۱۰۰۴۱۷۲
۱۶ نظر
۵۰۱۳
۱۶ نظر
۵۰۱۳
پ

افزودن وایتکس در شیر صحت ندارد

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افزودن وایتکس به شیر صحت ندارد، میزان افلاتوکسین در شیرها نیز ناچیز است.

خبرگزاری ایرنا: استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افزودن وایتکس به شیر صحت ندارد، میزان افلاتوکسین در شیرها نیز ناچیز است.

به گزارش روز چهارشنبه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، وحید مفید با بیان این مطلب افزود:در یک برهه زمانی یک نفر به عنوان کارشناس و البته از روی ناآگاهی، بحث استفاده از وایتکس در شیر را مطرح کرد. موج های رسانه ای این مسئله را در کشور گسترش دادند و نگرانی هایی بین مردم ایجاد کردند.

وی ادامه داد: به هیچ وجه ضرورتی برای افزودن وایتکس در شیر وجود ندارد و اگر این ماده را به عنوان اثر ضد میکروبی بدانیم، وقتی دامداری های مجهز به امکانات هستند و شیر را بعد از دوشیدن سرد می کنند، کیفیت آن در حد اعلا حفظ می شود. هیچ دلیلی برای اضافه کردن وایتکس به شیر وجود ندارد و این مسئله دروغی از روی ناآگاهی بود و صحت ندارد.

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: اگر وایتکس به شیر اضافه شود، بوی وایتکس یا کلر در شیر مشخص می شود و این شیر توسط مصرف کننده قابل تشخیص است.

شیرهای برگشتی از کارخانه به ماست بندی ها می رود

مفید به شیرهای برگشتی از کارخانه های تولیدکننده اشاره کرد و گفت: مجوزهای بهداشتی شیرهای برگشتی از کارخانه های تولیدکننده، مرتبط با سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد است. چون آن ها براساس پروتکل ها و دستورالعمل هایی که دارند، ملزم هستند در ورودی کارخانه ها، کیفیت شیر را کنترل کنند. اگر از استانداردهای لازم برخوردار باشد، اجازه ورود به داخل کارخانه را می دهند و در غیراین صورت برگشت داده می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از مقاصد شیرهای برگشتی از کارخانه های تولیدکننده، انتقال به سوی ماست بندی ها و کارگاه های سنتی غیرمجاز است که کنترلی بر شیرخام ندارند. چون که آزمایشگاهی برای کنترل آن ها وجود ندارد.

استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که دلیل خوشمزگی شیر سنتی نسبت به شیر پاستوریزه چیست، گفت: مردم به مصرف چربی در مواد غذایی علاقه مند هستند. متخصصین تغذیه اصطلاحی دارند که هر چیزی که خوشمزه تر است، زیان آن بیشتر است. شیرهای سنتی به نوعی شیرهایی هستند که میزان درصد چربی آن بالا است.

مفید درباره فرهنگ سازی و ترویج مصرف شیر در کشور اظهار کرد: در برنامه سوم، چهارم، پنجم و ششم توسعه، به این نکته توجه شده است که رساندن سرانه مصرف شیر در کشور به عنوان یکی از هدف گذاری ها باشد. در برنامه پنجم، ۱۶۵ کیلو سرانه مصرف شیر را هدف گذاری کرده بودند. این هدف گذاری زمانی می تواند عملیاتی شود که از یک سو میزان تولید شیر خام را به حد مورد نیاز برسانیم و از طرف دیگر زمینه های مصرف را ایجاد کنیم.

وی افزود: در حال حاضر دامداران، ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن شیر تولید می کنند. این در حالی است که این عدد برای صنایع لبنی پایین است. بنابراین برای رسیدن به اهداف برنامه باید دامداری ها توسعه پیدا کنند. البته یکی از دلایل پایین بودن سرانه مصرف شیر بی توجهی به فرهنگ سازی از سوی متخصصان است.

میزان افلاتوکسین در شیرهای ایران

مفید درباره سم آفلاتوکسین در شیر و لبنیات گفت: این سم می تواند در شیر و فرآورده های دامی از طریق غذای دام منتقل شود و منشا آن خوراکی است. اما اینکه این سم در شیرهای ایران وجود دارد یا نه، احتمال دارد یک زمانی که در گاوداری های سنتی بیشتر از نان خشک های کپک زده استفاده می شد یا در خوراک دام مصرفی در دامداریهای سنتی بودند این مشکل را داشتیم. اما طی دو دهه اخیر روند تغییر دامداری های ما از سنتی به صنعتی شتاب گرفته است و دامداری هایی داریم که حداقل از ۱۰ تا ۱۵ تن تا ۳۰۰ تن شیر به طور روزانه تولید می کنند.

وی افزود: تامین خوراک دام در مبادی کنترل شده است و وقتی این کنترل ها انجام می شود آفلاتوکسین در خوراک دام وجود ندارد. بسیاری از تحقیقاتی که در سال های اخیر انجام شده، ثابت کرده که میزان افلاتوکسین در شیرهای تولیدی کشور ناچیز و پایین تر از میزان مشخص شده در استانداردها است.در استانداردها حد مجازی برای آفلاتوکسین مشخص کردند که این حد مجاز با توجه به سرانه مصرف کشورهای مختلف نیز متفاوت است.

مفید ادامه داد: استانداردی که در کشور برای میزان آفلاتوکسین در شیر داریم از استاندارد FDA آمریکا سخت تر است. حد استاندارد ما از اتحادیه اروپا بالاتر است. در حالی که بیشتر شیرهایی که در ایران تولید می شود این حد را در نزدیک اتحادیه اروپا دارند. هیچ نگرانی در مورد شیر سم آفلاتوکسین وجود ندارد و خوراکی که دام ها مصرف می کنند، کاملا قابل کنترل است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • علی 11

      بعضی شیرها که قشنگ مزه وایتکس میده، تابلو

      پاسخ ها

      • فری

        خدایی محصولات لبنی دامداران که افتضاح هست میخوری دهنت رو جمع میکنه چند سال پیش هم همین شرکت دامداران برای شستشوی ظرف شیر از وایتکس به دلیل ارزانی برای ضد عفونی استفاده میکرد که خبرش همه جا پیحید اول تکذیب وبعد تایید کردند که درصد وایتکس کم هست وبرای انسان ضرر نداره

    • بدون نام

      ایا واقعا درست میگی لازم شد صحبتی با راننده های جمع اوری شیر داشته باشی چطوری اسید شیر پایین می اورند

    • بدون نام

      پس این بوی وایتکس دربرند شیر.... چیه؟!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ملت از چاله در امدن افتادن تو چاه . شیر و لبنیات کارخانه ای مخصوصا کارخانه های بزرگ مثل میهن کاله پگاه و... دلیبی برای افزودن ندارن و محصولات دایما در حال کنترله ولی لبنیات سنتی زیر نظر کدوم ارگان هست ؟ انواع تقلبات هم از همین سنتی ها در میاد

    • بدون نام

      مگر چند گرم درتن می ریزید تا اسید پایین بیاد

    • یک درصدی ها غرب گدا

      اینو دقیق میدونم که واکتس نمیزنن و راست میگن
      ولی چیز های دیگه چرا فتو فراوون

    • بدون نام

      چرا وایتکس به شیری که بار میکربی بالایی دارد میریزن که نورمال بشه جدیدکه نیست از قبل بوده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        شیری که بار میکروبی بالایی داره یعنی دام به شدت بیماره واین شیر نباید مصرف بشه

      • بدون نام

        وایتکس روی بار میکروبی اثر داره ؟!!!!! بار میکروبی تو فرایند استرلیزه و پاستوریزه از بین میره چه نیازی به افزودن مواد هست ؟! ولی فروشگاههی سنتی که لوازم و دستگاه ندارن برای احیا و فروش شیر مجبور به افزودن هستن

    • بدون نام

      100درصد وایتکس میزنن چون گرم کردن شیر براشون هزینه داره

    • بدون نام

      صد درصد وایتکس میزنن من از کارگرهای شرکت شیر....تو کرمانشاه شنیدم کلی هم سر خواص وایتکس با من بحث کرد

    • بدون نام

      احتمالا ترامپ هم از روی دست شما کپی برداری کرد اخه شما وایتکس رو به خورد مردم میدین اون هول شد گفت تزریق کنید

    • بدون نام

      دکتر جون وایتکس سرطان زاست عقیمی میاره هزارجور بیماری بوجود میاره کبد رو خراب میکنه دیگه استفاده نکنید

    • ماست بند

      از شیرهای پلاستیکی ماست میزاری نمیگیره یعنی این شیر یه ماده شیمیایی توشه که نمیزاره ماست شه. این ازمایش ساده بهترین روش برا فهمیدن ماده شیمیایی تو شیره

    • بدون نام

      به تازگی ماست خریدم تاریخ نگذشته بود ولی بالای ظرف کلا از کپک آبی شده بود،ماست اگه واقعا ماست باشه ترش میشه ولی کپک نمیزنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج