۱۰۴۹۹۵۴
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

علت افزایش قیمت دام در هفته‌های اخیر

اجرای طرح محدودیت جا به جایی و پلاک کوبی و بالا رفتن نرخ نهاده دو دلیل افزایش قیمت دام در هفته‌های اخیر عنوان می‌شود، اما کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه خریداری برای دام با قیمت کنونی نیست بازار راهی جز بازگشت به نرخ‌های منطقی ندارد.

خبرگزاری ایلنا: اجرای طرح محدودیت جا به جایی و پلاک کوبی و بالا رفتن نرخ نهاده دو دلیل افزایش قیمت دام در هفته‌های اخیر عنوان می‌شود، اما کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه خریداری برای دام با قیمت کنونی نیست بازار راهی جز بازگشت به نرخ‌های منطقی ندارد.

در دو هفته گذشته قیمت فروش هر کیلوگرم گوساله زنده از ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان و هر کیلوگرم گوسفند از ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.

منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور، در گفت‌وگو با ایلنا دو دلیل عمده برای افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان برای هر کیلوگرم دام را عنوان کرد.

وی گفت: مهترین دلیل اعمال محدودیت جابه جایی دام و پلاک کوبی است توسط سازمان دامپزشکی کشور در حال اجرا است.

پوریان ادامه داد: با اجرای طرح مذکور جابه جایی دام‌ها بین استانی یا درون استانی با کندی انجام می‌شود در نتیجه برخی از میادین عرضه با کمبود دام مواجه شده و قیمت‌ها به شکل جهشی افزایش یافته است.

وی هدف اجرای این طرح از سوی سازمان دامپزشکی را بهبود نظارت بر سلامت دام‌ها و جلوگیری از قاچاق عنوان کرد.

پوریان معتقد است؛ هر چند اهداف طرح درست و منطقی است، اما زمان اجرای آن مناسب نیست چراکه بازار کالاهای اساسی ملتهب بوده و هر تصمیمی حتی با هدف درست می‌تواند شرایط را بدتر کند و تصمیمات باید با در نظر گرفتن شرایط باشد.

رئیس شورای تامین دام کشور از دیگر دلایل افزایش قیمت دام در هفته‌های اخیر را رشد قیمت نهاده‌ها و مشکلات موجود در تامین آن‌ها دانست و افزود: در حال حاضر علاوه بر افزایش قیمت، تامین نهاده‌های دامی نیز با مشکل انجام می‌شود که تاثیر خود را بر بالا رفتن هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز گذاشته است.

پوریان خواستار توجه بیشتر دولت برای رفع مشکلات تامین و نرخ بالای نهاده‌های دامی شد.

وی تاکید کرد: به رغم وجود مشکلات عنوان شده، جهش نرخ دام کاذب بوده و انتظار می‌رود کاهش قیمت اتفاق بیفتند.

پوریان از نتایج منفی افزایش کاذب قیمت دام در هفته‌های اخیر، کاهش چشمگیر خرید و فروش دام و همچنین توقف طرح خرید حمایتی گوشت از دامداران عنوان کرد.

وی گفت: در طرح حمایتی هر کیلوگرم گوشت منجمد کارتن شده از دامداران ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌شد که با جهش قیمت در هفته‌های اخیر این طرح متوقف شده است.

رئیس شورای تامین دام کشور با تاکید بر اینکه در حال حاضر میزان تولید در بخش گوشت قرمز در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد، افزود: جمعیت دام سبک کشور ۷۰ میلیون راس است و پیش بینی می‌کنیم از نیمه دوم سالجاری تا پایان سال، دست کم ۳۳۵ هزار راس دام سنگین به بازار عرضه شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      حضور همون دام هایی که به قول خودتون با ایران ایر که از ترکیه آوردن تا به قطر سفر کنن ، دام های ما را هوایی کردن !!!
      چشم هم چشمی هست دیگه ...
      ربطی به صادرات نداره

    • ساراپرویزی

      گوسفندانی که دردست دلالان بادکرده بودوپول خوراک آنهارانداشتندوحتی ازقطربرگشت خوردرابه عنوان صادرات عنوان کردندودام بالارفت آخه کدوم آدم عاقلی بااین نرخ آذوقه دام میخره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج