۱۰۳۵۹۲۵
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

انتشار رمانی درباره شیخ محمد خیابانی

«خیابانی به درازای ابدیت: رمانواره‌ای درباره آن شهید مجاهد» اثر مجتبی حبیبی برای انتشار در صدمین سالگرد شهادت شیخ محمد خیابانی آماده شده است.

خبرگزاری ایسنا: «خیابانی به درازای ابدیت: رمانواره‌ای درباره آن شهید مجاهد» اثر مجتبی حبیبی برای انتشار در صدمین سالگرد شهادت شیخ محمد خیابانی آماده شده است.
انتشار رمانی درباره شیخ محمد خیابانی
بیست و دوم شهریور ۱۳۹۹ می‌شود صدمین سالی که شیخ محمد خیابانی به شهادت رسید و قیام آزادیستان آذربایجان سرکوب شد. مجتبی حبیبی می‌گوید رمانی درباره این "مجاهد شهید" نوشته که قرار است به مناسبت صدمین سالگرد شهادت او در انتشارات بین‌الملل عرضه شود.
او درباره این کتاب به ما گفت: «خیابانی به درازای ابدیت» زندگی‌نامه رمان است که علاوه بر این‌که زندگی دارای کرانه معلوم و تولد تا مرگ یک شخصیت تاریخی را دربر می‌گیرد، درباره تاریخ مشروطه، تولد مجلس، مقاومت ۱۱ ماهه تبریز و قیام «آزادیستان» است. نامی که برای رمان انتخاب کرده‌ام دو خوانشی است؛ «خیابی به درازای ابدیت» که خیابانی هم به معنای جاده می‌تواند باشد که تمام‌شدنی نیست و از طرفی به این شخصیت تاریخی نیز اشاره دارد که در تاریخ جاودانه است.
حبیبی سپس بیان کرد: موضوعی که شخصیت شیخ محمد خیابانی را جاودانه می‌کند، مخالفت او با اولتیماتوم ۴۸ ساعته روسیه در مجلس دوم است که حمایت سایر نمایندگان را برای نپذیرفتن این اولتیماتوم به دنبال دارد، زیرا استقلال ایران از بین می‌رود. این موضوع تعطیلی مجلس را به دنبال دارد. از طرف دیگر با امضای قرارداد ۱۹۱۹، از استقلال ایران دیگر چیزی نمی‌ماند. قحطی و بیماری در آذربایجان و سایر شهرها گسترش یافته و در جنگ جهانی اول بی‌طرفی ایران زیر پا گذاشته شده است و عثمانی‌ها و روس‌ها وارد ایران شده و ایران را اشغال می‌کنند. در فروردین ۱۲۹۹ به دنبال اشغال ایران و امضای قرارداد ۱۹۱۹، شیخ محمد خیابانی قیام آزادیستان را اعلام کند و تأکیدشان بر این است که می‌خواهیم آذربایجان را از استیلای نیروهای خارجی بیرون بیاریم و استقلال ایران را در برابر نیروهای خارجی و داخلی حفظ کنیم.
در این شرایط قزاق‌های باقی‌مانده از دوره‌ محمدعلی‌شاه علیه این قیام کودتا می‌کنند که منجر به شهادت شیخ محمد خیابانی می‌شود و کشتارهای مختلفی هم پیش می‌آید. این زمان سه جنبش عمده جنگلی‌ها، تنگستانی‌ها و آزادیستانی‌ها بودند که آزادیستان در شهریور، تنگستان در اوایل مهر و جنبش جنگل در اواخر آبان سرکوب می‌شود.
مجتبی حبیبی متولد ۱۳۳۹، داستان‌نویس، منتقد ادبی و روزنامه‌نگار است. از دیگر آثار او می‌توان به «گذر از فصل‌ها»، «پاییز آرزوها»، «کتاب کابوس‌های زرد»، «زیبا و دلتنگی‌هایش»، «پژواک در سوادکوه»، «سینما و صهیونیسم»، «صهیونیسم در ادبیات جهان» و «سینمای بعد از انقلاب» (بودن یا نبودن) اشاره کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج