۱۰۱۹۸۳۸
۶ نظر
۵۰۰۴
۶ نظر
۵۰۰۴
پ

سایه سنگین انتخابات نوامبر بر خردادماه ۱۴۰۰

نتايج حاصل از نظرسنجي «رويترز / آيپس» از پيشتازي «جو بايدن» در برابر «دونالد ترامپ» در انتخابات پيش‌روي ايالات‌متحده در نزد افکار عمومي اين کشور خبر مي‌دهد. بر اساس نتايج اين نظرسنجي، نزديک به نيمي از رأي‌دهندگان از معاون رئيس‌جمهور پيشين آمريکا حمايت کرده‌اند.

روزنامه آرمان ملی نوشت: نتايج حاصل از نظرسنجي «رويترز / آيپس» از پيشتازي «جو بايدن» در برابر «دونالد ترامپ» در انتخابات پيش‌روي ايالات‌متحده در نزد افکار عمومي اين کشور خبر مي‌دهد. بر اساس نتايج اين نظرسنجي، نزديک به نيمي از رأي‌دهندگان از معاون رئيس‌جمهور پيشين آمريکا حمايت کرده‌اند.

اين خبر درحالي از آمريکا مخابره مي‌شود، که گمانه‌زني‌ها فراواني در خصوص کانديداهاي نهايي انتخابات ۱۴۰۰ از سوي برخي چهره‌ها و جريان‌هاي سياسي در داخل کشور بر سر زبان‌ها افتاده است. موردي که در اين بين بيشتر به چشم مي‌خورد، اين است که در حال حاضر فضاي انتخابات رياست‌جمهوري کشورمان تحت تاثير انتخابات ماه نوامبر «آبان ماه» آمريکا قرار گرفته است. از سمتي اصولگرايان به دليل پيروزي در انتخابات ۹۸ به خود مي‌بالند، که جريان رقيب دستش از حضور در اين انتخابات کوتاه بود.

اين جريان از هم‌اکنون در روياي تصاحب پاستور بوده و خود را پيروز قطعي اين انتخابات مي‌داند. از طرفي هم جريان اصلاحات در درون خود دست به تغييرات اساسي زده و گمانه‌زني‌ها از اين حکايت دارد که اين تغيير و تحولات در راستاي انتخابات رياست‌جمهوري و حضور اين جريان در سال ۱۴۰۰ قلمداد مي‌شود. اما نکته قابل توجه در اين بين آن است که به ظاهر اين دو جريان جدا از مواضع غير‌رسمي برخي چهره‌ها که خبر از حضور خود در اين عرصه مي‌دهند، جهت معرفي کانديداهاي نهايي خود چشم به شخص پيروز کاخ سفيد بسته‌اند.

نگاهي به ساختار انتخاباتي ايران و آمريکا

کمتر از يک سال از عمر دولت تدبير و اميد مانده و همچنين شمارش معکوس براي مشخص شدن سکاندار آينده پاستور آغاز شده است. از سويي در آمريکا شاهد بر‌پايي کمپين‌ها يا همان ستاد انتخاباتي خودمان براي رسيدن به کاخ سفيد هستيم. اما تفاوت عمده‌اي بين ساختار انتخاباتي آمريکا و ايران وجود دارد. چنانچه در کشورمان هر فردي که توسط شوراي نگهبان تاييد شود، مي‌تواند در رقابت‌هاي انتخاباتي شرکت کند. اين در حالي است که در آمريکا اکنون «جو بايدن» به عنوان گزينه دموکرات‌ها، به رقيب سرسختي براي ترامپ تبديل شده است.

نکته مهم در اين ميان‌، نوع نگاه اين دو به سياست خارجي است. امري که در جذب آراي مردم آمريکا مهم به حساب مي‌آيد. جو بايدن در رويکردهاي مختلف در برخورد با موضوعات مختلف بر‌خلاف رئيس‌جمهور فعلي آمريکا فکر مي‌کند. يکي از مباحثي که‌ جو بايدن در کمپين انتخاباتي خود بر زبان جاري کرده اين است که ديدگاه متفاوتي نسبت به تهران دارد.

شخص جو بايدن و به طور کلي حزب دموکرات ايالات‌متحده پيش‌نويس سند انتخاباتي ۸۰ صفحه‌اي خود را تدوين کرده‌اند. سند فوق ذکر از احياي برجام به عنوان دستاورد مهم دولت اوباما که به نوعي دستاورد دموکرات‌ها به حساب مي‌آيد حمايت کرده‌‌ و بازگشت به اين توافق را يک ضرورت به شمار آورده‌اند. ما شاهد بوديم که در دوران رياست بارک اوباما بر کاخ سفيد بعد از مدت‌ها اولين تماس تلفني با سکاندار پاستور حسن روحاني برقرار شد.

پيروزي جو بايدن مساوي با احياي برجام

يک عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس دهم درباره تاثيرگذاري انتخابات پيش‌روي آمريکا بر انتخابات ۱۴۰۰ در ايران و چالش‌هاي رئيس‌جمهور جديد کشور براي تعيين‌تکليف برجام اظهار داشت: بدون‌شک انتخابات آمريکا و ايران در سرنوشت سياسي هم تاثير‌گذارند، به خصوص که انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا قبل از انتخابات ۱۴۰۰ برگزار شده و چهره رياست‌جمهوري اين کشور مشخص مي‌شود.

هادي شوشتري به «آرمان ملي» در خصوص احتمال انتخاب جو‌ بايدن به عنوان رقيب انتخاباتي ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ گفت: آنچه از سخنان جو بايدن استنباط مي‌شود اين است که با پيروزي او در انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا، ايالات‌متحده به احياي توافق‌هاي بين‌المللي دست خواهند زد و يکي از اين توافق‌ها مربوط به برجام است که آن را به مدار قبلي مجدد قرار خواهد داد.

کارشناس ارشد وزارت امور خارجه تصريح کرد: طبيعي است که برگشت آمريکا به توافق برجام تاثير مهمي در ترکيب آرايش نفرات خواهد داشت. اما در صورت پيروزي مجدد ترامپ بنا بر ديدگاه او باز شاهد اين رويکرد در جريان‌هاي سياسي خواهيم بود. با اين تفاسير چه با پيروزي مجدد ترامپ يا چه با پيروزي جو بايدن، انتخابات ۱۴۰۰ تحت‌الشعاع اين مساله قرار خواهد گرفت و در آرايش کانديداهاي ۱۴۰۰ تاثيرگذار است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      هیچ وقت تو هیچ دوره ای از انتخابات ریاست جمهوری در تمام کشورها هیچ رئیس جمهوری یک دوره انتخاب نشده و دو دوره تمام انتخاب شده و رئیس جمهور شده حتی اگه خیلی بی کفایت و بی مسئولیت بوده باشه مثل رئیس جمهور ایران.
      پس مطمئن باشید باز هم ترامپ ظالم رای می آورد.
      پس اینقدر مطلب تکراری که این میشه یا اون رئیس جمهور میشه نگذارید.
      اگه عقل و فهم و درک داشته باشید و به گذشته تاریخ نگاه بکنید نتیجه معلومه.

      پاسخ ها

      • حسن

        دو بار این اتفاق در امریکا پیش اومده امریکا دو رئیس جمهور با یک دور پیروزی داشته که رأی نیاوردن برای بار دوم چیز ناممکنی نیست

    • بدون نام

      هرکس باشه کشورایران درست نمیشودچون داخل کشور خیانت کار زیاد است همه به فکر خودش واز دست ندادن کرسی خودش است

    • بدون نام

      زمان بوش پدر سال ۱۹۹۱ دور دوم شکست خورد و کلینتون رأی آورد. اما این دفعه ترامپ دوباره میاره

    • بدون نام

      اصلا به انتخابات 1400 می رسیم یا اتفاق دیگری می افتد.

      پاسخ ها

      • اکبر

        مانباید به بایدن و ترامپ چشم امید ببندیم چون هر دوی انها برای منافع آمریکا کار میکنند رئیس جمهوری فعال جدی و کاربلد که با کمک نیروهای مومن کشور را به پیشرفت برساند انتخاب کنیم چه اصولگرا وچه اصلاح طلب

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج