انواع غذای عربی؛ حمص خوشمزه و سالاد فتوش
۸۲۴۷۶۷
۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۰
۶۴۳۰ 
کسانی که علاقمند به چشیدن غذاهای متنوع و رستوران گردی هستند، حتما می دانند که کشورهای عربی غذاهای مختلف و خوش طعمی دارند و از تنوع غذایی زیادی برخوردارند.در همین راستا امروز ما قصد داریم چند نوع غذای معروف عربی را به شما معرفی کنیم و طرز تهیه آن را آموزش دهیم.

برترین ها: کسانی که علاقمند به چشیدن غذاهای متنوع و رستوران گردی هستند، حتما می دانند که کشورهای عربی غذاهای مختلف و خوش طعمی دارند و از تنوع غذایی زیادی برخوردارند.

آشنا شدن با غذاهای محبوب کشور های عربی زمان زیادی می طلبد اما در همین راستا امروز ما قصد داریم به لبنان، این کشور غنی از لحاظ تمدن و فرهنگ و هنر سفر کنیم و غذاهای متنوعش را امتحان کنیم و تجربیاتش را با شما در میان بگذاریم.

1. حمص یا هوموس | Hummus

انواع غذاهای لبنانی

این خوراک خوشمزه ی لبنانی نوعی غذای کرم مانند است که با آرد نخود یا نخود، روغن کنجد و ادویه های مخصوص پخته می شود ، این خوراکی لذیذ که نامش با نام لبنان عجین شده است رنگی نخودی یا سفید دارد و نزد لبنانیان بسیار محبوب است، پیشنهاد می کنیم اگر مسافر لبنان هستید حتما طعم واقعی حمص را در این کشور امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه حمص:

  • نخود خام:۲۰۰ گرم
  • ارده کنجد: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۱ حبه
  • لیموترش: ۱ الی ۲ عدد
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه حمص:

1. اول از همه باید از شب قبل نخود رو خیس کنیم و چند بار هم آبش عوض کنیم تا هم نفخش بره و هم زودتر بپزه.

2. حالا نخود هایی که خیس خورده بودن رو آبکش کرده و با حدود ۱ الی ۲ لیوان آب میپزیمشون.

3. بعد از پخت نخود رو آبکش میکنیم تا آب اضافیش بره، حدود ۱/۳ لیوان از آب نخود رو نگه میداریم.

4. حالا نخود رو همراه یک حبه سیری که داریم داخل غذا ساز میریزیم تا به حالت پودری در بیان.

5. بعد داخل یه کاسه دیگه ارده، روغن زیتون، آب لیموترش، به مقدار کافی نمک و فلفل رو با قاشق خوب با هم مخلوط میکنیم.

6. نخود و سیر پودر شد رو بهش اضافه کرده و مواد رو خوب با هم مخلوط میکنیم تا یکنواخت با هم مخلوط بشن در صورتی که مخلوط خیلی خشک بود اون ۱/۳ پیمونه آب نخودی که نگه داشتیم رو کم کم اضافه میکنیم تا مخلوط یکم نرم تر بشه حتما لازم نبست همه آب رو بریزیم هر وقت کمی نرم شد کافیه. چون قراره مخلوط باز درون غذاساز بره تا کرمی بشه بنابراین بهتره خیلی سفت نباشه.

7. حالا مجددا مواد رو داخل غذاساز میریزیم و چند پالس میزنیم البته باید حوصله به خرج بدیم و گاهی مواد رو با قاشق زیرو رو کنیم و دوباره غذا ساز رو روشن کنیم تا حمص کرمی و یکنواخت و خوشرنگمون درست بشه.

8. حالا حمص ما حاضره و کافییه داخل ظرف سرومون بریزیم و کمی روغن زیتون هم روش بریزیم.


2. سالاد تبوله| Tabbouleh Salad

انواع غذاهای لبنانی

یکی از سالادهای لبنانی عربی محبوب شکم دوستان در سراسر جهان و مخصوصا ایران، سالاد تبوله است. این سالاد برای وعده ی شام به خاطر سبکی بسیارش بسسیار مناسب است و درآن از حبوباتی بلغور و جعفری استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده ی این سالاد لبنانی، جعفری ریز شده، نعناع، آبلیمو، بلغور یخته شده، گوجه پوست کنده، پیاز سفید، ادویه ای لازم و مصرفی و روغن زیتون است. تبع این سالاد سرد ات و پیشنهاد می شود در کنار ادویه های گرمی چون فلفل سیاه و قرمز سرو شود.

مواد لازم برای تهیه تبوله:

  • بلغور گندم: 2 پیمانه
  • آب جوش: 4 پیمانه
  • جعفری تازه: 3 پیمانه
  • نعناع تازه: ½ 1 پیمانه
  • پیازچه: 8 عدد
  • پیاز کوچک قرمز: 2 عدد
  • خیار خرد شده بزرگ: 1 عدد
  • روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش تازه: ½ پیمانه
  • گوجه فرنگی کوچک: 2 عدد
  • کاهوی برگ برگ شده جهت تزئین: یک بوته کوچک

مواد لازم جهت تهیه سس تبوله:

  • خردل: 2 قاشق چایخوری
  • موسیر: 1 عدد متوسط
  • روغن زیتون: ⅔ پیمانه
  • سرکه انگور: ½ پیمانه
  • فلفل: 1 قاشق غذا خوری
  • نمک: 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه تبوله لبنانی با سس مخصوص:

1. در یک کاسه متوسط، آب جوش و بلغور گندم را می ریزیم و هم می‎ زنیم. روی آن را می پوشانیم و برای مدت 30 دقیقه کنار می گذاریم. پس از نیم ساعت آن را آبکشی می کنیم به طوری که تمام آب آن گرفته شده و خشک شود.

2. تمام سبزیجات را می شوییم و پس از خشک شدن آنها را ساطوری کرده، خرد می کنیم. بلغور آب گرفته را دوباره در کاسه می ریزیم و جعفری خرد شده، نعنای خرد شده، پیازچه خرد شده، پیاز خرد شده، خیار رنده شده و آب لیمو را روی آن می ریزیم.

3. سپس 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون را به آنها اضافه می کنیم. آنها را با نمک و فلفل مزه دار می کنیم.

4. پوست موسیر را می گیریم و سپس آن را ریز خرد می کنیم. در یک کاسه دیگر، موسیر خرد شده، خردل، سرکه و ½ قاشق چایخوری نمک را می ریزیم و آنها را کاملاً مخلوط می کنیم.

5. سپس باقی مانده روغن زیتون را به آهستگی و به طور مداوم و پیوسته به آن می افزائیم و مرتباً با همزن دستی مخلوط می کنیم تا کاملاً مواد حل شده و یکدست شوند. این مواد را با کمی نمک و فلفل مزه دار می کنیم.

6. چند برگ کاهو در یک دیس می چینیم و سپس تبوله را روی آن به صورت کومه می ریزیم.

7. سپس گوجه های کوچک را از وسط دو نیم کرده و آنها را روی تبوله می ریزیم.

8. سپس ¼ پیمانه از سس را روی گوجه ها می دهیم و کمی فلفل روی آن می پاشیم و باقیمانده سس را در یک ظرف مناسب ریخته و هنگام سرو، سس را کنار آن می گذاریم.


3. زعتر پیتزا | man’oushe bi zaatar

انواع غذاهای لبنانی

زعتر پیتزا در واقع نوعی خوراکی سبک است که بیشتر برای صبحانه مناسب می باشد و با خمیر مخصوص زعتر درست می گردد، با این خمیر ها نان های کوچک و گرد درست می شود و میان این نان ها انواع مواد غذایی به دلخواه قرار داده می شود، در اغلب این مواد گوجه فرنگی وجود دارد.

زعتر به دلیل دندانه دندانه بودن اطرافش و پستی و بلندی روی نان و خمیر آن به این نام مشهور شده است و برگرفته از حکاکی های ( engraved ) کهن یافت شده در مناطق عرب نشین می باشد.

مواد لازم برای تهیه نان زعتر:

  • ماست دو پیمانه
  • روغن چهار قاشق سوپخوری
  • آب نصف پیمانه
  • شکر و نمک از هر کدام یک قاشق چایخوری
  • روغن زیتون و آرد به میزان لازم
  • مایه خمیرفوری دو قاشق مرباخوری
  • پودر زعتر سه قاشق سوپخوری: کنجد یک قاشق سوپخوری، آویشن یک قاشق سوپخوری، زیره، پودر گردو، سماق و پودرپسته از هر کدام یک قاشق چایخوری و سبزیجات معطر یک قاشق مرباخوری.

طرزتهیه زعتر پیتزا:

1. ماست، روغن و آب را با هم مخلوط کرده و مایه خمیر فوری، شکر، نمک و کمی آرد اضافه کرده و با قاشق هم می‌زنیم.

2. سپس آرد را تا زمانی می‌ریزیم که خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد.

3. خمیر را 10 دقیقه ورز داده و بعد در محیط آشپزخانه و با در بسته یک‌ساعت استراحت می‌دهیم

4. سپس در سطح آردپاشی شده آن را به قطر نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم و به شکل دلخواه قالب زده و در سینی فر چرب شده می‌چینیم.

5. روی خمیر را با قلم‌مو روغن زیتون مالیده و پودر زعتر می‌ریزیم و در فر با حرارت 200 درجه سانتی‌گراد به مدت 15 دقیقه قرار می‌دهیم. نان زعتر آماده است.


4. ساندویج شاورما| Shawarma Sandwich

انواع غذاهای لبنانی

از معروف ترین ساندویج ها و خوراک های عربی است که در رستوران های لبنانی می توانیم بیشتر آن را پیدا کنیم. این ساندویچ با نان عربی پیتا، درست می شود. با استفاده از این نان ها به راحتی می توان ساندویج های لقمه درست کرد. شاورما که در اصل معروف ترین ساندویج عربی است، به همراه سس تندو ارده خورده می شود.

مواد لازم برای تهیه شاورمای مرغ:

  • سینه مرغ: 2 عدد
  • روغن زیتون: 2/1 لیوان
  • آبلیمو: 2/1 لیوان
  • ادویه مخلوط: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و پودر فلفل قرمز: به مقدار لازم
  • ماست: 1 لیوان
  • کاهو خرد شده: 2 الی 3 برگ بزرگ
  • خیار شور خرد شده: 3 عدد
  • گوجه فرنگی: 1 عدد

مواد لازم برای سس شاورما:

  • ماست غلیظ: 1 لیوان
  • ارده: 4 قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه نان شاورما:

  • آرد سفید: 5 لیوان
  • خمیر مایه: 1 و 2/1 قاشق غذاخوری
  • نمک: کمی
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 2 عدد متوسط
  • آب: 1 و 3/1 لیوان

طرز تهیه ساندویچ شاورمی مرغ و سس مخصوص:

1. تمام مواد لازم برای نان را با هم مخلوط کرده با دست ورز دهید تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید. در صورتی که خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید. سپس روی خمیر را پوشانده ،به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجم آن تقریبا دو برابر شود.

2. نان ها را به 15 یا 20 قسمت مساوی تقسیم کرده،هر کدام را با وردنه به صورت نازک باز کرده سپس نان ها را روی صاج یا ماهی تابه نسوزی با حرارت متوسط بپزید.

3. سینه مرغ را در ظرفی ریخته روغن زیتون، ماست، ادویه مخلوط، نمک و فلفل و آبلیمو را به آن اضافه کرده با دست مخلوط را خوب هم بزنید تا مواد جذب مرغ شود سپس ظرف را به مدت یک روز کامل در یخچال قرار دهید .

4. مرغ را از یخچال خارج کرده،مقدار 50 گرم کره را در ماهیتابه نسوزی ریخته روی حرارت بگذارید سپس سینی مرغ را در کره تفت دهید تا روی آن طلایی رنگ شود.

5. مرغ را از روی حرارت برداشته به صورت خلال خرد کرده سپس آنها را در مقداری کرده تفت دهید تا خلال های مرغ کمی سرخ شوند. ظرف را از روی حرارت برداشته کنار بگذارید.

6. روی نان شاورما با قاشق کمی از مرغ بریزید سپس کاهوی خلال شده، خیارشور خلال شده و گوجه فرنگی خلال شده را روی آن قرار دهید.

7. تمام مواد سس را داخل ظرف بریزید و آن را هم بزنید.

8. سس را روی مرغ بریزید و نان ها را به صورت رول پیچیده و دور آن فویل یا کاغذ ساندویچ (کاغذ روغنی) بپیچید.


5. سالاد فتوش| Fattoush Salad

انواع غذاهای لبنانی

این سالاد هم ریشه ای عربی- ترکی دارد و بیشتر جز سالادهای لبنانی به حساب می آید. قدمت درست کردن این سالاد به زمان عثمانیان باز می گردد و طرفداران بسیاری در بین دوستداران غذاهای عربی دارد. سالاد فتوش از ترکیب سبزیجات تازه و تکه های نان تست و سینه ی مرغ گریل شده در برخی مواقع، درست می شود. این غذا جز دسته بندی غذاهای سبک عربی قرار می گیرد و برای شب ها، زمانی که اکثریت به صرف غذاهای سبک دسته بندی می شود. در درست کردن این سالاد می توان در ترکیب سبزی هایش تغییر ایجاد کرد و در نهایت از سبزیجاتی که دوست دارید در آن استفاده کنید

مواد لازم سالاد فتوش:

  • نان پیتا: 3 عدد
  • پیاز ریز خلالی شده: 1/2 پیمانه
  • کاهو: 1 عدد
  • زیتون نصف شده: 1/2 پیمانه
  • سیر: 1 حبه درشت
  • خیار خرد شده: 1/2 پیمانه
  • پودر سماق: 1 قاشق سوپخوری
  • لیموترش: 2 عدد پر آب و درشت
  • نمک: به مقدار لازم
  • پیازچه: 3 شاخه
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده: 1 قاشق سوپخوری پر
  • روغن زیتون: به مقدار لازم
  • گوجه چیلی خرد شده: 3/4 پیمانه

طرز تهیه سالاد فتوش:

1. نان پیتا را به شکل مثلث های کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید. مقداری روغن زیتون روی تکه های نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد. فر را روی 200 درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید . نان های پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و 5 تا 8 دقیقه زمان دهید تا نان ها تُست و برشته شوند. بین پخت نان ها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد. نان های تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید.

2. سیر را با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید ( اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید).

3. آب لیموترش ها را اضافه کنید. سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید. مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید.

4. پیازچه ها را خرد کنید و به سس اضافه نمایید. دقت داشته باشید فقط ساقه های سبز پیازچه را خرد کنید و قسمت سفید آن اصلا خرد نشود.

5. جعفری را ریز خرد کنید و اضافه نمایید . قاشق سوپخوری پیمانه اندازه گیری را کاملا پر کنید که میزان جعفری کم نباشد.

6. گوجه چیلی ها را از وسط نصف کنید و به مواد اضافه نمایید. اگر از گوجه درشت استفاده می کنید آن را 8 قسمت کنید و هر قسمت را نصف نمایید تا تکه ها درشت نباشد و با بقیه موارد هم مزه گردد.

7. پیاز قرمز را خلالی ریز خرد کنید . دقت داشته باشید اندازه برش ها در ایجاد طعمی دلپذیر در سالاد بسیار مهم است و اگر تکه های گوجه و پیاز خیلی درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثیر قرار می دهد.

8. زیتون را به دلخواه اضافه کنید اگر طعم زیتون را دوست دارید به دلخواه از زیتون سیاه یا سبز استفاده کنید و می توانید مقدار آن را کمتر نیز بریزید.

9. خیار ها را با پوست خرد کنید. سایز خیار باید متناسب با سایز دیگر سبزیجات سالاد باشد و مثلا کمی از گوجه ها بزرگتر خرد شود.

10. برگهای کاهو را تمیز بشویید و بگذارید آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنید. ترکیبات سالاد فتوش ریز نیست و باید درشت تر از سالادهای دیگر خرد شود. از برگهای تازه و خوش طعم کاهو استفاده کنید. دقت داشته باشید کاهو پیچ یا کاهوهای دیگر مناسب سالاد فتوش نیست و باید سالاد فتوش را با کاهو سنتی تهیه نمایید. نان های تُست شده پیتا را نیز خرد کنید و روی کاهو ها بریزید.

11. تمام مواد سالاد را با مایه زیرین آن که ترکیبات سس بود کاملا مخلوط نمایید. با دو چنگال بزرگ مواد را از زیر به رو بیاورید و مخلوط کنید و آنقدر این کار را انجام دهید تا تمام ترکیبات سالاد با هم ترکیب شده و روی تمام سبزیجات یک لایه از سس نیز نشسته باشد. سالاد فتوش در اینجا آماده سرو است.

انتشار یافته: 4
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
09:20 - 1397/11/07
به جز حمص بقیه ش چیزمتفاوتی نبود
پاسخ ها
A 21
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
من غذای ملخی نمیخام
Iran, Islamic Republic of
17:26 - 1397/11/16
این غذاها در اصل نه عربی و ترکی اند ،اینها غذاهای مردمان ساکن اطراف مدیترانه از جمله لیدی ها ،فنیقی ها ،سور ی ها بوده ،که بعدها ترک یا عرب شدن .

وگرنه مثلا عربستانی ها یا قزاقستانی ها فکر نمی کنم غذاشون اینا بوده !

مردمان کنار دریا همیشه نسبت به بقیه، غذاهای بهتر و گوناگون تر داشتند ،مثل شمال و جنوب ایران نسبت به بقیه ی کشور .
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج