی و خنده داریه که هیچ وقت، در هیچ زمان و مملکتی وجود خارجی نداشته.
جامعه ای که مردمش راجع به مطالعه این طرز فکر رو دارن، مخیله شون صرفا درگیر رسیدن به قوت لایموته که البته هیچ وقت به همون هم نمیرسن.
اونایی که ما رو درگیر این مفاهیم ساده و ابتدایی کردن میدونن چیکار میکنن.
البته که نیازهای اولیه ی حیات انسان قابل کتمان و چشم پوشی نیست و اگر تامین نشه انسانی نخواهد موند که به مطالعه فکر کنه اما احتیاج جامعه و یک انسان متعارف انقدر حقیر و بی ارزش نیست که مولفه های ارزشمندی چون مفهوم مطالعه در زندگیش جایگاهی نداشته باشه و بی اهمیت تلقی بشه.
شما درست میفرمایید
در حق کتاب و خودمون خیلی ظلم شده
ولی ب خداوندی خدا قسم منی ک دانشجوی بیکارم برا خوندن کتابای خودمم دل و دماغی ندارم
چون همواره فکرم دنبال کار و کاسبیه تا بتونم پول در بیارم دخل و خرج دانشگامو بدم.
اسمش مطالع ی آزاد هست دیگه.
کدوم کتاب آخه, به کتابا هم رهم نمیکنن همش فیلتره.
کتاب خوندن, فیلم دیدن اساب راحت میخواد. مردم بندههای خدا همشون استرس مالی دارن.
...
به احتمال زیاد آمار تصادفی با جامعه آماری کم بوده.
حالا چطور سرانه مطالعشون بالاست الله اعلم
که قاب کنیم بزنیم دیوار امثال شما ببینید