جاباما
۹۲۷۴۶۶
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

منتظری: درباره قُضات متخلف، خط قرمزی نداریم

دادستان کل کشور گفت: پرچمدار مبارزه با فساد، مقام معظم رهبری هستند. مبارزه با قاچاق و ارز به قوه خاصی مربوط نیست و همه دستگاه‌ها باید به میدان بیایند و به‌طور جدی مبارزه کنند ولی این عزم را در همه جا نمی‌بینیم.

ایسنا: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری طی گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با برنامه «پایش» در شبکه یک سیما، در پاسخ به سوالی که آیا فرزندان‌تان از شما می‌ترسند؟ گفت: من ۵ فرزند دارم، وقتی من در خانه مساله‌ای را مطرح کردم بچه‌ها گفتند آقاجان این‌جا پدر ما هستید دادگاه نیست. بالاخره شغل، کار و مسئولیت روی انسان تاثیر دارد و سعی می‌کنم در حد فرصت با بچه‌ها باشم.

وی افزود: من از خدا خواستم توان بدهد آن‌چه که وظیفه‌ام است انجام دهم. ساعت ۶ و نیم صبح بیرون می‌آیم و گاهی ۸ الی ۹ شب برمی‌گردم. من از این‌که خدمتی به مردم داشته باشم، برایم رفع خستگی می‌کند.

وی درباره ممنوعیت واگذاری کارت بازرگانی به غیر گفت: واگذاری کارت بازرگانی به غیر ممنوع است و این بخشنامه به دادستان‌ها ابلاغ شده و دفاتر اسناد رسمی نباید این کار را انجام دهند، در غیر این‌صورت معاونت در جرم انجام داده‌اند. این بخشنامه ربطی به وکالت کاری ندارد و دفاتر اسناد کار خود را انجام دهند ولی دفاتر اسناد رسمی نباید به هیچ عنوان کارت بازرگانی اشخاص را به غیر واگذار کنند.

وی درباره فرار مالیاتی نیز گفت: فرار مالیاتی از طرق دیگری هم هست. ما انتظار داریم اتاق بازرگانی و صنایع دقت کنند به افرادی که واجد شرایط هستند کارت بازرگانی بدهند.
وی تاکید کرد: قاچاق در اشغال کشور و رونق تولید و بازار کار مهم است و آن‌را تحت تاثیر قرار می‌دهد. فساد ابعاد مختلفی دارد.

وی ادامه داد: مبارزه با قاچاق و ارز مربوط به قوه خاصی نیست و همه دستگاه‌ها باید به میدان بیایند و مبارزه جدی کنند ولی این عزم را در همه جا نمی‌بینیم. از مساله کارت بازرگانی سوءاستفاده می‌شود و بخشی از کالاهای قاچاق با استفاده از کارت بازرگانی وارد می‌شود.

وی افزود: پرچمدار مبارزه با فساد مقام معظم رهبری هستند.

منتظری درباره فرار مالیاتی وکلا و پزشکان گفت: وزارت بهداشت و درمان آن را دنبال کنند. ما وزارت اقتصاد و دارایی داریم و با همکاری وزارت بهداشت بروند و در چارچوب قوانین اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند. در هر بخشی به کمک ما نیاز باشد ما به عنوان حقوق عامه آن را دنبال می‌کنیم‌. کسانی که درآمدهای میلیاردی دارند نباید بگذاریم فرار مالیاتی داشته باشند. از پزشکان درخواستم این است که خودشان در کمک به مدیریت کشور از این موضوع استقبال کنند.

منتظری: درباره قُضات متخلف، خط قرمزی نداریم

منتظری افزود: اطلاع دادن موارد فساد از دو طریق است. یکی مشخصات خود را اعلام می‌کنند و باکی ندارند و یا مردم عادی هستند، اما اطلاعات باید صحیح باشد. افرادی که اطلاعات می‌دهند و در مبارزه با فساد کمک می‌کنند، باید تشویق شوند. هیچ‌گاه زیبنده مدیر نیست که اگر فردی اطلاعاتی داد، بخواهند با او برخورد کنند. اگر کسی ادعا داشته باشد که چون اطلاعات را داده با او برخورد می‌شود، ما در پیگیری حق او کوتاه نمی‌آییم.

وی گفت: دو سه مرکز هست؛ یکی بازرسی کل کشور که سامانه‌ای دارد و افراد از طریق سامانه یا کتبی می‌توانند موارد فساد را گزارش بدهند. همچنین می‌توانند اطلاعات‌شان را به دادستان‌های سراسر کشور بدهند. ما در دادستانی کل هم سامانه‌ای داریم و درگاهی دارد که مردم می‌توانند ورود کنند و اطلاعات بدهند و مرکز دیگر هم وزارت اطلاعات است.

دادستان کل کشور افزود: برخی می‌گویند سرمان درد می‌کند؟! چرا دستمال ببندیم؟! باید بگویم همه ما مسئولیم. فردی در همین ساعات اخیر در رابطه با مبارزه با فساد سئوال کرد و گفتم، در قوه قضاییه ما منکر این نیستیم که فسادی نیست. مهم این است که این فساد را بلافاصله منتقل کنند. این‌که اطلاعات داشته باشند و آن را ارایه ندهند، به نفع جامعه نیست و در مبارزه با فساد هرکس می‌تواند به وظیفه خود عمل کند.

وی درباره برکناری برخی قضات متخلف و این‌که پرونده‌هایی که آن‌ها حکم داده‌اند، چه می‌شود؟ گفت: برخورد با قضات مساله جدیدی نیست. دادسرای انتظامی برای این وضع شده است. همان‌گونه که اعلام کردیم با قاضی فاسد برخورد کرده و می‌کنیم.

وی افزود: ما نزدیک به ۱۱ هزار قاضی داریم و اکثرا پاکدست هستند و ۱۶ میلیون پرونده رسیدگی کرده‌اند. در این مجموعه ممکن است اندکی قاضی باشند که دچار لغزش شوند و قوه قضاییه از آنها دفاعی نمی‌کند و ما خط قرمزی نداریم.
منتظری افزود: اگر با تعدادی قاضی برخورد شده و اعلام می‌شود، برای این است که مردم در جریان باشند و بدانند قوه قضاییه با هیچ‌کس تعارف ندارد. سیاست کلی قوه قضاییه این است که با هر فسادی و در هر جایی که باشد برخورد می‌کند. ریاست قوه قضاییه هم روی آن تاکید دارند و همکاران ایشان هم به میدان آمده‌اند. قوه قضاییه نباید کوچکترین آلودگی داشته باشد.

دادستان کل کشور درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و وضعیت بازگشت اموال در این پرونده و در واکنش به سخنان رییس جمهور، گفت: امروز در رابطه با مساله‌ای که رییس جمهور در یزد مطرح کرده بود، سخنگوی قوه قضاییه توضیحات خوبی دادند. در رابطه با پرونده بابک زنجانی، قوه قضاییه به وظایف خود عمل کرده است. ان‌شاءالله مردم و مسئولان در اظهاراتشان دقت کنند و ما هم ناچار نباشیم با اسناد بیاییم و بگوییم که اطلاعات شما درست نیست.

وی افزود: از مردم عزیز در این ماه‌های اخیر که در حمایت از قوه قضاییه به میدان آمدند، تقدیر می‌کنم. یک جامعه اسلامی برای ما جامعه‌ای است که با هم تعامل داشته باشیم و مردم می‌توانند در رفع مشکلات به دولت کمک کنند و دولت با رهنمودهای رهبری به وظیفه خود عمل می‌کند. لذا مسئولان از دوقطبی‌سازی بپرهیزند و در آستانه انتخابات آن‌چنان عمل شود که با تعامل، مشکلات را حل کنیم.

منتظری درباره اجاره حساب‌های بانکی گفت: متاسفانه شاهد هستیم عده‌ای مردم به دلیل عدم آگاهی به مقررات، زمینه گرفتاری خود را فراهم می‌کنند. به مردم می‌گویم، هیچ‌کدام از کارت‌های هویتی خود اعم از شناسایی‌ و بانکی را در اختیار دیگران قرار ندهند. بخشی از این کلاهبرداری‌ها از طریق فضای مجازی انجام می‌شود. روز به روز شاهد افزایش جرایم اینترنتی هستیم و خود مردم نباید در این دام‌ها بیفتند. زیرساخت‌های فضای مجازی در اختیار ما نیست و باید همکاری‌های لازم در خصوص برخورد با جرایم در این حوزه وجود داشته باشد.

منتظری با اشاره به عدم همکاری بین دستگاه‌ها گفت: برخورد اولین گام نیست و باید گام‌های اولیه را درست برداریم. یکی از گام‌های ابتدایی، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است و وقتی شبکه در اختیار خودمان نیست نمی‌توان دسترسی کامل به آن داشت. ما اخیرا نامه‌ای به بانک مرکزی ارسال کردیم مبنی‌بر این‌که رمز بانکی یک‌بار مصرف باشد. متاسفانه بانک‌ها در ابتدا مقاومت کردند و به هر حال یکی از راه‌های مقابله با کلاهبرداری‌های بانکی رمزهای یک‌بار مصرف است. از مدیرانی که جهت احقاق حقوق عامه تلاش می‌کنند تشکر می‌کنم و از مردم می‌خواهم برای این‌که به دام کلاهبرداران نیفتند از این رمزهای یک‌بار مصرف استفاده کنند.

وی در خصوص ممنوع‌الخروجی رییس کل سابق بانک مرکزی گفت: قبلا اعلام شده که این فرد هم پرونده دارد و هم ممنوع‌الخروج است و پرونده در حال رسیدگی است.

دادستان کل کشور درباره بحث شفافیت دارایی و حقوق مسئولان و نیز حقوق‌های نجومی گفت: در رابطه با حقوق‌های نجومی که سر زبان‌ها افتاد، پرونده‌هایی تشکیل شد و برای برخی از آن‌ها در دادسرا منع تعقیب صادر شد و برخی هم محکوم شدند.

وی درباره مناطق آزاد نیز گفت: این مناطق محلی برای قاچاق کالا شده‌اند. فلسفه تشکیل این مناطق، رونق در صادرات بود اما برعکس شده است و واردات رونق گرفته است. مسئولان مناطق آزاد باید به دنبال تحقق قانون بروند.

دادستان کل کشور نسبت به سئوالات پراکنده مجری برنامه پایش واکنش نشان داد و گفت: قرار بود راجع به حقوق عامه صحبت کنم. بحث حقوق عامه مهم است و ما حرف‌هایی با مردم و نیز با دستگاه‌های اجرایی داریم.

در پایان این گفت‌وگو قرار شد، برنامه ویژه‌ای به‌منظور گفت‌وگو با دادستان کل کشور درباره حقوق عامه اختصاص یابد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج