۱۰۰۷۹۳
۵۰۰۰
۵۰۰۰
پ

گردش مالی نوروز ۹۳ برای اقتصاد کشور

به طور متوسط ۲۹.۵ درصد مردم در چادرهای مسافرتی، ۱۸.۷ درصد در مراکز اقامتی ادارات، ۱۷ درصد در کمپ های موقت، ۱۶.۳ درصد در منازل استیجاری، ۱۳.۹ درصد در کلاسهای مدارس و ۴.۳ درصد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها اقامت داشته اند.

خبرآنلاین: به طور متوسط ۲۹.۵ درصد مردم در چادرهای مسافرتی، ۱۸.۷ درصد در مراکز اقامتی ادارات، ۱۷ درصد در کمپ های موقت، ۱۶.۳ درصد در منازل استیجاری، ۱۳.۹ درصد در کلاسهای مدارس و ۴.۳ درصد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها اقامت داشته اند.

شبی بیست هزار تومان داده است تا بتواند در روزهای عید همراه خانواده اش در یکی از کلاس های درس دانش آموزان دزفولی اقامت کند. کل هزینه خانواده چهارنفره احمد، در هشت روز مسافرت نوروزی، ۷۰۰ هزار تومان شده که با ۳۰۰ هزار تومانی که خرج بنزین آزاد کرده، یک میلیون تومان برایش آب خورده است. یعنی به ازای هر یک شبانه روزی که در سفر گذرانده بدون در نظر گرفتن هزینه بنزین، ۸۷۵۰۰ تومان هزینه کرده است.

نوروز ۹۳ هم تمام شد و مسعود سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت اقامت ۵۵ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۹۹ نفر-شب در بازه زمانی ۲۹ اسفند تا ۱۴ فروردین در کشور خبر می دهد. ۵۵ میلیون نفر- شبی که اگر در هر کجای دنیا اتفاق افتد، مسلما گردش مالی بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت اما در ایران، توریست داخلی هزینه زیادی نمی کند و در نتیجه هم خبری از گردش های مالی آنچنانی نیست. چرا که براساس آمار ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور، از این تعداد اقامت نفر- شب ها، به طور متوسط ۲۹.۵ درصد در چادرهای مسافرتی، ۱۸.۷ درصد در مراکز اقامتی ادارات، خوابگاه های دانشجویی و سالن های ورزشی، ۱۷ درصد در کمپ های موقت، ۱۶.۳ درصد در منازل استیجاری، ۱۳.۹ درصد در کلاسهای مدارس و ۴.۳ درصد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها اقامت داشته اند.

به عبارتی بیشترین سهم این مسافرت های نوروزی متعلق به چادرهای مسافرتی با حدود ۱۶ و نیم میلیون نفر- شب بوده و کمترین آن هم با حدود ۲ و نیم میلیون نفر- شب به هتل ها رسیده است. البته به گفته رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور، کل ظرفیت تخت هتل های کشور۲۵۰ هزار تخت است. یعنی اگر فرض شود طی روزهای نخست سفر هموطنان بیشتری می خواستند درهتل ها و مراکز اقامتی تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی اقامت کنند با ظرفیت موجود تنها ۲.۵ درصد به تعداد مسافران ساکن درهتل اضافه می شد.

با این حال، تعداد تخت هتل ها در ۱۵ روز تعطیلی روزهای عید، می شود ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تخت که اگر منهای آن ۲ و نیم میلیون نفر- شب اقامت شود، مشخص است که در روزهایی که بیشترین سفر در کشور انجام می شده است، باز هم یک میلیون و ۲۵۰ هزار تخت از هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرهای کشور خالی مانده اند. (البته زمانی که تعداد درصدهای اقامت نفر- شب ها در هم جمع شود، عدد بدست آمده به جای ۱۰۰ درصد، ۱۰۹ درصد می شود.)

به این ترتیب، تعداد مسافران نوروزی که قرار است چرخ صنعت گردشگری را در هتل ها بچرخانند، تقریبا یک سوم مسافرانی است که ترجیح داده اند، روزهای عید را در کلاس های درس بگذارند. در این میان، آن دسته از توریست های ملی هم که می خواهند هزینه کنند، ترجیح می دهند همان میزان پول را بدهند و اولین روزهای سال جدیدشان را در کشورهای خارجی بگذارند. چرا که همانطور که سلطانی فر می گوید، سفرهای داخلی پرهزینه است و گاهی حتی با سفر به کشورهای خارجی برابری می کند.

البته برای آن دسته از افرادی که مانند احمد به سفر می روند، پول کمتری هزینه می شود تا آنهایی که در خانه می مانند و پذیرای دید و بازدید عید می شوند. دیدی و بازدیدی که به قول همسر احمد، یک شب شام و مهمانی در عید، برایشان ۲۰۰ هزار تومان هزینه داشته است. او به خنده می گوید: «هزینه کل هر یک روز در سفر بودنمون، کمتر از یه شب مهمون داری بود.»

گردش مالی آثار تاریخی کشور و کلاس های درس دانش آموزان

در همین ۱۵ روز تعطیلی عید، ۲۸ میلیون و ۵۰۹ هزار و ۳۰۵ از آثار تاریخی کشور بازدید کرده اند که به گفته سلطانی فر، این آمار هم با توجه به اینکه برخی از افراد بلیت نمی خرند یا بلیت رایگان در دست دارند، بیش از این آمار خواهدبود. با این حال، با توجه به همین میزان آماری که گفته شده و میانگین هزار و ۵۰۰ تومان هزینه بلیت بازدید از آثار تاریخی، می توان گفت که سازمان میراث فرهنگی از محل آثاری که گذشتگان برجای گذاشته اند، تقریبا ۴۳ میلیارد تومان درآمد داشته است. علاوه بر سازمان میراث فرهنگی، آموزش و پرورش هم در این تعطیلات نوروزی با اجاره دادن کلاس های درس به مسافران نوروزی، درآمد کسب کرده است.

به طوری که براساس آمار سازمان گردشگری، تقریبا ۸ میلیون نفر- شب در مدارس اقامت داشته اند که با میانگین چهارنفر در هر خانوار و میانگین قیمت شبی ۱۵ هزار تومان، ۲۹ میلیارد تومان به دست آمده است. با این حال، آموزش و پرورش مدعی است که هدفش درآمدزایی نیست و سال گذشته هم یک میلیون خانوار و جمعا شش میلیون نفر را در مدارس طرح اسکان، پذیرش کرده است.

۶ میلیارد تومان، درآمد برج میلاد از بازدید کنندگان نوروزی

از ۲۵ اسفند تا ۱۲ فرودین زمان کافی بود که برج میلاد بتواند درآمد خوبی برای خود به دست آورد. به این ترتیب، ششمین برج بلند مخابراتی دنیا با حدود ۶۵۳ هزار گردشگر در این روزها، با ۹ هزار تومان، کمترین میزان قیمت بلیت که تنها برای بازدید از سکوی دید باز است، حدود ۶ میلیارد تومان درآمد داشته است. اما اگر گردشگران قصد داشته باشند تا تمام قسمت های نماد ملی را ببینند که شامل سکوی دید باز، گنبد آسمان، گالری هنری و موزه سکه می شود باید ۲۷ هزار تومان پرداخت کنند که در این صورت درآمد حاصل برای برج میلاد، تقریبا ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می شود.

البته با تمام این میلیاردها تومان پولی که مسافران نوروزی به گردش درآورده اند، باز هم چرخه صنعت توریسم در کشور به حرکت در نمی آید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج