۱۰۵۲۳۱۵
۲ نظر
۵۰۱۰
۲ نظر
۵۰۱۰
پ

تشخیص کرونا از روی امضای تنفس در یک دقیقه

دانشمندان "دانشگاه لافبورو" انگلیس در حال ساخت آزمایش تنفس ساده‌ای هستند که می‌تواند بدون نیاز به سواب، کووید-۱۹ را از روی منحصربفرد بودن تنفس در عرض یک دقیقه تشخیص دهد.

ایسنا: دانشمندان "دانشگاه لافبورو" انگلیس در حال ساخت آزمایش تنفس ساده‌ای هستند که می‌تواند بدون نیاز به سواب، کووید-۱۹ را از روی منحصربفرد بودن تنفس در عرض یک دقیقه تشخیص دهد.

به نقل از دیلی میل، دانشمندان انگلیسی می‌گویند با انجام یک آزمایش غیرتهاجمی می‌توان افراد مبتلا به کووید-۱۹ را در عرض یک دقیقه شناسایی کرد. آزمایش محققان این مطالعه از "امضای تنفس"(breath signatures) برای تشخیص سریع کووید-۱۹ از سایر شرایط تنفسی مانند آسم و آنفلوانزا استفاده می‌کند.

آزمایش مذکور ترکیبات شیمیایی مختلف یا نشانگرهای زیستی را که در تنفس افراد مبتلا به کووید-۱۹ فراوان‌تر است و در افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی اینچنین نیست، مشخص می‌کند. این آزمایش به عنوان بخشی از پروژه‌ای به نام" TOXI-Triage" توسعه یافته است. این آزمایش از دو آزمایش موجود برای تشخیص کووید-۱۹ یعنی تشخیص آنتی ژن و پی سی آر که شامل گرفتن نمونه از مایع بدن است، کمتر تهاجمی است.

تشخیص کرونا از روی امضای تنفس در یک دقیقه

"اما برودریک"(Emma Brodrick) از شرکت تشخیص Imspex در کاردیف و یکی از محققان این مطالعه گفت: در حال حاضر دو آزمایش اصلی که یکی از آنها تشخیص آنتی ژن و دیگری پی سی آر است برای شناسایی کووید-۱۹ به کار می‌رود و در هر دو از ابزارهای تهاجمی برای گرفتن نمونه از بیمار استفاده می‌کنند که این موضوع می‌تواند برای بیمار ناراحت کننده باشد و ممکن است برخی را از رفتن به آزمایشگاه برای انجام آزمایش منصرف کند. پروژه TOXI-Triage با رهبری دانشگاه لافبورو چهار سال پیش با هدف تعیین موثرترین روش‌ها برای ارزیابی تلفات ناشی از یک رویداد شیمیایی، بیولوژیکی، رادیواکتیو یا هسته‌ای آغاز شد.

تیم شرکت کننده در این پروژه برخی از فناوری‌های موجود را برای طراحی آزمایش تنفس کووید-۱۹ مورد استفاده مجدد قرار دادند. از آنجا که برخی از علائم اصلی کووید-۱۹ سرفه مداوم و مشکلات تنفسی است، تشخیص اینکه افراد به این بیماری مبتلا هستند یا دارای سایر بیماری‌های تنفسی هستند، دشوار است. بنابراین هدف این تیم شناسایی نشانگرهای زیستی موجود در نفس شخص مبتلا به کووید-۱۹ و تشخیص این امضاها از سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی بود. برای آزمایش این فناوری، محققان ۹۸ بیمار را در دو مکان در ادینبرو و دورتموند مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد ۳۱ نفر به ویروس کرونا آلوده بودند.

سایر بیماران نیز مبتلا به آسم، بیماری مزمن انسدادی ریوی، ذات الریه باکتریایی یا بیماری قلبی بودند. از نمونه‌های نفس محققان افزایش قابل توجهی از برخی ترکیبات همانند آلدئیدها از جمله اتانال و اکتانال و همچنین کتون‌ها(استون و بوتانون) را در نفس افراد مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی کرد. در همین حال، غلظت بازدم متانول در شرکت کنندگان مبتلا به کووید-۱۹ کمتر بود. تفاوت در تمام این نشانگرهای شیمیایی باعث تمایز افراد مبتلا به کووید-۱۹ از سایر بیماران مبتلا به دیگر بیماری‌های تنفسی شد. محققان با استفاده از آزمایش تنفس توانستند با دقت ۸۰ و ۸۱.۵ به ترتیب در ادینبرو و دورتموند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را شناسایی کنند. دانشمندان امیدوارند که توسعه و تأیید رویکرد آنها امکان تشخیص سریع کووید-۱۹ را فراهم کند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "The Lancet EclinicalMedicine" منتشر شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      مطمئنم که به اندازه ی کرونا یاب مستعان مفید و موثر نخواهد بود

      پاسخ ها

      • اشکان

        از روی سفیدک های روی زبان هم میشود تشخیص داد از وقتی که خودم کرونا گرفتم دوهفته میشه بشدت روی زبانم سفیدک شدید میزنه ودراین یک ماهه قطع نشده خواستم دانشمندان واقعی درجریان باشند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج