۵۰۰۴۶۶
۲ نظر
۵۰۰۲
۲ نظر
۵۰۰۲
پ

موانع پیش روی ایران برای صادرات گاز

ایران در مسیر رساندن سطح تولید گاز خود از میدان گازی پارس جنوبی به بیش از تولید قطر است.

خبرآنلاین: ایران در مسیر رساندن سطح تولید گاز خود از میدان گازی پارس جنوبی به بیش از تولید قطر است.

مقامات ایرانی می خواهند به رغم افزایش تنش با ترامپ سهمی از بازار گاز به دست آورند و سرمایه گذاری خارجی جذب نمایند.

اما احتمالا ایران نخواهد توانست به اندازه ای که قصد دارد گاز صادر کند، زیرا مردم این کشور بخش عمده ای از تولید گاز بیشتر را خود مصرف خواهند کرد.

ایران دارای ۱۸.۲ درصد از ذخایر گازی اثبات شده جهان است و بالاتر از روسیه و قطر به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر جهان شناخته می شود.

اما این کشور بر خلاف رقبایش، که خطوط لوله و مجتمع های ال ان جی متعددی را برای رسیدن به بازارهای خارجی ایجاد کرده اند، در سال 2015، تنها توانسته 8.4 میلیارد متر مکعب گاز صادر کند، در حالی که در همان سال 7.5 میلیارد متر مکعب گاز وارد کرده است.

تا همین اواخر ایران در مجموع یک وارد کننده گاز محسوب می شد و به دلیل ناکافی بودن شبکه توزیع گاز داخلی اش، از ترکمنستان و آذربایجان گاز خریداری یا تهاتر می نمود.

ایران از طریق خط لوله، گازی کمتر از میانمار یا قزاقستان صادر می کند که مجموعا کمتر از یک درصد از ذخایر جهانی را در اختیار دارند.

بر اساس آمارهای موسسه تحقیقات صنعتی سدیگاز نیمی از گاز تولیدی ایران صرف گرم کردن خانه های ایرانی می شود، ۲۱ درصد صرف تولید برق و ۱۸ درصد صرف تولیدات صنعتی از جمله تولید پتروشیمی.

ایران با جمعیتی 80 میلیون نفری، چهارمین بازار بزرگ گاز طبیعی جهان پس از آمریکا، روسیه و چین است. تولید گاز بیشتر به زحمت می تواند تامین کننده نیاز داخلی باشد.

بر اساس آمارهای بی پی مصرف گاز در ایران نسبت به ۱۰۲.۷ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۰۵ دو برابر شده و به ۱۹۱.۲ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۱۵ رسیده است.

این در حالی است که میزان تولید گاز این کشور در همین بازه زمانی از 102.3 به 192.5 میلیارد متر مکعب رسیده است.

ایران قصد دارد امسال صادرات گاز به بغداد را آغاز کند گامی که این کشور را به پانزدهمین صادر کننده بزرگ گاز تبدیل خواهد کرد و ایران را از رتبه فعلی اش هفت پله بالاتر خواهد برد.
اما عراق خود در حال برنامه ریزی برای احداث خط لوله ای برای صادرات گاز به کویت است و احتمالا مشتری بلند مدتی برای گاز ایران نیست.

توسعه مجتمع های ال ان جی ایران به دلیل تحریم های غرب سال ها متوقف مانده، و با توجه به فراوانی گاز مایع شده موجود در بازارها فعلا در اولویت قرار ندارد.

ایران همچنین در حال بررسی صادرات گاز به کشورهای عمان، پاکستان و دیگر کشورهاست اما خطوط لوله فرامرزی در این منطقه ناامن چندان زیاد نیستند.

مجتمع های ال ان جی شناور روی آب، که یک راه حل موقت تا زمان احداث مجتمع های دائمی مستقر در خشکی محسوب می شوند نیز یکی از گزینه های موجود هستند. ایران حداقل تا سال ۲۰۲۴ بخش اعظم گاز تولیدی خود را مصرف خواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • محمدرضا بختیار

      بازم آمار چرند و پرند این بار نه از زبان مرکز آوار و آهار و آمار ؛اینبار از قلم یک گزارشگر ناشی و دور از دنیای خبر هر چند به ظاهر مشغول به شنا در دریای اخبار!چند هفته پیش معاون وزیر نفت گزارش داد که ایران روزانه در حدود 10 میلیون مترمکعب گاز به ترکیه صادر می کند و 7میلیون به پاکستان و هند و چین حالا با یک حساب سر انگشتی سال 360روز ضرب در مقدار صادرات گاز برابر با؟؟؟اینجا جواب مانند تک رقمی شدن تورم از نگاه دولت ولی ابن بار از نگاه و منظر یک خبر رسان رسانه گروهی؟حالا سوال من این هستش که ایران با توجه به فرض صحت آماری این خبر که در واقع هیچ صادرات گازی نداره پس دولتهای هند و چین و پاکستان و ترکیه و چند دولت دیگر دچار توهم شده اند که بدهی های مبلیارد دلاری در ازای واردات گاز از ایران بدهکار هستند آیا یک اخبار رسانه ای در این حد آماتوری و ضعف باید اعلان شود آیا سکوت همکاران وی حاکی از شباهت خبر رسانی هستش و با حاکی از بی تفاوتی و دور ماندن از اصل مسئولیت رسانه ای!آیا رسانه ها به دنبال انعکاس واقعیات جامعه هستند یا به دنبال فروش سروش از چاه خروش یا به دنبال ترسیدن از قوانین و فشارهای اجتناب‌ناپذیر

    • بدون نام

      مردم کشورمون هنوز کامل گاز ندارن...اول داخل رو حل کنید بعد برید واسه صادرات...

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج