۱۰۳۸۱۱۱
۶ نظر
۵۰۱۵
۶ نظر
۵۰۱۵
پ

چرا انتخابات در آمریکا قابل پیش‌بینی نیست؟

کمتر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقابت‌های انتخاباتی اوج گرفته و دو رقیب اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن تلاش می‌کنند خود را به اثبات برسانند. مسئله مهم این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا تاثیر بزرگی بر چگونگی برخورد دنیا با بحران‌های بین‌المللی نظیر جنگ، شرایط اقتصادی، تغییرات اقلیمی، کرونا و... می‌گذارد. به همین دلیل انتخاب رئیس جمهور آمریکا برای همه دنیا مهم است.

روزنامه آفتاب یزد: کمتر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقابت‌های انتخاباتی اوج گرفته و دو رقیب اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن تلاش می‌کنند خود را به اثبات برسانند. مسئله مهم این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا تاثیر بزرگی بر چگونگی برخورد دنیا با بحران‌های بین‌المللی نظیر جنگ، شرایط اقتصادی، تغییرات اقلیمی، کرونا و... می‌گذارد. به همین دلیل انتخاب رئیس جمهور آمریکا برای همه دنیا مهم است.

پیش‌بینی انتخابات آمریکا برای همه کشور‌ها اهمیت دارد، اما مسئله آن است که انتخابات در آمریکا کمتر از دیگر نقاط جهان قابل پیش‌بینی است. در اروپا عموما چند هفته پیش از انتخابات براساس نظرسنجی‌ها و ارزیابی افکار عمومی می‌توان حدس زد پیروز انتخابات کیست. اما در آمریکا نمی‌توان انتخابات را پیش‌بینی کرد.

شاید دلیل اصلی ساختار انتخابات در آمریکا باشد. فرد برنده همیشه آن کسی نیست که بیشترین رای را در سطح کشور کسب می‌کند، مثل اتفاقی که در سال ۲۰۱۶ برای هیلاری کلینتون افتاد.

در عوض نامزد‌ها بر سر آرای کالج الکترال رقابت می‌کنند. هر ایالت به نسبت جمعیتش تعداد مشخصی رای در کالج الکترال دارد که در مجموع شامل ۵۳۸ رای می‌شود؛ لذا نامزد پیروز کسی است که حداقل ۲۷۰ رای کسب کند.
معنی این فرآیند این است که مردم وقتی به نامزد مورد علاقه خود رای می‌دهند در رقابتی ایالتی شرکت می‌کنند و نه رقابتی سراسری. دلایل دیگری نیز در این بین وجود دارد.

محسن جلیلوند تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این باره گفت: «ساختار سیاسی آمریکا با اروپا و دیگر کشور‌های غربی متفاوت است. انتخابات امریکا دو مرحله‌ای است، یک مرحله مردم رای می‌دهند و یک مرحله کالج‌های انتخاباتی، به این ترتیب سخت است با نظرسنجی از مردم به نتیجه انتخابات رسید. در انتخابات چهار سال پیش خانم کلینتون سه میلیون بیشتر از ترامپ در میان مردم آمریکا رای آورد، اما کالج‌های انتخاباتی ترامپ را انتخابات کردند به این خاطر پیش‌بینی بسیار مشکل است.» او افزود: "از سوی دیگر ساختار اجتماعی آمریکا هم با دیگر نقاط جهان متفاوت است، در برخی ایالت‌ها، لاتین تبار‌ها و رنگین پوستان نتیجه انتخابات را تعیین می‌کنند، اما در برخی دیگر سفید پوستان موثرند. گروه‌های مختلف مذهبی هم اثرگذاری زیادی دارند."

جلیلوند ادامه داد: "در آمریکا با وجود اینکه ساختار دموکراتیک وجود دارد، اما در پشت پرده کانون‌های قدرت به افکار عمومی جهت‌دهی موثری دارند. البته خبری از تقلب و فساد انتخاباتی وسیع نیست، اما با جهت دادن به افکار عمومی در انتخاب رئیس جمهور مطلوب خود اثر‌گذار می‌شوند."این کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره نقش رسانه‌ها در انتخابات آمریکا گفت: "اصطلاحی هست که می‌گوید آمریکا "دموکراسی" نیست، "مدیاکراسی" است. این نگاه مدعی است که این رسانه‌ها هستند که در آمریکا حکومت می‌کنند. باید به این نکته هم توجه کرد که رسانه‌ها در آمریکا بسیار قدرتمندند. یکی از درگیری‌های بزرگ ترامپ با همین رسانه هاست. وقتی خبرنگاری را از کاخ سفید اخراج می‌کنند با رای یک قاضی باز می‌گردد. البته باید این مسئله را در نظر گرفت که این رسانه‌ها هر کدام تابع کدام دسته، باند و یا گروه سیاسی خاص هستند مثلا واشنگتن پست چپ گراست و فاکس نیوز راستگرا البته چپ و راست در آمریکا تفاوت‌هایی با دیگر نقاط جهان دارند."

به گفته جلیلوند "ازطرف دیگر امروزه رسانه‌ها یک طرفه نیستند، شبکه‌های اجتماعی فضای رسانه‌ای یکطرفه را شکسته‌اند. یک زمانی همه صبح از خواب بیدار می‌شدند ببینند سی ان ان چه مطلبی از رئیس جمهور را پوشش می‌دهد، اما حالا این کار را نمی‌کنند هر وقت اراده کنند می‌توانند موضع ترامپ را در توئیتر ببینند، درباره آن اظهار نظر کنند و حتی به او فحاشی کنند. رسانه‌های امروز دو طرفه شده‌اند، قدرت خط دهی رسانه‌ها کمی تغییر کرده است، اما سیاستمداران می‌توانند به طور مستقیم با مردم ارتباط داشته باشند."

برخی می‌گویند انتخابات آمریکا شباهت‌هایی به انتخابات ایران دارد و تا دقیقه نود غیرقابل پیش‌بینی است، جلیلوند در این باره گفت: «انتخابات در ایران شبیه به انتخابات در آمریکا نیست همچنین مردم ایران با مردم آمریکا تفاوت دارند. بخشی از مردم ایران عادت دارند نظرشان را پنهان کنند، اما در آمریکا این شرایط وجود نداد. مردم آمریکا نظرشان را آشکارا بیان می‌کنند.»

جلیلوند درباره پیش‌بینی نتیجه انتخابات در آمریکا گفت: «با این اوصاف پیش‌بینی بسیار سخت است، اما معمولا آمریکایی‌ها وسط مسابقه اسب را تغییر نمی‌دهند. از طرف دیگر ترامپ اخیرا موفقیت‌های مهمی کسب کرده است. در بحث کرونا توانسته تا حدودی کنترل کند. نرخ بیکاری در دوران کرونا را هم متعادل کرده است و حالا بیکاری در آمریکا تک رقمی شده است. کمک‌های حمایتی مناسبی هم به آمریکایی‌ها داده است.»

او افزود: "در حوزه سیاست خارجی هم موفقیت‌های مهمی کسب کرده است. در بحث صلح اعراب و اسرائیل پیشرفت زیادی داشته است. این یک برگ برنده برای ترامپ است. یهودیان آمریکا از این توافق‌های صلح با کشور‌های حوزه خلیج فارس بسیار راضی‌اند. در خصوص افغانستان هم پیشرفت زیادی در زمینه صلح میان دولت و طالبان داشته است. درباره عراق هم به دنبال خروج نیرو‌های خود از این کشور است. این موارد اتفاقات مهمی برای ترامپ است که می‌تواند به باز گرداندن اوضاع به سود ترامپ کمک کند با این حال تا دقیقه نود نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از نتیجه انتخابات داشت. "

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      فقط ترامپ .مردعمل وخوب انتخاب خواهدشد.
      الهههههی .امیییییین

    • بدون نام

      فقط تو ایران قابل پیش بینی است مثلا مردم اسم گوگوش را می نویسند.به صندوق می اندازند. ازتو صندوق احمدی نژاد درمی اید!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ههههه.

    • ایرانم

      تازه تا سیزده آبان واکسن کرونا رو هم تایید و تولید میکنه..این خیلی زرنگه....به همین راحتی کاخ سفید رو ترک نمیکنه....جوبایدن هرگز نمیتونه رقابت کنه باهاش....ایران سربلند..

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فقط پرزیدنت ترامپ.شایسته است وبنفع ایران

    • داش ممد

      ترامپ انتخابات را یک قمار فرض کرده و نتیجه آن را که باخت وی بود نمی تواند قبول کند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج