جاباما
۸۲۰۶۲۳
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

واکنش‌ها به شکست تاریخی «ترزا می»

شب گذشته نمایندگان پارلمان بریتانیا به لایحه ترزا می، نخست‌‌وزیر برای چگونگی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نه گفتند. این رای‌گیری که پس از ۵ روز بحث و تبادل نظر در پارلمان به رای نهایی گذاشته شده بود در نهایت با ۴۳۲ رای مخالف در برابر ۲۰۲ رای موافق به تصویب نرسید.

فرارو: شب گذشته نمایندگان پارلمان بریتانیا به لایحه ترزا می، نخست‌‌وزیر برای چگونگی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نه گفتند. این رای‌گیری که پس از ۵ روز بحث و تبادل نظر در پارلمان به رای نهایی گذاشته شده بود در نهایت با ۴۳۲ رای مخالف در برابر ۲۰۲ رای موافق به تصویب نرسید.

اختلاف ۲۳۰ رای مخالف در این رای‌گیری بدترین شکست یک دولت بر سرکار در تاریخ بریتانیا است.

این رای‌گیری غروب سه شنبه (پانزدهم ژانویه) در حالی صورت گرفت که پارلمان بریتانیا طی ۵ روز گذشته درباره کلیات و مفاد این توافق به بحث نشسته بود.

اکنون با به حقیقت تبدیل شدن پیش‌بینی‌ها درباره رای نیاوردن توافق برگزیت در پارلمان بریتانیا، میزان آرای موافق و مخالف در ادامه راه تعیین کننده خواهد بود. بر این اساس گزینه‌هایی مانند تلاش دوباره برای رای‌گیری، کنار رفتن نخست وزیر و اعلام انتخابت زودهنگام، تاخیر در روند برگزیت و شاید تکرار همه‌پرسی مطرح شود.

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت که پیش از رای‌گیری امروز گفته بود ترزا می در کسب اعتماد نمایندگان و رفع نگرانی‌های آنها درباره برگزیت "کاملا شکست خورده" دقایقی پس از رد طرح خانم می گفت این "مفتضح‌ترین شکست یک دولت بریتانیا در پارلمان از سال ۱۹۲۰ تاکنون بوده است".

کوربین همچنین با تاکید بر اظهارات قبلی خود مبنی بر "بی‌اعتمادی‌ کامل" پارلمان به ترزا می، رسما خواستار رای‌گیری فوری درباره سرنوشت خانم طی ۲۴ ساعت آینده شد.

همزمان دونالد تاسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این مخالفت قاطع پارلمان بریتانیا گفته از این بابت متاسف است و همزمان از خانم می خواسته که با توجه به رای‌گیری امروز هر چه سریع‌تر موضع جدید و برنامه بریتانیا برای چگونگی خروج از اتحادیه اروپا را به او ابلاغ کند.

قرار است فردا (چهارشنبه ۱۶ ژانویه) پارلمان تمام روز کاری خود را به بحث درباره رای اعتماد به خانم می اختصاص دهد. درخواست آقای کوربین می‌تواند زمینه‌ساز انتخابات زودرس در بریتانیا شود.

به طور معمول در مواقعی که دولت با چنین مخالفت قاطعی از سوی پارلمان روبرو می‌شود، نخست‌وزیر با استعفاء راه را برای پارلمان و تشکیل دولت جدید باز می‌کند اما ترزا می که بلافاصله پس از اعلام رای نهایی پارلمان اجازه سخن گفت پیدا کرده بود تاکید کرد خیال کناره‌گیری ندارد. او گفت: "پارلمان نظرش را گفت و دولت هم به آن تمکین خواهد کرد."

ترزا می تاکید کرده آماده شنیدن هرگونه پیشنهاد و طرح جدیدی از سوی مخالفان دولت و منتقدان طرح او در داخل حزب محافظه کار است اما همچنان مصمم است که انچه را که مردم کشورش در همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ تایید کردند (خروج از اتحادیه اروپا) را عملی کند.

شب گذشته ۱۱۸ نماینده حزب محافظه کار حاکم هم به جمع مخالفان طرح خانم می پیوستند تا شکاف در دولت او بیش از پیش عمیق‌تر شود و نخست‌وزیر را در آستانه عدم رای اعتماد قرار دهد.

با وجود این، نماینده حزب اتحادگرای دموکراتیک که ۱۰ کرسی در پارلمان دارد به گزارشگر بی‌بی‌سی گفت نمایندگان این حزب فردا (چهارشنبه) از خانم می حمایت خواهند کرد.

نماینده این حزب گفته آنها هیچ‌گاه طرفدار سقوط دولت محافظه کار خانم می نبوده‌اند بلکه مخالف سیاست او در برگزیت بوده‌اند و انتظار دارند ترزا می لایحه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را مطابق همان اصولی که به هنگام بر سر کار آمدن وعده داده بود تنظیم کند.

رای‌گیری شب گذشته پارلمان، حدود دو سال و نیم بعد از رای مثبت مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه در یک همه‌پرسی انجام ‌شد.

این رای‌گیری قرار بود در آخرین روزهای سال گذشته میلادی برگزار شود اما ترزا می، نخست وزیر که شکست این طرح را قطعی می‌دید تلاش کرد با به تعویق انداختن آن رضایت تعداد بیشتری از نمایندگان را جلب کند.

گروهی هم پارلمان بریتانیا را متهم می‌کنند که در مسیر تحقق خواسته مردم این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا مانع‌تراشی می‌کند.

مخالفان برگزیت هم بارها گفته بودند که از نظر آنها این توافق بریتانیا را در حالتی بلاتکلیف و نامطمئن نسبت به اتحادیه قرار می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین موارد مورد اختلاف، وضعیت مرز ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند بود که به ترتیب در بریتانیا و اتحادیه اروپا واقع شده‌اند.

بر اساس توافقی که سه شنبه به رای گذاشته ‌شد، این مرز همچنان با شرایطی که مقررات اتحادیه اروپا در آن غالب است، باز می‌ماند تا این که دو طرف یک توافق اقتصادی دائمی را امضا کنند.

هفته گذشته پارلمان بریتانیا طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن خانم می موظف شده در صورت شکست طرح توافق، طی سه روز طرح پیشنهادی تازه‌ای را به پارلمان ببرد.

بریتانیا قرار است در روز ۲۹ مارس سال ۲۰۱۹ ( دو و ماه نیم دیگر) از اتحادیه اروپا خارج شود.

در پی شکست طرح نخست وزیر بریتانیا در پارلمان برای خروج از اتحادیه اروپا، دونالد توسک رئیس شورای اروپا اشاره کرده است که شاید بهتر باشد بریتانیا در اتحادیه اروپا بماند.

او در توییتی نوشت: "اگر توافق ممکن نیست، و کسی توافقی نمی خواهد، در آن صورت چه کسی هست که بالاخره جرات داشته باشد و تنها راه حل مثبت را بیان کند؟".

اعضای پارلمان بریتانیا با ۴۳۲ رای در مقابل ۲۰۲ رای طرحی را رد کردند که شرایط خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در روز ۲۹ مارس را تشریح می کرد.

مقام ها و سیاستمداران اتحادیه اروپا با یاس به این نتیجه واکنش نشان داده اند.

این بزرگترین شکست در تاریخ رای گیری پارلمانی برای یک دولت حاکم بود، به طوری که ۱۱۸ نفر از اعضای حزب محافظه کار هم به آن رای منفی دادند.

این رای آینده فرآیند خروج بریتانیا را بیش از پیش زیر سوال برده است و جرمی کوربین رهبر حزب مخالف کارگر طرح رای عدم اعتماد به دولت را مطرح کرده است.

ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپایی اخطار داد که بریتانیا وقت زیادی برای رسیدن به یک توافق ندارد.

او گفت: "من بریتانیا را ترغیب می کنم نیات خود را در حداقل زمان ممکن روشن کند. وقت تقریبا تمام است."

ژان کلود یونکر: "خطر خروج هرج و مرج زده بریتانیا با رای امروز عصر بیشتر شده است"

او افزود: "خطر خروج هرج و مرج زده بریتانیا با رای امروز عصر بیشتر شده است."

مایکل بارنیر، نماینده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات خروج، گفت که بریتانیا باید رویکردش را مشخص کند.

او گفت: "اکنون بر عهده دولت بریتانیاست که بگوید گام بعدی چیست. اتحادیه اروپا متحد خواهد بود و مصمم است به توافقی برسد."

اولاف شولتز، وزیر دارایی و معاون صدراعظم آلمان، گفت که "این روزی تلخ برای اروپاست."

"ما به خوبی آماده ایم، اما یک برگزیت پردست انداز ناخوشایندترین گزینه برای اتحادیه اروپا و بریتانیا خواهد بود."

در فرانسه امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور گفت: "فشار عمدتا روی آنهاست."

او اخطار داد که دوره انتقالی حیاتی است چون خروجی بدون حصول توافق خسارت بار خواهد بود.

دولت ایرلند هم در بیانیه کوتاهی گفت که خود را برای خروج بریتانیا بدون آنکه توافقی حاصل شده باشد آماده خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است: "متاسفانه نتیجه رای امشب خطر یک برگزیت هرج و مرج زده را تقویت می کند."

"در نتیجه دولت (ایرلند) بر تلاش های خود خواهد افزود تا برای چنین نتیجه ای آماده باشد."

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج