۱۰۳۵۸۴۱
۶ نظر
۵۰۱۳
۶ نظر
۵۰۱۳
پ

کاهش ۶۰درصدی فروش شال و روسری در بازار

وضعیت اقتصادی مردم به گونه‌ای شده که تا مجبور نباشند شال یا روسری نمی‌خرند. در سال‌های اخیر فروش سایزهای ۶۰ یا ۹۰ که مخصوص کودکان و نوجوانان است به صفر رسیده و با مد شدن مانتو جلوباز، شال‌های بلند و بزرگ بیشتر فروش می‌روند این در حالی است که قیمت‌ها از اسفند ۵۰ درصد رشد داشته و فروش نیز به همین میزان کاهش داشته است.

دنیای‌ اقتصاد نوشت: وضعیت اقتصادی مردم به گونه‌ای شده که تا مجبور نباشند شال یا روسری نمی‌خرند. در سال‌های اخیر فروش سایزهای ۶۰ یا ۹۰ که مخصوص کودکان و نوجوانان است به صفر رسیده و با مد شدن مانتو جلوباز، شال‌های بلند و بزرگ بیشتر فروش می‌روند این در حالی است که قیمت‌ها از اسفند ۵۰ درصد رشد داشته و فروش نیز به همین میزان کاهش داشته است.

بازار جعفری در دل بازار بزرگ تهران، مرکز فروش عمده شال و روسری‌های ایرانی و خارجی است و در کنار آن بازار سلطانی مرکز پخش گل‌سر و بدلیجات؛ و نقطه مشترک آنها این است که خلوت‌ترین روزهایشان را تجربه می‌کنند. فروشنده‌ها پشت ویترین یا با همدیگر صحبت می‌کنند یا سرشان در گوشی است. تک‌وتوک مشتری در راسته بازار قدم می‌زند و صرفا به نگاه از دور بسنده می‌کند.

یکی از فروشندگان که مردی میانسال است می‌گوید کاسبی تعطیل شده و ما هم فقط چراغ مغازه را روشن نگه ‌داشته‌ایم. ۵۰ درصد محصولات بازار شال و روسری تولید داخل است و ۵۰ درصد وارداتی، که چین و ترکیه مبادی اصلی واردات آنها است.هم جنس ایرانی و هم جنس خارجی مشتری‌های خاص خودش را دارد. شال ترک گران‌تر است و شال‌های چینی هم از پایین‌ترین کیفیت و قیمت شروع می‌شوند تا بالاترین..

فروشنده دیگری می‌گوید که پارچه ایرانی کالای باکیفیتی است به شرطی که قیمت‌ها هم منطقی باشد: «اگر اینجا بخواهیم تولید باکیفیت داشته باشیم هزینه‌های تمام شده بسیار بالا می‌رود همانطور که شرایط بازار کنونی اینگونه است. تولید به‌صرفه نیست. به همین خاطر به سمت جنس وارداتی سوق پیدا می‌کنند چون هم تنوع بیشتری دارد و هم هزینه تمام‌شده کمتری.» این فروشنده جوان می‌گوید: «قیمت‌ها هم جوری بالا رفته که مردم حتی قدرت خرید یک شال و روسری معمولی را ندارند. از اسفندماه قیمت شال و روسری، بسته به نوع پارچه، ۵۰ درصد افزایش داشته در صورتی که فروش من هم به همین میزان افت کرده است.»

تورم ۷/ ۳۲ درصدی: مشاهدات میدانی از بازار جعفری شال و روسری حاکی از آن است که به‌طور میانگین فروش کاسبان این راسته ۶۰ درصد کاهش داشته در حالی که قیمت اجناس آنها از ابتدای سال ۵۰ درصد گران شده است. این در حالی است که به گزارش مرکز آمار ایران در بخش پوشاک نسبت به سال قبل شاهد تورم ۷/ ۳۲ درصدی بوده‌ایم. بسیاری از مغازه‌دارها اظهار داشتند که اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند مجبور به تغییر رسته کاری خود خواهند شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      دولت بی عرضه

    • بدون نام

      وقتیکه مردم خونه نشین شدن مسلمادرصدفروش اجناس پایین میاد .درضمن بااین گرونی اذوقهاکسی نمیتونه چیزدیگری خریدکنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بله کاملا

    • بدون نام

      من خودم از کسایی هستم که الان یکماهه مغازمو جمع کردم از بازار جعفری

      پاسخ ها

      • بی نام

        موادغذایی انقدر گرونه دیگه پولی برای ملت باقی نمیمونه

    • بدون نام

      ملت در سیر کردن شکم‌ وخانوداهاشون دچار مشکل جدی هستند دیگه پولی برای بقیه هزینه ها نیست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج