۹۱۳۵۲۸
۱۲ نظر
۵۰۲۸
۱۲ نظر
۵۰۲۸
پ

خطری به نام نازپروردگی؛ نسلی ضعیف تربیت نکنیم!

بعد از سال‌ها خدا یک دختر به او داده بود که تمام زندگی‌اش در همین یک دختر خلاصه می‌شد. مشکل این بود که مادر از این‌که دوستان دخترش با برخی حرف‌ها و رفتار‌ها موجبات ناراحتی دخترش را فراهم آورده بودند، عصبانی شده بود و به شکل پنهان از دختر، کاری کرده بود که رابطه دخترش با دوستانش قطع شود تا دیگر کسی دخترش را ناراحت نکند!

روزنامه خراسان - زهرا وافر: ‏چندی پیش مراجعی داشتم که خانم میان سالی بود و نگران دختر ۱۷-۱۸ ساله‌اش بود. به گفته خودش بعد از سال‌ها خدا یک دختر به او داده بود که تمام زندگی‌اش در همین یک دختر خلاصه می‌شد. مشکل این بود که مادر از این‌که دوستان دخترش با برخی حرف‌ها و رفتار‌ها موجبات ناراحتی دخترش را فراهم آورده بودند، عصبانی شده بود و به شکل پنهان از دختر، کاری کرده بود که رابطه دخترش با دوستانش قطع شود تا دیگر کسی دخترش را ناراحت نکند!

خطری به نام نازپروردگی؛ نسلی ضعیف تربیت نکنیم!

حالا نگران بود که تنهایی دخترش و قطع رابطه‌اش با دوستان، موجب افسردگی او نشود. در ادامه بعد از بیان یک تجربه شخصی از عاقبت چنین افرادی، نکاتی مهم درباره خطر‌هایی که این نوع تربیت والدین برای فرزندان ایجاد می‌کند، مطرح خواهد شد.

ماجرای دختری که به تازگی طلاق گرفت

داستان این مادر و دختر خیلی برای من آشنا بود. یاد دوران مدرسه خودم افتادم، این‌که همیشه در هر کلاسی حداقل یک نفر بود که کسی نباید کمتر از گل به او می‌گفت، چون اگر مادر آن فرد می‌فهمید، فردایش مدرسه بود و از عالم و آدم شکایت می‌کرد! یاد همان نازک نارنجی‌های مدرسه افتادم که معمولا تنها بودند و دوستان چندانی هم نداشتند، چون محبوب نبودند و بیشتر بچه‌های کلاس از آن‌ها کینه داشتند.

یاد خودم افتادم که وقتی در دوران دبستان مبصر کلاس بودم، اسم دختر همسایه‌مان را پای تخته در ستون «بدها» نوشتم و مادرش همان روز درِ خانه ما آمد و دادوبیداد راه انداخت که دخترم از وقتی به خانه آمده به خاطر کار تو گریه می‌کند! و من قول دادم که دیگر هرگز اسمش را در ستون «بدها» ننویسم! همین دختر همسایه ما، چند سال پیش طلاق گرفت، در حالی که تازه ازدواج کرده بود و این طلاق برای من روان شناس کاملا قابل پیش‌بینی بود.

تصوراتی اشتباه درباره سنگ تمام گذاشتن برای فرزند

خطری به نام نازپروردگی؛ نسلی ضعیف تربیت نکنیم!

نازپروردگی خطری است که این روز‌ها در کمین بیشتر بچه‌هاست. بیشتر پدر و مادر‌هایی که می‌خواهند امروزی باشند، در تلاش‌اند که حتی محال‌ترین آرزو‌های فرزندشان را برآورده کنند، نگرانند که کسی کمتر از گل به فرزندشان نگوید، آب در دل فرزندشان تکان نخورد و خلاصه خم به ابرویش نیاید! کافی است سری به فضای مجازی بزنید. صفحات اینستاگرام پر از عکس‌ها و فیلم‌هایی شده که پدر و مادر‌ها با ذوق و اغراق از پیش پا افتاده‌ترین حرکات و حالات فرزندان شان به نمایش گذاشته‌اند. آتوسا در حال بازی، مبینا در حال خوابیدن، آرتین در حال گریه، ایلیا در حال راه رفتن و...

از همه جالب‌تر این‌که چنین والدینی این گونه تصور می‌کنند که با این اعمال و رفتار، شایسته برچسب والدین نمونه هستند که برای فرزندشان همه جوره سنگ تمام گذاشته‌اند! اما نتیجه این سبک تربیتی چیست؟ بچه‌هایی نازپرورده، لوس و از لحاظ روانی ضعیف خواهند شد که در آینده نمی‌توانند در ناهمواری‌های زندگی گلیم خود را از آب بیرون بکشند یا انسان‌هایی خودشیفته می‌شوند که به غلط خود را برتر از دیگران و افرادی خاص و منحصر به فرد می‌دانند.

فرق بین «محبت» و «برآورده کردن بیش از حد نیازها»

در این‌جا یک نکته باریک‌تر از مو وجود دارد که هر پدر و مادری حتما باید مدنظر قرار دهد. فرق بین «محبت» و «برآورده کردن بیش از حد نیازها» چیست؟ برای محبت پدر و مادر به فرزندشان هیچ حد و مرزی نمی‌توان قائل شد یعنی نمی‌توانیم بگوییم این مقدار به فرزندتان محبت کنید، نه کمتر و نه بیشتر. هر چه بیشتر به فرزندمان محبت کنیم، بهتر است. کودکی که از محبت سیراب شده باشد، مسلما شخصیت سالم‌تری خواهد داشت. پس تا می‌توانید به فرزندان‌تان محبت و توجه کنید. محبت و توجه شما هرچه قدر هم که زیاد باشد، هیچ‌وقت فرزند شما را لوس و نازپرورده نمی‌کند.

آن چیزی که یک کودک را لوس، نازپرورده و پرتوقع می‌کند، برآورده کردن بیش از حد نیازهاست یعنی کودکی که هیچ وقت «نه» نشنود، به هر چیزی که می‌خواهد حتما برسد و تمام خواسته‌هایش بی کم و کاست برآورده شود حتی اگر غیرمنطقی باشد. کودکی که هیچ وقت مسئولیتی که متناسب با سن او باشد به او داده نشود و هرگز با هیچ چالشی مواجه نشود از ترس این‌که مبادا اذیت شود یا برایش سخت باشد، کودکی که عادت کند همیشه و هرجا دیگران برایش کارهایش را انجام دهند و در خدمتش باشند، به دلیل اشتباهاتی که مرتکب می‌شود توبیخ نمی‌شود و همیشه هرکاری که بخواهد می‌تواند انجام دهد، اما دیگران نباید کاری که او را ناراحت می‌کند انجام دهند، در این دسته قرار می‌گیرد.

نسلی ضعیف تربیت نکنیم

خطری به نام نازپروردگی؛ نسلی ضعیف تربیت نکنیم!

اطراف ما پر است از بچه‌هایی که به سنی رسیده‌اند که باید خودشان غذا بخورند، اما پدر و مادر غذا در دهان شان می‌گذارند، در سنی هستند که باید خودشان لباس بپوشند یا بند کفش‌شان را ببندند، اما پدر و مادر این کار‌ها را برایشان انجام می‌دهند. والدین از یک اصل مهم روان شناسی غافل‌اند که یک کودک برای رشد سالم باید سطح بهینه‌ای از چالش و ناکامی را تجربه کند. البته چالش و ناکامی اگر زیاد باشد، قطعا به رشد روانی کودک صدمه می‌زند، اما اندکی چالش و ناکامی در برخی موارد لازم است.

کودک باید بیاموزد که برای رسیدن به خواسته‌هایش تلاش کند و قرار نیست لزوما به همه آن چه که می‌خواهد برسد. باید بیاموزد که متناسب با سنی که دارد، مسئولیت‌هایی را نیز به عهده بگیرد. در چنین شرایطی که والدین تلاش می‌کنند که فرزندان‌شان را در زرورق و به دور از ذره‌ای ناکامی و چالش بزرگ کنند، باید برای انسان‌هایی که در آینده خواهیم داشت نگران باشیم، برای شخصیت‌هایی خام، ضعیف، پرتوقع و ....

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نسلی مفت خور، تنبل و با مهارت های زندگیِ صفر که تا بعد از ازدواج و بچه دار شدن هم وبال گردن پدر و مادر هستند.

      پاسخ ها

      • zhr.bskt.thrn

        مراقب حرف زدنت باش

    • بدون نام

      ۹۰ درصد بچه اای حالا لوس و ننر بار میان‌متاسفانه.بسیار پرتوقع و بی منطق.همه چیز هم باید فراهم باشه وگرنه طلبکار میشن

    • بدون نام

      حداقل سی سال دیر گفتی

    • بدون نام

      دست رو دلم نذار که خونه !!!!بچه ی فامیل ما پدر و مادرش پزشک هستن و بسیار بی ادب هست دو هفته پیش تولدش بودسم هر کادویی باز میکرد عوض تشکر میگفت خاک تو سرت با این هدیه اوردنت !!!!اونم به بزرگترها!!!!!

    • بدون نام

      واااای طرف با دویستا معلم بچش قبول شد تیزهوشان حاااالمونو بهم زد از بس از بچهه تعریف میکنه !!!!یدونه هات چاکلیتم سفارش بده بچهه یجوری تخصصی میچسبونش به نخبه بودن دخترش خب این پس فردا تو جامعه پسرای همسن خودش میتونن تحملش کنن؟؟؟؟!!!!!لابد باید صبح تا شب جلوش سجده کنن!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نه اینا معمولا آنرمال درمیان. چون همیشه لیلی به لالاشون بوده. یه نمونش تو کلاس ما هست. یه بار از سر و کول دوست پسرش بالا می ره یه بار می زنه له و لوردش می کنه

    • بدون نام

      خدا به داد کشور برسه. که قراره بیفته دست اینا

    • بدون نام

      اقا هیچم اینطوری نیس،اتفاقا این جور ادما وقتی بزرگ میشن خیلی هم ادمای موفق و خوشبختی میشن ،دیدم که میگم ،ما بد بختیم هیچکی واسمون تره هم خورد نکرده ،حالا هم افسردگی گرفتیم از بس هیشکی دوسمون نداره !

    • بدون نام

      اینقدر امار ازدواج و بعد از اون بچه اوردن کم شده که میبینی تو یه خانواده با 300 نفر ادم بزرگ یهو یدونه بچه میاد و ملت هم اینقدر بچه ندیدن فکر میکنن300نفری الان باید به بچه هه برسن

    • شیدا

      عالی بووود بیسشتر از ین مطلبها بزارین

    • بدون نام

      خوب بود من دوست داشتم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج