۸۲۱۴۱۱
۴ نظر
۵۰۱۱
۴ نظر
۵۰۱۱
پ

قطع اینترنت در زیمبابوه در ادامه سرکوب معترضان

همزمان با گسترش ممانعت مخابراتی در زیمبابوه به دنبال اعتراضات مرگبار بر سر افزایش قیمت سوخت، امروز، جمعه اینترنت در این کشور قطع شده است.

خبرگزاری ایسنا: همزمان با گسترش ممانعت مخابراتی در زیمبابوه به دنبال اعتراضات مرگبار بر سر افزایش قیمت سوخت، امروز، جمعه اینترنت در این کشور قطع شده است.

دولت زیمبابوه اعلام کرده است که سه نفر در تظاهرات صورت گرفته در اعتراض به افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت سوخت در این کشور کشته شده‌اند.

وکلا و فعالان اما بر این باورند که تلفات این درگیری‌های اعتراضی بسیار بیشتر از آمار اعلام شده از سوی دولت است و نیروهای امنیتی در مواجهه با معترضان دست به خشونت زده و اقدام به دستگیری گروهی برای مقابله با ناآرامی‌ها کرده‌اند.

در حالی که زندگی در هراره به حالت عادی خود بازمی‌گردد، پلیس به گشت‌زنی در خیابان‌های این شهر ادامه می‌دهد.

در همین حال سخنگوی جنبش تغییر دموکراتیک که حزب اپوزیسیون زیمبابوه است، ابراز نگرانی کرده است که قطعی اینترنت مقدمه خشونت‌های بیشتر باشد.

این سخنگو به خبرگزاری رویترز گفت: قطع کامل اینترنت برای دست زدن به جرایم علیه بشریت است. جهان باید سریعا به این مساله وارد شود تا این پوشش تاریکی را که بر کشور افکنده شده، بردارد.

مسئولان زیمبابوه هنوز درباره اتهامات مطرح شده مبنی بر سرکوب معترضان به دست نیروهای امنیتی اظهار نظر نکرده‌اند اما عده زیادی در این کشور معتقدند که امرسون منانگاگوا، رییس جمهور این کشور به روش‌های رابرت موگابه، همتای پیشین خود برای سرکوب مخالفانس متوسل شده است.

مسئولان زیمبابوه نخستین بار در روز سه‌شنبه دسترسی به اینترنت را قطع کردند و روز چهارشنبه دسترسی به برخی سرویس‌ها را بازگرداندند اما امروز قطعی اینترنت ایمیل‌ها را هم دربر گرفته است.

اکونت، بزرگ‌ترین اپراتور اینترنت بی‌سیم زیمبابوه اظهار کرد: دولت دستور داده است تا اطلاع ثانوی خدمات خود را از دسترش خارج کنیم.

اکونت در بیانیه‌ای اظهار کرد: دستوری دریافت کرده‌ایم مبنی بر قطعی کامل اینترنت تا دریافت اطلاع ثانوی. وکلای ما توصیه کردند که از این دستور پیروی کنیم.

به گفته یک شاهد وابسته به رویترز، به دنبال قطعی اینترنت، بانک‌های زیمبابوه خدمات محدودی را ارائه می‌دهند و هیچ‌یک از دستگاه‌های خودپرداز فعال نیستند. در فروشگاه‌ها و پمپ بنزین‌ها نیز صف‌های طولانی تشکیل شده‌اند.

وکلای حقوق بشر زیمبابوه اظهار کرده‌اند که در جران درگیری‌های اعتراضی، بیش از ۱۳۰ نفر دستگیر شده‌اند.

در همین حال، اداره حقوق بشر سازمان ملل نیز امروز، جمعه از دولت زیمبابوه درخواست کرده است که "سرکوب معترضان" و "افراط در توسل به زور" توسط نیروهای امنیتی را متوقف کند.

راوینا شمدسانی، سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل از "ارعاب و آزار و اذیت عمومی" از سوی نیروهای امنیتی زیمبابوه در جست‌وجوهای خانه‌به‌خانه شبانه، ضرب‌وشتم از سوی نیروهای پلیس و قطع کردن اینترنت و شبکه‌های اجتماعی انتقاد کرد.

وی افزود: انجمن‌های پزشکان می‌گویند بیش از ۶۰ نفر که جراحاتی ناشی از اصابت گلوله داشته‌اند، در بیمارستان‌ها مداوا شده‌اند. این روش مناسب برای واکنش نسبت به شکایت‌های اقتصادی مردم نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چه خبر آشنایی

    • بدون نام

      چقدرشبیه ایران

    • بدون نام

      اقا جان از مردم ایران یاد بگیرید...بنزین صد تومنی شد هزار تومن صدای هیشکی در نیومد

    • بدون نام

      معترضند یا فتنه گر و آشوبگر

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج