۱۰۵۰۸۲۹
۲ نظر
۵۰۱۴
۲ نظر
۵۰۱۴
پ

اختلاف ۱۰هزار تومانی از تولید تا بازار گوجه‌فرنگی

در حال حاضر هر کیلوگرم گوجه فرنگی در بازار مصرف ۹ تا ۱۱ هزار تومان به فروش می‌رسد. به گفته فعالان حوزه تولید هر کیلوگرم از این محصول در فصل برداشت یک هزار تا هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شده است.

خبرگزاری ایلنا: در حال حاضر هر کیلوگرم گوجه فرنگی در بازار مصرف ۹ تا ۱۱ هزار تومان به فروش می‌رسد. به گفته فعالان حوزه تولید هر کیلوگرم از این محصول در فصل برداشت یک هزار تا هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شده است.

بازار محصولات سبزی و صیفی این روزها با افزایش قیمت بسیار زیادی روبه‌رو شده است. تغییر فصل و ورود به پاییز، با کاهش عرضه محصولات تابستانی از دلایل عمده افزایش قیمت این محصولات عنوان می‌شود، اما بررسی قیمت خرید محصولات از کشاورزان و قیمت عرضه در این روزها نشان می‌دهد تنها مقصر این شرایط تغییر فصل نیست.

قیمت محصولات سبزی و صیفی از جمله گوجه فرنگی و پیاز در روزهای اخیر افزایش قابل توجه‌ای داشته است. کارشناسان بخشی از این افزایش قیمت را مربوط کاهش تولید و عرضه آن‌ها با آغاز فصل سرما می‌دانند، اما تفاوت قیمت خرید محصول از کشاورزان تا قیمت عرضه آنچنان زیاد است که قیمت‌های کنونی را می‌توان قیمت‌های غیر منطقی دانست.

محمد شفیع ملک‌زاده، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشورمعتقد است هر چند تغییر فصل بر افزایش قیمت‌ محصولات سبزی و صیفی موثر است اما قیمت‌های کنونی این محصولات در بازار قابل قبول نیست.

وی یادآور شد: عمده محصولات سبزی و صیفی در فضای باز تولید می‌شود به همین دلیل تحت تاثیر تغییرات دمای محیط قرار می‌گیرد.

ملک زاده ادامه داد: از شهریور تا انتهای پاییز میزان تولید محصولات سبزی و صیفی کاهش می‌یابد در نتیجه عرضه نیز کاهش دارد.

به گفته وی؛ به رغم کاهش عرضه به دلیل کاهش تولید قیمت‌های کنونی محصولت سبزی و صیفی در بازار مصرف قابل قبول نیست.

ملک زاده تاکید کرد: به طور مثال گوجه فرنگی که در بازار به قیمت هر کیلوگرم ۹ تا ۱۱ هزار تومان عرضه می‌شود در فصل برداشت از کشاورزان یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان خریداری شده است.

وی اظهار کرد: واسطه‌ها و تجار افزایش هزینه سردخانه و نگهداری را بهانه افزایش قیمت عنوان می‌کنند، اما افزایش ۱۰ برابری قیمت منطقی نیست.

ملک زاده با بیان اینکه گران فروشی را به پای کشاورزان ننویسید، افزود: محصولات کشاورزی فسادپذیر هستند و کشاورزان امکان نگهداری آن‌ها را ندارند به همین دلیل به اجبار در فصل برداشت به هر قیمتی که دلالان به آن‌ها تحمیل کنند محصول خود را می‌فروشند.

وی گفت: تاجران و دلالان محصولی که با قیمت نازل از کشاورز خریداری کرده‌اند با قیمت‌های بسیار بالاتر در بازار عرضه می‌کنند و نظارتی بر آن نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نظارتی نیست؟؟؟
      چون ناظران همون دلالانن

    • بدون نام

      تاسف

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج