جاباما
۹۳۴۰۸
۲ نظر
۵۰۴۷
۲ نظر
۵۰۴۷
پ

شیرینی های مخصوص نوروز

یک سری شیرینی هستند که سال های سال است هنگام نوروز در بیشتر خانه ها سرو می شوند و می شوند وسیله ای برای شیرین کامی مهمانان. از جمله باید به قطاب، باقلوا، مسقطی و ... اشاره کرد که دستور تهیه آنها را برایتان نوشته ایم.

شیرینی های مخصوص نوروز


برترین ها: یک سری شیرینی هستند که سال های سال است هنگام نوروز در بیشتر خانه ها سرو می شوند و می شوند وسیله ای برای شیرین کامی مهمانان. از جمله باید به قطاب، باقلوا، مسقطی و ... اشاره کرد که دستور تهیه آنها را برایتان نوشته ایم.

باقلوای بادام

مواد لازم

• 4 عدد تخم مرغ

• نمک

• نصف پیمانه روغن مایع

• آرد به میزان لازم

• 2 پیمانه شیر ولرم

مواد لازم شربت

• یک پیمانه شکر

• نصف پیمانه گلاب

• یک پیمانه آب

• 300 گرم پودرقند

• 200 گرم پودر بادام

• 100 گرم پودر فندق

• 2 قاشق چایخوری پودر هل

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. برای شربت، در یک قابلمه کوچک همه مواد را با هم روی حرارت ملایم بگذارید تا ۶ دقیقه بجوشند. توجه داشته باشید که این شربت نباید غلیظ باشد بلکه بسیار رقیق است. برای شربت غلیظ در باقلوا ها میزان آب را نصف کنید.

۲. شیر، پودر هل و تخم مرغ ها را به همراه روغن مایع و نمک مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. سپس آرد را کم کم اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر شود.

۳. در این مرحله، خمیر را روی میز آردپاشی شده ورز دهید. سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه در کیسه چرب شده قرار دهید.

۴. قالب باقلوا را روغن جامد چرب کنید. خمیر را با وردنه باز و تا حد امکان آن را نازک کنید. خمیر که نازک شد در قالب قرار دهید تا همه دیواره های قالب را بپوشاند. همچنین باید حدود ۲ سانتی متر از قالب بزرگ تر باشد تا از لبه های قالب بیرون باشد.

۵. بقیه خمیر را روی سطح صاف باز کنید. مواد سفید بادامی را بریزید. روی آن وردنه بکشید تا به خورد خمیر بروند. اکنون با آب‌فشان گلاب بپاشید. دوباره یک لایه دیگر خمیر نازک دیگر روی آن قرار دهید. وردنه بکشید. با چاقو برش دهید.

۶. فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. خمیرهای برش خورده را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند.

۷. باقلوا را چند دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. سپس سه مرتبه با فاصله زمانی ۵ دقیقه ای، روی آنها شربت بریزید.


شیرینی پنجره‌ای

مواد لازم

• 6 عدد تخم‌مرغ

• 100 گرم آرد سفید گندم

• 100 گرم پودر نشاسته

• 4 تا 5 قاشق چایخوری گلاب

• روغن

• پودر قند

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. نشاسته را درون یک کاسه بریزید، سپس گلاب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید. تخم‌مرغ‌ها را درون مخلوط بشکنید و هم بزنید.

۲. آرد را الک و به مخلوط اضافه کنید.

۳. درون قابلمه متوسطی روغن زیاد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

۴. قالب شیرینی پنجره ای را درون روغن داغ بگذارید. مواد را بریزید. به محض اینکه کمی خودش را گرفت، قالب را کمی جابه جا کنید تا جدا شود و قالب را بیرون بیاورید. آنها را تا زمانی سرخ کنید که طلایی شوند. سپس روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.

۵. پس از اینکه همه شیرینی پنجره ای ها آماده شدند، آنها را در ظرف دلخواه بچینید و روی آنها پودر قند بریزید.


سوهان کنجدی

مواد لازم

• یک پیمانه شکر

• 1.5 پیمانه کنجد

• 3 قاشق چایخوری عسل

• 2 قاشق چایخوری روغن

• یک قاشق چایخوری زعفران حل شده در آب

• پودر پسته

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. عسل و شکر و روغن را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشند. زعفران را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. سپس کنجد را اضافه کنید و هم بزنید تا طلایی شود.

۲. با قاشق مقداری از سوهان را داخل سینی بریزید، اگر سفت شد و خودش را گرفت سوهان آماده است. حرارت را کم کنید تا سوهان گرم بماند.

۳. با قاشق از سوهان بردارید و با رعایت فاصله روی سینی فر بریزید و روی آن‌ها را با پودر پسته تزیین کنید.

۴. پس از اینکه سوهان‌ها سرد شدند یکی یکی آن‌ها را از سینی جدا کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید.


شیرینی نخودچی

مواد لازم

• یک قاشق چایخوری پودر هل

• 125 گرم پودر قند

• 125 گرم آرد نخودچی

• 250 گرم روغن جامد

• خلال پسته ( برای تزیین)

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.

۲. روغن جامد، پودر قند و هل را با یکدیگر مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

۳. آرد نخودچی را بتدریج به مواد اضافه کنید. سپس مواد را ورز دهید. سپس آن را به مدت ۲۴ ساعت در فضای آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند.

۴. برای تهیه شیرینی می‌توانید، خمیر را به قطر یک سانتی‌متر روی یک سطح صاف پهن کنید و به صورت سنتی آن‌ها را قالب بزنید و یا به اندازه یک فندق از خمیر را بردارید، آن را در دست گرد کنید و با چاقو روی آن را شکل دهید.

۵. شیرینی‌های آماده را با فاصله، روی سینی فری که کف آن را از قبل کاغذ مخصوص شیرینی‌پزی گذاشته‌اید، بچینید و روی هرکدام از آن‌ها، خلال پسته بگذارید.

۶. سینی را در طبقه وسط فر قرار داده، با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه، آن‌ها را بپزید.


شیرینی گردویی

مواد لازم

• 100 گرم بیسکویت پودر شده

• 250 گرم گردوی چرخ کرده

• 6 عدد سفیده تخم‌مرغ

• نصف قاشق چای‌خوری جوهر لیمو

• 400 گرم شکر

• 1/3 پیمانه آرد گندم (یا آرد برنج یا آرد ذرت)

• 1/3 قاشق چای‌خوری وانیل

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. گردوی چرخ کرده، سفیده تخم مرغ، شکر، پودر بیسکویت و آرد برنج یا آرد ذرت را در ظرفی با هم مخلوط کنید و آن‌ها را چند بار از چرخ گوشت رد کنید تا حالت کشسانی پیدا کند.

۲. سپس آن را درظرفی بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا گرم شود.

۳. جوهرلیمو را در یک قاشق چایخوری آب جوش حل کرده، به مایه اضافه می کنیم
.
۴. ظرف را از روی حرارت بردارید و مقداری سفیده تخم مرغ روی آن بریزید تا سطح آن خشک نشود و مایه خنک شود. سپس وانیل اضافه کنید و هم بزنید.

۵. در کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار دهید و مایه شیرینی را با استفاده از قیف مخصوص و با رعایت فاصله، روی کاغذ می ریزیم و با حرارت متوسط در فر ۲۵۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰- ۱۵ دقیقه حرارت می‌دهیم تا کاملا بپزد.


شیرینی نارگیلی

مواد لازم

• 4 عدد سفیده تخم‌مرغ درشت

• یک پیمانه شکر

• یک قاشق چایخوری پودر وانیل

• نصف پیمانه آرد

• 2.5 پیمانه پودر نارگیل

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.

۲. در یک ظرف استیل، سفیده تخم‌مرغ، ‌شکر و نمک را بریزید و ظرف را روی قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و مواد داخل ظرف استیل را هم بزنید.

۳. وقتی مخلوط گرم شد،‌ آن را از روی حرارت بردارید، پودر وانیل، آرد و پودر نارگیل را درون آن بریزید. درب ظرف حاوی مخلوط را بگذارید و حدود یک ساعت آن را درون یخچال قرار دهید.

۴. روی سینی فر، ‌کاغذ مخصوص شیرینی‌پزی را قرار دهید و به اندازه یک قاشق، یک قاشق از خمیر بردارید و به فاصله ۲.۵ سانتی‌متر از هم، آن‌ها را روی کاغذ مخصوص،‌ بچینید.

۵. آن‌ها را به اندازه ۲۰- ۱۵ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.

۶. سینی را از فر خارج کنید، در همان جایی که قرار دارند به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خنک شوند.


مسقطی

مواد لازم

• نصف پیمانه نشاسته پودرشده

• نصف پیمانه روغن مایع

• 2 پیمانه شکر

• 4 پیمانه آب سرد

• نصف پیمانه گلاب

• 50 گرم خلال بادام

• یک قاشق مرباخوری دانه هل

• پودر پسته و دانه‌ هل (برای تزئین)

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. ابتدا خلال‌های بادام را همراه مقداری آرد داخل تابه کوچکی بریزید و تفت دهید. (توجه داشته باشید تفت دادن بادام بدون آرد، سبب سوختن آن می‌شود.)

۲. آب سرد را داخل قابلمه کوچکی از جنس استیل بریزید. کم‌کم نشاسته را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. پس از آن، شکر و روغن مایع را به نشاسته و آب اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی شعله کم اجاق گاز قرار داده و به هم زدن ادامه دهید، سپس گلاب را اضافه کنید.

۳. پس از غلیظ شدن مواد، خلال‌های بادام تفت داده شده و دانه‌های هل را اضافه کنید و بگذارید تا مواد غلیظ‌تر شوند، سپس مسقطی آماده شده را در ظرف مورد نظر- که از قبل آماده کرده‌اید بریزید و روی آن را با پودر پسته و خلال بادام و دانه‌های هل تزئین کنید.

۴. بگذارید تا مسقطی سرد شود، سپس با چاقو آن را برش دهید و در همان ظرف سرو کنید.


شیرینی مربایی فندق و بادام

مواد لازم

• نصف پیمانه کره

• 4/1 پیمانه پودر قند

• 3- 2 قاشق چایخوری مربای میوه (به طعم دلخواه)

• 4/1 قاشق چای‌خوری پودر وانیل

• ‌8/1 قاشق چای‌خوری نمک

• یک پیمانه آرد

• 3/1 پیمانه مغز و آجیل کوبیده

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. آرد را با نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.

۲. در یک کاسه متوسط،‌ پودر قند و کره را تا حدی که کف کند هم بزنید (حدود ۵- ۳ دقیقه)، سپس وانیل را به مخلوط اضافه کنید.

۳. آرد و نمک را کم‌کم به مواد فوق اضافه کنید تا خوب با هم ترکیب شوند.

۴. مغزها را با ترکیب فوق، مخلوط کنید و روی مواد را بپوشانید و به مدت یک ساعت خمیر را درون یخچال قرار دهید.

۵. فر را از قبل روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت، از پیش گرم کنید.

۶. روی سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینی‌پزی را قرار دهید .

۷. به اندازه چند توپ ۲.۵ سانتی‌متری از خمیر بردارید، ‌آن‌ها را به فاصله ۵ سانتی‌متر از هم روی کاغذ مخصوص، بچینید و با دست ضربه آرامی روی آن‌ها بزنید تا کمی تخت شوند.

۸. با استفاده از انگشت یا هر وسیله مشابه دیگر، در وسط هر کدام از شیرینی‌ها یک گودال کوچک نزدیک به لبه، ایجاد کنید و درون آن را با مربا پر کنید.

۹. شیرینی‌ها را به مدت ۱۲ - ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شوند حرارت دهید.


شیرینی قطاب

مواد لازم

• دو عدد زرده تخم مرغ

• 100 گرم ماست (نصف پیمانه)

• 100 گرم روغن (نصف پیمانه)

• یک قاشق مرباخوری پیکینگ پودر

• 150 گرم آرد

• 250 گرم بادام پوست گرفته و چرخ کرده

• 120 گرم پودر قند

• یک قاشق سوپخوری هل کوبیده

شیرینی های مخصوص نوروز

طرز تهیه

۱. زرده تخم‌مرغ، ماست، روغن و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. سپس آرد را کم‌کم به این مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به ‌صورتی در بیاید که به‌دست نچسبد. ولی زیاد هم سفت نشود و حالت کشسانی خود را از دست ندهد. سپس خمیر را مدت ۲ ساعت کنار بگذارید تا به اصطلاح ور بیاید.

۲. برای تهیه مواد داخل قطاب، بادام، پودر قند و هل را با هم مخلوط کنید. از خمیری که درست کرده بودید گلوله ای به اندازه یک پرتقال بردارید. کمی آرد روی میز بپاشید و خمیر را با وردنه به قطر تقریبا نیم سانتی متر باز کنید. سپس با دهانه استکان دایره هایی روی خمیر درآورید و در وسط هر دایره از مخلوط بادام و هل و پودر قندی که درست کرده اید، بگذارید .سپس لبه های خمیر را روی هم بیاورید و اطراف آن را به ‌هم بچسبانید و با دست چین بدهید. بقیه قطاب ها را به همین صورت آماده کنید.

۳. قطاب‌ها را می‌توانید هم در روغن سرخ کنید و هم درون فر بگذارید. برای سرخ کردن قطاب ها باید یک ظرف گود را با روغن فراوان داغ کنید و قطاب ها را داخل آن سرخ کنید.

۴. اگر هم خواستید از فر استفاده کنید، آنها را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت درون فر قرار دهید.بعد از سرد شدن قطاب ها، آنها را در پودر قند بغلتانید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 8/8 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • عشق شیرینی

      فقط شیرینی نخودچی

    • یوکابد

      من نمی دونم چرا همش از لغت پیمانه استفاده می کنید? چرا به گرم نمی زنید ? اخه من نمی دونم که هر پیمانه چند گرم می تونه باشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج